Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#751 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 postów

Napisano 31 października 2012 - 15:47

Nie wszystkie iPki maja wady ... w każdych firmach zdarzają się niedoróbki ...

#752 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 października 2012 - 18:34

Daj znać kolego jak się plecki spisują. I jak folia?

Dupa, plecki przyszły i jak je wziąłem do ręki to patrzę że solidne i powinny nieźle pasować.
Uważnie dopasowałem iP5 aby coś tam nie porysowało i dupa.
Nie pasują dobrze, W jednym rogu nie okładają tak jak powinny. Niby można się przyzwyczaić do tego ale, wpienia mnie że wydałem na to gówno kasę i brakuje dokładności wykonania.
Na razie plecki delikatnie zdjąłem i iPka pod lupę czy aby uszkodzeń nie zrobiłem. O dziwo nic. Z ulgą odetchnąłem a plecki do szuflady wywaliłem

#753 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 31 października 2012 - 18:48

Na razie plecki delikatnie zdjąłem i iPka pod lupę czy aby uszkodzeń nie zrobiłem. O dziwo nic. Z ulgą odetchnąłem a plecki do szuflady wywaliłem

Ciekawe jakby dać dla któregoś z was Porsche, zapewne codziennie pod mikroskopem by lądowało.

Podejście niektórych jest śmieszne.

#754 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 października 2012 - 18:53

Nie smieszne, tylko pedantyczne. Jak kupujesz telefon wart 3000zl to chcesz aby na poczatku nie byl porysowany.

#755 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 31 października 2012 - 18:53

Każde plecki zeszlifują ci tył iphona. Kup wsuwkę z miękką wyściółką...

#756 krzychu-maniac

krzychu-maniac
  • 47 postów

Napisano 31 października 2012 - 18:54

Ale nie w takiej skali... Nie zdziwilbym sie jak wiecej niz polowa nakladu bylaby felerna. Kupujac najdrozszy telefon na rynku (moge sie mylic) jednak wymaga sie ponad przecietnej jakosci wykonania a nie jakosci na poziomie srednio niskiej klasy telefonów.

#757 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 października 2012 - 18:58

A nie łatwiej kupić dobre folie na przód i tył, tylko pogrubiać niepotrzebnie i oszpecać telefon jakimiś syfiastymi bumperami i innymi niepotrzebnymi gadżetami.

#758 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 października 2012 - 19:33

Ciekawe jakby dać dla któregoś z was Porsche, zapewne codziennie pod mikroskopem by lądowało.

Podejście niektórych jest śmieszne.

Przeważnie jest tak że ten fakt zauważa ten co sam tak robi.
Jest śmiesznie

#759 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 31 października 2012 - 19:34

Nie smieszne, tylko pedantyczne.
Jak kupujesz telefon wart 3000zl to chcesz aby na poczatku nie byl porysowany.

3000zł to nie jest dużo, nie na tyle aby wpadać w paniki że jest ryska.

#760 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 października 2012 - 19:35

3000zł to nie jest dużo, nie na tyle aby wpadać w paniki że jest ryska.

No wiesz, dla Ciebie czy dla mnie to pryszcz, ale są ludzie, którzy cały rok zbierają kasę na telefon i po prostu o niego dbają i się boją. Dla mnie to nic dziwnego.

Osobiście w ogóle nie zabezpieczam iPhone'a i nigdy tego nie robiłem, (kiedyś próbowałem, ale wtedy ginie piękno iPhone'a) a telefon zawsze jak nowy :)

#761 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 31 października 2012 - 19:36

Przeważnie jest tak że ten fakt zauważa ten co sam tak robi.
Jest śmiesznie

Uwierz że swojego 4S noszę jedynie z folią na przód bo lepiej palec się ślizga. Nie potrzeba mi kolejnego jajka...:)

---------- Wpis dodano o 19:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:35 ----------

No wiesz, dla Ciebie czy dla mnie to pryszcz, ale są ludzie, którzy cały rok zbierają kasę na telefon i po prostu o niego dbają i się boją. Dla mnie to nic dziwnego.

Nie jest dla Ciebie dziwne że ktoś ogląda telefon przez lupę, dla mnie jest i to bardzo.

#762 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 października 2012 - 19:39

Uwierz że swojego 4S noszę jedynie z folią na przód bo lepiej palec się ślizga. Nie potrzeba mi kolejnego jajka...:)

---------- Wpis dodano o 19:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:35 ----------

Nie jest dla Ciebie dziwne że ktoś ogląda telefon przez lupę, dla mnie jest i to bardzo.

Powiem tak, wydaje mi się, że to było w cudzysłowie. Nie wierzę, że koleś wziął lupę :)

#763 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 października 2012 - 19:46

Powiem tak, wydaje mi się, że to było w cudzysłowie. Nie wierzę, że koleś wziął lupę :)

Oj nie, zastanawiam się czy nie udać się do pracy i użyć mikroskopu. ha ha.

A tak na serio to trochę się zawiodłem na SGP lub mi się trafiła jakaś felerna sztuka.
iPek w tym pokrowcu fajnie się prezentuje. Jest dostęp do przycisków.
Ale na jednym boku jest jakby zmiana jego szerokości i to tzw "otulenie" nie bardzo pasuje. To jakby Ci kurtka na jednym boku lekko zwisała
Na razie nie mam pomysłów na ewentualne zabezpieczenie iPka. Poczekam i poczytam co inni wymyślą

#764 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 października 2012 - 19:48

ooo to jeszcze stracę miano największego FanBoya na forum :) Oby nie :) hihihihi

#765 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 12:16

Moze to nie jest temat o akcesoriach ale ja tez dorzuce swoje piec groszy. Na kazdego iphona naklejam folie na tyl i przod (oprocz 3G oczywiscie). Jestem dosc pedantyczny ale bez przesady. Nie lubie uzywac iphona w roznego rodzaju nakladkach i bumperach. Tylko folie ktore sa prawie niewidoczne. Stosowanie folii ma dosc duza zalete - iphone jest praktycznie nie zniszczony i cena przy odsprzedazy jest wyzsza. Na piatke tez nakleilem folie. Jednak plecki trzeba kupic dobrej jakosci gdyz te tanie z allegro po prostu slabo sie trzymaja.

#766 Ileev

Ileev
  • 137 postów
  • SkądŻory, PL

Napisano 01 listopada 2012 - 13:39

Może nie zalicza się do 'pierwszych wrażeń' tym bardziej, że telefon mam już tydzień, ale pochwalę się wynikiem.

Dołączona grafika

#767 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 13:57

Widze jednak ze transmisja i wifi sa wylaczone. W takim wypadku jest to mozliwe.

#768 rynek

rynek
  • 18 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 16:55

Na mój egzemplarz z T-Mobile czekam już 3 tygodnie, ale wczoraj znowu miałem okazję chwilę się pobawić nowym iPhonem, i to, co poprzednio mi się nie podobało- czyli lekka waga, teraz jest dla mnie dużą zaletą. Wielka szkoda, że zwiększony wyświetlacz kompletnie nie jest wykorzystywany, a ekran podczas słuchania muzyki z tym na stałe umieszczonym paskiem przewijania prezentuje się paskudnie. Po raz pierwszy przetestowałem też earpods i o ile delikatną różnicę słychać, tak zupełnie nie rozumiem zachwytów nad tymi słuchawkami.

#769 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 listopada 2012 - 17:00

Po raz pierwszy przetestowałem też earpods i o ile delikatną różnicę słychać, tak zupełnie nie rozumiem zachwytów nad tymi słuchawkami.

Też nie rozumiem tych zachwytów. Te słuchawki są nie tylko nie wygodne, wypadają z uszu, ale i nie grają rewelacyjnie. Lepiej zainwestować w jakieś sennheiser'y i dźwięk mamy dużo lepszy, a słuchawki o wiele wygodniejsze, np. MM50.

#770 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 listopada 2012 - 18:29

Nawet jakby grały dużo lepiej od najlepszych to i tak nic z tego bo wytrzymują idealną pozycję w uchu max 10 sekund. Przynajmniej w moim uchu.

#771 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 01 listopada 2012 - 19:36

A u mnie pasuja prawie idealnie. Co prawda jakość dźwięku daleka do ideału, ale i tak o wiele lepiej niż było wcześniej! Co do iPhone, to wszyscy pisali już, do mnie dotarł bez skaz (jedna mini przy power ale wręcz niewidoczna) tydzień produkcji 41. Jestem mega zadowolony jak narazie, jedynie bateria troszkę kaleczy (porównanie do 4ki) i aparat szybkością jakoś mnie nie powalił : ) Reszta, ideał. Polecam.

#772 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 01 listopada 2012 - 19:42

Mam podobnie - te sluchawki mialem w uchu moze ze 2 min i graja podobnie jak te z bazaru za 20 zl; nie wiem nad czym mysleli 3 lata jesli o nie chodzi. Moje stare epki 630 miazdza je w kazdym zakresie.

#773 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 listopada 2012 - 19:56

Kazde sluchawki je miazdza. To najgorszy element w zestawie.

#774 rynek

rynek
  • 18 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 21:42

A u mnie pasuja prawie idealnie. Co prawda jakość dźwięku daleka do ideału, ale i tak o wiele lepiej niż było wcześniej!

Co do iPhone, to wszyscy pisali już, do mnie dotarł bez skaz (jedna mini przy power ale wręcz niewidoczna) tydzień produkcji 42. Jestem mega zadowolony jak narazie, jedynie bateria troszkę kaleczy (porównanie do 4ki) i aparat szybkością jakoś mnie nie powalił : ) Reszta, ideał. Polecam.

Jak sprawdzić z którego tygodnia produkcji jest telefon?

#775 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 01 listopada 2012 - 22:26

miliony razy na forum: Klantenservice: Serienummers
:) podajesz Nr. Seryjny : )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych