Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#1251 Baerok

Baerok
  • 141 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 08 October 2012 - 19:21

A mi dzisiaj w tmobile powiedzieli, że przez internet/infolinię na pewno nie dostanę ip5 szybciej niż z salonu, mają poczucie humoru :D.

#1252 tomekb1978

tomekb1978
  • 33 posts
Posted 08 October 2012 - 19:40

Dzwoniłem do T-Mobile i otrzymałem informację, że od tygodnia dostawy 16GB jeszcze nie było, mają na stanie kilka 64GB wersji. Ogólnie spodziewają się dostaw nie wiadomo jak będzie.

To niemożliwe, część z Was zignorowała mojego posta wcześniej, ale przypominam, że zamówiłem 16 GB w TMobile 03.10.2012, a 05.10.2012 o 9.00 był u mnie kurier. Wydaje mi się, że telefony są tylko... no właśnie dla kogo? Ja przedłużałem umowę po ostrej awanturze i złożeniu pisma o rozwiązanie umowy (nie, nie po to, by kombinować - mam numer od 1999 roku...). Podobnie było z kartą nano-sim - czytając Wasze posty, wielokrotnie pytałem, co będzie w sytuacji, kiedy przyjdzie telefon, a w Gliwicach nie będzie karty (płaci się za nią 30 PLN do pierwszej faktury). Otrzymałem zapewnienie, że jeśli ktoś w salonie będzie mi robił trudności lub kart nie będzie mam natychmiast dzwonić z salonu i przekazać słuchawkę;-) Dodam tylko, że umowę przedłużałem nie przez BOA, tylko przez Dział Rezygnacji - polecam: negocjowane kontrakty, pełna "profeska" w załatwianiu sprawy itd. pozdrawiam Czekających - wytrzymajcie, fajny telefon...

#1253 Shunkan

Shunkan
  • 85 posts

Posted 08 October 2012 - 20:22

To niemożliwe, część z Was zignorowała mojego posta wcześniej, ale przypominam, że zamówiłem 16 GB w TMobile 03.10.2012, a 05.10.2012 o 9.00 był u mnie kurier. Wydaje mi się, że telefony są tylko... no właśnie dla kogo? Ja przedłużałem umowę po ostrej awanturze i złożeniu pisma o rozwiązanie umowy (nie, nie po to, by kombinować - mam numer od 1999 roku...). Podobnie było z kartą nano-sim - czytając Wasze posty, wielokrotnie pytałem, co będzie w sytuacji, kiedy przyjdzie telefon, a w Gliwicach nie będzie karty (płaci się za nią 30 PLN do pierwszej faktury). Otrzymałem zapewnienie, że jeśli ktoś w salonie będzie mi robił trudności lub kart nie będzie mam natychmiast dzwonić z salonu i przekazać słuchawkę;-) Dodam tylko, że umowę przedłużałem nie przez BOA, tylko przez Dział Rezygnacji - polecam: negocjowane kontrakty, pełna "profeska" w załatwianiu sprawy itd. pozdrawiam Czekających - wytrzymajcie, fajny telefon...

To ciekawe, ja posta nie zauważyłem, ale dzięki za informację. Mi na telefonie nie zależy tak bardzo jak innym ludziom, więc nie naciskałem jakoś na jego wysyłkę, ale po tygodniu czekania zrobiło się to irytujące. Ja numer mam od iPhone 3G u nich i jakoś nie widzę, bym miał lepiej niż u innych. Zobaczę jutro jak będzie z telefonami, w razie czego postraszę zmianą(choć wątpię by to coś zdziałało) i zobaczymy, czy telefony się pojawią.

#1254 dyzio1

dyzio1
  • 95 posts

Posted 08 October 2012 - 20:31

W iSpot Arkadia wyświetla się, że 64gb jest dostępny.

#1255 bacaaa

bacaaa
  • 392 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 October 2012 - 20:40

iphone 5 32gb biały z orange jest już w drodze do mnie :-) Zamówiony w zeszły wtorek na przeniesienie numeru.

#1256 wepoo

wepoo
  • 1 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2012 - 20:47

Za jedyne 4799 zł :sad:

---------- Wpis dodano o 21:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:46 ----------

Cen nie podają ale wystarczy wejść oblicz ratę i kalkulator rat podaję kwotę. Sprawdzone na innych produktach dla potwierdzenia mojej hipotezy :D

#1257 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 08 October 2012 - 21:23

To dziwne, dzwoniłem do nich i powiedzieli mi, że nie ma, ale będą pod koniec miesiąca z innymi cenami.

#1258 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 08 October 2012 - 21:24

To dziwne, dzwoniłem do nich i powiedzieli mi, że nie ma, ale będą pod koniec miesiąca z innymi cenami.

Pod koniec miesiaca to juz wszystkim dojda iphony z aos to beda musieli ceny zmienic :)

#1259 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 08 October 2012 - 21:25

''Witam serdecznie,

Bardzo nam przykro, ale na chwilę bieżącą w sieci iSpot nie mamy potwierdzonej ostatecznej ceny danego modelu telefonu iPhone.
Dostępność telefonu iPhone przewidywana jest w terminie 2-3 tygodnie.

W celu otrzymania powiadomienia o dostępności i cenie wybranego modelu w momencie jego dostępności na magazynie wysyłkowym bardzo prosimy o skorzystanie z opcji "Powiadom mnie" dostępnej na stronie głównej produktu.

Pozdrawiam, ''

Taką odpowiedz dostałem.

#1260 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 08 October 2012 - 21:39

Pff, jak nie zrobia ceny jak w AOS to nikt nie bedzie u nich kupowal i tyle...

#1261 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 08 October 2012 - 21:55

Nawet jak zrobią ceny jak w AOS to za późno. Sprzedali pewnie w całym kraju nie więcej niż 100 sztuk. Pomimo taaakiej ceny licząc to do ogółu to zarobili tyle co nic. A opinia poszła w Polskę i bardzo wiele osób już do nich nie wróci. Nawet tacy, którzy nie mieli zamiaru kupić iPhone 5. Pokazali swoje podejście do klienta, stracili zaufanie (oczywiście u tych co je mieli - bo ja w iSpocie nigdy nic nie kupowałem, ponieważ od zawsze mi nie pasowali). Zrobili sobie bardzo negatywną reklamę, która będzie ich kosztować wielokrotność tego co zarobili na tych niewielu sztukach po tej drakońskiej cenie...

#1262 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 08 October 2012 - 22:03

Dokladnie :)

#1263 pacan1984

pacan1984
  • 8 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 08 October 2012 - 22:49

Nie ma czasem sie pojawiaja -_-
Na pewno chciala ci wcisnac kit, bo przeciez wcale nie ma prowizji od sprzedazy -_-

Kolejni pomarańczowi konsultanci twierdzili, że problem nie tkwi w dostępności telefonów (pojawiają się w małych ilościach ale regularnie). Za to kompletnie wyszły im karty.

Udało się też rozpocząć procedurę przeniesienia numeru co ewidentnie utwierdza mnie w przekonaniu, że pierwsza konsultantka, z którą miałem przyjemność opowiadała bzdury i ewidentnie nie chciała zarobić prowizji.

#1264 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 08 October 2012 - 23:26

No jezeli telefony byly akurat dostepne to dobrze :)

#1265 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 October 2012 - 23:46

Byłem dziś w salonie firmowym PLAY we Wrocławiu pytając o dostępność iP5 i powiedzieli, że nie mają na stanie. Lipa. Nie wiadomo kiedy je dostaną.

#1266 delgadur

delgadur
  • 233 posts

Posted 09 October 2012 - 00:46

Ja sobie odpuściłem poszukiwania i kupiłem dla odmiany białego iPhona 4s a swojego czarnego iPhona 4 oddaję dziewczynie a jak się to zamieszanie uspokoi tak za 2-3 miesiące i sytuacja finansowa pozwoli :D to kupię piątkę z AOS a 4 lub 4s sprzedam. Powodzenia w poszukiwaniach :)

#1267 darqha

darqha
  • 119 posts
  • SkądMielec, Poland

Posted 09 October 2012 - 08:56

Minął tydzień i jeden dzień :) jak zamówiłem iPhona w AOS. Zapewne są ludzie, którzy zamówili wcześniej i będą informować o przyjściu i stanie. Powiedzcie, proszę czy jak przyjdzie kurier sprawdzać przy nim stan telefonu? I co robić gdy okaże się, że są rysy, odbicia, etc?

#1268 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 09 October 2012 - 09:14

Minął tydzień i jeden dzień :) jak zamówiłem iPhona w AOS. Zapewne są ludzie, którzy zamówili wcześniej i będą informować o przyjściu i stanie. Powiedzcie, proszę czy jak przyjdzie kurier sprawdzać przy nim stan telefonu? I co robić gdy okaże się, że są rysy, odbicia, etc?

Wątpię, żeby z AOS przyszedł Ci porysowany.

#1269 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 October 2012 - 09:18

W Orange w Szczecinie na placu rodła są dostępne wersje 32GB czarne i białe.

#1270 dyzio1

dyzio1
  • 95 posts

Posted 09 October 2012 - 09:30

Otwarcie paczki przy kurierze, to obowiązek. Jak będzie uszkodzony, odsyłasz i dostajesz nowy. Zostawianie paczki u sąsiada itp. nie wchodzi w grę.

#1271 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1327 posts
  • SkądPiła, Poland

Posted 09 October 2012 - 09:33

bo się okaże że w paczce cegła jest :) już jeden z naszych kolegów z Poznania tak miał przy 4s

#1272 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 09 October 2012 - 09:46

skoro wszyscy narzekają ze iphone 5 jest za lekki to może kogoś cegła bardziej by urzekła niż iphone? :D

#1273 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1327 posts
  • SkądPiła, Poland

Posted 09 October 2012 - 10:28

Trik z Orange potwierdzam zamówienie złożone teraz pozostaje czekać na paczkę :)

#1274 Tey

Tey
  • 21 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 October 2012 - 10:55

Trik z Orange potwierdzam zamówienie złożone teraz pozostaje czekać na paczkę :)

Jaki trik?

---------- Wpis dodano o 11:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:44 ----------

Dla zainteresowanych w salonie Orange na Placu Konstytucji w Warszawie sa dostepne i5 32GB czarne.

#1275 trudny81

trudny81
  • 20 posts

Posted 09 October 2012 - 11:06

Są dostępne telefony w orange dla zamawiajacych przez telefon. Spieszyć sie, ja swój przed momentem zamówiłem:)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users