Po 3 dniach użytkowania:
[+ PLUSY +]
+ subiektywnie lepszy design telefonu wersja czarna (biały miałem okazję trzymać w ręku i zupełnie mi się nie podoba może dlatego że nie jest monolitem - wyraźny podział między białą i szarą obudową oraz czarnym ekranem)
+ zauważalnie cieńszy i lżejszy
+ bogatsze kolory (soczystsze barwy i "czarna czerń")
+ demon szybkości (absolutnie żadnych lagów animacji w systemie i aplikacjach firm trzecich)
+ dźwięk w słuchawkach EarPods jest lepszy (bogatsze basy, lepiej ukierunkowany dźwięk, lepiej izolujący szumy otoczenia)
[- MINUSY -]
- słuchawki tak samo potrafią wypaść z uszu podczas ruchu jak poprzednie
- problem Purple Halo u mnie występuje (załaczniki: lewy iPhone 4, prawy iPhone 5) i naprawdę jest irytujący
- pojawił się też problem z artefaktami na klawiaturze (poziome linie
iPhone 5 users complain of static lines on keyboard | Apple - CNET News)
- przejściówka jest konieczna jeśli nie chce się ze sobą zabierać wszędzie kabelka
- bateria nie zachwyca: wystarczyła na 6-7h zabawy pierwszego dnia (najwięcej użytkowany), 2 i 3 dzień to średnio 12-14h
[* NEUTRALNE *]
* mapy nawigacja: testowałem nawigację turn-by-turn i tras nie wyznaczał optymalnie, Np. w miejscu gdzie zwykły GPS pokazywał skręt w lewo, iPhone kazał mi jechać jeszcze 100m do przodu, zrobić nawrotkę na skrzyżowaniu, wrócić z drugiej strony i dopiero skręcić w prawo)
* modele 3D nie działają w PL - to tylko zbędny gadżet jak dla mnie
* mapy są uboższe w dane, ale póki co mi to bardzo nie przeszkadza.