Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1823 replies to this topic

#776 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 November 2012 - 22:56

Kazde sluchawki je miazdza. To najgorszy element w zestawie.

Może trafiłeś na jakiś wadliwy egzemplarz, albo Ci się wydaje. Świetne słuchawki. Jestem bardzo zadowolony.

#777 martulex

martulex
  • 5 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 02 November 2012 - 12:29

Dupa, plecki przyszły i jak je wziąłem do ręki to patrzę że solidne i powinny nieźle pasować.
Uważnie dopasowałem iP5 aby coś tam nie porysowało i dupa.
Nie pasują dobrze, W jednym rogu nie okładają tak jak powinny. Niby można się przyzwyczaić do tego ale, wpienia mnie że wydałem na to gówno kasę i brakuje dokładności wykonania.
Na razie plecki delikatnie zdjąłem i iPka pod lupę czy aby uszkodzeń nie zrobiłem. O dziwo nic. Z ulgą odetchnąłem a plecki do szuflady wywaliłem

Nabyłam etui na tej samej aukcji i niestety mam podobny problem. Będę strzelać, czy to może jest lewy górny róg? Coraz częściej SGP mnie rozczarowuje, zwłaszcza, że kiedyś znacznie bardziej dbali o jakość swych produktów. Jako, że przez moje ręce przeszło praktycznie większość etui i folii tejże firmy - i nie tylko tej - toteż zwróciłam się do tevtone z prośbą o wymianę felernego modelu. Dość szybko otrzymałam maila, że nie ma najmniejszego problemu. Prosili jedynie, by przesłać zdjęcia, na których widać ów wadę. Proponuję zatem, żebyś wystosował podobną prośbę, gdyż firma ma obowiązek przyjąć zwrot, bądź umożliwić wymianę.

#778 Ament

Ament
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 02 November 2012 - 13:03

Może trafiłeś na jakiś wadliwy egzemplarz, albo Ci się wydaje. Świetne słuchawki. Jestem bardzo zadowolony.

Widac, w uszach miales tylko te od Apple :)

#779 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 November 2012 - 16:07

Nie no, co trzeba przyznać, to to, że są o niebo lepsze od poprzednich słuchawek Apple'a ;)

#780 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 November 2012 - 20:25

Nabyłam etui na tej samej aukcji i niestety mam podobny problem. Będę strzelać, czy to może jest lewy górny róg? Coraz częściej SGP mnie rozczarowuje, zwłaszcza, że kiedyś znacznie bardziej dbali o jakość swych produktów. Jako, że przez moje ręce przeszło praktycznie większość etui i folii tejże firmy - i nie tylko tej - toteż zwróciłam się do tevtone z prośbą o wymianę felernego modelu. Dość szybko otrzymałam maila, że nie ma najmniejszego problemu. Prosili jedynie, by przesłać zdjęcia, na których widać ów wadę. Proponuję zatem, żebyś wystosował podobną prośbę, gdyż firma ma obowiązek przyjąć zwrot, bądź umożliwić wymianę.

Bardzo dziękuję za podpowiedź.
U mnie dolny element pokrowca nie pasuje jakby go ktoś uprał i za szybko wysuszył. Rogi nie otulają w dolnej części tak jak powinny.
Wysłałem mail z propozycją wymiany na inny model /Spigen SGP Neo Hybrid EX/.
Może pozytywnie go rozpatrzą.

#781 darqha

darqha
  • 119 posts
  • SkądMielec, Poland

Posted 02 November 2012 - 20:57

Też nie rozumiem tych zachwytów. Te słuchawki są nie tylko nie wygodne, wypadają z uszu, ale i nie grają rewelacyjnie. Lepiej zainwestować w jakieś sennheiser'y i dźwięk mamy dużo lepszy, a słuchawki o wiele wygodniejsze, np. MM50.

Co do jakości dźwięku się nie wypowiem, bo mi słoń na ucho nadepnął. Niektórzy mają słuch absolutny, ja absolutnie nie mam słuchu. Wystarczy mi, że grają :) Ale są to jedyne słuchawki, które mogę trzymac w/ na uszach. Każde inne przyprawiają mnie o ból (zarówno "do" jak i "na" uszne). Mam jakąś dziwną budowę, albo coś ;) Jedynie tych nie czuję. Nic nie boli. Rzadziej też mi wypadają. W zasadzie jedynie podczas biegania się to zdarza. Więc jak dla mnie po tygodniu, słuchawki sa więcej niż ok.

#782 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 November 2012 - 15:16

Widac, w uszach miales tylko te od Apple :)

no, jeśli chodzi o słuchawki douszne - to tak. Nie mam im nic do zarzucenia. Na co dzień korzystam z nausznych Audio-Technica ATH ES7 W. Sorry. Pzdr!

#783 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 03 November 2012 - 22:04

Nie no, co trzeba przyznać, to to, że są o niebo lepsze od poprzednich słuchawek Apple'a ;)

Oczywiscie, ze tak. Sluchawki dolaczone do zestawu sa niezle wykonane, estetyczne, dosc wygodne i nawet niezle graja.
Pewnie zaraz skoczy na mnie grono pseudo-audiofilow z obraza majestatu, ze prawdopodobnie nie slyszalem w zyciu dobrze grajacych sluchawek. Owszem slyszalem. Ale litosci, to jest w koncu telefon z funkcja odtwarzacza muzyki a same sluchawki maja sluzyc takze to polaczen telefonicznych wiec nie ma co oczekiwac, ze do zestawu Apple bedzie dokladac sluchawki za 5 stowek. To nie jest wysokiej klasy sprzet audio wiec i wysokiej klasy sluchawek nie bedzie.
Nie mniej jednak te ktore sa dolaczone do zestawu graja dosc czysto i maja calkiem przyjemne niskie tony. Do tego przyjemnie trzymaja sie w uchu i posiadaja calkiem fajne etui.
Niestety tak to jest z niektorymi ludzmi, jak nie maja sie do czego przypierdolic, to przypierdola sie do durnych sluchawek. Przepraszam za slownictwo.

#784 dmxzor

dmxzor
  • 234 posts

Posted 04 November 2012 - 10:49

A-Jays Four do iphona 5 <3 ; )

#785 Croopek

Croopek
  • 19 posts

Posted 05 November 2012 - 13:44

A-Jays mogą w sumie bardzo ładnie zgrywać się z iPhonem. A-Jays mają miękki dźwięk, dużo basu a iPhone to równoważy swoją "chłodną" charakterystyką dźwieku więc jakoś to się może fajnie zgrywać. A słuchawki standardowe jak to każde inne. Jednym wystarczą inni powiedzą że szajs. Swoją drogą to nigdy w życiu nie używałem standardowych słuchawek dołączanych do jakiegoś produktu :D

#786 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 12 November 2012 - 15:20

Dotarła druga sztuka (biały 32GB, 42 tydzień, fabryka C3). Wreszcie ekran taki jak powinien być. Żadnych przebarwień. Otarć, obić, ubytków w obudowie też brak. Nie ma też problemu z szybkim przesuwaniem ekranu, np. w mailach czy internecie.

#787 ROPumpkin10

ROPumpkin10
  • 12 posts

Posted 12 November 2012 - 17:50

Dzis do mnie dotarla 5'ka 16gb Black. Zadnych zarysowan i innych problemow wszystko ok. A wrazenie ? Wrazenie sprawil na mnie bardzo dobre, poniewaz to moj pierwszy iPhone i powiem, ze jak na pierwszy dzien jestem bardzo zadowolony :)

#788 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 November 2012 - 17:54

Dzis do mnie dotarla 5'ka 16gb Black. Zadnych zarysowan i innych problemow wszystko ok. A wrazenie ? Wrazenie sprawil na mnie bardzo dobre, poniewaz to moj pierwszy iPhone i powiem, ze jak na pierwszy dzien jestem bardzo zadowolony :)

Brawa za dobra decyzję i oby Ci służył jak najdłużej bez żadnych problemów :)
Pozdro.

#789 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 12 November 2012 - 18:04

Ma ktoś jakiś skuteczny sposób na zarysowanie krawędzi? Marker się nie sprawdza:)

#790 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 12 November 2012 - 18:23

Ma ktoś jakiś skuteczny sposób na zarysowanie krawędzi? Marker się nie sprawdza:)

A może odwrotnie.
Wyczyścić szczotką na połysk?:cool:

- - - Połączono posty - - -

lub zakryć aby w oko nie raziło

#791 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 12 November 2012 - 19:33

Wczoraj dostałem czarną piątkę, otworzyłem pudełko i miałem farta. Obudowa w idealnym stanie. Czy działa poprawnie, nie wiem bo planuje go sprzedać dlatego nie aktywowałem,

#792 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 12 November 2012 - 20:07

W grudniu do produkcji wkracza iPhone 5S także ciesze sie bardzo

#793 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 12 November 2012 - 20:12

Nie chce mi sie w to wierzyc-to tylko kolejne iPhone Rumors.

#794 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 November 2012 - 20:48

W grudniu do produkcji wkracza iPhone 5S także ciesze sie bardzo

Do produkcji może wkracza, ale premierę będziesz miał za 10 miesięcy :)

#795 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 12 November 2012 - 20:49

Do produkcji może wkracza, ale premierę będziesz miał za 10 miesięcy :)

Ja myślę że czerwiec, chcą nadgonić jak z iPad-em.

#796 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 November 2012 - 20:58

No możliwe, w każdym bądź razie na pewno nie I kwartał 2013r. Zalecamy spokój :)

#797 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 12 November 2012 - 22:02

Wczoraj dostałem czarną piątkę, otworzyłem pudełko i miałem farta. Obudowa w idealnym stanie.

Czy działa poprawnie, nie wiem bo planuje go sprzedać dlatego nie aktywowałem,

Ja tez myślałem ze mam farta.... ponad 2tygodnie;-)

#798 Gemini

Gemini
  • 96 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 November 2012 - 00:26

Ja tez myślałem ze mam farta.... ponad 2tygodnie;-)

I co się stało?

#799 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 November 2012 - 22:57

Wczoraj dostałem czarną piątkę, otworzyłem pudełko i miałem farta. Obudowa w idealnym stanie.
Czy działa poprawnie, nie wiem bo planuje go sprzedać dlatego nie aktywowałem,

To trochę jesteś w plecy bo zafoliowany wart jest więcej. Nawet jeśli użyjesz oklepanego tekstu "rozpakowany w celu sprawdzenia".
Jak chcesz sprzedać to lepiej zrób to teraz póki jest ssanie bo jak ssanie się skończy to zacznie się kręcenie nosem.

Teraz jak już go rozpakowałeś to i włączyć możesz spokojnie. Jak zrobisz restore to i tak aktywować trzeba na nowo.

#800 wolek92

wolek92
  • 96 posts

Posted 14 November 2012 - 23:33

I ja stałem się posiadaczem iP5. Muszę powiedzieć, że kilka minut zabawy tym telefonem w iSpocie nie oddaje jego wszystkich zalet. Największym plusem jest dla mnie ... ekran. W mojej dłoni leży idealnie (dzięki temu, że jest cieńszy), a dodatkowa przestrzeń dodaje mega komfortu w przeglądaniu stron w safari / Facebooku / pisanie e-maili. O tym trzeba się przekonać samemu. Kolejne zaskoczenie - słuchawki, które grają naprawdę bardzo dobrze. Poza tym, na plus: waga, design, lepszy skok przycisku HB, szybkość działania. Co do baterii, to wydaję mi się, że osiągi ma podobne jak w przypadku iP4. Fakt, że przed chwilą bateria się wyczerpała, jednak było to po całodniowym intensywnym używaniu telefonu. Wypowiem się dokładniej po kilku dniach. :-) Pzdr.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users