Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4s czy iPhone 5 co kupić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
455 odpowiedzi w tym temacie

#301 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 marca 2013 - 21:04

-nie ma kasy - iP 4s.

A gdzie je rozdają za darmo?

#302 rafalik1

rafalik1
  • 44 postów

Napisano 24 marca 2013 - 16:49

Witam Wszystkich, Ja mam taki sam abonament od kilku już lat w erze który zmieniał się ilością minut itp. Lecz kwota miesięcznej opłaty zawsze była około 300pln aktualnie nazywa to się rodzina 330 koszt 299zł miesięcznie umowa na 24miesiace 5gb internetu darmowe rozmowy smsy plus 500min na tel w uni europejskiej i siec rodzinna. Ale najważnejsze w tym jest że telefon biorę co rok nowy ponieważ przy tym abonamencie ma się status gold i możliwość wymiany po 12 miesiącach oczywiście podpisuje się aneks ze nie odejdę przez dwa lata (liczymy czas od nowa a nie 24+12pozostałe) i teraz co rok biore nowego iphona a starego sprzedaje uważam to za dobrą ofertę ponieważ Iphone 5 16gb jest za zł i to po roku kiedy brałem ostatnie 12 miesięcy temu 4s 32gb za 1zł którego teraz sprzedam Aktualnie ceny kształtują się tak 16gb – 1 zł 32gb – 699 zł – 50%rabat dla klienta gold 350pln 64gb – 1199 zł -50%rabat dla klienta gold 600pln Mimo wyspkiego abonamentu rocznie 3600pln myślę że wymiana co rok telefonu jest korzystna

#303 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 24 marca 2013 - 17:46

Ale ty się chwalisz, czy jak mamy to odbierać ?

#304 rafalik1

rafalik1
  • 44 postów

Napisano 24 marca 2013 - 19:45

Ale ty się chwalisz, czy jak mamy to odbierać ?

jeśli tak to zabrzmiało to przepraszam chciałem tylko przedstawić opcje z której jażdy klient może skorzystać i podpisując umowe na taka taryfe po 12 miesiacach wymienic telefon i podałem przykładowy cennik

#305 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 25 marca 2013 - 06:55

Tu nie ma chwalenia. To całkiem racjonalny sposób na tani telefon. Ale to jest oferta tylko dla ośób które bardzo aktywnie korzystają z telefonu (co na pewno odbije się negatywnie na ich zdrowiu w bliższej czy dalszej przyszłosci) i są gotowe przeznaczyc tylko na ten cel 300zł/m-c TYlko pytanie - T-Mobile funduje Ci co roku nową słuchawkę wartą 2500zł w sytuacji gdy Ty zostawiasz u nich "tylko'" 3600zł Przy takim abonamencie wychodzi zatem że Twój prawdziwy abonament wynosi ok 90zł (reszta to raty za telefon)

#306 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 25 marca 2013 - 09:02

Dodając do tego to, że telefon można po roku sprzedać jeszcze za sensowną sumę, to sama oferta jest dość ciekawa. Jedynie miesięczny koszt jest dość wysoki ale z perspektywy roku i sumy kosztów nie wygląda tak złe.

#307 rafalik1

rafalik1
  • 44 postów

Napisano 25 marca 2013 - 23:27

Dlatego podałem sposób z jakiego ja korzystam wczesniej już w erze korzystałem z tej możliwości a abonament około 90pln jak kolega obliczył miesiecznie jest korzystny dla osoby aktywnie wykorzystującej tel np do pracy w erze dotkowo dostawało się jeszcze sporo punktów lojalnościowych który np po roku mogłem wymienić na tel dla babci (taki do 150pln) lub akcesoria co zaswsze dodatkowo wpływało na korzyść teraz już t-mobile nie prowadzi żadnego programu tego typu Jedyny minus to jest taki jeśli się chce zakończyć współprace z siecią wtedy trzeba wytrzymać 24miesiące płacąc 300pln i tutaj może być ból bo ostatni telefon bedzie z abonamentem kosztował 7200 pln ! Telefon po roku można sprzedać i mieć z tego dodatkowe środki. Więc jeśli ktoś aktywnie korzysta z telefonu i jest w stanie poświęcać taka kwotę miesiecznie to proponuje pomyśleć o ofercie z tego co wiem (moge się mylić) abonament ten jest dla obecnych już klientów

#308 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 26 marca 2013 - 06:10

OK tylko z ciekawosci wszedłem na t-mobile i mimo usilnych chęci nie mogłem wczoraj znaleźć żadnych taryf dla klienta indywidualnego powyżej 130zł...a gdzie tu 300 Wybierajac iP5 pokazują się różne opcje zakupu ale wszystko dla niskich abonamentów i przy zaporowej cenie samego telefonu

#309 rafalik1

rafalik1
  • 44 postów

Napisano 26 marca 2013 - 09:31

OK tylko z ciekawosci wszedłem na t-mobile i mimo usilnych chęci nie mogłem wczoraj znaleźć żadnych taryf dla klienta indywidualnego powyżej 130zł...a gdzie tu 300
Wybierajac iP5 pokazują się różne opcje zakupu ale wszystko dla niskich abonamentów i przy zaporowej cenie samego telefonu

proszę
Wymień telefon na nowy

Cennik telefonów
http://www.t-mobile....nu_20111111.pdf

przy pierwszym aneksie jak ktoś przechodzi z abonamentu mniejszego i miał rachunki poniżej tej wartości 300pln brak jest możliwości posiadania rabaty 50% na aparat ale później zawsze już dostawałem

oferta dostepna aktualnie chyba tylko dla obecnych klientów dodatkowo dostaje sie te 500min na tel w europie

#310 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 27 marca 2013 - 06:22

Otóż to Jedziesz na "starych" zasadach z czasów Ery. Więc Twój sposób raczej niewielu się przyda bo T-Mobile nie jest juz tak elastyczny

#311 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 27 marca 2013 - 09:56

Przerabiałem niedawno, najbardziej opłaciło się wziąć tylko sim bez telefonu w abonamencie 100 zł brutto bez limitu połączeń, 2.5 GB transferu a iphone 5 kupić na allegro - nowy za 2600 brutto. Wyszło taniej niż jakiekolwiek kombinowanie z abonamentami. W Play przy abonamencie 120 zł i umowie na 2 lata iphone 5 16GB kosztuje 1800 netto - połowa płatna od razu, reszta rozliczona w abonamencie na dwa lata.

#312 rafalik1

rafalik1
  • 44 postów

Napisano 27 marca 2013 - 12:05

Otóż to

Jedziesz na "starych" zasadach z czasów Ery. Więc Twój sposób raczej niewielu się przyda bo T-Mobile nie jest juz tak elastyczny

wygląda to troche inaczej kazdy co ma abonament i przedłuża umowe może skorzystać jedynie tylko nowe osoby przychodzace do sieci T-mobile wiec potencjalnych nabywców i tak jest sporo

#313 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 27 marca 2013 - 12:39

u mnie w T-mobile tak: abonament 64,90 za: 500 minut do wszystkich sieci krajowych i na stacjonarne (wymienne 1:1 na SMS) Zniżka 5 zł co miesiąc przez cały czas trwania umowy za aktywację e-Faktury Bezpieczny Internet w T-Mobile 1 GB za 0 zł miesięcznie. Nielimitowane rozmowy w T-Mobile za 4,99 zł Sieć Rodzinna - grupa 2 osób za 1,99 zł miesięcznie Promocyjny pakiet 100.000 SMS/MMS w T-Mobile w Polsce za 1,99 zł miesięcznie Promocyjny pakiet 1000 SMS/MMS w kraju za 4,99 zł miesięcznie Nielimitowane rozmowy w T-Mobile Polska za 4,99 zł miesięcznie Przy umowie na 30 miesięcy telefon 100 zł tańszy (obowiązuje dla większości modeli) Poza abonamentem: 30 gr za minutę połączenia do wszystkich sieci Poza abonamentem: 20 gr/41gr za SMS/MMS do wszystkich sieci iphone5 16GB - 2099zł iphone5 32GB - 2509zł iphone5 64GB - 2949zł ale chyba poczekam na nastepną wersję iP

#314 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 27 marca 2013 - 20:45

2100 + cyrograf na 2 lata stanowczo odpada. Za 2300 kupisz spokojnie telefon (zafoliowany) z polski na rynku wtórnym. Sam tak wyczesałem swój egzemplarz

#315 lara_perkins

lara_perkins
  • 7 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 21:19

Witam

Mam podobny dylemat iPhone 4s vs. iPhone 5. Spróbuję opisać wszystkie za i przeciw, wymagania, do czego mi potrzebny iphone itp. Może ktoś coś poradzi :-)

Aktualnie mam Samsung'a Advance S i9070, ogólnie fajny telefon: Divxy, duży wyświetlacz, szybki, nie zacina się ani nic z tych rzeczy, internet w nim i facebook to świetna sprawa, ale jak każdy telefon ma też wady, a mianowicie: bateria po pół roku używania padła mi na amen (nawet nie odpala na niej), a jak jeszcze działała to była ładowana 2 razy dziennie, tak używanie z telefonu, zwłaszcza Facebooka zżera w nim moc. I to góra przy 2h używaniu stałym + czuwaniu. Bateria zamiennik jaką teraz używam nowa, a nawet dwie (w pakiecie 2-pack było taniej), również chodzi pół dnia. Masakra z baterią. Druga wada tego telefonu i to nie raz naprawdę istotna wada, to brak zoomu w aparacie. Często zdarza mi się potrzeba zrobienia zdjęcia aparatem i jest klops.

iPhone 4s nie zauważyłam wad, prócz słabej jakości robionych fotek, a wieczorem to już w ogóle zachowuje się jak stare typy telefonów.
I moje pytanie brzmi, jak wypada aparat iPhone 5 przy aparacie 4s???????? Jest to dla mnie istotna sprawa, chyba najbardziej istotniejsza.
Może ktoś ma galerie, testy robionych fotek iPhonem 4s i 5???? :-)

4s nowy zafoliowany tańszy o 500zł od nowej 5-tki - z tąd też dylemat czy warto wybulić aż 500zł więcej??? bo jak zdjęcia również słabe w 5-tce to ja dziękuje!
- 5 szybsza jest chyba od 4s nie ma co tamto, ma przecież nowszy procesor (ale nie jest to chyba tak mega na codzien odczuwalne przy korzystaniu z internetu, facebooka, sms, kilku aplikacji programowych (nie gry) i przy robieniu zdjęć???)
- dodatki i gadżety do 5-tki, czy są takie same jak do 4s? bo 4s króluje w gadżetach, mega różnych obudów śmiesznych, słuchawka retro, czytniki kart, zoomy, mikroskopy, jest nawet helikopter zdalnie sterowany do 4s, a ja lubię takie gadżety dla zabawy dodatkowo ;-)

#316 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 kwietnia 2013 - 21:26

Druga wada tego telefonu i to nie raz naprawdę istotna wada, to brak zoomu w aparacie. Często zdarza mi się potrzeba zrobienia zdjęcia aparatem i jest klops.

Zoom'u nie ma zaden telefon. Jest przyblizenie cyfrowe. Nie ma tez roznicy przy przyblizysz na podgladzie przed zrobieniem zdjeca czy po.

Zoom jest bezstratny (poza swiatlem) i uzyskiwany przez optyke. Przyblizenie cyfrowe jest stratne i polega na zwyklym powiekszeniu zdjecia.

#317 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 21:30

Witam

Mam podobny dylemat iPhone 4s vs. iPhone 5. Spróbuję opisać wszystkie za i przeciw, wymagania, do czego mi potrzebny iphone itp. Może ktoś coś poradzi :-)

Aktualnie mam Samsung'a Advance S i9070, ogólnie fajny telefon: Divxy, duży wyświetlacz, szybki, nie zacina się ani nic z tych rzeczy, internet w nim i facebook to świetna sprawa, ale jak każdy telefon ma też wady, a mianowicie: bateria po pół roku używania padła mi na amen (nawet nie odpala na niej), a jak jeszcze działała to była ładowana 2 razy dziennie, tak używanie z telefonu, zwłaszcza Facebooka zżera w nim moc. I to góra przy 2h używaniu stałym + czuwaniu. Bateria zamiennik jaką teraz używam nowa, a nawet dwie (w pakiecie 2-pack było taniej), również chodzi pół dnia. Masakra z baterią. Druga wada tego telefonu i to nie raz naprawdę istotna wada, to brak zoomu w aparacie. Często zdarza mi się potrzeba zrobienia zdjęcia aparatem i jest klops.

iPhone 4s nie zauważyłam wad, prócz słabej jakości robionych fotek, a wieczorem to już w ogóle zachowuje się jak stare typy telefonów.
I moje pytanie brzmi, jak wypada aparat iPhone 5 przy aparacie 4s???????? Jest to dla mnie istotna sprawa, chyba najbardziej istotniejsza.
Może ktoś ma galerie, testy robionych fotek iPhonem 4s i 5???? :-)

4s nowy zafoliowany tańszy o 500zł od nowej 5-tki - z tąd też dylemat czy warto wybulić aż 500zł więcej??? bo jak zdjęcia również słabe w 5-tce to ja dziękuje!
- 5 szybsza jest chyba od 4s nie ma co tamto, ma przecież nowszy procesor (ale nie jest to chyba tak mega na codzien odczuwalne przy korzystaniu z internetu, facebooka, sms, kilku aplikacji programowych (nie gry) i przy robieniu zdjęć???)
- dodatki i gadżety do 5-tki, czy są takie same jak do 4s? bo 4s króluje w gadżetach, mega różnych obudów śmiesznych, słuchawka retro, czytniki kart, zoomy, mikroskopy, jest nawet helikopter zdalnie sterowany do 4s, a ja lubię takie gadżety dla zabawy dodatkowo ;-)

Tony zwojów o tym kurzą się na tym forum. Wystarczy poszukać.

#318 lara_perkins

lara_perkins
  • 7 postów

Napisano 09 kwietnia 2013 - 09:43

Zoom'u nie ma zaden telefon. Jest przyblizenie cyfrowe.

Wiem co to jest zoom i co to jest zoom cyfrowy (oczywiście ten miałam na myśli;). Akurat Samsung Advance S nie ma przybliżenia cyfrowego (zoom'u cyfrowego), co jest dużym minusem tego modelu jak dla mnie. Gdyby nie to, to technicznie poza baterią ten smartfon byłby idealny! No może jeszcze ciut szybsza migawka, chociażby taka jak w 4s, bo jednak reakcja 4s jest szybsza, i telefon byłby niebo! :-)

Zoom jest bezstratny (poza swiatlem) i uzyskiwany przez optyke. Przyblizenie cyfrowe jest stratne i polega na zwyklym powiekszeniu zdjecia.

Bez urazy, ale znam się trochę na fotografii, i takie podstawy znam ;-)

Jestem tu od nie dawna, ale już szperałam po kilku tematach, kilkudziesięciu stronach i jak na razie na testy i realne zdjęcia (a nie pic na wodę fotomontaże z reklam) robione iPhonem 5 nie natrafiłam. Nie zapomnę jak napaliłam się po reklamie telewizyjnej na iPhone 4s, aparat 8mpx i te przepiękne fotki z reklamy... później trafił w moje ręce iPhone 4s i aparat w nim to jakieś nie porozumienie wg mnie, na dzisiejsze standardy i możliwości aparatów w telefonach to trochę mało. Ja naprawdę rozumiem i nie wymagam by w telefonie był wpakowany aparat kompaktowy czy lustrzanka, ale wiele modeli telefonów ma już naprawdę technikę w sobie, a 8mln pixeli zobowiązuje chyba do czegoś! A nie robic coś na łapu capu. Bez urazy ale to już stara Nokia N95 miała nieco lepsze efekty w robieniu zdjęć niż 4s. Ja rozumiem, że płaci się za markę, bo Apple to Apple.. oczywiście ma inne zajebi*** funkcje, ale aparat w nim mógłby być bardziej dopracowany.. chyb że komuś nie przeszkadza ziarno na pierwszym planie na zdjęciach. Owszem fajnie, że migawka szybko pracuje, ale co z resztą? Tylko w miniaturze fotki są ok, na komputerze już nie za bardzo. Filmiki to już inna bajka o wiele lepsza, na całe szczęście :-)
Co by nie było myślę o zakupie iPhone, 4s bądź 5.. kusi mnie 5-tka ale nie miałam nawet w łapce, nie znam nikogo kto by miał 5-tkę.
Tylko czy aparat w 5-tce jest lepszy o wiele od 4s... to nadal mój dylemat.

Kończy mi się umowa w Playu, i wiem że w abonamencie 89zł można za dopłatą 799zł wziąść iPhone 4s.
Za to iPhone 5 w takim abonamencie kosztuje 1399zł, więc różnica 600zł to dużo.
Więc czy różnica w aparatach obu tych modeli jest warta 600zł? Technicznie ze stron w google, znam parametry obu aparatów, iPhone 5 wygrywa, ale jak to jest rzeczywiście w praktyce? Bo fotki w 4s mnie rozczarowują niestety, ale czy na tyle by kupić 5? Dylemat jest.

#319 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 kwietnia 2013 - 12:35

Przyblizenie cyfrowe ma kazdy telefon z iOS i Android. Tak jak napisalem wczesniej - nie ma roznicy, czy na podgladzie przed wykonaniem zdjecia, czy juz w galerii po wykonaniu. Jesli Twoj samsung nie posiada powiekszenia na podgladzie, to po wykonaniu zdjecia przechodzisz do galerii i "szczypiesz" zdjecie by sie powiekszylo. To jest to samo :) Android posiada opcje edycji zdjecia, mozesz utworzyc crop z powiekszenia i zapisac jako osobne zdjecie :) Zdaje sobie sprawe, ze to mniej wygodne. Niemniej jednak kazdy iPhone od 3GS w gore posiada powiekszenie na podgladzie zarowno jak i w galerii.

#320 Apple_fan

Apple_fan
  • 62 postów
  • SkądBydgoszcz, PL

Napisano 09 kwietnia 2013 - 13:02

Nie rozumiem co jest takiego złego w aparacie iPhona 4S. Używam tego telefonu od zeszłego lata i jakość zdjęć jest bardzo dobra. Jedyne co mogę zarzucić aparatowi to dosyć częste rozmazania i ziarno przy bardzo słabym oświetleniu... Zrobiłem mnóstwo zdjęć przez same wakacje i wszyscy znajomi byli w szoku, że zdjęcia pochodzą z telefonu. Porównywałem do innych telefonów i również wypadają bardzo dobrze. P.S. znajomość ortografii nie szkodzi :)

#321 lara_perkins

lara_perkins
  • 7 postów

Napisano 09 kwietnia 2013 - 13:29

Może inaczej, bo się nie rozumiemy w sprawie słabszego aparatu w 4s od innych telefonów ;-) Między innymi właśnie o te ziarno mi chodziło w słabym oświetleniu, w pomieszczeniach jak i na zewnątrz wieczorem. Robiąc z lampą czy bez jakość jak na apple słaba w tym przypadku. Już wtedy mój Advance S robi o jakieś 3 klasy lepsze zdjęcia. W dzień to inna bajeczka, są OK :-) Chodzi mi o to, że jak na apple ta jakość powinna być lepsza, zwłaszcza że zaledwie rok temu iPhone 4s był wręcz wychwalany w reklamach tv jakie to on fotki cyka :-) Homer weźmy np Nokie N95 która ma zoom cyfrowy i mojego Advance S. Kolega siedzący obok mnie robił razem ze mną fotki slajdów na długość 8 ławek zoomem ma tekst, zdjęcie wszystko widoczne po wrzuceniu zdjęć na komputer, ja na komputerze przy próbie przybliżenia mam rozmazane kwadraciki. Nie da się dużo przybliżyć bez pogarszania jakości i widoczności istoty zdjęcia. Jednak zoom cyfrowy jest lepszy, od zwykłego powiększenia zdjęcia już PO zrobieniu fotki. Takie są fakty udowodnione i moje zdanie, którego nie zmienię :-)

#322 ppelaa

ppelaa
  • 34 postów
  • SkądTczew, PL

Napisano 09 kwietnia 2013 - 13:40

może mało na temat się wtrącę, ale czytając te kilka tematów i kilkadziesiąt stron na forum, zdążyłaś się zorientować, że żaden telefon(nawet iphone, mimo, że jest od APPLE!) to nie jest maszynka do robienia zdjęć? do robienia zdjęć możemy kupić aparat. taki co by cię zadowolił i nie szumił przy słabym oświetleniu dostaniesz nawet za 2 razy tyle co iphone. ale mówię ci, będziesz w pełni zadowolona! a zoom cyfrowy to JEST to samo co crop po zrobieniu zdjęcia. no i w fotografii cyfrowej nie ma czegoś takiego jak ziarno

#323 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 kwietnia 2013 - 15:24

Kończy mi się umowa w Playu, i wiem że w abonamencie 89zł można za dopłatą 799zł wziąść iPhone 4s.
Za to iPhone 5 w takim abonamencie kosztuje 1399zł, więc różnica 600zł to dużo.
Więc czy różnica w aparatach obu tych modeli jest warta 600zł? Technicznie ze stron w google, znam parametry obu aparatów, iPhone 5 wygrywa, ale jak to jest rzeczywiście w praktyce? Bo fotki w 4s mnie rozczarowują niestety, ale czy na tyle by kupić 5? Dylemat jest.

Tylko zwróć uwagę że za te dodatkowe 600 zł otrzymujesz nie tylko nieco lepszy aparat, ale przede wszystkim znacznie lepszy telefon na którym większość nowych funkcji iOS 7 będzie działać.

Może inaczej, bo się nie rozumiemy w sprawie słabszego aparatu w 4s od innych telefonów ;-) Między innymi właśnie o te ziarno mi chodziło w słabym oświetleniu, w pomieszczeniach jak i na zewnątrz wieczorem. Robiąc z lampą czy bez jakość jak na apple słaba w tym przypadku. Już wtedy mój Advance S robi o jakieś 3 klasy lepsze zdjęcia. W dzień to inna bajeczka, są OK :-)
Chodzi mi o to, że jak na apple ta jakość powinna być lepsza, zwłaszcza że zaledwie rok temu iPhone 4s był wręcz wychwalany w reklamach tv jakie to on fotki cyka :-)

Jeśli zależy ci głównie na aparacie to popatrz na telefony ze stabilizacją optyczną czyli Nokię Lumia 920 i HTC One, albo poczekaj na iPhone 5S.

AnandTech | The HTC One Review

#324 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 09 kwietnia 2013 - 15:35

Tylko zwróć uwagę że za te dodatkowe 600 zł otrzymujesz nie tylko nieco lepszy aparat, ale przede wszystkim znacznie lepszy telefon na którym większość nowych funkcji iOS 7 będzie działać.

To na IP 4s w iOS 7 mają nie działać jakieś funkcje?

#325 lara_perkins

lara_perkins
  • 7 postów

Napisano 09 kwietnia 2013 - 15:48

może mało na temat się wtrącę, ale czytając te kilka tematów i kilkadziesiąt stron na forum, zdążyłaś się zorientować, że żaden telefon(nawet iphone, mimo, że jest od APPLE!) to nie jest maszynka do robienia zdjęć? do robienia zdjęć możemy kupić aparat. taki co by cię zadowolił i nie szumił przy słabym oświetleniu dostaniesz nawet za 2 razy tyle co iphone. ale mówię ci, będziesz w pełni zadowolona!

chyba ktoś nie czytał tego co pisałam, że wylatuje z aparatem fotograficznym w pełnym wymiarze:

"Ja naprawdę rozumiem i nie wymagam by w telefonie był wpakowany aparat kompaktowy czy lustrzanka, ale wiele modeli telefonów ma już naprawdę technikę w sobie, a 8mln pixeli zobowiązuje chyba do czegoś! A nie robic coś na łapu capu. Bez urazy ale to już stara Nokia N95 miała nieco lepsze efekty w robieniu zdjęć niż 4s. Ja rozumiem, że płaci się za markę, bo Apple to Apple.. oczywiście ma inne zajebi*** funkcje, ale aparat w nim mógłby być bardziej dopracowany.."

Jak kolega Łukasz Ignacyk wspomniał istnieją DOBRE aparaty w telefonach, miałam w ręku Nokie Lumie 920 i HTC One i mają dobre aparaty w sobie, lepsze od Apple, dlatego ubolewam że taka marka jak Apple nie popracuję nad zmianą, ulepszeniem aparatu w środku.. wtedy jego inne funkcje oraz lepszy aparat to byłoby coś mega! Z tąd tacy ludzie jak ja mają dylemat do końca czy przestawić się na system iOS i iPhone'a czy zostać przy innych markach telefonu. Wyłącznie mam żal za to, że taka marka światowa i technologiczna jak Apple stawia prawie wszystko na sam system i szybsze zegary telefonu zapominając zawsze o dopieszczeniu aparatu. Dlatego jestem ciekawa jak wygląda sprawa w iPhonie 5. Czy te "niewielkie" zmiany są naprawdę niewielkie? Bo inne funkcję jak dla mnie są wystarczające w 4s, a to jeden duży minus. A chciałabym zapytać jeszcze jak przy nieco intensywniejszym używaniu sprawuje się bateria w 4s?

- - - Połączono posty - - -

hmm a iphone 5s ma mieć stabilizację obrazu? :-) to ja w takim razie na pewno nie wezmę 5-tki, co najwyżej teraz 4s do tego czasu jak wyjdzie 5s i troszkę stanieje. są już jakieś wieści kiedy 5s ma mieć premierę?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych