Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1823 replies to this topic

#276 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2012 - 12:37

jeśli wykonanie czarnego jest podobne jak starek Moto V3, to będzie ok :)

#277 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2012 - 12:38

Zobaczymy za pól roku :)

Tak narzekasz na iP5 a do mnie piszesz maile z propozycjami cenowymi :)

#278 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 03 October 2012 - 13:04

Nie narzekam, tylko sie martwię. Nie odbieraj tego jako krytykę, nowy iPhone to świetny telefon.

#279 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 03 October 2012 - 13:18

Szach i mat :mrgreen:

#280 nrdragon

nrdragon
  • 23 posts

Posted 03 October 2012 - 13:34

Pozostaję Ci tylko serwis i opcja druga anulowanie umowy co trwa kilka dni i podpisanie wtedy nowej ale o tym nie mówią. Tylko musisz go otworzyć zanim odejdziesz od stanowiska i to stwierdzić bo inaczej wysyłka do serwisu i czekasz

to rzeczywiście lepiej otworzyć przy odbiorze, bo nie chce mieć później przykrej niespodzianki, dzięki za info ;)

#281 wulkan

wulkan
  • 35 posts

Posted 03 October 2012 - 13:51

w ispocie na Targówku, od soboty leży czarna 16GB, specjalnie ją wczoraj oglądałem jak wygląda po 4 dniach macania, odkładania i dziwnego traktowania.
ani jednej ryski.

A tymczasem... w Łodzi... w PLAY-u... na białym egzemplarzu demonstracyjnym z tyłu obudowy rysy już były:mrgreen:

#282 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 03 October 2012 - 13:54

Zapakujcie w Etui jak się martwicie o rysy. Ja jeszcze nie mam iP 5 ale dziś w kraju zamówiłem etui z linka. Dziś doszła do Polski dostawa różnych modeli tego producenta.
Tough Protective Case for iPhone 5 | Case-Mate

#283 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2012 - 13:56

mi tam wiszą rysy, przedstawiam tylko to co widzę. bo krążą plotki że czarne iphony rysują się od razu. telefon w etui chowam tylko i wyłącznie jak jeżdżę na wakacje i to tylko po to aby miał lepszą przyczepność jak gdzieś leży.

#284 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 03 October 2012 - 13:57

telefon w etui chowam tylko i wyłącznie jak jeżdżę na wakacje i to tylko po to aby miał lepszą przyczepność jak gdzieś leży.

Mi w wakacje po imprezie:), iP wypadł z ręki na beton gdyby nie etui Speck to iP już by był martwy:)

#285 xoxox

xoxox
  • 13 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 October 2012 - 14:51

Wczoraj oglądałem czarnego iP5 w iSpocie we Wrocławiu (galaria dominikańska) i ten egzemplarz miał ryskę/odprysk - nie wiem jak to nazwać na górnej części ramki, prześwitywało jasne. Tak wiec mam pewne obawy o ten czarny który mi się bardzo podoba. Potwierdziły się komentarze, że jest strasznie lekki, prawie jak atrapa :) ale mi to nie przeszkadza. No i taka ciekawostka jak mi pan rzucił ceną cztery siedemset za wersję 32GB to nie wiedziałem, czy się śmiać, czy mu współczuć, że tam pracuje...

#286 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 03 October 2012 - 15:03

panowie- jaki symbol tych sluchawek przy iP5 ? edit- a juz mam nazwe-EarPods

#287 kosa666

kosa666
  • 322 posts

Posted 03 October 2012 - 16:28

Z jednej strony zachwalacie jaki to lekki i cienki i ładny a z drugiej od razu ładujecie w etui... po to ktoś projektował design by wyglądał jak wygląda - raz się żyje Panowie :) PS - nie noszę w etui mojego 4S, a poprzedniego 4 sprzedałem po dwóch latach z drobnymi ryskami 100zł taniej niż chodziły średnio na allegro - tyle to wydałbym na etui a radość wyglądu zupełnie inna :)

#288 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 03 October 2012 - 16:40

Z jednej strony zachwalacie jaki to lekki i cienki i ładny a z drugiej od razu ładujecie w etui...

Ja uważam, że dobrej jakości etui daje ochronę przed nagłymi zdarzeniami i ułatwia także trzymanie smartfona. Kiedyś byłem przeciwnikiem zarówno etui i folii na ekran. Teraz kupuje i jedno i drugie trzymając się dobrych marek tj. Case-Mate, Speck czy Zagg i jestem zadowolony dlatego, że dość intensywnie używane sprzęty wyglądają idealnie. iPhone 4S spadł mi kilka razy w tym na beton. Bez zabezpieczenia sprzęt mógł zostać zniszczony a jest bez śladów tych zdarzeń.

#289 prodamian

prodamian
  • 85 posts

Posted 03 October 2012 - 16:40

Wkońcu iphone 5 jest już u mnie. W niedziele miałem duże szczęście ,bo udało mi się kupić przedostatnią sztuke w moim województwie. Jestem bardzo zadowolony z niego : szybki ,lekki ,piękny. No ale , po trzech dniach użytkowania mam wrażenie że bateria jakoś szybko się wyładowywuje. W poniedziałek rano wyjąłem go z kontaktu i we wtorek o 17 musiałem już go podłączyć do ładowarki. 2 dni to niby normalny czas ale ja nic szczególnego na nim nie robiłem ( troszke muzyki i pare aplikacji). Dziś na przykład wszedłem na facebooka tylko napisałem wiadomość i zrzarło mi 3%. Czy w waszych ip5 bateria normalnie działa? Wiem że może troche przesadzam ,że miną za mały czas od kupna, no ale jednak troche jestem zaniepokojony.

#290 Baerok

Baerok
  • 141 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 03 October 2012 - 17:02

Ja uważam, że dobrej jakości etui daje ochronę przed nagłymi zdarzeniami i ułatwia także trzymanie smartfona. Kiedyś byłem przeciwnikiem zarówno etui i folii na ekran. Teraz kupuje i jedno i drugie trzymając się dobrych marek tj. Case-Mate, Speck czy Zagg i jestem zadowolony dlatego, że dość intensywnie używane sprzęty wyglądają idealnie. iPhone 4S spadł mi kilka razy w tym na beton. Bez zabezpieczenia sprzęt mógł zostać zniszczony a jest bez śladów tych zdarzeń.

Mój iPhone 4 ktorego używam przez 2 lata nigdy nie był noszony w jakimś etui ani tego typu podobnych rzeczach, wiele razy upadł mi na beton, bruk i żwir np. podczas jazdy na rowerze lub podczas biegania, a jednak nigdy mu się przednie ani tylne szkło nie stłukło, dalej wygląda dosyć dobrze, ma tylko kilka rysek na tylnym szkle i kilka tylko widocznych pod światłem na przednim panelu, działa wyśmienicie i nic sie mu wielkiego nie stało, a uwierzcie mi te upadki nie były delikatne.

#291 kosa666

kosa666
  • 322 posts

Posted 03 October 2012 - 17:05

Mój iPhone 4 ktorego używam przez 2 lata nigdy nie był noszony w jakimś etui ani tego typu podobnych rzeczach, wiele razy upadł mi na beton, bruk i żwir np. podczas jazdy na rowerze lub podczas biegania, a jednak nigdy mu się przednie ani tylne szkło nie stłukło, dalej wygląda dosyć dobrze, ma tylko kilka rysek na tylnym szkle i kilka tylko widocznych pod światłem na przednim panelu, działa wyśmienicie i nic sie mu wielkiego nie stało, a uwierzcie mi te upadki nie były delikatne.

Masz u mnie okejke za bratnią duszę :)

#292 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 03 October 2012 - 17:06

W poniedziałek rano wyjąłem go z kontaktu i we wtorek o 17 musiałem już go podłączyć do ładowarki.

Świetny wynik, wszystko z nim OK :mrgreen:

#293 Qendo

Qendo
  • 26 posts

Posted 03 October 2012 - 17:20

[url=http://allegro.pl/apple-iphone-5-16gb-black-czarny-gwar-fv23-i2650005486.html]~~@ APPLE IPHONE 5 16GB BLACK CZARNY GWAR. FV23% (2650005486) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] z innej beczki sklep u mnie w Krakowie cena hmm.. sami zobaczcie , i nawet ktoś zakpił , nie rozumiem jednego czemu ceny są tak wysokie jak telefon miał kosztować 2900 zł prawie ?

#294 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 03 October 2012 - 17:45

[nie rozumiem jednego czemu ceny są tak wysokie

Bo ceny kształtuje popyt i podaż. Skoro popyt jest ogromy, a podaż prawie nie istnieje, to można z powodzeniem windować ceny... Gdy iphony będą leżeć w każdym sklepie - ceny spadną na łeb.

#295 Qendo

Qendo
  • 26 posts

Posted 03 October 2012 - 17:51

dm76 dziękuję Ci za odpowiedź ;)

#296 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 03 October 2012 - 18:56

A ja mam pytanie z innej beczki - jak u was z jakoscia rozmow? Bo jesli rozmawiam z kims po 3G to jest fatalnie ze zrozumieniem rozmowcy, slychac "cyfrowe" znieksztalcenia i przerwania. Rozmowy po Edge sa lepszej jakosci, ale tez zdarzaja sie jakies glitch'e.

Karta Orange. Mam tylko wrazenie ze problem wystepuja z osobami ktore sa w Play ..

Ja na ip4s mam podobne, jeśli nie te same objawy przy rozmowach, w szczególności na 3g czasami mam minimalne przerwania i zniekształcenia. Straaaaasznie mnie to...
Także Orange. Ale dodam że na starej Omni miałem identycznie i to w T-mobile.
Uważam że chodzi o słaby zasięg, ale nie mam pewności...

#297 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 03 October 2012 - 18:57

To pewnie przez jakość naszych sieci komórkowych, zdarzają się czasami zniekształcenia itp.

#298 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 03 October 2012 - 19:34

Kolejne wrazenia z używania iPhone'a 5 już nie takie pozytywne.Bateria to śmiech na sali jeśli chodzi o 3G.Dzwiek to w porównaniu do 4 kompletna porażka....tyle negatywów póki co...

A w jakiej sieci komórkowej jesteś ?
Jeżeli chodzi o dźwięk to masz na myśli wyjście minijack czy zewnętrzne głośniki ?

#299 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 03 October 2012 - 19:55

Dzisiaj w końcu miałem w dłoni czarnego iPhona tak więc jeśli będę sie decydował na piątkę to na pewno będzie to ten kolor.

#300 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 03 October 2012 - 20:02

Dzisiaj byłem "pomacać" jedną sztukę w iSpocie w Bonarce. Moje wrażenia: - nie wiem jak biały na żywo, ale czarny wygląda gorzej niż na zdjęciach, przynajmniej taka moja subiektywna opinia; - sporo odprysków na czarnej ramce; + bardzo lekki i cienki, dla mnie super w porównaniu z moją 4; + super szybki + lepsza jakość wyświetlacza, jaśniejszy i kolory bardziej żywe + nie zauważyłem purple "hejloł" + większy ekran jak najbardziej na plus, spokojnie można obsługiwać jedną ręką (dodam, że mam dość małe dłonie) + nowe złącze na plus Tyle po kilku minutach zabawy. Na inne tematy się nie wypowiadam, bo po prostu nie mam podstaw. Dostanę swojego to bardziej obiektywnie postaram się ocenić.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users