Czy nie masz nic przeciwko powstaniu działu do dyskutowania o wszystkim i niczym?
Posted 29 August 2007 - 23:06

Posted 29 August 2007 - 23:09
to jeszcze zróbmy kocioł. Taki jak na meczach. Ogrodzony siatką z drutem i napisem, że wchodzisz na własne ryzyko. Dużo osób z checią mogłoby tam wyładować negatywne emocje i potem normalnie się zachowywać w innych działach
Do tego lepsze jest kopanie staruszek w GTA.
Posted 29 August 2007 - 23:10

- MacDada likes this
Posted 30 August 2007 - 00:02
To się fachowo nazywa "sektor gości"to jeszcze zróbmy kocioł. Taki jak na meczach. Ogrodzony siatką z drutem i napisem, że wchodzisz na własne ryzyko.

Ogólnie to jestem na "NIE" czyli na "TAK" a wracjąc do tematu to dział można by nazwać "Kaczowisko" lub jakoś bliźniaczo

Posted 30 August 2007 - 00:18

Posted 30 August 2007 - 00:21
Posted 30 August 2007 - 00:32
Piękna wizja, ale...Pankowi chyba raczej chodzi o brak kontroli
Pojawiło się dziś na forum łącze do artykułu w Rzeczypospolitej, który opisuje opinię Sądu Najwyższego o statusie stron internetowych. Jeżeli taka interpretacja przepisów zostanie podtrzymana, właściciele forum będą wydawcami prasy, a więc będą odpowiadać prawnie za wpisy użytkowników. Jeżeli komuś doskwiera kontrola, niech utworzy swoje własne forum bez kontrolowania wpisów i ryzykuje własnym dupskiem. Domaganie się od innych, żeby ryzykowali własnymi pieniędzmi i swobodą, bo samemu chce się wyżyć na forum, jest, delikatnie mówiąc, żenujące.
Posted 30 August 2007 - 01:03
Piękna wizja, ale...
Pojawiło się dziś na forum łącze do artykułu w Rzeczypospolitej, który opisuje opinię Sądu Najwyższego o statusie stron internetowych. Jeżeli taka interpretacja przepisów zostanie podtrzymana, właściciele forum będą wydawcami prasy, a więc będą odpowiadać prawnie za wpisy użytkowników. Jeżeli komuś doskwiera kontrola, niech utworzy swoje własne forum bez kontrolowania wpisów i ryzykuje własnym dupskiem. Domaganie się od innych, żeby ryzykowali własnymi pieniędzmi i swobodą, bo samemu chce się wyżyć na forum, jest, delikatnie mówiąc, żenujące.
Heidi, zdaje się nie do końca zrozumiałeś ideę. Nikt nie domaga się braku kontroli.
Posted 30 August 2007 - 01:07
- 51m0n likes this
Posted 30 August 2007 - 01:14
Więc chyba rzeczywiście nie rozumiem, czym to by miało się różnić od działu Think Different, czyli działu zawierającego "Dyskusje na tematy nie związane bezpośrednio z profilem forum".
Tym że żaden mod nie wyrzucił by wątku do kosza tylko dla tego że ma takie widzimisię. To co pisał MacDada wydaje mi się całkiem sensowne i tak mogło by funkcjonować.
To że właściciel forum odpowiada za wpisy na nim było wiadomo dużo wcześniej, kiedy taki właściciel został wyrokiem sądu ukarany, nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale sprawa jest z przed kilku miesięcy. Jeżeli sugerujesz że za dyskusję na temat np. dłubania w nosie do właściciela MyApple zapuka prokurator to na Twoim miejscu wziął bym parę głębszych oddechów. Delikatnie mówiąc, oczywiście. Czasami przesadzasz ze swoim praworządnym, poprawnym politycznie, podejściem do świata.
Posted 30 August 2007 - 02:15

Posted 30 August 2007 - 02:59
Czyli jednak chodzi o brak kontroli.Tym że żaden mod nie wyrzucił by wątku do kosza tylko dla tego że ma takie widzimisię.
Więc sprawdź, proszę, konsekwencje tamtego i tego orzeczenia. Bo rzeczywiście nie pamiętasz.To że właściciel forum odpowiada za wpisy na nim było wiadomo dużo wcześniej, kiedy taki właściciel został wyrokiem sądu ukarany, nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale sprawa jest z przed kilku miesięcy.
Jeżeli sugerujesz, że nowy dział ma służyć jedynie dyskusjom o dłubaniu w nosie, to chyba sobie strzelasz w stopę.Jeżeli sugerujesz że za dyskusję na temat np. dłubania w nosie do właściciela MyApple zapuka prokurator to na Twoim miejscu wziął bym parę głębszych oddechów. Delikatnie mówiąc, oczywiście.
Jeżeli zwykła wdzięczność wobec osób utrzymujących to forum i poświęcających swój czas i pieniądze na jego prowadzenie jest teraz poprawnością polityczną i praworządnością, to niech tak będzie. Ale czy naprawdę uważasz, że można przesadzić z wdzięcznością za kawał ciężkiej pracy pro publico bono?Czasami przesadzasz ze swoim praworządnym, poprawnym politycznie, podejściem do świata.
Posted 30 August 2007 - 07:21
Posted 30 August 2007 - 07:41
p.s. i prosze, piewca dzialu dla glupot stal sie pank, ktory walczyl swego czasu z glupimi watkami.
---- Dodano 30-08-2007 o godzinie 09:50 ----
Po co? Ta ankieta jest tylko żarcikiem, jak ktoś jest przeciw może to napisać. Szczerze mówiąc nie wiem co Ci Insider przeszkadza, to miało by być miejsce w którym nikt nie goni za offtopy i nikt nie wywali choćby najgłupszego wątku
Powiedz, kiedy wywalono cos z TD ? Ja pamietam tylko jeden taki przypadek: wyleciala Twoja prowokacja jako wyraz buntu wobec watkow "pokaz swoje...". Warto bys sie zdecydowal czy jestes przeciw glupotom czy za glupotami. W TD za OT tez raczej nie gonimy. Natomiast jesli chcesz wywalczyc miejsce, w ktorym glupota, chamstwo, piractwo, uzyska przyzwolenie to od razu Ci moge powiedziec: takie miejsce juz na tym forum istnieje i jest oznaczone jako Kosz. Nawet najwieksze idiotyzmy tam mozna znalezc. Nie wiem czy faktem, ze kosz ulega oproznieniu po 30 dniach, warto sie martwic

Posted 30 August 2007 - 08:16
- Ka likes this
Posted 30 August 2007 - 08:21
. Pank powinien dostac kolejne ostrzezenie za blednie zadane pytania w sondzie (zreszta zamierzone).
A to akurat dobry pomysl :> Nie widze roznicy pomiedzy tak sformulowana ankieta a spamem.
Posted 30 August 2007 - 09:06
Czyli jednak chodzi o brak kontroli.
Nie, posty zawierające treści niezgodne z prawem i nieobyczajne powinny oczywiście być usuwane.
Jeżeli sugerujesz, że nowy dział ma służyć jedynie dyskusjom o dłubaniu w nosie, to chyba sobie strzelasz w stopę.
Nic takiego nie sugeruję, Twoja nadinterpretacja jest lekko tendencyjna.
Jeżeli zwykła wdzięczność wobec osób utrzymujących to forum i poświęcających swój czas i pieniądze na jego prowadzenie jest teraz poprawnością polityczną i praworządnością, to niech tak będzie. Ale czy naprawdę uważasz, że można przesadzić z wdzięcznością za kawał ciężkiej pracy pro publico bono?
Ja też poświęciłem swój czas i pieniądze i wiele innych osób również. Rozumiem Twoje argumenty, ale w tym przypadku nic takiego nie miało by miejsca. Jak sam zdaje się gdzieś napisałeś to forum to nie tylko przypadkowa zbieranina ludzi korzystających ze sprzętu jednej marki, stworzyła się tu pewnego rodzaju społeczność, złożona z wielu ciekawych ludzi i fajnie by było żeby Ci ludzie mieli miejsce żeby mogli się np. powygłupiać jak przyjdzie im ochota, oczywiście w pewnych granicach, co w tym złego?
---- Dodano 30-08-2007 o godzinie 08:12 ----
Czy nie prosciej, chcac dyskutowac o d..ie maryni , udac sie na onet?
Owszem, moglibyśmy, ale tak się złożyło że zabraliśmy się tutaj, to forum tworzą ludzie i nie widzę nic złego w uprzyjemnieniu im forumowania
p.s. i prosze, piewca dzialu dla glupot stal sie pank, ktory walczyl swego czasu z glupimi watkami.
Nie walczył tylko się podśmiewywał, i nie chodzi mi o dział z głupimi wątkami tylko o taki gdzie będzie trochę większa swoboda wypowiedzi niż gdzie indziej.
Powiedz, kiedy wywalono cos z TD ? Ja pamietam tylko jeden taki przypadek: wyleciala Twoja prowokacja jako wyraz buntu wobec watkow "pokaz swoje...". Warto bys sie zdecydowal czy jestes przeciw glupotom czy za glupotami. W TD za OT tez raczej nie gonimy. Natomiast jesli chcesz wywalczyc miejsce, w ktorym glupota, chamstwo, piractwo, uzyska przyzwolenie to od razu Ci moge powiedziec: takie miejsce juz na tym forum istnieje i jest oznaczone jako Kosz. Nawet najwieksze idiotyzmy tam mozna znalezc. Nie wiem czy faktem, ze kosz ulega oproznieniu po 30 dniach, warto sie martwic
Powtórzę jeszcze raz: jestem za miejscem w którym użytkownicy forum mogą bez skrępowania, oczywiście W GRANICACH PRAWA I PRZYZWOITOŚCI rozmawiać o czymkolwiek. Może być to dział TD ale wielokrotnie, nawet tam, były upomnienia o trzymaniu się tematu i koszowanie wątkuw bo komuś coś się wydawało.
---- Dodano 30-08-2007 o godzinie 08:18 ----
Idzcie sobie na iChata i tam gadajcie o wszystkim i niczym.
Po co jak tutaj jesteśmy?
Pank powinien dostac kolejne ostrzezenie za blednie zadane pytania w sondzie (zreszta zamierzone).
Jasne, i pierdyliard punktów karnych, i dożywotniego bana i jeszcze mnie rozstrzelaj kilka razy a zwłoki niech psy rozwloką po okolicy. Zapomnieliśmy wziąć dzisiaj poczucia humoru z domu?
Generalnie jestem dosc liberalny w kwestii doboru tematow w TD, nie przeszkadzaja mi nawet najbardziej kosmiczne topiki,ale bezsensu i gadania dla samej idei tolerowac nie mozna. Rozumiem ,ze jest to forum dyskusyjne, i wyjatkowe w myapple jest to,ze zycie nie kreci sie tutj tylko wokol apple, ale takze wokol ludzi,ktorzy korzystaja z produktow tej firmy. I to jest fajne.
Gdyby było tak jak piszesz było by to dokładnie to o co mi chodzi, rzeczywistość jednak jest trochę inna.
Ale bezsensownym rozmowom, porownywalnym czasem z forum onetu mowie nie. Zapomnijcie o dziale, w ktorym nie bedzie moderatorow. Z roznych powodow, nie tylko podanych powyzej przez innych.
Nikt nie pisał o dziale bez moderatorów, gdybyś zechciał jednak przeczytać o co chodzi, nie miał byś tego typu wątpliwości.
PS: Pank,temat o ktorym mowiles, przesunalem do kosza, bo po prostu sie wyczerpal, nikt nie kontynuwal watku. Zauwaz,ze zrobilem to dopiero z czasem, kiedy zaobserwowalem brak aktywnosci w tym temacie.Uwierz mi,ze inni moderatorzy chcieli zajac sie nim o wiele wczesniej.
Jestem za dyskusja,wymiana zdan, przeciez od tego jest forum. Ale pewnych granic tolerancji trzeba sie trzymac. To forum myapple, a nie myanarchia.
Jasne, temat się wyczerpał, i oczywiście nie przyszło ci do głowy że ludzie mogą mieć inne zajęcia niż pisanie na myapple i czasami muszą odejść od komputera?
---- Dodano 30-08-2007 o godzinie 08:20 ----
A to akurat dobry pomysl :> Nie widze roznicy pomiedzy tak sformulowana ankieta a spamem.
No to jak nie widzisz różnicy to po co przepłacać? Naprawdę, czasami ręce opadają.
Posted 30 August 2007 - 09:27
Jasne, i pierdyliard punktów karnych, i dożywotniego bana i jeszcze mnie rozstrzelaj kilka razy a zwłoki niech psy rozwloką po okolicy.
Tylko, jesli zasluzysz.
Gdyby było tak jak piszesz było by to dokładnie to o co mi chodzi, rzeczywistość jednak jest trochę inna.
Jest inna i to wymaga dyskusji, ja jestem otwarty na propozycje.
Nikt nie pisał o dziale bez moderatorów, gdybyś zechciał jednak przeczytać o co chodzi, nie miał byś tego typu wątpliwości.
Mialbym.
Jasne, temat się wyczerpał, i oczywiście nie przyszło ci do głowy że ludzie mogą mieć inne zajęcia niż pisanie na myapple i czasami muszą odejść od komputera?
Nie,nie przyszlo mi to do glowy, bo chcialbym wypowiedziec sie takze w innych watkach, a nie tracic moj czas na obserwacje niekonczacych sie wywodow, nie wnoszacych nic do tematu.
Posted 30 August 2007 - 09:30

Posted 30 August 2007 - 09:34
Jest inna i to wymaga dyskusji, ja jestem otwarty na propozycje.
No to właśnie proponuję.
Mialbym.
To jest napisane w pierwszym poście: "proponuję utworzyć dział z którego oprócz bluzgów, pirackich ofert i tego typu rzeczy żaden moderator nie będzie mógł nic wywalić do kosza." Nadal miałbyś? To miałby być dział w którym bezsensowny dla Ciebie wątek mógłby dalej się rozwijać i tyle.
Nie,nie przyszlo mi to do glowy, bo chcialbym wypowiedziec sie takze w innych watkach, a nie tracic moj czas na obserwacje niekonczacych sie wywodow, nie wnoszacych nic do tematu.
Rozumiem, instynkty macierzyńskie się odezwały? Forumowicze są jak małe dzieci i trzeba ich non stop kontrolować?
Posted 30 August 2007 - 09:36
---- Dodano 30-08-2007 o godzinie 10:40 ----
Rozumiem, instynkty macierzyńskie się odezwały? Forumowicze są jak małe dzieci i trzeba ich non stop kontrolować?
Nie chce Cie zawstydzac,ale wlasnie dla moderatorow i forumowiczow, ktorzy non stop zglaszaja Twoje posty do TDM, jestes jak taki maly bobas, ktorego trudno upilnowac. Jedym slowem, wymagasz wiekszej atencji. No hard feelings pank, tak to po prostu wyglada..
Posted 30 August 2007 - 09:43
posty zawierające treści niezgodne z prawem i nieobyczajne powinny oczywiście być usuwane.
Tylko jakie to są te posty nieobyczajne? Coś co dla Ciebie jest ok, dla mnie nie koniecznie już musi takie być. I oczywiście w drugą stronę tak samo. Jak to sformułować, określić? Mnie wydaje się, że nie za bardzo się da i tu jest drobny szkopuł.
Posted 30 August 2007 - 09:45
Posted 30 August 2007 - 10:15

Posted 30 August 2007 - 12:41
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users