Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#226 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 02 października 2012 - 12:00

" dupy nie urywa" ;)

Za wiele oczekujesz:)

#227 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 października 2012 - 12:03

Może, ale to nie do końca brzmi jak uszkodzenie, raczej jak za słaby głośnik.

Słaby głośniczek będzie grał po prostu ciszej, jednak czysto (jak w przypadku czwórki np.). Przesterowany dźwięk ewidentnie wskazuje na uszkodzenie, lub problem z softem, jeśli jest więcej takich przypadków.

#228 bohen25

bohen25
  • 127 postów
  • SkądToruń

Napisano 02 października 2012 - 13:04

Nowy Iphone 5 jak dla mnie jest piękny, wiadomo że nigdy wszyscy nie zostaną zaspokojeni, nie wiem jak by musiał telefon wyglądać żeby nie było żadnej opinii krytycznej. Po prostu się nie da. Sprzedałem 4 za godziwe pieniądze, testowałem wersję demo i powiem tylko to że jest mega szybki w porównaniu z czwórką, internet, aplikacje, aparat-wszystko na plus. Moim zdaniem czarny wygląda lepiej na zdjęciach niż w rzeczywistości, z białym jest odwrotnie, właśnie białą wersję kupię. Pozdrawiam

#229 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2012 - 13:25

Ewidentnie cos masz z glosnikiem. U mnie iphone 5 gra bardzo dobrze, zero znieksztalcen dzwieku. Roznicy w stosunku do iphone 4 nie slysze. Moze mam cos z uszami ? :)

#230 djkicak

djkicak
  • 36 postów
  • SkądRadzionków, PL

Napisano 02 października 2012 - 13:32

Wiadomo czy jest gdzieś w Katowicach bądź okolic biała wersja do "pomacania"? Bo miałem okazje widzieć czarna w ispocie i mysle że biały będzie ladniejszy ;)

Jest ładniejszy biały oglądałem czarnego w iSpocie i zdecydowałem się na białego i też go używam :)

---------- Wpis dodano o 14:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:29 ----------

Co do głośnika to gra trochę dziwnie ale znowu bez przesady. Moim zdaniem lepiej niż w iP4 głośniej i trochę wyraźniej, nie wiem jak w 4s bo nie miałem, ale gra ok. Jestem zadowolony za to z słuchawek. Fajnie też grają

#231 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 października 2012 - 14:05

Też się bawiłem w katowickim iSpocie. Do prównania wziąłem moją " czwórkę " ( oczywiście iPhone'a ) i powiem, że bez rewelacji. Zwiększenie ekranu faktycznie jest plusem zważając, że nie zwiększyły się dużo rozmiary telefonu poprzez lepsze " zagospodarowanie " przodu. Natomiast różnice w działaniu aplikacji ( codziennych np. kontakty, zdjęcia itp. ) są bardzo małe. Sama jakość wykonania również według mnie jest lepsze w 4 i 4s. Ogółem, gdybym nie miał na co lepiej spożytkować pieniędzy to wybrałbym 5, ale na tą chwilę 4 na nią nie zamieniam.

#232 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 02 października 2012 - 14:06

Chodź białej wersji nie miałem też tak myślę, tylko czekam aż play doda w swojej ofercie wersję 32gb, bo według mnie to totalne nieporozumienie że mają same 16gb, a orange posiada wszystkie, wczoraj jeszcze mieli, a dzisiaj już ogólnie ip5 jest niedostępny ;/ (mówie tutaj o sklepie online)

#233 badej

badej
  • 83 postów

Napisano 02 października 2012 - 14:34

Moje wrażenia w odniesieniu do 4-ki (biały 64GB) - bardzo lekki, zdaje się, że pusty w środku :) - przez pierwsze kilka minut dziwnie patrzy się na wydłużony ekran, - niby minimalnie cieńszy, ale w ręku robi to sporą różnicę, - biały ze srebrnym wygląda super! - działa szybciej, ale nie zabija nawet w porównaniu do 4-ki. Przy zmianie z 3G na 3GS bardziej otwierałem oczy ze zdumienia, - dużo szybciej za to działa aparat. Pstryka tak szybko, jak szybko duszę przycisk. - zauważyłem ,że w ciemności przebija światło na łączeniu szybki i obudowy, tuż pod guzikiem sleep/wake :/ - dużo lepsze kolory na ekranie.

#234 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 02 października 2012 - 15:26

Nie każego stać żeby co roku kupować telefon za ok jedną srednią krajową pensję, nie każdego utrzymują bogaci rodzice i dają na to co dzieciątko sobie zażyczy. Ale nawet to nie o to chodzi czy kogoś stac czy nie. Wydając odpowiednio większą/mniejszą dla każdego sumę oczekuje się pewnych ulepszeń w nowym modelu - pomijam tych którzy po prostu chcą mieć w kieszenie najnowszy model czyt. modny gadżet a specyfikacja i tak im lata koło nosa tak na prawdę. Kolega kupił 5-tka tylko dlatego, że mu się podoba i nazwał go "pięknym". To mu wystarcza.

#235 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 02 października 2012 - 15:41

Nie każego stać żeby .....

Wszystko co piszesz jest subiektywne i oczywiste.

#236 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 02 października 2012 - 15:46

A czego oczekiwać po telefonie za prawie 3 tys? :D

#237 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 02 października 2012 - 16:48

Sprawdzałem tę fioletową flarę. Rzeczywiście, przy ustawieniu obiektywu lekko pod kątem pod światło lampy ujrzałem wielką, fioletową poświatę. Zrobiłem to samo z 4S i prawie nie było tego efektu. Na dodatek zrobiłem zdjęcie krzywego spasowania obudowy iPhone 5 (mój 4S jest wykonany bardziej precyzyjnie):
Dołączona grafika
Warstwa oddzielająca dwie części ramki jest szersza na górze zdjęcia, do tego sprawia wrażenie zwykłej, gumowej uszczelki, na dodatek lekko pomarszczonej i wyszczerbionej na dole.

#238 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 02 października 2012 - 17:35

A u mnie jest wykonany porządnie, równo, nie ma skaz itp. :)

#239 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 02 października 2012 - 17:40

Widać jest to coś typu "jak wyszło". Np. dziwię się jak ktoś pisze, że 5 jest wykonany bardziej precyzyjnie, niż 4S, w moim też się tak trafiło, że wszystko jest równiutko. Ale czasami coś tam się przemieści podczas produkcji i ciężko osądzać na podstawie jednego egzemplarza. :) P.S.: Aktualnie jedną z największych dla mnie wad iPhone 5 (ale nie odnoszącą się bezpośrednio do niego) jest brak "plecków" z baterią. Zapewne niedługo się takie pojawią, jednak ich budowa jest utrudniona ze względu na inne złącze (i być może chip zabezpieczający) oraz położenie gniazda słuchawek. Tak cienki telefon aż prosi się o dodanie dodatkowej baterii, w przypadku 4S już wielokrotnie mi się przydała. :)

#240 icemaster

icemaster
  • 21 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:07

wy rowniez macie "youtube" niedostosowany do wielkosci ekranu? podobnie jak wiekszosc aplikacji? Ciekawe kiedy to wszystko zostanie zupgrade'owane?....

#241 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:10

wy rowniez macie "youtube" niedostosowany do wielkosci ekranu? podobnie jak wiekszosc aplikacji? Ciekawe kiedy to wszystko zostanie zupgrade'owane?....

Zapytaj Googla.

#242 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:19

Warstwa oddzielająca dwie części ramki jest szersza na górze zdjęcia, do tego sprawia wrażenie zwykłej, gumowej uszczelki, na dodatek lekko pomarszczonej.

Dlatego zamówiłem w ASO. Jak coś będzie mnie irytować to 'do widzenie".

#243 laki007

laki007
  • 42 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:24

Czy zasilacz z 5 ma identyczne parametry jak w 4S?

#244 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:25

Mam trochę podobny problem na 4S, nie da się dwukrotnym stuknięciem rozciągnąć obrazu na cały ekran jak w starym app'ie, bywa to irytujące.

#245 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:25

A ja właśnie anulowałem zamówienie w AOS. A co do nowego iPhone to jestem pozytywnie zaskoczony.

#246 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:26

A jak jest w ASO ze zwrotami? Płaci się za kuriera czy to Apple pokrywa?

#247 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:29

Apple pokrywa.

#248 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:32

To miło, dziękuję za odpowiedź.

#249 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 02 października 2012 - 18:32

Ja podobnie, zamówiłem z AOS. Przynajmniej spokój z gwarancja i można zwrócić.

#250 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:35

Zrobiłem Geekbencha iP5 wraz z porównaniem do 4S:

iPhone 5 (CDMA) - Geekbench Browser

iPhone 4S - Geekbench Browser

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych