Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#276 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2012 - 12:37

jeśli wykonanie czarnego jest podobne jak starek Moto V3, to będzie ok :)

#277 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2012 - 12:38

Zobaczymy za pól roku :)

Tak narzekasz na iP5 a do mnie piszesz maile z propozycjami cenowymi :)

#278 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 03 października 2012 - 13:04

Nie narzekam, tylko sie martwię. Nie odbieraj tego jako krytykę, nowy iPhone to świetny telefon.

#279 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 03 października 2012 - 13:18

Szach i mat :mrgreen:

#280 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 03 października 2012 - 13:34

Pozostaję Ci tylko serwis i opcja druga anulowanie umowy co trwa kilka dni i podpisanie wtedy nowej ale o tym nie mówią. Tylko musisz go otworzyć zanim odejdziesz od stanowiska i to stwierdzić bo inaczej wysyłka do serwisu i czekasz

to rzeczywiście lepiej otworzyć przy odbiorze, bo nie chce mieć później przykrej niespodzianki, dzięki za info ;)

#281 wulkan

wulkan
  • 35 postów

Napisano 03 października 2012 - 13:51

w ispocie na Targówku, od soboty leży czarna 16GB, specjalnie ją wczoraj oglądałem jak wygląda po 4 dniach macania, odkładania i dziwnego traktowania.
ani jednej ryski.

A tymczasem... w Łodzi... w PLAY-u... na białym egzemplarzu demonstracyjnym z tyłu obudowy rysy już były:mrgreen:

#282 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 października 2012 - 13:54

Zapakujcie w Etui jak się martwicie o rysy. Ja jeszcze nie mam iP 5 ale dziś w kraju zamówiłem etui z linka. Dziś doszła do Polski dostawa różnych modeli tego producenta.
Tough Protective Case for iPhone 5 | Case-Mate

#283 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2012 - 13:56

mi tam wiszą rysy, przedstawiam tylko to co widzę. bo krążą plotki że czarne iphony rysują się od razu. telefon w etui chowam tylko i wyłącznie jak jeżdżę na wakacje i to tylko po to aby miał lepszą przyczepność jak gdzieś leży.

#284 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 października 2012 - 13:57

telefon w etui chowam tylko i wyłącznie jak jeżdżę na wakacje i to tylko po to aby miał lepszą przyczepność jak gdzieś leży.

Mi w wakacje po imprezie:), iP wypadł z ręki na beton gdyby nie etui Speck to iP już by był martwy:)

#285 xoxox

xoxox
  • 13 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 października 2012 - 14:51

Wczoraj oglądałem czarnego iP5 w iSpocie we Wrocławiu (galaria dominikańska) i ten egzemplarz miał ryskę/odprysk - nie wiem jak to nazwać na górnej części ramki, prześwitywało jasne. Tak wiec mam pewne obawy o ten czarny który mi się bardzo podoba. Potwierdziły się komentarze, że jest strasznie lekki, prawie jak atrapa :) ale mi to nie przeszkadza. No i taka ciekawostka jak mi pan rzucił ceną cztery siedemset za wersję 32GB to nie wiedziałem, czy się śmiać, czy mu współczuć, że tam pracuje...

#286 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 03 października 2012 - 15:03

panowie- jaki symbol tych sluchawek przy iP5 ? edit- a juz mam nazwe-EarPods

#287 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 03 października 2012 - 16:28

Z jednej strony zachwalacie jaki to lekki i cienki i ładny a z drugiej od razu ładujecie w etui... po to ktoś projektował design by wyglądał jak wygląda - raz się żyje Panowie :) PS - nie noszę w etui mojego 4S, a poprzedniego 4 sprzedałem po dwóch latach z drobnymi ryskami 100zł taniej niż chodziły średnio na allegro - tyle to wydałbym na etui a radość wyglądu zupełnie inna :)

#288 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 października 2012 - 16:40

Z jednej strony zachwalacie jaki to lekki i cienki i ładny a z drugiej od razu ładujecie w etui...

Ja uważam, że dobrej jakości etui daje ochronę przed nagłymi zdarzeniami i ułatwia także trzymanie smartfona. Kiedyś byłem przeciwnikiem zarówno etui i folii na ekran. Teraz kupuje i jedno i drugie trzymając się dobrych marek tj. Case-Mate, Speck czy Zagg i jestem zadowolony dlatego, że dość intensywnie używane sprzęty wyglądają idealnie. iPhone 4S spadł mi kilka razy w tym na beton. Bez zabezpieczenia sprzęt mógł zostać zniszczony a jest bez śladów tych zdarzeń.

#289 prodamian

prodamian
  • 85 postów

Napisano 03 października 2012 - 16:40

Wkońcu iphone 5 jest już u mnie. W niedziele miałem duże szczęście ,bo udało mi się kupić przedostatnią sztuke w moim województwie. Jestem bardzo zadowolony z niego : szybki ,lekki ,piękny. No ale , po trzech dniach użytkowania mam wrażenie że bateria jakoś szybko się wyładowywuje. W poniedziałek rano wyjąłem go z kontaktu i we wtorek o 17 musiałem już go podłączyć do ładowarki. 2 dni to niby normalny czas ale ja nic szczególnego na nim nie robiłem ( troszke muzyki i pare aplikacji). Dziś na przykład wszedłem na facebooka tylko napisałem wiadomość i zrzarło mi 3%. Czy w waszych ip5 bateria normalnie działa? Wiem że może troche przesadzam ,że miną za mały czas od kupna, no ale jednak troche jestem zaniepokojony.

#290 Baerok

Baerok
  • 141 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 03 października 2012 - 17:02

Ja uważam, że dobrej jakości etui daje ochronę przed nagłymi zdarzeniami i ułatwia także trzymanie smartfona. Kiedyś byłem przeciwnikiem zarówno etui i folii na ekran. Teraz kupuje i jedno i drugie trzymając się dobrych marek tj. Case-Mate, Speck czy Zagg i jestem zadowolony dlatego, że dość intensywnie używane sprzęty wyglądają idealnie. iPhone 4S spadł mi kilka razy w tym na beton. Bez zabezpieczenia sprzęt mógł zostać zniszczony a jest bez śladów tych zdarzeń.

Mój iPhone 4 ktorego używam przez 2 lata nigdy nie był noszony w jakimś etui ani tego typu podobnych rzeczach, wiele razy upadł mi na beton, bruk i żwir np. podczas jazdy na rowerze lub podczas biegania, a jednak nigdy mu się przednie ani tylne szkło nie stłukło, dalej wygląda dosyć dobrze, ma tylko kilka rysek na tylnym szkle i kilka tylko widocznych pod światłem na przednim panelu, działa wyśmienicie i nic sie mu wielkiego nie stało, a uwierzcie mi te upadki nie były delikatne.

#291 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 03 października 2012 - 17:05

Mój iPhone 4 ktorego używam przez 2 lata nigdy nie był noszony w jakimś etui ani tego typu podobnych rzeczach, wiele razy upadł mi na beton, bruk i żwir np. podczas jazdy na rowerze lub podczas biegania, a jednak nigdy mu się przednie ani tylne szkło nie stłukło, dalej wygląda dosyć dobrze, ma tylko kilka rysek na tylnym szkle i kilka tylko widocznych pod światłem na przednim panelu, działa wyśmienicie i nic sie mu wielkiego nie stało, a uwierzcie mi te upadki nie były delikatne.

Masz u mnie okejke za bratnią duszę :)

#292 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 03 października 2012 - 17:06

W poniedziałek rano wyjąłem go z kontaktu i we wtorek o 17 musiałem już go podłączyć do ładowarki.

Świetny wynik, wszystko z nim OK :mrgreen:

#293 Qendo

Qendo
  • 26 postów

Napisano 03 października 2012 - 17:20

[url=http://allegro.pl/apple-iphone-5-16gb-black-czarny-gwar-fv23-i2650005486.html]~~@ APPLE IPHONE 5 16GB BLACK CZARNY GWAR. FV23% (2650005486) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] z innej beczki sklep u mnie w Krakowie cena hmm.. sami zobaczcie , i nawet ktoś zakpił , nie rozumiem jednego czemu ceny są tak wysokie jak telefon miał kosztować 2900 zł prawie ?

#294 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 03 października 2012 - 17:45

[nie rozumiem jednego czemu ceny są tak wysokie

Bo ceny kształtuje popyt i podaż. Skoro popyt jest ogromy, a podaż prawie nie istnieje, to można z powodzeniem windować ceny... Gdy iphony będą leżeć w każdym sklepie - ceny spadną na łeb.

#295 Qendo

Qendo
  • 26 postów

Napisano 03 października 2012 - 17:51

dm76 dziękuję Ci za odpowiedź ;)

#296 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 03 października 2012 - 18:56

A ja mam pytanie z innej beczki - jak u was z jakoscia rozmow? Bo jesli rozmawiam z kims po 3G to jest fatalnie ze zrozumieniem rozmowcy, slychac "cyfrowe" znieksztalcenia i przerwania. Rozmowy po Edge sa lepszej jakosci, ale tez zdarzaja sie jakies glitch'e.

Karta Orange. Mam tylko wrazenie ze problem wystepuja z osobami ktore sa w Play ..

Ja na ip4s mam podobne, jeśli nie te same objawy przy rozmowach, w szczególności na 3g czasami mam minimalne przerwania i zniekształcenia. Straaaaasznie mnie to...
Także Orange. Ale dodam że na starej Omni miałem identycznie i to w T-mobile.
Uważam że chodzi o słaby zasięg, ale nie mam pewności...

#297 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 października 2012 - 18:57

To pewnie przez jakość naszych sieci komórkowych, zdarzają się czasami zniekształcenia itp.

#298 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 03 października 2012 - 19:34

Kolejne wrazenia z używania iPhone'a 5 już nie takie pozytywne.Bateria to śmiech na sali jeśli chodzi o 3G.Dzwiek to w porównaniu do 4 kompletna porażka....tyle negatywów póki co...

A w jakiej sieci komórkowej jesteś ?
Jeżeli chodzi o dźwięk to masz na myśli wyjście minijack czy zewnętrzne głośniki ?

#299 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 03 października 2012 - 19:55

Dzisiaj w końcu miałem w dłoni czarnego iPhona tak więc jeśli będę sie decydował na piątkę to na pewno będzie to ten kolor.

#300 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 października 2012 - 20:02

Dzisiaj byłem "pomacać" jedną sztukę w iSpocie w Bonarce. Moje wrażenia: - nie wiem jak biały na żywo, ale czarny wygląda gorzej niż na zdjęciach, przynajmniej taka moja subiektywna opinia; - sporo odprysków na czarnej ramce; + bardzo lekki i cienki, dla mnie super w porównaniu z moją 4; + super szybki + lepsza jakość wyświetlacza, jaśniejszy i kolory bardziej żywe + nie zauważyłem purple "hejloł" + większy ekran jak najbardziej na plus, spokojnie można obsługiwać jedną ręką (dodam, że mam dość małe dłonie) + nowe złącze na plus Tyle po kilku minutach zabawy. Na inne tematy się nie wypowiadam, bo po prostu nie mam podstaw. Dostanę swojego to bardziej obiektywnie postaram się ocenić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych