Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1076 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudnia 2012 - 09:48

Dostaniesz to zobaczysz. A nie stękasz na forum. "Słuchajcie czy jak zjem jutro jogurt, to będę miał sraczkę czy spadnie deszcz"??

#1077 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 18 grudnia 2012 - 09:50

Dostaniesz to zobaczysz. A nie stękasz na forum.

"Słuchajcie czy jak zjem jutro jogurt, to będę miał sraczkę czy spadnie deszcz"??

Czy mi się wydaje, czy Ciebie też już irytują te pytania?

#1078 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 grudnia 2012 - 09:53

Czy mi się wydaje, czy Ciebie też już irytują te pytania?

Już chyba powoli większość irytują te pytania. Nie ma reguły, a co chwile ktoś pyta bo on ma ten tydzień i tę fabrykę i czy w związku z tym telefon przyślą cały, czy w kawałkach...

#1079 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 18 grudnia 2012 - 10:06

Już chyba powoli większość irytują te pytania. Nie ma reguły, a co chwile ktoś pyta bo on ma ten tydzień i tę fabrykę i czy w związku z tym telefon przyślą cały, czy w kawałkach...

A dziwisz się czemu? Bo ja wcale. Jeden napiszę, że u niego nie ma żadnych odprysków i że żadne czarne nie będą mieć, a za chwilę napiszę drugi który mówi, że jego czaarna piątka jest jak dalmatyńczyk i każda będzie tak miała, a później ludzie są oszołomieni i pytaja w kółko o to samo...

#1080 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 10:42

myślę że to przez cenę i plotki jakie są o nowym iPhonie trafi się jeden wadliwy egzemplarz i już cały internet o tym "wie." Nigdy nie byłem na forum samsunga ale wydaje mi że jakby ktoś kto używa s3 zobaczył jakie problemy tu opisujemy złapałby się za głowę i powiedział że na swoim super hiper plastiku ma tyle rys i odprysków ile powierzchni nasz cały iPhone i że zupełnie mu to nie przeszkadza, bo na allegro w przybliżeniu kupi 2 sgs3 w cenie naszego iPhone 5 :D pomijając fakt że można wymienić obudowę:D Na szczęście ceny iPhone są na tyle wysokie i jesteśmy taką "elitarną" grupą w skali kraju że serwery myapple jeszcze dają radę:D

#1081 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 18 grudnia 2012 - 10:43

myślę że to przez cenę i plotki jakie są o nowym iPhonie trafi się jeden wadliwy egzemplarz i już cały internet o tym "wie." Nigdy nie byłem na forum samsunga ale wydaje mi że jakby ktoś kto używa s3 zobaczył jakie problemy tu opisujemy złapałby się za głowę i powiedział że na swoim super hiper plastiku ma tyle rys i odprysków ile powierzchni nasz cały iPhone i że zupełnie mu to nie przeszkadza, bo na allegro w przybliżeniu kupi 2 sgs3 w cenie naszego iPhone 5 :D pomijając fakt że można wymienić obudowę:D Na szczęście ceny iPhone są na tyle wysokie i jesteśmy taką "elitarną" grupą w skali kraju że serwery myapple jeszcze dają radę:D

Nie bój się. Wejdzie iPhone 5s i będzie to samo.

#1082 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 18 grudnia 2012 - 10:51

Denerwujące jednak jest to, że trafiają sie tacy ludzie jak Ty którzy właśnie na podstawie swojej 5 próbują wmówić że odpryski to mit.

Żebyś się czasem nie zagotował hehe. Ja nikomu nie próbuje nic wmawiać. Moja jest OK i się z tego cieszę ;)

#1083 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 18 grudnia 2012 - 10:56

Moja jest OK i się z tego cieszę ;)

Do czasu :)

#1084 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 10:56

mam nadzieje że nie bo jak wyjdzie 5s to 5 będzie tylko trochę tańszy niż najnowszy plastikowy model samsunga z "32 rdzeniowym prockiem" na którym Android 5 będzie tak samo mulił jak ics na s3:D ludzie nie wiedzą że siłą iPhone nie są "bebechy" tylko ekosystem appla i dokładając 200zł będą woleli kupić sgs4 niż "starego" iPhone 5:D

#1085 Kondzio912

Kondzio912
  • 6 postów
  • SkądNowica / Elbląg

Napisano 18 grudnia 2012 - 16:16

Jak na razie to obracam się w okół ludzi którzy nie chcą rozmawiać o iPhonie, bo Samsung to świętość. Więc dla nich SGS II jest lepszy od iPhone 5 :-D Nie wiem dlaczego niektórzy są jacyś dziwni w stosunku do iPhone, ja nie krytykuję kolegi który ma SGS III, a jednak on na iPhone przy prawie każdej okazji "najeżdża" Do mojej piątki się nie przyczepię, chodzi bardzo ładnie. Zero rys bądź odprysków. Polecam jakieś etui/futerał dla ludzi, którzy mają problem z obudową.

#1086 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 18 grudnia 2012 - 16:55

Więc dla nich SGS II jest lepszy od iPhone 5 :-D

Dobre :razz:

#1087 faudel

faudel
  • 7 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 23:26

Witam Iphone 5 black 64gb, kupiony wczoraj w salonie play w Poznaniu. Telefon jest z 44 tygodnia. Po wyjęciu z pudełka i pierwszym uruchomieniu nie mam zastrzeżeń. Zobaczymy jak będzie wyglądał po kilku miesiącach. Na miejscu w salonie od razu zdjęto simlocka, także telefon bez problemu zalogował się do Plusa. Przesiadam się z SGSII i po pierwszym dniu użytkowania ciężko mi znaleźć powód dla którego miałbym wrócić do Samsunga. Iphone bez problemu zsynchronizował się gmailem i kontaktami przez googlesync. Wyświetlacz rewelacyjny, czysty, nie bije tak po oczach jak samsungowe oledy. Przyjemnie się na niego patrzy. Nowe słuchawki nie są rewelacyjne, słabo izolują od otoczenia i łatwo wypadają z ucha ale może to moja wada konstrukcyjna :) Tyle na szybko po jednym dniu użytkowania.

#1088 zoom

zoom
  • 38 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 01:57

ja mam już trzeciego z fabryki c3 - wszystkie z bad pixelem...

#1089 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 13:04

iP5 czarny 16gb, 46. tydzień, nabyty wczoraj w Orange: stan idealny oprócz ruchomego górnego przycisku Lock (to akurat mogę przeboleć...). Wszystko pięknie, oprócz wifi, które nie wykrywa wielu sieci o słabym sygnale. Zastanawiam się czy taki urok iphone'a czy coś jest nie tak. HTC Sensation wykrywa kilka sieci więcej w każdym miejscu, ale iP ładuje strony dużo szybciej w takich samych warunkach. Więc przypuszczam, że jednak moduł nie jest uszkodzony. Po pierwszym ładowaniu do pełna i 4 godzinach włączonego ekranu: 55% baterii. Akceptowalne?

#1090 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 grudnia 2012 - 13:33

iP5 czarny 16gb, 46. tydzień, nabyty wczoraj w Orange: stan idealny oprócz ruchomego górnego przycisku Lock (to akurat mogę przeboleć...). Wszystko pięknie, oprócz wifi, które nie wykrywa wielu sieci o słabym sygnale. Zastanawiam się czy taki urok iphone'a czy coś jest nie tak. HTC Sensation wykrywa kilka sieci więcej w każdym miejscu, ale iP ładuje strony dużo szybciej w takich samych warunkach. Więc przypuszczam, że jednak moduł nie jest uszkodzony.

Po pierwszym ładowaniu do pełna i 4 godzinach włączonego ekranu: 55% baterii. Akceptowalne?

Zrób sobie aktualizację iOS do 6.0.2. Podobno poprawia WiFi.

#1091 emmdde

emmdde
  • 7 postów
  • SkądChorzów

Napisano 19 grudnia 2012 - 16:09

Witam, nie bede przegladal 100 stron, wiec zadam pytanie.. jakis czas temu kupilem iphone 5 16gb w iSpocie. Sieć to orange. gdy mam wlaczone dane sieci komorkowej to telefon gubi siec. Najpeirw jest siec pozniej, wyszukuje, pozniej brak sieci i nastepnie znowu jest siec. Zablokuje telefon i dalej jest to samo. Przy wylaczonych danych sieciach takie rzeczy nie maja miejsca. Wie ktos dlaczego tak moze sie dziac i jak temu zapobiec ? zalezy mi na wlaczonej sieci komorkowej

#1092 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 grudnia 2012 - 22:28

Wiadomo że trzeba unikać oddawania na gwarancję. Na Twoim miejscu sprawdziłbym inną kartę sim, jeśli to nie pomoże, rebot. Po tych zabiegach jeśli zostanie bez zmian, pewnie trzeba będzie obstawić hardware i odesłać... :( W żadnym z telefonów, z którymi miałem do czynienia podobna rzecz nie miała miejsca. Poczekaj jeszcze, może wypowie się ktoś kto miał podobny problem - ja piszę po prostu od czego bym sam zaczął.

#1093 emmdde

emmdde
  • 7 postów
  • SkądChorzów

Napisano 19 grudnia 2012 - 22:39

wczesniej mialem 4, jeszcze wczesniej 3 i nic sie nigdy takiego nie działo.. po właczeniu danych sieci komorkowej jest tak: 1. Orange 3G 2. Szukam... 3. Brak Sieci 4. Szukam... 5. Orange 3G i tak po kazdym odblokowaniu telefonu. czyli jak dostane przykladowo sms'a to musze poczekac chwile zeby znow sie polaczyl telefon z siecia i dopiero wtedy mozna odpisac wylaczenie sieci 3G na E nic nie daje, zreszta to mija sie z celem miec taki telefon i nie uzywac 3G. Poczekam jeszcze na jakies info od kogos

#1094 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2012 - 02:36

Wyzeruj iphona, zainstaluj od nowa. To czasem pomaga jak są problemy z siecią. Sprawdź najlepiej na czystym systemie. Nie przywracanym z 4. PS karta nano? Czym sam przycinałeś?

#1095 emmdde

emmdde
  • 7 postów
  • SkądChorzów

Napisano 20 grudnia 2012 - 08:25

BIGPUN, karto nano, wymiania z mikro sim w salonie Orange. Nie zbyt usmiecha mi sie wyzerowanie telefonu...

#1096 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 20 grudnia 2012 - 08:41

pierwsze co nasuwa mi się to to że masza zbyt słaby zasięg w miejscu w którym testujesz iphone'a żeby ten utrzymał połączenie 3G - sam czasem tak miewam w 4s'ie... może spróbuj wybrac operatora nie automatycznie tylko ręcznie na Orange i spróbować złapać 3G winnym miejscu...

#1097 emmdde

emmdde
  • 7 postów
  • SkądChorzów

Napisano 20 grudnia 2012 - 09:03

Probowalem juz w wielu miejscach, nic to nie zmiania. Nie ważne czy zasięg jest full 3G czy nie, dzieje sie to samo.

#1098 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2012 - 09:27

Zrób backup i wyzeruj. Zawsze możesz przywrócić.

#1099 lukasz0286

lukasz0286
  • 5 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 13:17

Jaką szybę ma nowi iphone 5 czy jest to Gorilla Glas II jak to niektórzy twierdzą na forum ??

#1100 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 20 grudnia 2012 - 14:00

Jaką szybę ma nowi iphone 5 czy jest to Gorilla Glas II jak to niektórzy twierdzą na forum ??

Podobno to nie szyba od Corning Gorilla Glass, tylko wyprodukowana przez Apple w USA w Kentucky

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych