Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#1201 Mystic_PL

Mystic_PL
  • 61 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 14:20

Problem jest dość powszechny, aż dziwię się, że tu na forum nikt nie zgłasza:

https://discussions....tart=0&tstart=0

Moje iP5 mają karty wifi od:
- iP5 64gb - od Logital Co. Limited - wifi działa na WPA-2 ale ma słabszy zasięg od mojego iP4 i często zrywa połączenie,
- iP5 32gb - od Apple Manufactured - wifi w ogóle nie łączy się z routerem przy ustawieniach zabezpieczeń WPA, WPA2, natomiast bez problemu łączy się przy WEP z kluczem 128bit oraz z siecią bez zabezpieczeń,

karty wifi, które nie sprawiają żadnych problemów z połączeniem przy WPA, WPA-2są od Intel Manufactured.

Producenta karty wifi zainstalowanej w iPhonie można sprawdzić na tej stronie wpisując tylko 4 pierwsze cyfry adresu mac karty:

http://www.hwaddress.com/?q=40%3AB3

Na stronie Apple w dziale iP5 > support > problemy z wifi, podają informację, że nie powinno się stosować szyfrowania WEP ze względu na to, że jest już przestarzały i wręcz zakazany do stosowania w nowych urządzeniach sieciowych.

#1202 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 14:27

Mam iP5 64GB Black od tygodnia i niestety mam wrażenie, że wifi w tej konkretnej sztuce słabo ściąga i ma dużo gorsze transfery niż w 4-ce. Stojąc w tym samym miejscu z iP4 i iP5 na 4-ce mam dwie kreski i wifi śmiga pięknie a niestety na 5-ce 64gb tylko jedna kreska, co chwilę gubi zasięg i wyrzuca komunikat o braku możliwości odświeżenia.

A dzisiaj kolejny zonk. Uruchamiałem żonie białego iP5 32GB i niestety z nim jest jeszcze gorzej z WiFi. W ogóle nie ma szans na połączenie się z siecią przy zabezpieczeniach WPA, WPA-2 :sad: Musiałem zejść z poziomem zabezpieczeń do zwykłego WEP aby iP5 32gb połączył się z siecią. Masakra jakaś, sprzęt niby najwyższej półki a taki przypał. Nie wyobrażam sobie abym w firmie też miał schodzić z zabezpieczeniami do WEP'a :x

Wieczorem będę odpalał też białą 32gb córy i ciekawe czy będzie to samo.

U mnie wifi też działa bez problemu na WPA-2, ale z szyfrowaniem AES

#1203 Mystic_PL

Mystic_PL
  • 61 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 14:50

A jaki masz model iP5 i od którego dostawcy zainstalowaną kartę wifi ?

#1204 Digga

Digga
  • 40 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 15:04

Ja posiadam iP5 z 42 tygodnia, jedyne co w nim zauwazylem to jakis paproch pod szkielkiem od aparatu, aczkolwiek nie wplywa to w zaden sposob na robienie zdjec. No i przy kladzeniu telefonu slychac jakby cos latalo w srodku luzem.

#1205 Mystic_PL

Mystic_PL
  • 61 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 15:17

A od którego dostawcy zainstalowaną kartę wifi w swoim iP5?

Producenta karty wifi zainstalowanej w iPhonie można sprawdzić na tej stronie wpisując tylko 4 pierwsze cyfry adresu mac karty:

Hardware Address (MAC Address) Lookup :: Search by hardware address

#1206 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 15 grudnia 2012 - 15:18

Witam ja juz mam swojego iphona 2 miesiac i wszystko gra. zauwazylem ze przycisk sleeping lekko ale to leciutko lata, natomiast 3 razy sie juz zdarzylo ze iphone sie sam zrestartowal, mial kots taki przypadek???

#1207 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 15 grudnia 2012 - 16:12

Witam ja juz mam swojego iphona 2 miesiac i wszystko gra.
zauwazylem ze przycisk sleeping lekko ale to leciutko lata, natomiast 3 razy sie juz zdarzylo ze iphone sie sam zrestartowal, mial kots taki przypadek???

Mój 4S też czasem sam sie resetuje, najczęściej gdy wychodzę z aplikacji do obsługi aparatu. W iPhonie 5 też to zjawisko zauważyłem. To błąd oprogramowania. Nie ma się czym przejmować.
Za to ja się martwię, czy Apple wymieni mi iPhone'a 5 z jednym 'dużym' stuck pixelem (to pewnie kilka pikseli koło siebie, bo jest to kropka dosc widoczna) i z dwoma maleńkimi stuck pixelami w innych miejscach. Poza tymi pikselami telefon jest idealny. Nic nie lata, wszystko ładnie sprasowane i WiFi działa świetnie. Aż szkoda odsyłać.

#1208 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2012 - 16:56

Ja w 16 GB black & slate, mam logital c.o, działa na WPA2, ma tylko mniejszą prędkość o jakies + - 100 kbps

#1209 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 17:15

A jaki masz model iP5 i od którego dostawcy zainstalowaną kartę wifi ?

iPhone 5 , Company - Apple

#1210 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 18:04

U mnie wystąpiły fioletowe plamy na matrycy :( iPhone 5 64GB Czarny kupiony w Orange 1.10.2012. Czy można go wymienić na gwarancji? Jeżeli tak to gdzie się zgłosić? Od razu zaznaczam, że nie jest to plama z zewnątrz, gdyż wielokrotnie czyściłem obiektyw. Oto zdjęcie: [ATTACH=CONFIG]12747[/ATTACH]

#1211 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 18:12

[CIACH] <- nie powielaj pytań.

#1212 PatrykApple

PatrykApple
  • 22 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 18:15

Podłączam się do pytania

#1213 Mystic_PL

Mystic_PL
  • 61 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 18:20

- iP5 64gb - od Logital Co. Limited - wifi działa na WPA-2 ale ma słabszy zasięg od mojego iP4 i często zrywa połączenie,
- iP5 32gb - od Apple Manufactured - wifi w ogóle nie łączy się z routerem przy ustawieniach zabezpieczeń WPA, WPA2, natomiast bez problemu łączy się przy WEP z kluczem 128bit oraz z siecią bez zabezpieczeń,

karty wifi, które nie sprawiają żadnych problemów z połączeniem przy WPA, WPA-2są od Intel Manufactured.

Na stronie Apple w dziale iP5 > support > problemy z wifi, podają informację, że nie powinno się stosować szyfrowania WEP ze względu na to, że jest już przestarzały i wręcz zakazany do stosowania w nowych urządzeniach sieciowych.

Mam nadzieję, że problem się rozwiązał. Spróbowałem wybrania innej sieci niż moja automatycznie widoczna po SSID i ręcznie wpisałem nazwę, typ szyfrowania WPA2 AES i klucz mojej sieci i o dziwo wifi w iP5 nawiązało połączenie. Mam nadzieję, że ją zapamięta na stałe i tak już zostanie.

#1214 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 19:35

Mój 4S też czasem sam sie resetuje, najczęściej gdy wychodzę z aplikacji do obsługi aparatu. W iPhonie 5 też to zjawisko zauważyłem. To błąd oprogramowania. Nie ma się czym przejmować.
Za to ja się martwię, czy Apple wymieni mi iPhone'a 5 z jednym 'dużym' stuck pixelem (to pewnie kilka pikseli koło siebie, bo jest to kropka dosc widoczna) i z dwoma maleńkimi stuck pixelami w innych miejscach. Poza tymi pikselami telefon jest idealny. Nic nie lata, wszystko ładnie sprasowane i WiFi działa świetnie. Aż szkoda odsyłać.

to dokładnie tak jak u mnie w pierwszym egzemplarzu. Jeden duży i 2 mniejsze stuck pixele. Wizualnie obudowa idealna. Szkoda było odsyłać. Widocznie żeby nie było za pięknie te bez defektów obudowy miały kiepskie matryce. :-/

#1215 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 20:19

mam sieciowke od Apple i na ta chwile laczylem sie z 4 roznymi routerami po wpa2 i za kazdym razem iPhone polaczyl sie bez problemu

#1216 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 15 grudnia 2012 - 21:03

to dokładnie tak jak u mnie w pierwszym egzemplarzu. Jeden duży i 2 mniejsze stuck pixele. Wizualnie obudowa idealna. Szkoda było odsyłać. Widocznie żeby nie było za pięknie te bez defektów obudowy miały kiepskie matryce. :-/

Czyli wymienili? To dobrze.
Nie mam pretensji o bad pixele czy stuck pixele. To się zdarza i zdarzać będzie.
Ale jak mój pierwszy egzemplarz iPhona 5 przyszedł porysowany jakby robił za fragment lodowiska, to mi nie było do śmiechu.
W każdym razie- jest coraz lepiej. Pierwszy egzemplarz kompletnie nie do przyjęcia bo porysowany, drugi tylko ze stuck pixelami. Do trzech razy sztuka ;)
Zauważyłem, że WiFi jest nieco słabsze w 5 niż w 4S. W sensie, że tam gdzie 4S ma ledwo jedną kreskę tam 5 zrywa połączenie po wygaszeniu ekranu i już nie wznawia.

#1217 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 21:50

do 14 dni za kazdym razem wymieniają bez problemu. Jeśli na moim 24-calowym monitorze od lat nie ma ani jednego stuck pixela, na 10-calowym ipadzie też a na 4-calowym iPhonie po kilku dniach pojawiają się az trzy to nie wiem czy nie ma to jednak związku z mocno szwankującą kontrolą jakości i kiepskimi matrycami.

#1218 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 15 grudnia 2012 - 21:53

do 14 dni za kazdym razem wymieniają bez problemu. Jeśli na moim 24-calowym monitorze od lat nie ma ani jednego stuck pixela, na 10-calowym ipadzie też a na 4-calowym iPhonie po kilku dniach pojawiają się az trzy to nie wiem czy nie ma to jednak związku z mocno szwankującą kontrolą jakości i kiepskimi matrycami.

Myślę że masz rację

#1219 gogiv1

gogiv1
  • 2 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 00:24

W styczniu planuje przedłużyć umowę w play , ryzykować i wziąć czarnego ?

- - - Połączono posty - - -

planuję*

#1220 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 01:42

odradzam kupno tego modelu u operatora sieci komórkowej, bez znaczenia czy to play czy t-mobile, czy czarny czy biały. Możesz trafić na defekt a jak podpiszesz cyrograf to Cię oleją. Jeśli uważasz, że warto zaryzykować to ryzykuj. Ja już mam nauczkę. Tylko AOS.

#1221 Guenther

Guenther
  • 1 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 13:07

odradzam kupno tego modelu u operatora sieci komórkowej, bez znaczenia czy to play czy t-mobile, czy czarny czy biały. Możesz trafić na defekt a jak podpiszesz cyrograf to Cię oleją. Jeśli uważasz, że warto zaryzykować to ryzykuj. Ja już mam nauczkę. Tylko AOS.

Nie do końca się zgodzę. Przy zakupie w salonie zawsze mamy prawo sprawdzić egzemplarz który jest nam sprzedawany- jeżeli będzie posiadał jakieś wady- powinien zostać wymieniony ;)
Ale przyznam że nie do końca jestem pewien czy sytuacja jest tak samo prosta przy zakupie przez internet.

#1222 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 grudnia 2012 - 13:11

Nie do końca się zgodzę. Przy zakupie w salonie zawsze mamy prawo sprawdzić egzemplarz który jest nam sprzedawany- jeżeli będzie posiadał jakieś wady- powinien zostać wymieniony ;)
Ale przyznam że nie do końca jestem pewien czy sytuacja jest tak samo prosta przy zakupie przez internet.

Jesli sprawdzisz na miejscu i wykryjesz wszystkie wady to tak.Ale jesli znajdziesz cos w domu i przyjdziesz z reklamacja to Cie oleja.

#1223 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 13:31

niektórych 64 z pierwszych partii produkcyjnych.

Gdzie znalazłeś te informacje? Właśnie u mnie mam podobny problem z zabezpieczeniami i ustawiłem je na niższe.

- - - Połączono posty - - -

Jesli sprawdzisz na miejscu i wykryjesz wszystkie wady to tak.

To nie jest wykonalne.

#1224 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 13:44

nie wiem czy zgodzą się na otwarcie pudełka przed sfinalizowaniem zakupu a po sfinalizowaniu... wiemy jak to wygląda. po drugie wiele wad może wyjść po kilku dniach (np. pixele czy psujący się przycisk)

#1225 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 14:06

Serio komuś nie pozwolili otworzyć pudełka? Zdecydwana więszość defektów o których mowa jest do zauważenia z zewnątrz plus zażółcenie po uruchomieniu...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych