Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1301 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 09 października 2012 - 15:30

Dzwoniąc na infolinię dowiedziałem się, że 31 październik(w moim przypadku, bo zamówiłem 28 września)jest najpóźniejszym terminem dostawy do domu, miły Pan na infolinii powiedział też, że są małe szanse na dostawę do domu przed 25 października(czyli najwcześniejszy termin na stronie mojego zamówienia). ps. dostałem także email kontaktowy, więc w razie jakichkolwiek zmian będę wam pisać tutaj na forum :).

#1302 szania

szania
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2012 - 15:44

Warszawa, Orange, Blue City, rano były 2 sztuki białe 32gb dostępne dla nowych/przenoszących numer klientów. Nano-simy też dostępne.

#1303 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 października 2012 - 15:58

Dzwoniąc na infolinię dowiedziałem się, że 31 październik(w moim przypadku, bo zamówiłem 28 września)jest najpóźniejszym terminem dostawy do domu, miły Pan na infolinii powiedział też, że są małe szanse na dostawę do domu przed 25 października(czyli najwcześniejszy termin na stronie mojego zamówienia). ps. dostałem także email kontaktowy, więc w razie jakichkolwiek zmian będę wam pisać tutaj na forum :).

Podobnie jak wyżej. Pozwoliłem sobie zadzwonić na infolinie AOS.
Pani mi powiedziała że będą realizowane zamówienia w moim przypadku 25-31.10.
Kasa wróciła na konto gdyż nie mogą zbytnio takich kwot blokować bez potwierdzenia wysyłki towaru.
Trzeba uzbroić się w cierpliwość i jak już dojdzie to będzie "wolny od wad"
Na Halloween będzie

#1304 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 09 października 2012 - 16:03

Warszawa, Orange, Blue City, rano były 2 sztuki białe 32gb dostępne dla nowych/przenoszących numer klientów. Nano-simy też dostępne.

jaki ma sens pisanie tego po fakcie?

#1305 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 09 października 2012 - 16:04

Żenujące jest Apple jeśli chodzi o dystrybucję iPhone'a 5.

#1306 szania

szania
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2012 - 16:56

jaki ma sens pisanie tego po fakcie?

Taki sens, że leżą od czwartku. Myślę, że wciąż tam są.

#1307 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 października 2012 - 16:59

AOS to śmiech na sali, sklep online a nie mają towaru. Operatorzy mają a Apple nie. Denerwowało mnie te czekanie kupiłem na allegro, co prawda drożej ale trudno się mówi.

#1308 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 października 2012 - 17:34

Nie wiem czy to pocieszające czy wręcz przeciwnie ale z tego co czytam na MacRumors to w USA też nie jest różowo. Niektórzy zamawiali 14-17 września i dopiero teraz są wysyłane... Tragedia jest z tą dostępnością, co premiera to gorzej mam wrażenie...

#1309 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2012 - 17:54

Teraz się dowiedziałem, że:

"Na chwilę obecną mam informacje iż iPhone 5 pojawi się na stanie magazynu centralnego w 3 tygodniu października. "

W sieci PLAY.

ciekawe ile tego będzie...

#1310 tomekb1978

tomekb1978
  • 33 postów
Napisano 09 października 2012 - 17:54

Ja swojego iPhone'a zamówiłem w salonie T-Mobile w dniu premiery. Czekałem na przesyłkę, a system wypiął się na moje zamówienie i szlag je trafił. Kolejne zamówienie tym razem przez infolinię w poniedziałek i znów to samo, wtorek też. Wreszcie w środę system przyjął moje zamówienie i swojego iPhone'a 5 mam od piątku w domu.
Miał być czarny, ale przez te perturbacje z zamówieniem zdecydowałem się na białego 32 GB.

Z kartami nano-sim nie miałem problemu. W salonie firmowym mieli cały karton, dostałem jedną na wymianę. Za darmo.

Napisz, gdzie i kiedy - będę walczył o zniesienie opłaty. Nie podaruję 30 PLN;-)

#1311 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 09 października 2012 - 18:20

dla mnie śmieszne jest że orange nie mają karty nano dla osób przenoszących numer ;/ bo iphone biały 32gb czeka na mnie już od poniedziałku w salonie, a karty będą może jutro a może w piątek nie wiedzą nic na 100%.

#1312 michalpiotrowski

michalpiotrowski
  • 13 postów

Napisano 09 października 2012 - 18:52

Ja wlasnie dostalem ip 5 :-D

#1313 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 października 2012 - 19:02

czy ktoś już przerabiał przeniesienie numeru do orange z innej sieci gdzie ma się jeszcze umowę przez dłuższy czas? Będzie do zapłacenia kara, ale czy to mam załatwić sam czy załatwi za mnie orange? Wiem, wiem można zadzwonić, ale pytam jak to wygląda w praktyce a nie na infolinii, bo jak widać każdy tam mówi inaczej....

#1314 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 09 października 2012 - 19:03

dla mnie śmieszne jest że orange nie mają karty nano dla osób przenoszących numer ;/ bo iphone biały 32gb czeka na mnie już od poniedziałku w salonie, a karty będą może jutro a może w piątek nie wiedzą nic na 100%.

W ktorym salonie tak? :)

#1315 mzagro

mzagro
  • 148 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 października 2012 - 19:04

jaki jest numer do telesprzedaży Orange ???

#1316 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 09 października 2012 - 19:11

W ktorym salonie tak? :)

na śląsku, dokładniej Katowice. Ponoć wszędzie jest taki problem, ale bądźmy dobrej myśli mam nadzieję że jutro do mnie zadzwonią ;)

#1317 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 09 października 2012 - 19:15

@stoner30 Karę musi zapłacić osoba przenosząca nr. Orange nic do tego. Przy przeniesieniu nr. nawet podpisuje się oświadczenie, że jest się świadomym tego, że gdy umowa jeszcze nie wygasła u poprzedniego operatora to zobowiązujesz się zapłacić i jesteś tego świadom.

#1318 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 października 2012 - 19:19

Dzisiaj praktycznie przez cały dzień wisi 32GB na Orange Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet

#1319 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 października 2012 - 19:21

Telesprzedaz Orange 505 500 800 tu dają abo za 0zl na 6 miesięcy przy przenoszeniu;)

#1320 PPaolo

PPaolo
  • 18 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki

Napisano 09 października 2012 - 19:55

Ja się już dzisiaj wkurzyłem blisko półtoratygodniowym oczekiwaniem na kartę nanosim w orange. Zadzwoniłem na infolinie i cały czas ten sam status - telefon zarezerwowany,ale zamówienie zawieszone ze względu na brak kart. Konsultant powiedział, że do piątku powinny być.

Ponieważ dwójka moich znajomych zamówiła w orange telefon przez internet i po kilku dniach otrzymali iphony wraz z kartami, to zapytałem konsultanta jak to jest. I powiedział, że to jest normalne bo to inny magazyn :D
I mówi, że salony korzystają z jednego magazynu, sprzedaż telefoniczna z drugiego a internetowa z trzeciego....
Kurcze to jedna firma czy trzy?

I jeszcze doradził mi, że jak chce szybciej mieć telefon to mogę anulować zamówienie telefoniczne i zamówić sobie przez internet. Tylko wtedy z 6 miesięcy darmowego abonamentu robi się trzy. Dziwne to wszystko.....

#1321 Blowy

Blowy
  • 72 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 października 2012 - 20:08

Jeśli chodzi o AOS to trudno się nie domyśleć, że amerykanie mają pierwszeństwo bo tam chyba każdy chodzi z Iphonem, z relacji znajomego w Japonii jest podobnie ( Wystarczy zobaczyc filimik na youtube) Patrząc, że zrobili premierę w UE nie mając nawet telefonów na USA, skoro ktoś pisał, że tam też się czeka. To wcale bym się nie ździwił jak pod koniec października dostaniemy info, że jednak dostawa opóźniona, do tego jeszcze zadymy w Foxconnie bo skośnoocy zrobili zadymę, że nie dali im większej kasy za pracę za chyba najważniejsze Chińskie święto, więc ogólnie nie ciekawie. Na infolinii AOS wszyscy mili ale za przeproszeniem gówno wiedzą kiedy będą u nich dostawy i tylko zamydlają klientów, zwłaszcza , że jak pisałem wcześniej na UE to chyba jeden magazyn jest skoro babeczka z AOS nie mówi nawet dobrze po polsku.

#1322 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 09 października 2012 - 20:12

Ja dzwoniłem chyba z pięć razy na telesprzedaż orange, to tylko raz trafił się normalny pan, który powiedział, że oddzwoni jak telefony będą dostępne, oczywiście nie oddzwonił. Dzisiaj dzwoniłem to nikt nie orientuje się, kazali albo salon albo internet, aż kupiłem przez internet, szkoda troche tych 3 miesięcy free dodatkowych, które daje telesprzedaż:cry:

#1323 karol.mufc

karol.mufc
  • 77 postów

Napisano 09 października 2012 - 20:15

Ja dziś rozmawiałem z Orange i nadal nie ma kart nano, trzeba czekać...

#1324 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 09 października 2012 - 20:17

Ja się już dzisiaj wkurzyłem blisko półtoratygodniowym oczekiwaniem na kartę nanosim w orange. Zadzwoniłem na infolinie i cały czas ten sam status - telefon zarezerwowany,ale zamówienie zawieszone ze względu na brak kart. Konsultant powiedział, że do piątku powinny być.

Ponieważ dwójka moich znajomych zamówiła w orange telefon przez internet i po kilku dniach otrzymali iphony wraz z kartami, to zapytałem konsultanta jak to jest. I powiedział, że to jest normalne bo to inny magazyn :D
I mówi, że salony korzystają z jednego magazynu, sprzedaż telefoniczna z drugiego a internetowa z trzeciego....
Kurcze to jedna firma czy trzy?

I jeszcze doradził mi, że jak chce szybciej mieć telefon to mogę anulować zamówienie telefoniczne i zamówić sobie przez internet. Tylko wtedy z 6 miesięcy darmowego abonamentu robi się trzy. Dziwne to wszystko.....

heh nie dziwie się, przynajmniej wiem że nie tylko ja czekam i czekam, osobiście uważam że taka sytuacja jest co najmniej dziwna, szczególnie że orange miało stosunkowo dużo czasu żeby się w te karty odpowiednio zaopatrzyć. Ja będę miał 3 miesiące darmowego abonamentu.

#1325 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 09 października 2012 - 20:36

Mój iPhone z orange.pl (przeniesienie numeru) jutro będzie u mnie. Miał być dzisiaj ale DPD - Prószków miało awarie komputerów i żadnych paczek nie wydawali :)
Jeśli chodzi o rabaty to ja zamawiałem na infolinii sklepu: 510 700 700 i otrzymałem 6 miesięcy rabatu - podczas rozmowy i po niej kilka razy to potwierdzałem.
Ktoś pytał jak to jest z przeniesieniem w czasie umowy u innego operatora:
Ja umowę w Play mam do końca listopada. Mój numer zostanie przeniesiony z dniem 1.12.2012. Po prostu od jutra do 1.12.2012 będę miał z Orange numer tymczasowy. Podobno można numer przenieść nawet 120 dni wcześniej.

PS wypowiedź Orange Expert'a na blogu Orange:

"Małe sprostowanie dotyczące bonusów. Bonus 100% przez 6 miesięcy nadal obowiązuje, ale jest on dostępny tylko w telesprzedaży. W sklepie internetowym oraz w salonie obowiązuje maksymalny rabat przez 3 miesiące.
W przypadku zakupów w kanale telesprzedaży na dokumentach widoczny jest rabat 100% przez 3 miesiące. Kolejne 3 miesiące jest wprowadzane „ręcznie” do systemu (nie są one widoczne przy składaniu zamówienia i na dokumentach, które otrzymujesz). Tak, więc kupując w ten sposób zgodnie z regulaminem możesz skorzystać z promocyjnego rabatu na 6 miesięcy."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych