Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy nie masz nic przeciwko powstaniu działu do dyskutowania o wszystkim i niczym?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
149 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy nie masz nic przeciwko powstaniu działu do dyskutowania o wszystkim i niczym? (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak, nie mam nic przeciwko (31 głosów [68.89%])

Procent z głosów: 68.89%

2. Nie, nie mam nic przeciwko (14 głosów [31.11%])

Procent z głosów: 31.11%

Głosuj

#76 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 13:38

Nie, posty zawierające treści niezgodne z prawem i nieobyczajne powinny oczywiście być usuwane.

Czyli mielibyśmy sytuację analogiczną do aktualnie istniejącego działu Think Different. Po co więc mnożyć byty, skoro nie będzie między nimi różnicy?

Nic takiego nie sugeruję, Twoja nadinterpretacja jest lekko tendencyjna.

Wręcz przeciwnie. Jeżeli tematyka miałaby dotyczyć nie tylko dłubania w nosie, Twój argument stałby się nonsensowny, ponieważ nie wykluczałby wszystkich możliwych tematów, również tych grożących pukaniem do drzwi prokuratora. Założyłem, że przemyślałeś swoją argumentację. Myliłem się?

Ja też poświęciłem swój czas i pieniądze i wiele innych osób również. Rozumiem Twoje argumenty, ale w tym przypadku nic takiego nie miało by miejsca. Jak sam zdaje się gdzieś napisałeś to forum to nie tylko przypadkowa zbieranina ludzi korzystających ze sprzętu jednej marki, stworzyła się tu pewnego rodzaju społeczność, złożona z wielu ciekawych ludzi i fajnie by było żeby Ci ludzie mieli miejsce żeby mogli się np. powygłupiać jak przyjdzie im ochota, oczywiście w pewnych granicach, co w tym złego?

Nic złego. Tyle że taką możliwość mają już teraz, właśnie w dziale Think Different. Po co więc mnożyć byty, skoro nie będzie między nimi różnicy?

#77 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 30 sierpnia 2007 - 14:25

Heidi, trudno Ci zauważyć różnicę? Ktoś kto wszedł na myAPPLE będzie mógł omijać z daleka wątku typu "Czy lubisz głos Mandaryny" albo "Mamy Euro 2012", a jednocześnie Ci co chcą, będą mogli sobie rozmowy prowadzić.

#78 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 sierpnia 2007 - 14:44

Heidi, trudno Ci zauważyć różnicę? Ktoś kto wszedł na myAPPLE będzie mógł omijać z daleka wątku typu "Czy lubisz głos Mandaryny" albo "Mamy Euro 2012", a jednocześnie Ci co chcą, będą mogli sobie rozmowy prowadzić.

Ale problem polega na tym, że dla niektórych użytkowników tego Forum każdy wątek (niezależnie od działu i tematu) jest przyczynkiem do prowokowania innych do kłótni lub prowadzenia bezsensownych dyskusji. Dla nich całe Forum jest Think Different. Wiem co mówię - sam tego boleśnie doświadczyłem.

W praktyce musiałbyś zbudować skrypt, który z definicji automatycznie przerzucałby do tego specjalnego działu wszystkie wątki, w których umieszczają swoje posty najbardziej konfliktowi użytkownicy Forum - niezależnie od pierwotnego tematu dyskusji.

Tylko wtedy będziesz miał pewność, że w poszczególnych działach są wątki pozbawione kłótni i postów osób powszechnie posądzanych o flejmerstwo.

To Forum poświęcone jest tematyce Apple. Jak ktoś chce sobie pogadać na inne tematy, to na pewno znajdzie w necie bardziej odpowiednie miejsce i ludzi o podobnych zainteresowaniach.

#79 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 sierpnia 2007 - 14:54

A ja myslalem, ze omija sie (badz nie) temat zapoznajac sie z jego tytulem, niezaleznie od dzialu, w ktorym ten temat lezy, O ja glupi :) Co za roznica czy temat o Mandarynie lezy w TD, dziale im.Panka czy na onecie? Glupi temat to glupi temat.

---- Dodano 30-08-2007 o godzinie 17:01 ----

To jest napisane w pierwszym poście: "proponuję utworzyć dział z którego oprócz bluzgów, pirackich ofert i tego typu rzeczy żaden moderator nie będzie mógł nic wywalić do kosza." Nadal miałbyś? To miałby być dział w którym bezsensowny dla Ciebie wątek mógłby dalej się rozwijać i tyle.

Genialne: pierdyliard postow w stylu:

"iPod rzondzi, pisac miasta , kture popierajom 1111111. "

"pokaz swojego kreta, moj mial dzisiaj 12 cm bo jadlem wczoraj pizze".

---- Dodano 30-08-2007 o godzinie 17:04 ----

Nie walczył tylko się podśmiewywał, i nie chodzi mi o dział z głupimi wątkami tylko o taki gdzie będzie trochę większa swoboda wypowiedzi niż gdzie indziej.

Acha. Czyli chcesz miec miejsce, w ktorym bedziesz mogl poprzez glupie watki obsmiewac inne glupie watki. Dziekuje, samo czytanie raportow Twoich postow zajmuje mi kilka minut dziennie czyli ladna ilosc czasu miesiecznie ;) Twoja propozycja to nic innego jak dokladanie nam , modom, roboty.

#80 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 15:08

"pokaz swojego kreta, moj mial dzisiaj 12 cm bo jadlem wczoraj pizze".

Hehehe ;)

#81 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 sierpnia 2007 - 15:22

Acha. Czyli chcesz miec miejsce, w ktorym bedziesz mogl poprzez glupie watki obsmiewac inne glupie watki. Dziekuje, samo czytanie raportow Twoich postow zajmuje mi kilka minut dziennie czyli ladna ilosc czasu miesiecznie ;) Twoja propozycja to nic innego jak dokladanie nam , modom, roboty.

Mam proste pytanie: dlaczego po prostu nie banujecie takich użytkowników?
W imię wolności słowa?

To prywatne forum. Wystarczy zmienić regulamin i wprowadzić zapis, że użytkownicy uporczywie naruszający zasady netykiety będą banowane po np. jednym uprzednim upomnieniu. I wszystko. A jak się komuś nie podoba, to droga wolna. Internet jest wielki.

#82 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 15:27

A czy wątek "Czy lubisz głos Mandaryny w słuchawkach Apple" będzie pasował do działu "kompletne offtopy" czy "trochę offtopy, ale w sumie na temat"? Bo wiesz, za chwilę dojdziemy do tego, że dział poświęcony dyskusjom luźniejszym trzeba będzie podzielić na kilkanaście poddziałów stopniujących poziom dygresyjności tematu.

A może, zamiast wykonywać ruchy pozorne, które niczego nie zmienią, zrobić wreszcie możliwość ignorowania wątku? Wspominałem o tym dawno temu, jeszcze w TDM i Code obiecał, że się sprawie przyjrzy. Możliwość zignorowania wątku czy nawet całego działu, tak jak możliwość zignorowania wpisów danego użytkownika, byłaby najlepszym, moim zdaniem, rozwiązaniem. Bo niektórzy nie mają również ochoty czytać ogłoszeń o sprzedaży dysków i pamięci - i co z tym zrobisz?

#83 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:09

Moim zdaniem szczególnie przydałaby się opcja ignorowania całych działów/poddziałów. Przy rosnącej liczbie użytkowników i postów łatwo pominąć jakiś ciekawy temat. A w połączeniu z ignorowaniem danych użytkowników to mocne narzędzie. Omijanie konkretnych wątków nie ma już chyba tak dużego znaczenia. Co z tego, że zignoruję jakiegoś offtopa, skoro na jego miejsce powstają inne?

#84 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:15

Ignorować działy można bez najmniejszego problemu. Zauważ, że odnośnik do nowych postów już jeden z działów ignoruje (usenet):
http://www.myapple.p...new&exclude=126

Exclude i numer działu, który można zobaczyć po kliknięciu na niego załatwia problem ignorowania poszczególnych działów - np offtopica.

#85 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:19

Mozna by bylo zrobic ze po kliknieciu na "nowe posty" te z pankowego dzialu byly by rozowe. Wtedy Ci co sa tylko tu dla Apple a nie dla Mandaryny czy zdjec kreta nie musieliby sie obawiac ze przeczytaja takie nie Applowski profanacje.

#86 surveyor

surveyor
  • 405 postów
  • SkądChorzów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:23

Heh, kombinujecie, proponujecie. Jedni sa calkowice za (ja tez poparlem pomysl i sie tego nie wypieram), inni wrecz przeciwnie... Ale tak teraz sobie mysle, ze moze wyjsciem z tej sytuacji, a zarazem pewna forma kompromisu, byloby podzielenie samego Think Different na dwa poddzialy zgodnie ze schematem zaproponowanym przez MacDade?

#87 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:24

A ja mam wrażenie, że połowa osób reagujących negatywnie na pomysł, robi tak ze względu na wnioskodawcę... :/

#88 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:27

...i bujna wyobraznie, dzieki ktorej widza w nowym dziale sodome i gomore, zamiast po prostu rozmowy na luzie z przymruzeniem oka :D

#89 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:35

A ja mam wrażenie, że połowa osób reagujących negatywnie na pomysł, robi tak ze względu na wnioskodawcę... :/

Nawet gdyby tak było (chociaż nie sądzę) to tylko jego wina.

#90 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:37

...bo kto nie jest "poprawny politycznie" jest winny :)

#91 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 30 sierpnia 2007 - 17:39

Dobry Pank nie jest zly... Kiedys zaproponowalem Moderatorom wlasnie stworzenie takiego dzialu - skutek negatywny. POzniej sobie pomyslalem "po co nam on". Pozniej jednak jeden Mod "wielki cenzor" zaqczal robic wielkie czystki. Od tamtego czasu jestem zdecydowanie na tak. Trzeba byloby zrobic jakies rules typu: mimo ze dzial jest taki a nie inny znajduje sie na tym forum wiec tak czy siak zakaz piracenia. Trzeba byloby rowniez zmienic paragraf 4 punkt "g" i moim skromnym zdaniem dodac cos dotyczace przemocy (tak tak chodzi mi o linki typu rotten) jak sie nie uda to Ci co chca podyskutowac i tak to zrobia. Taki dzial niesie za soba + jak i -. Wiecej ludzi czyli potencjalnie wiecej donatorow ale i wiecej ludzi czyli wiecej moderacji i problemow. Decyzja w rekach Administracji

#92 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 18:36

Omijanie konkretnych wątków nie ma już chyba tak dużego znaczenia. Co z tego, że zignoruję jakiegoś offtopa, skoro na jego miejsce powstają inne?

Tyle z tego, że offtop offtopowi nierówny. Mogę nie chcieć czytać o głosie Mandaryny, ale z chęcią poczytam o dobrych knajpach w moim mieście. Ignorując cały dział pozbawiam się i jednego i drugiego.

Ignorować działy można bez najmniejszego problemu. Zauważ, że odnośnik do nowych postów już jeden z działów ignoruje (usenet):
http://www.myapple.p...new&exclude=126
Exclude i numer działu, który można zobaczyć*po kliknięciu na niego załatwia problem ignorowania poszczególnych działów - np offtopica.

A wystarczy mi do tego skorzystanie z Terminala, czy potrzebne są jakieś dodatkowe narzędzia? Poza tym, to rozwiązanie zadziała przy ręcznym wpisaniu adresu. Użycie przycisków w pasku narzędziowym nie da spodziewanego efektu.

Dlaczego? Uważasz, że tak wiele osób nie darzy Cię sympatią?

Moja propozycja jest taka, by rozdzielić to tak:
Think Different - tematy związane z Apple, ale nie pasujące bezpośrednio do innych działów (przykłady: pokaż biurko, w czym nosisz swojego *booka, sprowadzenie maka z usa, ile czsu macie swoje maki, hollywood&mac...)
Offtopic czy inna nazwa - tematy zupełnie z innej beczki (FUN, Jaka to melodia, Euro2012, Przywitaj się, Prawo jazdy, Pokaż pieska...)

No dobrze, ale jak to będzie działało w praktyce? Zadałem Ci pytanie: czy temat "Czy lubisz głos Mandaryny w słuchawkach Apple" to temat do Think Different czy do Offtopic? A jeżeli do Think Different, bo mowa w nim o słuchawkach Apple (jaki piękny wstęp do dyskusji o charakterystyce dźwięku produktów Apple - może powinien trafić wręcz do działu Audio), to czy napisanie w nim "W ogóle nie lubię głosu Mandaryny" będzie offtopem offtopa, karnie przeniesionym do działu Offtopic, czy będzie się trzymało w konwencji? Czy z wątku "Fun..." zostanie wydzielony wątek "Apple Fun" z dowcipami na temat Apple i macuserów? Czy "Przedstaw się" zostanie podzielony na wątek dla macuserów i tych, którzy sprzętu Apple jeszcze nie posiadają?
Czy zamiast chrzanić się z kolejnymi podziałami, które niczego nie zmienią, nie lepiej popracować nad mechanizmami, które rzeczywiście pozwolą użytkownikom zapanować nad coraz większą liczbą wpisów i wątków? Nad możliwością ignorowania wątków i działów, nad możliwością selektywnego oznaczenia jako przeczytany konkretnego działu ze strony nowych wpisów?
A ten podział niczego nie zmieni, ponieważ w obu działach będą i wątki ciekawe, i takie, na które szkoda czasu. W rezultacie większość użytkowników będzie przeglądała oba działy, tyle że będą się musieli więcej naklikać.

#93 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 30 sierpnia 2007 - 19:15

Wnioskodawcą w tym przypadku jest Pank, nie ja ;)

#94 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 sierpnia 2007 - 19:27

Nie, polowa osob nie widzi po prostu sensu w powstaniu takiego dzialu skoro jest TD. A i Heidi zadal dobre pytanie: czy glos Mandaryny w sluchawkach Apple to juz jest OT inny od Apple czy jeszcze OT o Apple? MacDada, odpowiesz?

---- Dodano 30-08-2007 o godzinie 21:30 ----

Dobry Pank nie jest zly...
Kiedys zaproponowalem Moderatorom wlasnie stworzenie takiego dzialu - skutek negatywny. POzniej sobie pomyslalem "po co nam on". Pozniej jednak jeden Mod "wielki cenzor" zaqczal robic wielkie czystki.

Czyli nie jest to wina braku takiego dzialu a po prostu wina Moda. Czyli rzecz do obgadania/napomnienia w dziale TDM.

#95 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 21:10

Nie było mnie kilka godzin i proszę jak się temat rozwinął. Słuchajcie, jeżeli to ma być powód do kłótni to może dajmy sobie spokój. Moim zamiarem było zaproponowanie miejsca w którym w sposób luźny i w miarę nieskrępowany użytkownicy tego forum będą mogli pogadać na dowolny (prawie) temat. Pomysł przyszedł mi do głowy po tym jak konkretny wątek został wywalony. Oczywiście czy to zostanie dział TD czy będzie w zupełnie innym miejscu jest sprawą zupełnie wtórną. Przykro mi że niektórzy myślą że dział taki jest mi potrzebny żebym bezkarnie mógł się nabijać z innych względnie rozmawiać o długości balasa. Ten dział w ogóle nie jest mi potrzebny, pomyślałem tylko że fajnie żeby był. Panowie moderatorzy, jeżeli macie ze mną taki kłopot dajcie mi permanentnego bana i kłopot zniknie, to tylko forum, jakoś będę mógł z tym żyć. Heidi, przyzwyczaiłeś mnie do tego że jak już zabierasz głos w dyskusji jest on przemyślany i wyważony. Można się z nim spierać, ale ciężko zaprzeczyć że ma sens. To co pokazałeś tutaj to czysta demagogia, a pytanie o Mandarynie w słuchawkach Apple przypomina bardzo "a gdyby tu było przedszkole w przyszłości". Nie wieżę że osoba z Twoją inteligencją zrobiła tak nie mając świadomości że twoje zręczne figury retoryczne sprowadzają tylko istotę dyskusji na zupełnie inne tory. Nie wiem po co to robisz, ale spodziewałbym się z Twojej strony trochę czegoś innego. Dareczku, cieszę się że wróciłeś, miło będzie się znowu z tobą pospierać. Przypominam że ty Ty byłeś łaskaw zarzucić mi coś czego nie byłeś w stanie w żaden sposób poprzeć jakimkolwiek argumentem a przyciśnięty po prostu podkuliłeś ogon i uciekłeś. Twoje natrętne domaganie się żeby usunąć mnie z forum nie świadczy za dobrze o Tobie, ale szczekaj sobie, mi to nie przeszkadza. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział w tej, momentami, bardzo ciekawej dyskusji i powtarzam, jeżeli ma to być powód do przepychanek i kłótni może po prostu zrezygnujmy z pomysłu.

#96 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 21:51

Heidi, przyzwyczaiłeś mnie do tego że jak już zabierasz głos w dyskusji jest on przemyślany i wyważony. Można się z nim spierać, ale ciężko zaprzeczyć że ma sens. To co pokazałeś tutaj to czysta demagogia, a pytanie o Mandarynie w słuchawkach Apple przypomina bardzo "a gdyby tu było przedszkole w przyszłości". Nie wieżę że osoba z Twoją inteligencją zrobiła tak nie mając świadomości że twoje zręczne figury retoryczne sprowadzają tylko istotę dyskusji na zupełnie inne tory. Nie wiem po co to robisz, ale spodziewałbym się z Twojej strony trochę czegoś innego.

Masz rację. Zupełnie świadomie sprowadziłem dyskusję ze "zróbmy coś" na "jak to coś będzie działało". Dzielić działy można w nieskończoność, ale należy mieć baczenie na to, czy ma to sens i czy, zamiast ułatwić, nie utrudni posługiwania się forum. A że akurat skorzystałem z argumentacji "ad absurdum"? No cóż, jeżeli ten pomysł tak łatwo dał się sprowadzić do niedorzeczności, to też świadczy o jego jakości.

#97 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 sierpnia 2007 - 21:55

Dareczku, cieszę się że wróciłeś, miło będzie się znowu z tobą pospierać...

Nie łudź się. Po prostu pojawiła się lekka nadzieja na to, że ktoś wreszcie zdobędzie się na odwagę i wlepi Ci bana wielkiego jak stodoła. Jeśli nie "pro publico bono", to chociaż dla zaoszczędzenia własnego czasu na moderację. No i oczywiście w nagrodę za całokształt Twojego "wkładu" w rozwój tego Forum.

Cóż, wygląda na to, że jeszcze nie tym razem. Szkoda. Ale cieszy, że coraz więcej osób zgadza się z moim zdaniem wypowiedzianym na Twój temat w tamtym wątku. Kropla drąży skałę...

Póki co baw się dobrze cudzym kosztem, skoro Ci pozwalają. Kto wie, może nawet doczekasz się osobnego działu na Twoje potrzeby? Będziesz mógł bezkarnie prowadzić swoje wywody i cieszyć się bezradnością atakowanych przez ciebie Userów.
A przy okazji udowodnisz, że nadmiar tolerancji przynosi jednak więcej szkody niż pożytku.

#98 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 sierpnia 2007 - 08:00

Darku S: pierwsza myśl - chciałeś chyba wysłać do Panka PW ale to trafiło na forum. Mam nadzieje, że przez pomyłkę. Pank: zapewniam Cię, że w dziale TD można rozmawiać na ( prawie) każdy temat. Usuwane są jedynie ekstremalnie bezwartościowe dyskusje, ze zrozumiałych względów. I to nie zmieniłoby się nawet po powstaniu dziesięciu nowych działów :)

#99 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 31 sierpnia 2007 - 09:04

Masz rację. Zupełnie świadomie sprowadziłem dyskusję ze "zróbmy coś" na "jak to coś będzie działało". Dzielić działy można w nieskończoność, ale należy mieć baczenie na to, czy ma to sens i czy, zamiast ułatwić, nie utrudni posługiwania się forum. A że akurat skorzystałem z argumentacji "ad absurdum"? No cóż, jeżeli ten pomysł tak łatwo dał się sprowadzić do niedorzeczności, to też świadczy o jego jakości.

Jak już pisałem, czy powstałby nowy dział, czy lekko zostłyby zmodyfikowane zasady działania TD jest mi obojętne, dla mnie dobrym miejscem byłby równie dobrze kosz, pod warunkiem że można by było dalej prowadzić dyskusję i że wątek byłby kasowany np. tydzień po ostatnim wpisie. Chodziło mi raczej o samą możliwość prowadzenia "luźnych gatek" gdzie, bosko obojętne. A sposób w jaki sprowadziłeś temat do absurdu może równie dobrze posłużyć do ośmieszenia dowolnego działu, np. "komputer mi się wiesza po podłączeniu ipoda" powinno być w dziale dotyczącym ipodów, komputerów, może systemu? następny: "jaka karta graficzna jest najlepsza do photoszopa?", jaki dział? Grafika, sprzęt, może DTP? Można tak długo, więc chyba jednak pudło z Twojej strony. Oczywistym jest że ostatecznie o tym w jakim dziale ma się znaleźć temat decyduje moderator, nie ma o czym dyskutować.

---- Dodano 31-08-2007 o godzinie 08:12 ----

Nie łudź się. Po prostu pojawiła się lekka nadzieja na to, że ktoś wreszcie zdobędzie się na odwagę i wlepi Ci bana wielkiego jak stodoła. Jeśli nie "pro publico bono", to chociaż dla zaoszczędzenia własnego czasu na moderację. No i oczywiście w nagrodę za całokształt Twojego "wkładu" w rozwój tego Forum.

Strasznie jesteś, widzę, cięty na moim punkcie. Stary, to tylko forum, nie okradłem cię, nie pobiłem, nie obraziłem matki a Ty się zachowujesz jakbym Ci to zrobił, albo jeszcze coś gorszego. Może wyluzuj trochę co? Ja nic personalnie do Ciebie nie mam mimo że to Ty byłeś łaskaw rzucić oskarżenie którego w żaden sposób nie potrafiłeś uzasadnić. Ale, jak już pisałem, to tylko forum, ludzie się spierają, czasem walną coś bez zastanowienia, generalnie nie ma się o co obrażać. Nie zachowuj się jak baba.

Cóż, wygląda na to, że jeszcze nie tym razem. Szkoda. Ale cieszy, że coraz więcej osób zgadza się z moim zdaniem wypowiedzianym na Twój temat w tamtym wątku. Kropla drąży skałę...

Nie sądzę żeby ktokolwiek zgadzał się z tamtym zdaniem bo było po prostu wyssane z palca.

Póki co baw się dobrze cudzym kosztem, skoro Ci pozwalają. Kto wie, może nawet doczekasz się osobnego działu na Twoje potrzeby? Będziesz mógł bezkarnie prowadzić swoje wywody i cieszyć się bezradnością atakowanych przez ciebie Userów.
A przy okazji udowodnisz, że nadmiar tolerancji przynosi jednak więcej szkody niż pożytku.

Oj Dareczku, Dareczku, życzę ci miłego dnia i pozdrowienia dla całej rodziny.

#100 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 31 sierpnia 2007 - 09:43

A sposób w jaki sprowadziłeś temat do absurdu może równie dobrze posłużyć do ośmieszenia dowolnego działu, np. "komputer mi się wiesza po podłączeniu ipoda" powinno być w dziale dotyczącym ipodów, komputerów, może systemu?

W dziale dotyczącym komputerów. Użytkownik skarży się na kłopoty z komputerem nie z iPod'em.

następny: "jaka karta graficzna jest najlepsza do photoszopa?", jaki dział? Grafika, sprzęt, może DTP? Można tak długo, więc chyba jednak pudło z Twojej strony. Oczywistym jest że ostatecznie o tym w jakim dziale ma się znaleźć temat decyduje moderator, nie ma o czym dyskutować.

Dział ze sprzętem, użytkownika intereuje tutaj wydajność różnych kart graficznych w określonym zastosowaniu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych