Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1376 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2012 - 19:47

[Zamówiłem w AOS w dniu "premiery"] Najpierw cierpliwie czekałem, później zacząłem ostro przeszukiwać Allegro w poszukiwaniu oferty, pojeździłem i podzwoniłem po operatorach i... znowu czekam :) Wyszło mi jednak na to, że bardziej opłaca mi się cierpliwie czekać. I nerwów mniej, i nawet pieniądze zaoszczędzone :) Na różnicy między AOS a Allegro akurat zakupię nowy router do domu :) Z tego co czytam na MacRumors to najszybciej dostają klienci sieci Verizon w USA ale to nas nie dotyczy.

#1377 Ileev

Ileev
  • 137 postów
  • SkądŻory, PL

Napisano 10 października 2012 - 20:04

Ja tam sobie poczekam na telefon z AOS. Pewnie gdzieś za 2 tygodnie zaczną je rozsyłać, więc dużo nie zostało. Przynajmniej mam taniej i nie będzie problemów z gwarancją, że operator będzie próbował się wymigać czy inne problemy.

#1378 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 10 października 2012 - 20:08

Wie ktoś kiedy mają być dostępne iPhone 5 16 GB na stronie Orange? Bo z tego co widzę to co jakiś czas pojawiają się w wersji 32 GB. W jakim czasie po premierze iPhone 4S w Orange pojawiły się one w sklepie internetowym?

#1379 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 października 2012 - 20:23

Nie ma reguły jak będą to będą 5 jest mało i trzeba czekać i codziennie śledzić. Ja żałuje że nie zamówiłem online bo miałem okazje a czekałem na konsultanta i sie okazało, że iphone nie doszedł do salonu....

#1380 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 10 października 2012 - 21:15

W salonie powiedzieli mi w warszawie ze az 5 sztuk dzis doszlo i wszystkie wzieli prezesi...

#1381 mzagro

mzagro
  • 148 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 października 2012 - 21:34

I jeszcze doradził mi, że jak chce szybciej mieć telefon to mogę anulować zamówienie telefoniczne i zamówić sobie przez internet. Tylko wtedy z 6 miesięcy darmowego abonamentu robi się trzy. Dziwne to wszystko.....

Wydaje mi się, że ta promocja 6 miesięcy za free trochę im się z iPhonami nie opłaca i dlatego mówią, że nie ma kart :P sciema taka ;p

#1382 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 10 października 2012 - 22:20

A ja właśnie w tej promocji dostałem kartę, na którą tydzień czekałem i dostanę rabat na abonament :)

#1383 psajdakk

psajdakk
  • 13 postów
  • SkądGliwice

Napisano 10 października 2012 - 22:40

Tak się zastanawiam nad tą promocja w Orange 129 zł przy przeniesieniu numeru i iPhone 5 16GB. Mam pytanie do was bo jak przyglądałem się mapce zasięgu w Orange i w Play. To zasięg 3G w Orange wygląda słabo. I tak się zastanawiam bo faktycznie oferta super tylko co z tego jak nie będę mógł wykorzystać tych 2GB. Podpowiecie mi jak to wygląda u was. Bo prawdę mówiąc zastanawiam się między tymi dwoma ofertami. Patrzałem też na ofertę w T-mobile, ale wychodzi najdrożej ehh, i w tej sieci wiem jak wygląda zasięg.

#1384 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 10 października 2012 - 23:57

Jeśli masz iPada, to zawsze możesz sobie sprawdzić zasięg 3G kupując starter microsim od Orange. Dla mnie zasięg 3G, jak i EDGE jest w zupełności wystarczający.

#1385 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 11 października 2012 - 05:05

Niestety u mnie w iphonie play ma problemy a orange smiga bez problmu.

#1386 igo2u

igo2u
  • 120 postów

Napisano 11 października 2012 - 05:33

A u mnie na iphone orange ma prolemy a play smiga, ze hej. Zreszta jak miales play to czemu sobie nie przelaczyles na orange, albo plusa?

#1387 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 11 października 2012 - 07:55

Pamiętaj tylko, żeby tym razem otworzyć paczkę przy kurierze :-)

Oo widać wbiło się w pamięć :) Na pewno nie zapomnę i przy świadkach otworzę i porobię zdjęcia :)

#1388 damik4

damik4
  • 88 postów

Napisano 11 października 2012 - 08:01

Dzoniłem dziś do Orange, chcąć przenieść numer. Powiedziałem, że chcę iPhone 5, to usłyszałem, że sprzedaż jest wstrzymana bo nie mają kart sim, to mówię, że chcę zwykłą kartę sim, Pani na to, że ok i zaczyna zbierać informacje do umowy. Przy okazji mówię, że ma to być biały iPhone, a Pani na to, że w ogóle nie mają w sprzedaży białych iphone, tylko czarne :) Po chwili zadzwoniłem drugi raz żeby połączyć się z kimś innym, tym razem usłyszałem, że w ogóle nie mają obecnie iphone w sprzedaży.. No śmiech na sali, jeżeli klient chcący przenieść do nich numer tak mało znaczy... Nikt nawet nie chciał, żebym zostawił nr telefonu, żeby się kontaktowali jak iphone będą dostępne, 'mam dzwonić w przyszłym tyg'...

#1389 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 października 2012 - 08:06

Dzoniłem dziś do Orange, chcąć przenieść numer. Powiedziałem, że chcę iPhone 5, to usłyszałem, że sprzedaż jest wstrzymana bo nie mają kart sim, to mówię, że chcę zwykłą kartę sim, Pani na to, że ok i zaczyna zbierać informacje do umowy. Przy okazji mówię, że ma to być biały iPhone, a Pani na to, że w ogóle nie mają w sprzedaży białych iphone, tylko czarne :)

Po chwili zadzwoniłem drugi raz żeby połączyć się z kimś innym, tym razem usłyszałem, że w ogóle nie mają obecnie iphone w sprzedaży..

No śmiech na sali, jeżeli klient chcący przenieść do nich numer tak mało znaczy... Nikt nawet nie chciał, żebym zostawił nr telefonu, żeby się kontaktowali jak iphone będą dostępne, 'mam dzwonić w przyszłym tyg'...

Polscy operatorzy/konsultanci to istna katastrofa.

#1390 Mikis525

Mikis525
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2012 - 08:12

Ja zamówiłem 28.09 w T-Mobile. W poniedziałek zadzwoniła miła Pani i powiedziała, ze nadal nie ma tych telefonów, tak więc serdecznie podziękowałem, będę kombinować z lepszymi warunkami. Dostałem jedynie 10 zł netto tańsze abo ( Fri Biznes Prestiż ), a to chyba trochę za mało jak na ofertę firmową. Era była bardziej skłonna do rabatowania, normą 2-3 lata temu była zniżka 50% na Pakiet Wartościowy, brało się najwyższą taryfę, wszystkie telefony po 1 zł i można było kombinować ;)

#1391 Muzi01

Muzi01
  • 88 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 października 2012 - 15:14

iphone 5 32 GB w orange wysłany także czekam na kuriera [DPD Warszawa]

#1392 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 października 2012 - 16:25

iphone 5 32 GB w orange wysłany także czekam na kuriera [DPD Warszawa]

Kiedy zamawiałeś go ?

#1393 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 11 października 2012 - 16:39

No powiem Wam, że trochę mnie dzisiaj poniosło, poszedłem odebrać telefon w salonie, karty nano też już były. Wszystko ładnie pięknie, już pudełko leży na biurku, ale... nie mogłem przenieść numeru, bo mieli tylko karty nano z numerami. Jestem umówiony z powrotem na poniedziałek. Jak to jest z przeniesieniem numeru, będę musiał mieć przy sobie kartę z tym numerem ?

#1394 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 11 października 2012 - 17:49

:(
Jesli na karte to tak (przynajmniej taka procedura)
Jesli na abo to faktura za telefon.

Chociaz ja przenosilem wczoraj z karty na abo i nic nie potrzebowalem ale to przez znajomego. Karta od reki byla i telefon odlozony pierwszy ktory dojechal ( podobno i twk wszystkie biora kierownicy, prezesi itp...)

---------- Wpis dodano o 18:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:48 ----------

Ps. Chyba ktos Nie ogarnial w tym salonie bo zawsze dostajesz karte z numerem ktory jest tymczasowy.

#1395 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 11 października 2012 - 18:18

Chyba szkoda czasu na latanie po salonach teraz za tym iPhonem heh :-D Umowę mam do końca grudnia to poczekam sobie do końca listopada, początku grudnia i wtedy zabiorę nowego ipka, pewnie do tego czasu będą od ręki dostępne, a nóż wyjdzie coś ciekawszego

#1396 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 11 października 2012 - 18:26

Ja dostałem już iPhonea 5, Orange szybko się uwinęło 48 h od zamówienia. Niestety 2 fakapy: 1. Lekkie odpryski obudowy, sztuk 2,wada fabryczna. 2. Karta MicroSim - brak sieci. Także wciąż korzystam z iPhone 4 :)

#1397 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 października 2012 - 18:30

Trochę to śmieszne, że ludzie płacą ogromną kase za tego typu telefon a operatorzy lecą sobie w kulki .... ;/ Zaczynam żałować, że nie zamówiłem swojej 5-tki przez AOS.

#1398 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 października 2012 - 18:33

Ja miałem mega szczęście i dostałem swojego iPhone 5 w dniu premiery. Rano jak byłem w salonie Play to konsultant mnie poinformował, że niestety wszystkie ma w rezerwacji, ale żebym zostawił mu swój nr telefonu i jak się coś zmieni to zadzwoni. Około godziny 16:00 dzwoni do mnie, że jedna osoba zrezygnowała i że ma dla mnie 1 sztukę. Osoba, która zrezygnowała to był koleś z Gdańska, który chciał przyjechać do Szczecina po telefon bo w Gdańsku nie było już wolnych sztuk. Całe szczęście dał sobie spokój, a może dorwał w swoim mieście :)

#1399 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 11 października 2012 - 19:00

No ja tez chcialem kupic na premierce ale tylko 16 :(

#1400 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 października 2012 - 19:05

No ja tez chcialem kupic na premierce ale tylko 16 :(

No mi 16GB w zupełności wystarcza na dzień dzisiejszy. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych