iPad Mini - opinie
Napisano 07 listopada 2012 - 23:37
Napisano 08 listopada 2012 - 06:51
Napisano 08 listopada 2012 - 06:59
Pytanie do właścicieli czarnego Mini:
Jak sprawuje się obudowa? Podatna na zarysowania jak w czarnym iPhonie5?
Póki co nie widzę takich problemów jak z ip5. Swoją droga czarny jest śliczny;-)
Napisano 08 listopada 2012 - 08:21
Napisano 08 listopada 2012 - 08:36
Napisano 08 listopada 2012 - 10:56
Napisano 08 listopada 2012 - 10:59
Takie pytanie z innej beczki, planuję kupić wersje WiFi, ma ona GPS ? czy tylko te z 3g?
Tylko te z 3G mają GPS.
--------
Wczoraj w Poznańskim browarze ,,pomacałem" miniaka. Ku mojemu zdziwieniu aż trzy stały na wystawie (iPhone 5 tylko jeden). Jest to takie ,,nic". Nadal nie widzę dla mnie dla miniaka zastosowania.
Pozdrawiam
Napisano 08 listopada 2012 - 11:29
Napisano 08 listopada 2012 - 11:36
Ile jeszcze będziemy czytać te smęty z brakiem zastosowania ? Każdy indywidualnie wie czy mu iPad (czy to mini czy zwykły) potrzebny czy nie...
Wyraziłem swoją opinie, bo mam do tego prawo. Od tego jakby nie patrzeć jest forum (zajrzyj w googlu jak nie wierzysz). Nikt nie nakazuje Ci tego czytać. Twój komentarz wykazuję się większym brakiem zastosowania, niżeli mój (pomijając już fakt, że wcześniej udzieliłem forumowiczowi odpowiedź).
Pozdrawiam
Napisano 08 listopada 2012 - 11:50
Nadal nie widzę dla mnie dla miniaka zastosowania.
Jesli ktos posiada iPada 9.7" to faktycznie iPad Mini nie ma sensu. Natomiast jezeli ktos nie ma w ogole iPad'a, a chce koniecznie miec, przy czym moze go nie stac na "duzego" iPada to wybierze wersje Mini. Bo miec iPad'a 3 na przyklad i iPad'a Mini to troche bez sensu w mojej opinii.
Napisano 08 listopada 2012 - 11:58
Napisano 08 listopada 2012 - 12:01
Napisano 08 listopada 2012 - 12:02
Owszem, można dyskutować na temat sprzętu itp ale wartość Twojego postu wynosi 0 (słownie: zero). Mi np. niepotrzebny laptop i nie wchodzę w temat o MacBooku Pro i nie jęczę "eee, nie ma to dla mnie zastosowania".Wyraziłem swoją opinie, bo mam do tego prawo. Od tego jakby nie patrzeć jest forum (zajrzyj w googlu jak nie wierzysz). Nikt nie nakazuje Ci tego czytać. Twój komentarz wykazuję się większym brakiem zastosowania, niżeli mój (pomijając już fakt, że wcześniej udzieliłem forumowiczowi odpowiedź).
Pozdrawiam
Napisano 08 listopada 2012 - 12:07
Tak samo jak nie ma sensu posiadanie dwóch samochodów lub dwóch komputerów...
Samochod to przyklad z innej polki. Mozna miec Ferrari, Lamborghini etc na weekendy albo na tor na przyklad, a mozna miec Forda Mondeo kombii w dieslu na codzien. A iPady maja takie zastosowanie i ten sam system, idac tym tropem mozna miec Forda Mondeo kombii w dieslu na codzien, i Forda Mondeo sedan w benzynie najmocniejsza wersje na weekeny, bo w tygodniu za duzo by spalal. Oczywiscie jezeli ktos jest gadzeciarzem to moze sobie kupic po jednej sztuce z kazdego iSprzetu ale czy jest w tym wiekszy sens? I tym sposobem mam 6 iPodow, ktore leza i sie kurza.
Napisano 08 listopada 2012 - 12:12
Napisano 08 listopada 2012 - 12:15
Sensów jest tyle ilu jest ludzi. Wystarczy że ktoś ma choćby żonę i dzieci to 2 iPady to za mało.
Dlatego ten temat to temat rzeka i nigdy sie nie skonczy, ja nie rozumiem tylko po co ludzie sie pytaja czy jest sens kupowania iPad'a Mini jak ma sie iPad'a 2/3/4. Przeciez nikt za Was nie zdecyduje do czego bedziecie go uzywac i czy w ogole bedziecie go uzywac.
Napisano 08 listopada 2012 - 12:19
Napisano 08 listopada 2012 - 12:21
Klasyczny Ipad oraz wersja Mini balansują na granicy mobilności. Można się spierać czy tablet 10" jest wygodny w użyciu poza domem, natomiast 7" na tym polu znajduje się znacznie lepiej. I to jest kluczowa kwestia, którą należy wziąć pod uwagę kupując dany sprzęt, albo po prostu zdecydować się na oba rozwiązania i po problemie
Ale kiedys nie bylo iPada Mini, i ludzie mowili ze iPad "normalnych rozmiarow" jest idealny do pracy poza domem, zachwycali sie jego mobilnoscia, cuda wianki, ah oh i ech, a teraz wyszla wersja Mini, to juz wersja 9.7 jest ble i fuu, bo jest za duzy. Wiec gdzie tu sens i logika?
Napisano 08 listopada 2012 - 12:25
Dziwie się że Cię to dziwi
Napisano 08 listopada 2012 - 12:28
Napisano 08 listopada 2012 - 12:53
A czemu Cię to zastanawia? Ipad mini to oczywisty postęp w kierunku wygody użytkowania w warunkach czysto mobilnych. Ewolucja, ot co. Gdy kupowałem ipada3 to od razu go skreśliłem jako sprzęt w pełni mobilny ze względu na jego wagę i rozmiary. W tej kwestii nie było u mnie żadnego "amazing". Ponieważ mi ipad służy w domu to na wersję mini się nie skuszę, bo i po co? Niech każdy sobie ustali czego potrzebuje i po problemie.Ale kiedys nie bylo iPada Mini, i ludzie mowili ze iPad "normalnych rozmiarow" jest idealny do pracy poza domem, zachwycali sie jego mobilnoscia, cuda wianki, ah oh i ech, a teraz wyszla wersja Mini, to juz wersja 9.7 jest ble i fuu, bo jest za duzy. Wiec gdzie tu sens i logika?
Napisano 08 listopada 2012 - 13:13
A czemu Cię to zastanawia? Ipad to oczywisty postęp w kierunku wygody użytkowania w warunkach czysto mobilnych. Ewolucja, ot co. Gdy kupowałem ipada3 to od razu go skreśliłem jako sprzęt w pełni mobilny ze względu na jego wagę i rozmiary. W tej kwestii nie było u mnie żadnego "amazing". Ponieważ mi ipad służy w domu to na wersję mini się nie skuszę, bo i po co? Niech każdy sobie ustali czego potrzebuje i po problemie.
Wiadomo ze kazdy ma prawo kupic to co chce bo to jego pieniadze ale po co teraz ludzie pisza i narzekaja ze klasyczny iPad jest za duzy i niemobilny? Nie bylo Mini to byl mobilny, jest Mini to za wielki zeby go targac ze soba. Absurd goni absurd.
Napisano 08 listopada 2012 - 13:34
Napisano 08 listopada 2012 - 14:00
Napisano 08 listopada 2012 - 14:09
Wiadomo ze kazdy ma prawo kupic to co chce bo to jego pieniadze ale po co teraz ludzie pisza i narzekaja ze klasyczny iPad jest za duzy i niemobilny? Nie bylo Mini to byl mobilny, jest Mini to za wielki zeby go targac ze soba. Absurd goni absurd.
Swieta racja. IPad mini jest bardzo ladny, dobrze wykonany itp. Nie mniej jednak wole "duzego" wlasnie ze wzgledu na rozmiar. Jestem slepy a z urzadzen elektronicznych z roznymi wyswietlaczami mam na codzien do czynienia bardzo czesto. Moznaby powiedziec zbyt czesto. Ot, taka praca. Dla mnie wiec, slepego kreta, wielkosc ma wieksze znaczenie niz mobilnosc. Oczywiscie troche sobie zazartowalem, jednak wole wiekszy ekran i w wiekszej rozdzielczosci.
Znajomy jednak wybral "miniacza" ktory mi takze bardzo przypadl do gustu.
Bylem sceptycznie nastawiony na iPada mini ale zaobserwowalem wsrod swoich znajomych niezwykle zjawisko - iPad mini stal sie bardzo powazna konkurencja dla innych urzadzen tego typu (mam na mysli rozne nexusy, transformery czy jak ich tam zwa). Nie chodzi tutaj tylko o cene, choc nie ukrywam ze dla niektorych wydanie 1,5 tys zlotych po to aby moc rozpoczac przygode ze sprzetem Apple jest niewatpliwie atrakcyjna sprawa. I bardzo dobrze. Jest okazja aby kolejne grono ludzi zaznajomilo sie z bardzo wygodna platforma jaka jest iOS oraz przelamalo stereotypy, ze sprzet Apple jest drogi i tylko dla wybranych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych