Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1326 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 09 października 2012 - 20:39

jak przenosiliscie swoje numery do orange przez internet to po ilu dniach witał u was kurier po raz pierwszy?

#1327 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 października 2012 - 20:48

Mój iPhone z orange.pl (przeniesienie numeru) jutro będzie u mnie. Miał być dzisiaj ale DPD - Prószków miało awarie komputerów i żadnych paczek nie wydawali :)
Jeśli chodzi o rabaty to ja zamawiałem na infolinii sklepu: 510 700 700 i otrzymałem 6 miesięcy rabatu - podczas rozmowy i po niej kilka razy to potwierdzałem.
Ktoś pytał jak to jest z przeniesieniem w czasie umowy u innego operatora:
Ja umowę w Play mam do końca listopada. Mój numer zostanie przeniesiony z dniem 1.12.2012. Po prostu od jutra do 1.12.2012 będę miał z Orange numer tymczasowy. Podobno można numer przenieść nawet 120 dni wcześniej.

PS wypowiedź Orange Expert'a na blogu Orange:

"Małe sprostowanie dotyczące bonusów. Bonus 100% przez 6 miesięcy nadal obowiązuje, ale jest on dostępny tylko w telesprzedaży. W sklepie internetowym oraz w salonie obowiązuje maksymalny rabat przez 3 miesiące.
W przypadku zakupów w kanale telesprzedaży na dokumentach widoczny jest rabat 100% przez 3 miesiące. Kolejne 3 miesiące jest wprowadzane „ręcznie” do systemu (nie są one widoczne przy składaniu zamówienia i na dokumentach, które otrzymujesz). Tak, więc kupując w ten sposób zgodnie z regulaminem możesz skorzystać z promocyjnego rabatu na 6 miesięcy."

Mi zostało 360 dni do końca umowy :D Ale przy tej cenie iPhone'a i tak mi się opłaca zerwać i zapłacić 600zł kary... Ale co to tego co mówisz, że w umowie jest 3 miesiące, a niby w rzeczywistości ma być 6... Wychodzi na to, że te dodatkowe 3 są tylko na gębę... Prawda jest taka, że mamy to co na papierze, więc nie zdziwcie się jak po 3 miesiącach jednak będzie trzeba płacić normalnie...

#1328 Tey

Tey
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2012 - 21:25

Udało mi się w końcu kupić i5 32GB white w Salonie na pl. Konstytucji. W sumie trochę szkoda tych 3 miesięcy za 0pln ekstra, ale miałem już dość wydzwaniania na infolinię.. W każdym razie zakupiłem telefon bez karty nano-sim, aktywacja na normalnym simie - czyli się jednak da. Mam zamówiony nano-sim i powiadomią mnie jak tylko przyjdzie ( w międzyczasie zamierzam pobawić się z przycinaniem :) )

#1329 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 09 października 2012 - 22:05

Udało mi się w końcu kupić i5 32GB white w Salonie na pl. Konstytucji. W sumie trochę szkoda tych 3 miesięcy za 0pln ekstra, ale miałem już dość wydzwaniania na infolinię..

W każdym razie zakupiłem telefon bez karty nano-sim, aktywacja na normalnym simie - czyli się jednak da. Mam zamówiony nano-sim i powiadomią mnie jak tylko przyjdzie ( w międzyczasie zamierzam pobawić się z przycinaniem :) )

W orange?

#1330 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 października 2012 - 22:09

W orange?

skoro pisze o 3 miesiącach to na pewno chodzi o Orange ;-)

#1331 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 09 października 2012 - 22:10

Rqcja ;) kurcze dzwonilem dzis rano do nich i powiedzieli ze nie mieli dostawy...

---------- Wpis dodano o 23:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:09 ----------

A wlasnie na 32 gb white poluje

#1332 piter58

piter58
  • 35 postów

Napisano 09 października 2012 - 22:24

Panowie o co chodzi z tą promocją 3m-c w orange(nie mogę tego znaleźć)? czekam właśnie na dostawę iPhone 5 do salony żeby podpisać nową umowę a być może bardziej korzystnie jest kupić przez internet?

#1333 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 października 2012 - 22:26

Było milion razy. 3 miesiące za darmo za przeniesienie się z innej sieci do orange przez internet bądź w salonie, a 6 miesięcy za darmo za przeniesienie na infolinii.

#1334 piter58

piter58
  • 35 postów

Napisano 09 października 2012 - 22:28

Czyli bardziej się opłaca kupić kartę w kiosku za 25zł np Play i potem przenieść ten nr do orange? :)

#1335 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 października 2012 - 22:32

To znaczy tak: za przeniesienie z karty jest zawsze tylko 3 miesiące niezależnie czy przez internet, telefon czy infolinię. Jeśli przenosisz z abonamentu można mieć nawet 6 miesięcy za free przez infolinię. PS: Z tymi 25zł nie szarżuj :D Wystarczy za 5zł :D Musisz tylko po zakupie zarejestrować kartę, ale to zrobisz w 5 minut w salonie operatora.

#1336 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 09 października 2012 - 22:36

Jakby mial ktos info na temat dostepnosci w warszawskich orange to prosze niech pisze :)

#1337 franek.hd

franek.hd
  • 8 postów
  • SkądPolska Północna

Napisano 09 października 2012 - 22:42

AOS to śmiech na sali, sklep online a nie mają towaru. Operatorzy mają a Apple nie.

Denerwowało mnie te czekanie kupiłem na allegro, co prawda drożej ale trudno się mówi.

Zrobiłem to samo i anulowałem zamówienie w AOS. Przepłaciłem tylko kilka stówek, także nie ma tragedii

#1338 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 09 października 2012 - 23:10

To jest dopiero chore. Jeśli chce przenieść swój numer w Orange na kartę do abonamentu w Orange to niestety, ale nie dostaję żadnych bonusów. Ale jeśli przeniosę ten numer, np. to Play na kartę, a potem z powrotem do Orange na abo, dostaje 3 miesiące abonamentu za darmo. W każdym razie i tak przenoszę stary numer z czasów Ery z początkiem 6000 :) Starter w tym roku tracił ważność, więc się wyrobiłem. Rejestracja w T-Mobile to trochę głupia sprawa, bo nie wziąłem kodu PUK i musiałem wiedzieć ile mam na koncie, do kiedy ważne, 4 ostatnie wybierane numery. W Orange dałem kartę SIM, Pan spisał numer oraz dane z dowodu i już.

#1339 bohen25

bohen25
  • 127 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 października 2012 - 06:51

Może utwórzcie osobny wątek "ile miesięcy abo free przy przejściu do Orange, 3 czy 6 ?"zamiast zaśmiecać to forum. Ila razy jeszcze o tym będzie, no ile Panowie?

#1340 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 10 października 2012 - 08:31

Ja wczoraj zamówiłem przez telefon czarną 32GB w Orange przy przeniesieniu numeru. Telefony były, ale kart nano nie mieli, jednak poprosiłem Panią o dodanie karty micro, bo telefon sprzedaję i nie będzie mi potrzebna nano, a w swoim mam micro, więc będzie akurat. I przeszło w systemie, więc teraz tylko czekam na kuriera. Pani mnie dwa razy zapewniała, że na pewno dostanę 6 miesięcy, mimo że 3 miesiące będą napisane w papierach. W pierwszych 6 miesiącach zapłacę tylko 10 za aktywację z pierwszą fakturą.

#1341 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2012 - 09:04

Ja wczoraj zamówiłem przez telefon czarną 32GB w Orange przy przeniesieniu numeru. Telefony były, ale kart nano nie mieli, jednak poprosiłem Panią o dodanie karty micro, bo telefon sprzedaję i nie będzie mi potrzebna nano, a w swoim mam micro, więc będzie akurat. I przeszło w systemie, więc teraz tylko czekam na kuriera. Pani mnie dwa razy zapewniała, że na pewno dostanę 6 miesięcy, mimo że 3 miesiące będą napisane w papierach. W pierwszych 6 miesiącach zapłacę tylko 10 za aktywację z pierwszą fakturą.

Dokładnie. Ja również w papierach mam napisane 3 miesiące. Pani w BOKu zapewniła, że błędnie im się drukują umowy i nie należy się tym sugerować - jest 6 miesięcy. Razem z iphonem dostałem kartę nano i micro.

#1342 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 10 października 2012 - 09:15

Ciekawe jak u Tmobile w poniedziałek niby mieli dostać telefony ale środa i magazyny puste :-(

#1343 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 10 października 2012 - 09:35

Wczoraj odebrałem swoją "czarnulkę" 32GB w salonie Orange w "Millenium Hall" w Rzeszowie na przeniesienie numeru z PLAY (3 miesiące za 0zł) w taryfie 129.9/m. Początkowo planowałem to zrobić za pośrednictwem telesprzedaży ale od dnia premiery każdy jeden konsultant przedstawiał mi inną wersję jeśli chodzi o warunki. Do tego ciągły brak kart nano-sim (w salonie mają od ręki kilka sztuk) i rzekomy brak możliwości przeprocesowania zamówienia ze zwykłą kartą/micro-sim. Odżałowałem 300 zł i poszedłem kupić... W ogólnym rozliczeniu na 24 miesiące wyjdzie tak samo jakbym kupił oddzielnie telefon i przedłużenie umowy w PLAY w jakiejś rozsądnej taryfie. Za Orange przemawia brak limitów na wszystko ;f Jeśli są jacyś zainteresowani z moich okolic to na stanie mieli jeszcze po jednej sztuce z białych (32GB i 16GB). Oprócz tego na wystawie można "pomacać" białego. Do tego w salonie przy ulicy M. Kopernika były jeszcze wczoraj 2x 16GB (nie pamiętam koloru).

#1344 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 10 października 2012 - 10:05

Dokładnie. Ja również w papierach mam napisane 3 miesiące. Pani w BOKu zapewniła, że błędnie im się drukują umowy i nie należy się tym sugerować - jest 6 miesięcy. Razem z iphonem dostałem kartę nano i micro.

Potwierdzam. Własnie dotarł do mnie iPhone z orange.pl. Ponieważ mam przeniesienie numeru wyznaczone na 1.12.2012 zastanawiam się czy abo w Orange biegnie od aktywacji karty czy od podpisania umowy. Zastanawiam się czy mógłbym opóźnić korzystanie z usług Orange za pomocą późniejszej aktywacji karty?

#1345 Goorsky

Goorsky
  • 200 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 10 października 2012 - 10:20

Ważne dla osób mających firmy z NIP - UE, w AOS można kupić iPhone z FV 0% VAT, przelewa się netto i nie trzeba czekać aż łaskawie US zwróci.

#1346 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 10 października 2012 - 10:27

Edyp - u mnie wyznaczono identyczny termin. Wszystko zależy od okresu rozliczeniowego u operatora, od którego przenosiłeś numer. Jako, że musi minąć jeden pełen miesiąc od rezygnacji z usług - przenosiny wyznaczono na koniec następnego miesiąca (innymi słowy - październik już "trwa" a przenosiny mogą nastąpić jedynie z końcem/początkiem okresu rozliczeniowego, który przypada w Twoim przypadku na 1 dzień miesiąca - wszystko to z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia) Co do drugiego pytania - abonament biegnie od podpisania umowy. Usługa jest aktywowana po podpisaniu umowy. Osobiście teraz posiadam tak jakby 2 aktywne numery - tymczasowy w Orange i ten który przenosze z PLAY. 1.12.2012 karta sim z PLAY przestanie działać i numer "przeskoczy" na sim otrzymany od Orange, z którego już teraz moge korzystać.

#1347 DD7

DD7
  • 101 postów
  • SkądPL

Napisano 10 października 2012 - 10:31

Ważne dla osób mających firmy z NIP - UE, w AOS można kupić iPhone z FV 0% VAT, przelewa się netto i nie trzeba czekać aż łaskawie US zwróci.

Mógłbyś coś o tym więcej napisać? Co trzeba wybrać w trakcie zamawiania na stronie AOS?

#1348 karol.mufc

karol.mufc
  • 77 postów

Napisano 10 października 2012 - 10:41

Jeżeli orange wysyła umowy, w których darmowy abo jest przez 3 mies, a przez telefon zapewniają, że 6 to jest to jakiś żart i to bardzo słaby. Ja takiej umowy nie podpiszę

#1349 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 10 października 2012 - 10:43

Jeżeli orange wysyła umowy, w których darmowy abo jest przez 3 mies, a przez telefon zapewniają, że 6 to jest to jakiś żart i to bardzo słaby. Ja takiej umowy nie podpiszę

Dokładnie. Przecież to oczywiste, że po 3 miesiącach zaczną kasować normalny abonament :) A jak ktoś będzie miał pretensje to będą chcieli zobaczyć umowę w której to niby Ci zagwarantowali 6 miesięcy, a tego tam nie ma! ;]

#1350 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 10 października 2012 - 11:00

Potwierdzam. Własnie dotarł do mnie iPhone z orange.pl. Ponieważ mam przeniesienie numeru wyznaczone na 1.12.2012 zastanawiam się czy abo w Orange biegnie od aktywacji karty czy od podpisania umowy. Zastanawiam się czy mógłbym opóźnić korzystanie z usług Orange za pomocą późniejszej aktywacji karty?

Pytałem też o to - niestety dla nas umowa (i darmowe 6 miesięcy) biegnie od dnia dostarczenia telefonu z kartą i tymczasowym numerem. W moim przypadku umowa kończy się 22 listopada, więc jeśli dostanę telefon i umowę pod koniec października, to około miesiąc będę miał dwa numery i umowę darmową tak naprawdę 5 miesiący. Problem jest w tym, że nawet jakbym chciał przenieść numer z efektem natychmiastowym (i zapłacił karę za jeden miesiąc w T-Mobile, w moim przypadku ok. 50 zł), to jest to możliwe tylko przy przeniesieniu w salonie, a nie w przenoszeniu korespondencyjnym. W tym przypadku finansowo bardziej opłaca mi się dojechać do końca w T i przenieść numer z dniem 23.11 i mieć 6 miechów darmowego abo. Ale dość już o przenoszeniu do Orange, bo faktycznie się offtop robi.

---------- Wpis dodano o 12:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:52 ----------

Dokładnie. Przecież to oczywiste, że po 3 miesiącach zaczną kasować normalny abonament :) A jak ktoś będzie miał pretensje to będą chcieli zobaczyć umowę w której to niby Ci zagwarantowali 6 miesięcy, a tego tam nie ma! ;]

Rozmowy z konsultantem są nagrywane (zarówny przychodzące jak i wychodzące), zapisz sobie datę i godzinę oraz imię i nazwisko konsultanta, który udziela Ci informacji, a w razie czego powołaj się w reklamacji na te dane. Poza tym myśle, że świadomie na narażaliby się na tyle reklamacji od klientów, których chcieli by orżnąć na kilka stówek - sporo osób przenosi numer i problem byłby zbyt duży, aby zamieść go pod dywan. Dodatkowo ktoś gdzieś wczesniej cytował rzecznika, który też zapewniał, że nie powinno być z tym problemu i ręcznie do systemu wprowadzą dobre dane...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych