Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#676 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 27 października 2012 - 13:25

Ciekawe wlasnie jak w Dreznie...musze nadlozyc 200 km bo akurat bede w Berlinie w przyszlym tygodniu

#677 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 października 2012 - 14:40

Piasek piaskowi nierowny - ten byl mocno ubity z masa kamieni, bo to deptak nadmorski. Upadl, pekl, wymienili.. szit happens. To tylko telefon, nie ma co przezywac ... tak jak i nie ma co przezywac ceny. W Barcelonie chyba nie mieli iP5 na sprzedaz za to mieli na wymiany gwarancyjne itd. Te sztuki sa zapakowane w inne pudelka, nie moga ich sprzedawac.

#678 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 października 2012 - 14:53

A gdzie kupowałeś swego, też w Apple Store czy od operatora.

#679 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 października 2012 - 15:38

A gdzie kupowałeś swego, też w Apple Store czy od operatora.

Pierwszy był z Orange.

#680 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 27 października 2012 - 17:25

pierwsza doba

Minęła doba z iPhonem 5, mogę więc opisać swoje pierwsze wrażenia i spostrzeżenia. A jako, że jest to mój pierwszy iPhone nie mam porównania co do wagi i szybkości z poprzednikami.

Co tu dużo mówić jest śliczny zwłaszcza, że to urządzenie użytkowe :) Czerń jest czarna, niedopasowane appki nie wyglądają źle. Zwyczajnie paski na dole i górze zlewają się z czernią obudowy. Mój egzemplarz nie ma ani jednej ryski, odprysku. Wszystko w idealnym stanie, zarówno po wyjęciu z pudełka jak i po dobie intensywnego używania (choć przyznaję, że jeszcze obchodzę się trochę jak z jajkiem).

Jak na swoją wielkość wydaje się lżejszy niż powinien być. Ale nie przesadzałbym z tą wagą. Może ja drobny jestem, ale trzymając w ręku jest idealnie. Ani za ciężki ani za lekki. Za to w kieszeni... . Cóż można zapomnieć, że jest.

Szybkość działania jak dla mnie bomba. Ale tu moja ocena wynika tylko i wyłącznie z radości obcowania z iOSem. Android myśli. Natomiast system iPhona działa.

Co do baterii. Wstawiam zrzut. Wydaje mi się, że nie jest źle, a może być jeszcze lepiej.

Dołączona grafika

Dodam, że do 100% (od 1%) naładował się w niecałe 2h.

#681 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 października 2012 - 17:32

dargha z tego Twojego zrzutu wynika, że iPhone był podłączany do ładowania, np do laptopa. Może być ten wynik lekko naciągnięty, choć nie mówię, że takiego wyniku nie można uzyskać, bo u mnie mniej więcej tyle właśnie wytrzymuje :)

#682 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 27 października 2012 - 17:38

Bez podładowania nie pokazywał żadnych wartości. W tej chwili nie pamiętam ile był podłączony do komputera i czy dobił do 100%. Na pewno podładowywał się przez chwilę podczas wrzucania z iTunes muzyki, appek.

#683 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 17:42

Obecnie smartphone obojętnie jakiej maści średnio na baterii wytrzymują 2-3 dni. Ba niektórym bateria starczy niecały dzień a jak jeszcze korzystasz z nawigacji to już 2-3 godzin. Ja jedynie wyłączyłem BT gdyż domyślnie jest ono włączone.

#684 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 października 2012 - 18:49

Minęła doba z iPhonem 5, mogę więc opisać swoje pierwsze wrażenia i spostrzeżenia. A jako, że jest to mój pierwszy iPhone nie mam porównania co do wagi i szybkości z poprzednikami.

Co tu dużo mówić jest śliczny zwłaszcza, że to urządzenie użytkowe :) Czerń jest czarna, niedopasowane appki nie wyglądają źle. Zwyczajnie paski na dole i górze zlewają się z czernią obudowy. Mój egzemplarz nie ma ani jednej ryski, odprysku. Wszystko w idealnym stanie, zarówno po wyjęciu z pudełka jak i po dobie intensywnego używania (choć przyznaję, że jeszcze obchodzę się trochę jak z jajkiem).

Jak na swoją wielkość wydaje się lżejszy niż powinien być. Ale nie przesadzałbym z tą wagą. Może ja drobny jestem, ale trzymając w ręku jest idealnie. Ani za ciężki ani za lekki. Za to w kieszeni... . Cóż można zapomnieć, że jest.

Szybkość działania jak dla mnie bomba. Ale tu moja ocena wynika tylko i wyłącznie z radości obcowania z iOSem. Android myśli. Natomiast system iPhona działa.

Co do baterii. Wstawiam zrzut. Wydaje mi się, że nie jest źle, a może być jeszcze lepiej.

Dołączona grafika

Dodam, że do 100% (od 1%) naładował się w niecałe 2h.

Dość niezły wynik mój max 5 godzin wytrzymuje ;d ale dużo gram 3g wifi itp ;d

#685 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 27 października 2012 - 19:01

U mnie jeszcze 2 nowe uszczerbki:) Co raz bliżej jestem zamiany na białego:) Choć w sumie nie bardzo mi to przeszkadza jest pewne rozczarowanie, bo w poprzednich wersjach jak była jakaś rysa lub coś innego to wina leżała po mojej stronie a tu nie:)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#686 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 19:17

obity kant?

#687 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 października 2012 - 19:21

I czy nadal uważacie że jest OK, bo w moim odczuciu nie jest.

#688 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 października 2012 - 19:26

Czarna wersja faktycznie nie zachwyca jakością wykonania. Mojemu znajomemu również się przytrafił lekki odprysk po 3 tygodniach użytkowania. Nie wiem czy mu spadł czy nie, on twierdzi, że nie spadł. U mnie całe szczęście jeszcze żadnego defektu oby tak dalej :)

#689 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 27 października 2012 - 19:26

to nie jest obity kant, o nic nie uderzyłem telefonem!

#690 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 października 2012 - 19:27

Z czegoś ten odprysk musiał się zrobić. Samo się przecież nie robi :)

#691 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 19:30

No niektórzy mówią że wiatr potrafi porysować telefon :D

#692 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 października 2012 - 19:34

No niektórzy mówią że wiatr potrafi porysować telefon :D

Tylko iPhone-y są magiczne :)

Samsunga trzeba walnąć aby miał obicie, iPhone to jednak klasa. Magia :)

#693 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 19:39

EMU ja właśnie boje się takich niespodzianek.
Zainwestowałem w
etui Spigen SGP GRIP Apple iPhone 5 skóra + folia (2745780258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
gdyż może mnie też to spotkać a wydałem kupę kasy za wersje 64GB

#694 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 października 2012 - 19:44

Może to tylko dotyczyć użytkowników którzy mają iP5 w sieci Plus GSM

Z tego co wiem LTE w Plusie jest "data only" i współpracuje tylko z modemami LTE ;)

#695 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 27 października 2012 - 20:01

Z czegoś ten odprysk musiał się zrobić. Samo się przecież nie robi :)

Nie będę się z Tobą spierał bo to nie ma sensu, ale jedyną możliwością w której mogło powstać takie coś to sytuacja kiedy wkłada się iPhone do kieszeni spodni. Ale to chyba jest coś z iPhone nie tak skoro tak się robi. Wg. mnie przy takiej sytuacji takie rzeczy z telefonem nie powinny się robić? Zresztą nie jestem jedyny który ma takie objawy.... więc chyba jest coś na rzeczy tak?

#696 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 27 października 2012 - 20:02

Uuuua, a po trzech tygodniach można to na gwarancję wysłać?

#697 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 października 2012 - 20:03

Oczywiście, że jest coś na rzeczy. Wygląda na to, że są różne iPhony, te które same się odpryskują i te dobrze wykonane, które nie odpryskują :)

#698 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 27 października 2012 - 20:04

pewnie tak, narazi mi nie zależy, tak jak pisałem wcześniej pewnie wymienię na białego.... jak zacznie mnie to denerwować:)

#699 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 28 października 2012 - 15:30

Za jakiś czas pewnie pojawią się obudowy więc jak będzie dużo odprysków to będzie można sobie wymienić :)

Na chwilę obecną, cena za lcd i dotyk kolosalna ....

iPhone 5 - ekran/szybka/wyświetlacz do wymiany (2737530373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#700 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 28 października 2012 - 15:36

Ciekawa cena - 1400 za szybke gdzie wymiana iPhone z pobita szybka na nowego w Apple Store to koszt 219EUR .. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych