Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes nie widzi iPhone — iTunes nie wykrywa iPoda & Komputer nie widzi iPoda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#326 pastorek23

pastorek23
  • 127 postów
  • SkądOstrów Wlkp. , PL

Napisano 29 września 2012 - 20:55

iPod 40GB Model A1052

#327 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 września 2012 - 21:04

Nie ma czegoś takiego.

#328 pastorek23

pastorek23
  • 127 postów
  • SkądOstrów Wlkp. , PL

Napisano 30 września 2012 - 08:55

iPod 40GB Model A1059 sorki za pomyłke

#329 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 września 2012 - 13:36

Fajnie, ale jaki ten iPod ma związek z iPodem Touch? Przenoszę.

#330 korzik

korzik
  • 1 postów

Napisano 28 października 2012 - 15:36

Koputer i iTunes nie wykrywa ipoda

Witam, mam wielki problem. Po zmianie komputera nie mogę podłączyć mojego ipoda. Próbowałem kilku wersji itunes, żadna nie wykrywa ipoda, nie działa nawet ładowanie. Po podłączeniu do komputera bez itunes chwilę trwa ładowanie (10sek) po czym komputer mówi, że nie może pobrać sterowników do urządzenia.

Proszę o pomoc.

Post został przeniesiony do właściwego wątku. plmax.

#331 pilot-84

pilot-84
  • 9 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 listopada 2012 - 14:01

Zainstaluj najpierw iTunes. Wtedy znajdzie sterowniki i go wykryje.

#332 Kondri

Kondri
  • 79 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 16:32

Itunes nie widzi Iphone'a Witam! Niedawno zakupiłem Iphone'a 4s, mam problem z wykrywaniem go przez Itunes, przy pierwszym razie pomogło uruchomienie w trybie awaryjnym i wgranie nowego oprogramowania, jednak gdy chciałem podłączyć go aby zssynchronizować pliki na drugi dzień, urządzenia Itunes już nie wykrywał. Pomogła reinstalacja tegoż programu ... Dziś podpiąłem go pod kompa w celu kolejnej synchronizacji plików, ale problem nie zniknął, nadal Itunes nie widzi go ... O co może chodzić? Kabel na 100 % nie jest uszkodzony, urządzenie jest wykryte w panelu sterowania - urządzenia i drukarki ... Dodam że system to Win 7 64 bity ... PS: Wiem że takie tematy już były, lecz żadne rozwiązanie z ww tematów w moim przypadku nie pomaga, przecież nie będe reinstalował przy każdej okazji przesyłu plików ... Z góry dzięki za pomoc.

#333 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 16:48

Masz syf ze sterownikami. Radze usunąć iTunes wywalić wszystkie pliki z rejestru, i nowo przeinstalować używając innego portu usb.

#334 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2012 - 09:21

To i ja podłączę się do tematu. Mam taki upierdliwy problem, za każdym razem jak uruchamiam itunes to program ,,wykrywa'' mi podłączonego ipada. Jest to dosyć irytujące, bo spowalnia komputer w czasie np. gdy podpięty jest inny sprzęt. Ma może ktoś pomysł co z tym zrobić?

#335 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 10:45

Odepnij iPada oraz wyłącz synchronizację po WiFi.

#336 Ent3x

Ent3x
  • 3 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 17:22

Problem z odnalezieniem przez system iPoda 4Gen Shuffle.

Witam, dziś chcąc odpalić odtwarzacz pierwszy raz po ostatnim ładowaniu nie byłem w stanie go uruchomić. Po włączeniu go słyszałem króciutki sygnał dźwiękowy o raz na chwilę zapalała się zielona dioda (za którymś razem usłyszałem przez chwilkę kawałek utworu i znowu to samo). Po powrocie do domu chciałem podłączyć go do komputera aby zobaczyć czy przypadkiem nie wyczyściło mu pamięci ale niestety system nie wykrywa mi odtwarzacza. Po podłączeniu go do komputera chwilowo zapala się czerwona dioda i tyle. Teraz po włączeniu samego ipoda też brak jakiegokolwiek odzewu, nawet przestała migać zielona dioda. Zna ktoś możę przyczynę takiego zachowania?

Pozdrawiam.

Temat "Problem z odnalezieniem przez system iPoda 4Gen Shuffle." z postem - został przeniesiony do właściwego wątku. eualex.

#337 JaTuTylkoSprzątam

JaTuTylkoSprzątam
  • 6 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 13:56

Witam, powoli myślę że wszystko co firmy Apple mnie nienawidzi.Po częściowym rozwiązaniu problemu iTunes,czas przyszedł na iPoda. Od razu powiem że mam Windows 7, iPoda Nano 5 generacji, którego kupiłem od kumpla u którego wszystko pięknie śmiga. Przejdźmy do głównego problemu, podłączam iPoda, komputer go normalnie widzi ale iTunes wyświetla mi napis "iPod został podłączony ale nie rozpoznany. Odłącz iPoda i podłącz go jeszcze raz,po czym spróbuj podobnie." CZy ten problem ma związek z starszą wersją iTunes? Czy może wina leży gdzieś indziej? Pozdrawiam ciepło!

#338 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 15:33

Jeżeli jest taki komunikat, oznaczać to może, że masz starego iTunes. Nie szybciej było zainstalować najnowszego i sprawdzić, niż pisać na forum posta i czekać, aż ktoś Ci powie to samo co już wiesz od początku?

#339 Ent3x

Ent3x
  • 3 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 16:50

Wracając do mojego problemy chciałbym dodać, że wczoraj system raz znalazł odtwarzacz lecz itunes nie potrafił go poprawnie rozpoznać. Teraz znowu zero odzewu. @Dzięki za przeniesienie tematu do poprawnego wątku.

#340 JaTuTylkoSprzątam

JaTuTylkoSprzątam
  • 6 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 17:35

Jeżeli jest taki komunikat, oznaczać to może, że masz starego iTunes. Nie szybciej było zainstalować najnowszego i sprawdzić, niż pisać na forum posta i czekać, aż ktoś Ci powie to samo co już wiesz od początku?

Problem w tym że nie mogę sam się przecież udzialeałeś w tym temacie :[URL="http://myapple.pl/ipod-itunes-itunes-store/205351-nie-moge-zainstalowac-itunes-problem-z-instalacja-itunes-na-komputerze-z-windows-6.html"]http://myapple.pl/ipod-itunes-itunes-store/205351-nie-moge-zainstalowac-itunes-problem-z-instalacja-itunes-na-komputerze-z-windows-6.html[/URL] więc chciałem się upewnić przed robieniem formatu :)

#341 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 10 stycznia 2013 - 10:21

Mam otwarzacz shuffle 2 gen. Wszystko było ok do czasu az itunes przestało go wykrywac. Komputer teraz tez go nie widzi. Dodam, ze jak podłacze odtwarzacz do komp to lampa w nim swieci sie co jakis czas. Wiec wnioskuje , ze chyba sie ładuje? Przeczytałam juz chyba wszystkie info na stronie Apple - Support. Odinstalowałam itunes i zainstalowałam ponownie. Nie wiem, czy to problem komputera, odtwarzacza, czy moze kabla ? Sprawdzałam w innych wejsciach USB, na innym kompie i nic. Mysle nad resetem ipoda, ale jak to nie zadziała to nie bedzie na nim zadnej muzyki a teraz chociaz mam ten 1 GB.

#342 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 stycznia 2013 - 11:16

Może być problem z kablem. Jeśli masz Windows (tak zgaduje) i jak podłączasz iPoda do komputera do innych wejść USB, to pojawia Ci się w belce na dole, jako urządzenie? Długo czekasz? Czasem musi się coś doinstalować, a Windows każde wejście USB traktuje oddzielnie. Reset iPoda (taki z jego guziczkami wcisnietymi) nie wymazuje muzyki. Za to może rozwiązać problem. Najlepiej jak zrobisz to z iPodem podłączonym do iTunes.

#343 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 10 stycznia 2013 - 11:22

Tylko tak mysle, ze jezeli bylby to problem z kablem to chyba ipod wgle by sie nie ładował, a jak sie czasem swieci to chyba sie laduje?
Tak, mam Windowsa. No wlasnie na belce nic sie nie pojawia.
Myslalam o tym Informacje o Narzędziu resetowania iPoda , ale wlasnie wole nie kasowac tego co na nim jest.
Probowałam juz tego reseta ( chyba, ze zle to robie) i nic. Ogolnie wyprobowałam juz wszystkiego : reset ipoda, reset kompa, odinstalowanie itunes, zainstalowanie nowej wersji, sprawdzilam na innym kompie, w innym wejsciu USB i NIC.

Czy mozliwe, ze ipod jest zepsuty ? Czy jezeli odtwarza muzyke i ładuje sie to raczej nie?
Myslalam o zakupie nowego kabla , ale mysle ze to nie w nim problem. A jezeli to nie z nim problem to wole juz zainwestowac w nowy odwarzacz .

#344 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 stycznia 2013 - 11:30

Zauważ że to narzędzie działa tylko gdy komputer widzi iPoda. Jak nie widzi to nic się nie wydarzy raczej. Jeśli iPod działa w normalnym użytkowaniu to działa. W szufelce nawet uszkodzenie portu jest mało prawdopodobne (choć niestety możliwe). Kabel może ładować, ale to nie znaczy że działa poprawnie, stąd moja pierwsza myśl. Te starsze kable (takie z kwadratową wtyczką do doka iPoda) mimo że wydają się solidniejsze to z czasem przestają funkcjonować na małych mocach. U mnie na przykład regularnie przerywają połączenie z iPodem Nano i iPhonem. Już tylko używam tego kabla do zasilania IPada, gdzie zasilacz jest mocniejszy niż do mniejszych urządzeń. Nie wiem z czego to wynika. W każdym razie tak samo zaczęły mi się zachowywać dwa takie kable.

#345 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 10 stycznia 2013 - 14:31

Ja mam właśnie ten kabel z dokiem. Czyli kupić nowy kabel? Bo w sumie nie wiem, czy jest sens wydawać te pewnie z 40zł na kabel, a używany odtwarzacz kupię za 150.
Nie wiem, gdzie jeszcze szukać przyczyny? Ale ogólnie nie powinnam obstawiać, że to ipod jest zepsuty.
Bo gdzieś czytałam, że jak się go "gwałtownie" odłaczy odłączy od kabla to może się coś spaprać. I nie wiem.. Może własnie na szybko tak go odłączyłam.

Chyba, że kupię taki nieoryginalny kabel za dychę i może na tym pójdzie?

Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego! eualex.

#346 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 stycznia 2013 - 15:29

A spróbuj przetestować u kogoś cudzy kabel? Masz kogoś iPhonem w okolicy na przykład? Takie gwałtowne odłączanie to szkodziło iPodom na dyskach talerzowych (Classic), i faktycznie coś mogło się spaprać ale raczej z danymi. Taki ipod shuffle jak Twój to odpowiednik USB pena. Słyszałaś o awariach takowych po "gwałtownym" wyjęciu z gniazda? Oczywiście zawsze jest ryzyku efektu ESD i różnie bywa, ale musiałabyś mieć ogromnego pecha.

#347 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 10 stycznia 2013 - 16:09

Tak, mam prawie pod reka ipohona, ale tam jest inne wejscie usb?
W sumie racja, takie awarie to chyba rzadkosc.
Nie wiem, czy mozna na forum wklejac linki, ale na takim czyms moze sporobuje? PRZEJŚCIÓWKA USB IPOD SHUFFLE Ładowarka Kabel (2873513132) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#348 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 stycznia 2013 - 16:55

No tak powinienem napisać że iPhona z wyjątkiem iPhona 5. Wszystkie wcześniejsze iPhony mają takiego samego docka jak Twoja szufelka. Nie wiem co to za przejściówka. Być może można nią naładować iPoda Twojego ale nie da się przesyłać danych i zarządzać muzyką.

#349 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 stycznia 2013 - 09:58

No tak powinienem napisać że iPhona z wyjątkiem iPhona 5.
Wszystkie wcześniejsze iPhony mają takiego samego docka jak Twoja szufelka.

Nie wiem co to za przejściówka. Być może można nią naładować iPoda Twojego ale nie da się przesyłać danych i zarządzać muzyką.

Przecież szufelka nie ma docka! Shuffle synchronizuje się i ładuje przez gniazdo słuchawkowe.

#350 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 11 stycznia 2013 - 10:06

Przecież szufelka nie ma docka! Shuffle synchronizuje się i ładuje przez gniazdo słuchawkowe.

A do czego to służy w takim razie? Pytam z czystej ciekawości.

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych