Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#1376 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 stycznia 2013 - 11:20

Mając router od UPC możesz tak samo zmieniać ustawienia jak przy każdym innym 192.168.0.1/ pierwsze pole puste, drugie: admin

#1377 mikolaj2481

mikolaj2481
  • 59 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 04 stycznia 2013 - 11:57

Kurde aż ciężko w to wszystko uwierzyć. Ja mam iP5 od 5-tygodni i jak do tej pory żadnej ryski, żadnych wad, żadnych odprysków. Telefon tylko z przodu ma folie na wyświetlaczu i noszę go w skórzanym pokrowcu. A co do gwarancji, to tu w Holandii jest tak, że nikt nikogo nie pyta gdzie był kupiony iPhone. Szwagier ostatnio padł mu moduł wifii w 4S-ie i poszedł do iStore w Amsterdamie i od ręki dostał nowy telefon, a zakupił go u operatora. Nawet nie pytali jak się to stało, czy może upadł mu telefon, czy jeszcze jakoś inaczej, sprawdzili że nie działa, więc wymiana. Kurde, co kraj to obyczaj.

#1378 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 stycznia 2013 - 12:11

Chyba chodziło Ci o numer seryjny.... ?

Tak chodzilo mi o numer seryjny

#1379 pmgc92

pmgc92
  • 65 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 04 stycznia 2013 - 12:16

Jestem wściekły , wszystko działało sprawnie w moim iPhone 5 do aktualizacji !!!! Teraz tracę ciagle zasięg WIFI !

#1380 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 stycznia 2013 - 12:20

Nie rozumiem tego dlaczego niby nie można oddać ip bezpośrednio do appla tylko do operatora potem operator wysyla do appla itp :) 2 sprawa ispoty pięknie grają cenowo.........

A od kiedy to operator odsyla telefon do apple? Odsyla do serwisu i to najgorszego w Polsce - regenersis

#1381 Ter

Ter
  • 33 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 04 stycznia 2013 - 13:20

Co do odprysków farby to wczoraj przyglądałem się iphonowi w ispocie w zlotych tarasach i powiem że faktycznie są spore defekty - niby z wystawy ale po 2 miesiącach żeby tak wyglądał to trochę przesada

#1382 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 15:28

[QUOTE=Ter;2045982]Co do odprysków farby to wczoraj przyglądałem się iphonowi w ispocie w zlotych tarasach i powiem że faktycznie są spore defekty - niby z wystawy ale po 2 miesiącach żeby tak wyglądał to trochę przesada[/]

No ok ale ludzie czytając takie tematy jak ten idą do Sklepu Apple i chamsko sprawdzają czy to prawda więc nie dziw się że jest zajechany jak byłby to ich osobisty to nigdy nie zrobili by mu takich rzeczy jak w AS

#1383 Mariusz70

Mariusz70
  • 34 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 17:13

Mając router od UPC możesz tak samo zmieniać ustawienia jak przy każdym innym 192.168.0.1/ pierwsze pole puste, drugie: admin

Bardzo Ci dziękuję za pomoc!
Prawdopodobnie pomogła zmiana kanału i jest lepiej. Muszę jeszcze porównać z telefonem iPhone 4, ale to jak "wróci".

Niestety porównanie wyszło słabo, to raczej była siła sugestii, iPhone 4 zdecydowanie lepiej łapie zasięg a Renegeris nie raczył odpisać, czyli dalej pracują nad złą opinią :(

#1384 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 17:41

No ok ale ludzie czytając takie tematy jak ten idą do Sklepu Apple i chamsko sprawdzają czy to prawda więc nie dziw się że jest zajechany jak byłby to ich osobisty to nigdy nie zrobili by mu takich rzeczy jak w AS

Jakiś nonsens, czyli jak wg Ciebie sprawdzają, obijając go o co się da? Na pewno nie, tylko normalnie podniosą i obejrzą, ewentualnie mocniej położą na blacie czy co tam jest, ale przez to nie powinno być odprysków.

#1385 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 stycznia 2013 - 17:51

Jakiś nonsens, czyli jak wg Ciebie sprawdzają, obijając go o co się da? Na pewno nie, tylko normalnie podniosą i obejrzą, ewentualnie mocniej położą na blacie czy co tam jest, ale przez to nie powinno być odprysków.

A bo kosa6 Ty wiesz, że nie jeżdżą kluczami do momentu pokazania się aluminium?
Napewno to można być pewnym tego że ludzie są różni.
Pracuję w miejscu gdzie co chwilę pojawia się inny człowiek i kosa6 wyobraź sobie, że to co dla jednego byłoby szczytem debilizmu i w ogóle by nie wpadł, że tak można w ogóle pomyśleć, drugi zrobi to i jeszcze ma pretensję, że dlaczego tak nie wolno.

Co do tematu- kilka stron wcześniej psioczyłem na luźny przycisk power, że zaraz się zwali i w ogóle.
Naprawić to się nie naprawił, po prostu tak mu zostało. Nie przeszkadza mi tak jak jest.
Co do odprysków- oprócz dwóch czy trzech, które mogły się zrobić przeze mnie podczas np. Sylwestra, nic takiego na szczęście nie występuje, a mam 43tydzień Chiny i Orange na dodatek.

#1386 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 17:54

Człowieku w samym tym temacie kilka osób już powiedziała że go specjalnie porysowało żeby sprawdzić ;) lepiej dobrze prześledź temat ;)

#1387 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 17:57

Ok to sorry, nie wpadłbym na taki debilizm, aby rysować kluczami czy czymś. Wątek czytam wybiórczo tylko. Sorry w takim razie.

#1388 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 18:06

Ok to sorry, nie wpadłbym na taki debilizm, aby rysować kluczami czy czymś. Wątek czytam wybiórczo tylko. Sorry w takim razie.

Spoko ---- BTW iPhone 5 to dobry sprzęt ;) zresztą są do niego super Etui sam sobie zakupie ;) nawet dodają uroku - ale to zależy od gustu ;p

#1389 PatrykApple

PatrykApple
  • 22 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 18:18

Spoko ---- BTW iPhone 5 to dobry sprzęt ;) zresztą są do niego super Etui sam sobie zakupie ;) nawet dodają uroku - ale to zależy od gustu ;p

,,super Etui,, podaj jakieś linki do takich ;)

#1390 boski_13

boski_13
  • 16 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 18:26

Witam, kupiłem ostatnio nowego ip5 64 gb. telefon nowy zapakowany karton jeszcze z folią, kupiłem przez allegro, telefon wzięty od t-mobile. Po paru dniach zauważyłem że co jakiś czas pojawia się zielona posiwiata wokół ekranu, szczególnie gdy jest jakiś czas uśpiony. Czytałem że jest to wada tego modelu i że apple wymienia telefon od ręki. Tyle że ja muszę wymieniać przez t-mobile. Teraz tak - nie chce wymiany na telefon "odnowiony" bo telefon mam pare dni i jest nowy. Co zrobić w takiej sytuacji

#1391 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 18:29

Witam, kupiłem ostatnio nowego ip5 64 gb. telefon nowy zapakowany karton jeszcze z folią, kupiłem przez allegro, telefon wzięty od t-mobile. Po paru dniach zauważyłem że co jakiś czas pojawia się zielona posiwiata wokół ekranu, szczególnie gdy jest jakiś czas uśpiony. Czytałem że jest to wada tego modelu i że apple wymienia telefon od ręki. Tyle że ja muszę wymieniać przez t-mobile. Teraz tak - nie chce wymiany na telefon "odnowiony" bo telefon mam pare dni i jest nowy. Co zrobić w takiej sytuacji

Wiem, że prawdopodobnie pytanie zostaje zadane w złym temacie, ale dołączam do niego.

#1392 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 18:40

,,super Etui,, podaj jakieś linki do takich ;)

Ja będę brał to - jeszcze nie wiem w jakim kolorze ale w gratisie jest też całkiem niezła folia na przód i tył więc myślę że się opłaca ;)

#1393 PatrykApple

PatrykApple
  • 22 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:37

Ja będę brał to - jeszcze nie wiem w jakim kolorze ale w gratisie jest też całkiem niezła folia na przód i tył więc myślę że się opłaca ;)

Brak linka ;D

#1394 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:20

Brak linka ;D

Sorry proszę - ETUI SGP SPIGEN Ultra Thin Air do iPhone 5 Folia (2890576556) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#1395 Kam6

Kam6
  • 13 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:39

Zapewne problem pojawił się przez przywrócenie z archiwum iphone 4s. Czytałem, że przez przywracanie kopii zapasowej z innego urządzenia pojawiają się różne problemy i nawet apple tego nie zaleca.
Wyzeruj telefon i ustaw jako nowy, problem powinien zniknąć.

Hmm, spróbuję. Postawie na nowo i włączę Wi-Fi. Tylko teraz tak, jeżeli faktycznie będzie lepiej, to czy mogę potem wrzucić tam kontakty/notatki? No bo to znów będzie synchronizacja, a przyznam szczerze, że ustawianie samych kontaktów na nowo nie brzmi najprzyjemniej...

#1396 michszy

michszy
  • 31 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 08:09

Myślę, że interesująca wiadomość, moja czarna piątka zaliczyła upadek. Wypadła mi z ręki i wylądowała na krawędzi dywanu zaliczając następnie ok 2 metrowy ślizg po parkiecie. Podnosząc telefon byłem pełen obaw ale trudno w to uwierzyć nie ma najmniejszego uszczerbku ;-)

#1397 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 12:36

Hmm, spróbuję. Postawie na nowo i włączę Wi-Fi. Tylko teraz tak, jeżeli faktycznie będzie lepiej, to czy mogę potem wrzucić tam kontakty/notatki? No bo to znów będzie synchronizacja, a przyznam szczerze, że ustawianie samych kontaktów na nowo nie brzmi najprzyjemniej...

Kontakty można zsynchronizować np. przez gmail itp, poszperaj w Google. Problem może też leżeć po strońie routera, należałoby go przestawić, ale nie wiem jak dokładnie.

#1398 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 12:56

Sorry proszę - ETUI SGP SPIGEN Ultra Thin Air do iPhone 5 Folia (2890576556) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Na EBAYu o wiele taniej
SPIGEN SGP iPhone 5 Ultra Thin Air Case/Cover Smooth Black +U Crystal Film!!! | eBay

#1399 vcd6

vcd6
  • 4 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 13:09

2 miesiace juz używam ip5 bez żadnych case'ów (mam biały moshi na sprzedaż bo kupiłem za 100zł a jednak nie potrzebuję) i bez folii na ekran. Żadnej rysy jak do tej pory.

#1400 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 stycznia 2013 - 13:10

Kupiłem i polecam w 100%. iPhone lepiej wygląda w tej obudowie niż bez. Szczególnie model black w czarnym.

Rewelacyjnie chroni i pasuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych