Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#1401 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 05 stycznia 2013 - 13:12

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#1402 Mariusz70

Mariusz70
  • 34 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 17:53

Czy jest ktoś z Warszawy z Bemowa, Jelonek lub Woli i posiada iPhone 5? Chciałbym porównać swój egzemplarz, chodzi mi głównie o zasięg Wi-FI, z którym "walczę" od pewnego czasu. Moje GG: 7155181, Skype: artfilm70 (tylko czat, nie mam mikrofonu).

#1403 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 17:58

Czy jest ktoś z Warszawy z Bemowa, Jelonek lub Woli i posiada iPhone 5? Chciałbym porównać swój egzemplarz, chodzi mi głównie o zasięg Wi-FI, z którym "walczę" od pewnego czasu. Moje GG: 7155181, Skype: artfilm70 (tylko czat, nie mam mikrofonu).

Nie latwiej to zrobić w jakimś centrum handlowym (ispot,cortland) ?tam gdzie mają hasło jak poprosisz to może dadzą dla testu

#1404 Mariusz70

Mariusz70
  • 34 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 18:40

@proxx jest to jakieś rozwiązanie. Dzięki. Orientujesz się może czy iSpot w Blue City jest otwarty? Google sugeruje, że jest "zamknięty lub przeniesiony"

#1405 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 19:03

Wiesz,z tego co wiem to jest otwarty,byłem ze dwa tygodnie temu to był otwarty. Na 100 procent jest w arkadii,jeszcze przed arkadią masz cortland (przed arkadia-zależy gdzie mieszkasz) tam chłopaki dadzą przetestować napewno.

#1406 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 19:53

Kupiłem i polecam w 100%. iPhone lepiej wygląda w tej obudowie niż bez. Szczególnie model black w czarnym.

Rewelacyjnie chroni i pasuje.

nie ma takiego etui czy obudowy ochronnej, w którym iPhone wygladalby lepiej niż bez. ZAWSZE oryginal jest najładniejszy. nie bardzo rozumiem jak kawałek dodatkowego plastiku lub gumy (choćby najcieńszy i najlżejszy) miałby dodać uroku obudowie z aluminium i szkła.

#1407 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 stycznia 2013 - 10:27

nie ma takiego etui czy obudowy ochronnej, w którym iPhone wygladalby lepiej niż bez. ZAWSZE oryginal jest najładniejszy. nie bardzo rozumiem jak kawałek dodatkowego plastiku lub gumy (choćby najcieńszy i najlżejszy) miałby dodać uroku obudowie z aluminium i szkła.

Zgadzam się z Tobą w 100%. Jak można w ogóle myśleć inaczej ??

#1408 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 10:34

Oczywiście że tak. Jednak wstrzymuje to eksploatacje telefonu dlatego ostatecznym jak dla mnie wyjściem jest przeźroczyste etui :) BTW oczywiście że wolałbym bez :)

#1409 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 06 stycznia 2013 - 11:07

Mnie osobiście też się podoba bardziej bez. Obecnie mam spigen Soft Clear ale myśle czy nie obkleje tyłu folią 3mk która kupiłem i chyba bede tak używał :)

#1410 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 11:19

Zapewne problem pojawił się przez przywrócenie z archiwum iphone 4s. Czytałem, że przez przywracanie kopii zapasowej z innego urządzenia pojawiają się różne problemy i nawet apple tego nie zaleca.
Wyzeruj telefon i ustaw jako nowy, problem powinien zniknąć.

W którym miejscu apple tego nie zaleca? Nigdy czegoś takiego nie przeczytałem w informacjach od apple. Być może pominąłem taką wiadomość. Dlatego proszę Cię o podanie źródła wypowiedzi. Ja od 1 iPhone tak robię i nigdy nie miałem z tym problemu.

#1411 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 06 stycznia 2013 - 11:37

Ja mam inne zdanie, nie podoba nie sie tył podzielony na metal i szkło.

Moja indywidualna sprawa, raczej bez sensu komentować.

#1412 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 11:55

W którym miejscu apple tego nie zaleca? Nigdy czegoś takiego nie przeczytałem w informacjach od apple. Być może pominąłem taką wiadomość. Dlatego proszę Cię o podanie źródła wypowiedzi. Ja od 1 iPhone tak robię i nigdy nie miałem z tym problemu.

Kiedyś gdzieś to wyczytałem, gdy zaczynałem przygodę z ipadem 2 generacji. Teraz tego źródła nie znajdę.
Jakiś czas temu oglądałem na youtube recenzje iphone 5 i po przywróceniu danych z iphone 4s recenzent miał problem z baterią, gdy wyzerował urządzenie problem zniknął.

#1413 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 12:04

Ok, ale Ty piszesz że apple tego nie zaleca. A nie jakaś recenzja na youtube. To różnica. Bo z tego co mi wiadomo apple jak najbardziej zaleca odtwarzanie iPhone. Gdyby było inaczej myśle że po prostu nie było by takiej opcji?

#1414 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 12:09

Pewnie że Apple zaleca synchronizacje to ich główny cel żeby wszystkie ich urządzenia działały jak jeden układ ... to ich polityka synchronizacja i iCloud mają się do tego przyczynić :)

#1415 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 12:13

Napisałem tylko o tym, że gdzieś to wyczytałem, może to był jakiś poradnik do ipada, moze nawet na stronie apple. Ale nie będę się z wami kłócić.

#1416 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 12:20

Napisałem tylko o tym, że gdzieś to wyczytałem, może to był jakiś poradnik do ipada, moze nawet na stronie apple. Ale nie będę się z wami kłócić.

Ja rozumie co napisałeś dlatego właśnie pisze. Bo napisałeś ze apple nie zaleca. I o to zdanie mi chodzi.

#1417 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 12:29

To źle napisałeś ,,, koniec tematu :) jaki offtop :)

#1418 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2013 - 17:42

Planuję zakup nowego iPhone'a 5 i teraz potrzebna mi pomoc kogoś zorientowanego w temacie - na co zwrócić uwagę po odpakowaniu pudełka? Jakie są możliwe wady fabryczne poza skazami na obudowie? Co sprawdzić, aby jeszcze przy sprzedawcy domagać się wymiany?

#1419 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 17:53

Planuję zakup nowego iPhone'a 5 i teraz potrzebna mi pomoc kogoś zorientowanego w temacie - na co zwrócić uwagę po odpakowaniu pudełka? Jakie są możliwe wady fabryczne poza skazami na obudowie? Co sprawdzić, aby jeszcze przy sprzedawcy domagać się wymiany?

Niektórzy skarżą się na źle spasowaną ramkę na górze telefonu, ja mam lużny przycisk power. Pojawia się u niektórych także żółty wyświetlacz.

#1420 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 18:09

Cześć postaram się Ci zebrać to wszystko w jednym poście ;)

- Złe dopasowanie ramki u góry w okolicach przycisku Power jak mocno dociśniesz i stuknie to jest wada.
- Zarysowania na ramce oraz tylnej płytce aluminium.
- Zółty wyświetlacz (Apple mówi że to sprawa wyschnięcia kleju) nie patrzyłbym na to.
- Luźne przyciski w szczególności Power (po prostu nie siedzi dobrze na miejscu)
- W okolicach łączenia ramki bocznej z przodem i tyłem przy włączonym telefonie - wada , źle połączenie fabryczne obudowy.
- Po zrobieniu zdjęcia na zdjęciu mogą występować fioletowe smugi - wada.
- Dead, Black Pixels - jak na jednokolorowym obrazku zobaczysz - wada.
- Wygięcie ,, sprawdź kładąc go na prostym np. stole jak nie będzie się ruszał przy naciskaniu jest ok.

To chyba tyle :) Pozdrawiam i życzę miłych udanych satysfakcjonujących Zakupów ;)

#1421 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 stycznia 2013 - 18:34

- Po zrobieniu zdjęcia na zdjęciu mogą występować fioletowe smugi - wada.

To nie jest wada tylko przypadłość tego modelu dzięki zastosowaniu szafirowego szkła na obiektywie. Poza tym w iP4 (w 4S nie sprawdzałem) też można uzyskać podobny efekt.

#1422 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 06 stycznia 2013 - 18:38

Przycisk Power to raczej nie wada, identycznie miałem w 4s jak sie go dotknie lekko palcem to czuć minimalne ruchy. Ale obudowa wokół niego jest dobrze spasowana zreszta sam przycisk działa bez żadnych zarzutów.

#1423 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:25

Szpara między szkłem, a ramką na środku przycisku power/sleep, żółty ekran, luźne przyciski, i czy nie jest zagięty (poloz na stole czy rowno go dotyka na dole i gorze).

#1424 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 00:13

Przycisk Power to raczej nie wada, identycznie miałem w 4s jak sie go dotknie lekko palcem to czuć minimalne ruchy. Ale obudowa wokół niego jest dobrze spasowana zreszta sam przycisk działa bez żadnych zarzutów.

dokładnie, o czym wy mówicie? miałem w rękach kilkanaście iPhonów i we wszystkich przycisk power był nieco luźny. Choć po przejściach z 5-ką (trzy wymiany) jestem wyjątkowo wyczulony nigdy nie uznałbym luźnego przycisku power za wadę. Chyba, że nie mówimy o lekkim luzie a jakiejś poważnej wadzie...

#1425 Mariusz70

Mariusz70
  • 34 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 00:49

Wiesz,z tego co wiem to jest otwarty,byłem ze dwa tygodnie temu to był otwarty.

Na 100 procent jest w arkadii,jeszcze przed arkadią masz cortland (przed arkadia-zależy gdzie mieszkasz) tam chłopaki dadzą przetestować napewno.

Najbliżej będę miał w tym układzie do Cortlandu przy Bitwy Warszawskiej. Zadzwonię do nich jutro czy mają swojego iPhona 5 do porównania. Dzięki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych