Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1351 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 10 października 2012 - 11:03

Edyp - u mnie wyznaczono identyczny termin. Wszystko zależy od okresu rozliczeniowego u operatora, od którego przenosiłeś numer. Jako, że musi minąć jeden pełen miesiąc od rezygnacji z usług - przenosiny wyznaczono na koniec następnego miesiąca (innymi słowy - październik już "trwa" a przenosiny mogą nastąpić jedynie z końcem/początkiem okresu rozliczeniowego, który przypada w Twoim przypadku na 1 dzień miesiąca - wszystko to z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia)

Co do drugiego pytania - abonament biegnie od podpisania umowy. Usługa jest aktywowana po podpisaniu umowy. Osobiście teraz posiadam tak jakby 2 aktywne numery - tymczasowy w Orange i ten który przenosze z PLAY. 1.12.2012 karta sim z PLAY przestanie działać i numer "przeskoczy" na sim otrzymany od Orange, z którego już teraz moge korzystać.

OK. Dzięki za informację. Teraz muszę podskoczyć do salonu Orange aby zdjąć simlocka a kartę Orange do szuflady na 2 miesiące :)

Jeśli chodzi o uznanie 6 miesięcy gratis to podobno rozmowy nagrywają. Więc potwierdzą przyznanie klientowi 6 miesięcy. Dodatkowo wkleiłem wyżej wypowiedź rzecznika Orange z jego blog'a, gdzie opisuje w jaki sposób jest przyznawany rabat (3 miesiące na umowie + 3 miesiące ręcznie).
Trochę Nas już jest z tymi 6 miesiącami :) Razem damy rade :)

#1352 marmich

marmich
  • 1 postów

Napisano 10 października 2012 - 11:10

W T-mobile mają 32GB. Zadzwonili dzisiaj do mnie z T-mobile i zaproponowali zmianę zamówienia z białego 16GB na 32GB, ponieważ tylko ten jest aktualnie dostępny. Zaproponowano mi również, że za 5 zł miesięcznie (czyli 120zł przez 2 lata) mogę wykupić przedłużenie gwarancji iPhona do 2 lat (włącznie z uszkodzeniami mechanicznymi np. po upadku na ziemię). W przypadku kradzieży telefonu daje też możliwość zakupu nowego telefonu w cenie promocyjnej dla danej taryfy.

#1353 kolcz1991

kolcz1991
  • 30 postów

Napisano 10 października 2012 - 11:23

Czy wie ktos jak wyglada sytuacja w warszawskich salonach orange?

#1354 Celako

Celako
  • 48 postów
  • SkądKoziegłowy, Poznań, Poland, Poland

Napisano 10 października 2012 - 11:29

Dokładnie. Ja również w papierach mam napisane 3 miesiące. Pani w BOKu zapewniła, że błędnie im się drukują umowy i nie należy się tym sugerować - jest 6 miesięcy. Razem z iphonem dostałem kartę nano i micro.

Wiesz wiem, że nie ten temat, ale ja tak miałem z Telewizją N też mi tak powiedziała, że nie mam się sugerować, a po miesiącu dostałem FV do zapłacenia i żadna reklamacja tego nie obejmuje bo podpisałem umowę. Więc nie licz na to, bo oni w systemie mogą mieć co innego. To co podpiszesz jest ważne, a nie to co mówi ktoś Tobie.

#1355 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 10 października 2012 - 11:33

Nagrywanie rozmów nic wam nie da :) Po pierwsze nagrywane są dla nich, jak oni będą chcieli Ci coś udowodnić (np.: podpisanie umowy przez telefon) to nagranie wyciągną. Jeśli ty chcesz nagranie od nich, bo chcesz im udowodnić coś to nagrania Ci nie dają, bo nie mają takiego obowiązku. Oni to nagrywają do SWOICH CELÓW! Wiem, bo przerabiałem coś takiego, nie w Orange, ale gdzieś indziej. Nagranie jest tylko wtedy wyciągane gdy oni chcą udowodnić coś na Twoją niekorzyść ;] Potem się dziwić, że w Polsce ludzie czują się oszukani gdy biora kredyty, pożyczki, coś na raty itp, jak nie czytają żadnych umów... A co tu mówić jak w tym przypadku czytacie i i tak podpisujecie coś innego niż uzgadniane wierząc studentowi na infolinii, który za każdą wciśniętą umowę dostaje 10zł do wypłaty więcej, a i tak za te 3 miesiące nie będzie już tam pracował... Prawda jest taka, że to co na papierze to w umowie i koniec! A nawet gdyby udało się wyciągnąć rozmowę z Orange, to na rozmowa na infolinii ma datę wcześniejszą niż podpisanie umowy (bo przychodzi ona kurierem po rozmowie) więc warunki mogły się zmienić a Ty je podpisałeś. Oczywiście tutaj będzie chodzić o około 390 zł, więc każdy to przeżyje, ale potem będziecie kupować mieszkanie, albo samochód i też uwierzycie na słowo, a pójdzie o grube tysiące...

#1356 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 10 października 2012 - 12:50

Podsumowując, zobaczymy za 3 miesiące z kawałkiem, kiedy przyjdą faktury.

#1357 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 10 października 2012 - 13:01

Dostałem właśnie SMSa od Orange że moja wysyłka jest już wysłana. Wszystko gra w Orange, przynajmniej dla mnie.

#1358 tHE-oNE

tHE-oNE
  • 193 postów

Napisano 10 października 2012 - 13:13

Też już dostałem sms od orange.

#1359 Shunkan

Shunkan
  • 85 postów

Napisano 10 października 2012 - 13:26

W T-mobile mają 32GB.

Zadzwonili dzisiaj do mnie z T-mobile i zaproponowali zmianę zamówienia z białego 16GB na 32GB, ponieważ tylko ten jest aktualnie dostępny. Zaproponowano mi również, że za 5 zł miesięcznie (czyli 120zł przez 2 lata) mogę wykupić przedłużenie gwarancji iPhona do 2 lat (włącznie z uszkodzeniami mechanicznymi np. po upadku na ziemię). W przypadku kradzieży telefonu daje też możliwość zakupu nowego telefonu w cenie promocyjnej dla danej taryfy.

Już nic nie ma, dzwoniłem bo mimo mojej rezerwacji nikt nie zadzwonil i nie ma juz zadnych modeli. Miła Pani powiedziała jedynie, że jest strajk i może być problem z dostępnością ...

#1360 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 10 października 2012 - 13:38

Dostałem właśnie SMSa od Orange że moja wysyłka jest już wysłana. Wszystko gra w Orange, przynajmniej dla mnie.

Pamiętaj tylko, żeby tym razem otworzyć paczkę przy kurierze :-)

#1361 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 10 października 2012 - 13:41

Mój iPhone już czeka i karty nano dzisiaj doszły, niestety jestem do 20 w pracy, więc nie zdążę odebrać, ale umówiłem się na jutro. Pani mnie tylko poinformowała, że dostanę zwykłą kartę sim, a nano będzie na wymianę. Ew. spróbuje to załatwić tak, żebym od razu dostał nanosim :) W każdym razie czekałem tydzień czasu na zamówienie w salonie, całkiem nieźle jak na strajki i braki telefonów ;) @bohen25 nikt Ci nie każe tego czytać...

#1362 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 10 października 2012 - 13:52

Ja wróciłem z Orange BlueCity. Mają karty nanoSIM. Nie mają iPhonów. Zapłaciłem za ściągniecie sim locka i teraz czekam. PS ile się czka na ściągniecie simlocka w praktyce? Bo nie chcę podpinać telefonu co 30 minut :)

#1363 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 października 2012 - 14:38

Ja wróciłem z Orange BlueCity. Mają karty nanoSIM. Nie mają iPhonów. Zapłaciłem za ściągniecie sim locka i teraz czekam.
PS ile się czka na ściągniecie simlocka w praktyce? Bo nie chcę podpinać telefonu co 30 minut :)

Najczesciej w 24h ale niekiedy sie to wydłuża do paru dni...

#1364 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 10 października 2012 - 14:45

ja zamawiałem wczoraj po południu na orange.pl i dzisiaj nadali mi chyba kwit z wnioskiem przeniesienia numeru

#1365 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 10 października 2012 - 15:00

Jeśli ktoś z forumowiczów ma zamiar przejść w najbliższym czasie do PLAY od innego operatora proszę o kontakt na PW. Brakuje mi jednej osoby do polecenia, żeby dostać nagrodę. Chodzi tylko o to że ja podam Twój numer, a Ty za to przy przedłużeniu dostaniesz dodatkowe minuty co miesiąc, a ja kilka brakujących punktów ;)

#1366 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2012 - 15:35

Ja wróciłem z Orange BlueCity. Mają karty nanoSIM. Nie mają iPhonów. Zapłaciłem za ściągniecie sim locka i teraz czekam.
PS ile się czka na ściągniecie simlocka w praktyce? Bo nie chcę podpinać telefonu co 30 minut :)

Złożyłem dyspozycję dzisiaj o 11:30 i o 14:15 dostałem emaila z orange, że dane zostały dopisane do serwerów apple.

#1367 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 10 października 2012 - 15:44

Złożyłem dyspozycję dzisiaj o 11:30 i o 14:15 dostałem emaila z orange, że dane zostały dopisane do serwerów apple.

Ja e-mail'a raczej nie dostanę. Nigdzie go nie podawałem. Pokazałem fakturę za iPhone. Zapłaciłem 77zł i wyszedłem.

#1368 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 października 2012 - 15:49

U mnie iPhone tez nie doszedł i musze czekać kolejny tydzień na dostawe.

#1369 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 października 2012 - 16:31

(ciekawe jak tam wrocławski PLAY :>)

#1370 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 października 2012 - 17:29

To czekanie na AOS mnie dobija. Czy ktos gdzies widzial w Krakowie iP 16GB w Play albo Orange? Chodzi mi o telefony bez kontraktu...

#1371 abeso

abeso
  • 30 postów

Napisano 10 października 2012 - 18:57

Mam pytanie. Jak to możliwe, że doradca biznesowy z orange od tygodnia mi wmawia, że nie posiadają iP5 (32 GB) na stanie i w najbliższym czasie nie zanosi się na zmianę, skoro obserwując ten wątek widzę że dorzucają regularnie po kilka sztuk na magazyn? Gdyby nie 4 miesięczny rabat 50% na abo, dawno zamówiłbym w internecie, no ale szkoda troszkę tej kasy. Doradcy mają osobny magazyn, czy jestem robiony po prostu w bambuko? Polecicie jakiegoś rozgarniętego doradcę na Śląsku?

#1372 Shunkan

Shunkan
  • 85 postów

Napisano 10 października 2012 - 19:05

Mam pytanie. Jak to możliwe, że doradca biznesowy z orange od tygodnia mi wmawia, że nie posiadają iP5 (32 GB) na stanie i w najbliższym czasie nie zanosi się na zmianę, skoro obserwując ten wątek widzę że dorzucają regularnie po kilka sztuk na magazyn? Gdyby nie 4 miesięczny rabat 50% na abo, dawno zamówiłbym w internecie, no ale szkoda troszkę tej kasy. Doradcy mają osobny magazyn, czy jestem robiony po prostu w bambuko?
Polecicie jakiegoś rozgarniętego doradcę na Śląsku?

Ja mam podobnie w T-Mobile, tylko z umową indywidualną. Osoby mi znajome i na forum dostają telefony bez problemu, dla mnie od premiery nie ma.

#1373 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 10 października 2012 - 19:22

To czekanie na AOS mnie dobija. [...]

Płacimy za iPhona, a ćwiczenie cierpliwości mamy gratis :)

#1374 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 10 października 2012 - 19:24

Płacimy za iPhona, a ćwiczenie cierpliwości mamy gratis :)

Dobrze powiedziane ;)

#1375 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 października 2012 - 19:31

Orientuje się ktoś czy we Wrocławiu jest dostępny iP5? Do arkad jak zwykle nie można się dodzwonić...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych