iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.
Napisano 06 grudnia 2012 - 17:52
Napisano 06 grudnia 2012 - 18:05
No to może i ja coś dodam.
Naczytałem się tutaj tych strasznych rzeczy o tym badziewnym telefonie, mało się z nerwów nie ze.....łem. Co ja zamówiłem, jeszcze nie przyjechał i tak lipa, prawie 3 tys poszło..... Obudowa do dupy, bo brzęczy i jest porysowana, klawisz lata, ekran z żółtymi plamami, Wifi nie działa, zielona poświata. No ładnie, po kiego mi takie badziewie, kiedy mój iP4 śmiga jak ta lala. W głowie coraz większy mętlik, co raz więcej nerwów, nie mogę jeść - NERWY, NERWY. Już się nie cieszę z nowej zabawki jaką sobie zamówiłem, już kombinuję co zrobić. Sprzedać? Zwrócić? Może jakiemuś wrogowi na prezent ?
I kiedy tak już całkiem się w tym smutku zapomniałem, przyjechał kurier. PANIKA!!!!, przekonany powyższymi wpisami z forum odbieram "bubla" za 3 koła i niepewnie rozpakowuje. Szukam, gdzieś musi być rysa chociaż jedna, mała ....... nie ma ? to może klawisz lata ..... nie ? hmmm no to na 100% ekran zółty... WOW co za kolory. No to już wiem musiał mi się trafić model z badziewnym WIFI .........Szybko app - Speedtest, eeee WiFi też działa, wszędzie i dobrze. Lepiej niż w moim iP4. Nawet nie musiałem wymieniać swojego starego routera.
Czyżbym dostał jakiś wybrakowany model bez tych dodatków, gdzieś musi być jakaś wada ?
I w tym miejscu serdecznie wam wszystkim dziękuje. Dzięki wam doznałem niebywałej radości z zakupionego sprzętu której nie byłoby gdyby nie te wszystkie niepotrzebne nerwy oraz stopniowa radość jakiej doznawałem kiedy okazywało się że jednak działa.... Oraz za wewnętrzny spokój jakiego doznałem po uświadomieniu sobie że to tylko telefon, którym pobawię się kolejne 2 lata.
Ale z Ciebie typek

Napisano 06 grudnia 2012 - 19:33
Napisano 06 grudnia 2012 - 19:47
Ja mojego iP5(wersja czarna) dostałem już z jedną mikro ryską z boku po lewej stronie, ale go zaakceptowałem żeby nie wydziwiać. Po niecałych dwóch tygodniach obchodzenia się jak z jajkiem - noszony w pustej i czystej kieszeni, uważnie odkładany itp. mam już kilka rys i mikrowgniecenie na krawędzi ;// Jutro idę kupić plecki SwitchEasy NUDE, bo słabo widzę dalsze użytkowanie bez nich. Opinie o rysowaniu się telefonu "z powietrza" są jak najbardziej zasadne, mimo że sam odnosiłem się do nich sceptycznie. Reasumując telefon jako urządzenie celująco, ale z trwałością wykonania porażka :|
Edit: 46 tydzień, fabryka C3
Za to biały po miesiącu wygląda tak samo jak od razu po wyjęciu z pudełka

- - - Połączono posty - - -

Napisano 06 grudnia 2012 - 19:49
- - - Połączono posty - - -
Pod wzgledem wizualny czarny bije białego na głowe

@ lukatoni
Mój czarny iPhon 64 GB jest odpowiednio zabezpieczony i sie nie boje o zniszczenia . Jesli moge polecic to polecam screen Protector - rewelacyjny jest naprawade http://www.spigen.co...ass-series.html i do tego http://www.spigen.co...-ex-series.html
Napisano 06 grudnia 2012 - 19:51

Napisano 06 grudnia 2012 - 20:27
Pod wzgledem wizualny czarny bije białego na głowe
Też tak myślałem, jak nie zobaczyłem obu na żywo. Na grafikach i zdjęciach czarny lepiej się prezentował, za to na żywo dla mnie biały wygląda lepiej i dlatego wybór padł na białego

Napisano 06 grudnia 2012 - 20:54
Napisano 06 grudnia 2012 - 21:18
haha rozbawiłeś mnie człowiecze
to dobrze bo lubię ludzi, którzy mają dystans do siebie i poczucie humoru ......
a co do tego że to tylko telefon to zdałem sobie sprawę dopiero po fakcie :evil: ..... czasami tak ma, ty nie ? Wszystko wiesz ? :wink:
Napisano 07 grudnia 2012 - 02:33

Napisano 07 grudnia 2012 - 15:12
Napisano 07 grudnia 2012 - 15:54
...... w takim tempie to ja będę miał za tydzień telefon gorzej wyglądający niż moja dwuletnia czwórka......
Nie ma co porównywać iPhone 5 do 4/4S które były wykonane z PERFEKCYJNYCH materiałów, i nawet ta lekkość, minimalnie większy ekran i A6 nie spowodują że przekonam się do wymiany z 4S. Trzy razy wymieniałem swojego iP5, w końcu go oddałem i więcej go nie chcę. Czekam na 5S i mam nadzieję że się poprawi coś w kwestii trwałości materiałów.
Napisano 07 grudnia 2012 - 15:58

Napisano 07 grudnia 2012 - 16:49
Napisano 07 grudnia 2012 - 20:17
Witam wszystkich.
Mam pytanie do posiadaczy iphone 5 z Play z fabrycznymi wadami. Moja 5-tka kupiona 27.11.2012 po kilku dniach użytkowania zauwazylem:
-Luźny przycisk Sleep
-Długi ślad kleju! Dosłownie kleju. W górnej części między aluminiową obudową a kawałkiem szkła
-Trzy mocne zadrapania na budowie o długosci 2 mm każdy + liczne rysy widoczne pod swiatłem na błyszczącej części obudowy
Wady te zauważyłem dopiero po kilku dniach bo założyłem etui zaraz po otrzymaniu telefonu i nie przyglądałem się jemu wcześniej.
Dziś byłem go oddać w Play i dowiedziałem się, że nie mozna go oddać do innego autoryzowanego serwisu niż regenersis. Po usłyszeniu tej inforacji zacząłem się obawiać o swojego iphona, gdyż wszyscy wiemy jaką reputację posiada ten serwis. Oto moje pytania do was:
Czy były jakieś problemy z wymianą iphonów 5 w Play z wadami fabrycznym? Jak długo to trwało? Czy dostawaliście sam telefon nowy czy nowy telefon w zafoliowanym pudełku?
Bardzo proszę o pomoc, gdyż jestem załamany tym jak "idealne" telefony apple potrafi tworzyć..
Dziś dostałem odpowiedź od serwisu Regenersis " Apple nie daje gwarancję na takie kosmetyczne rzeczy" (co za oszuści pracują w tym serwisie!).
Oburzony zadzwoniłem do salonu w którym kupowałem i oddawałem telefon na gwarancję. Powołując się na moje prawo do wymiany sprzętu w ciągu 14 dni pani konsultantka powiedziała żebym złożył pismo z prośbą o wymianę telefonu czy coś w tym stylu a PLAY po dokonaniu ekspertyzy od serwisu podejmie decyzję. Oczywiście ekspertyza miałaby się odbyć w serwisie Regenersis, więc zapytałem się o możliwość dokonania ekspertyzy w innym autoryzowanym serwisie. Pani konsultankta odpowiedziała, że jest to możliwe dlatego już się umówiłem na wizytę w CORTLANDzie w poniedziałek i po otrzymaniu ekspertyzy od razu składam wszystkie dokumenty oraz telefon do wymiany. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Jeśli nie to mogę wam zagwarantować, że natychmiast sięgnę po pomoc prawnika i nie zostawię to w spokoju bo to jest po prostu naruszenie praw konsumenta oraz najzwyklejsze oszustwo!
Napisano 07 grudnia 2012 - 20:24
Dziś dostałem odpowiedź od serwisu Regenersis " Apple nie daje gwarancję na takie kosmetyczne rzeczy" (co za oszuści pracują w tym serwisie!).
Oburzony zadzwoniłem do salonu w którym kupowałem i oddawałem telefon na gwarancję. Powołując się na moje prawo do wymiany sprzętu w ciągu 14 dni pani konsultantka powiedziała żebym złożył pismo z prośbą o wymianę telefonu czy coś w tym stylu a PLAY po dokonaniu ekspertyzy od serwisu podejmie decyzję. Oczywiście ekspertyza miałaby się odbyć w serwisie Regenersis, więc zapytałem się o możliwość dokonania ekspertyzy w innym autoryzowanym serwisie. Pani konsultankta odpowiedziała, że jest to możliwe dlatego już się umówiłem na wizytę w CORTLANDzie w poniedziałek i po otrzymaniu ekspertyzy od razu składam wszystkie dokumenty oraz telefon do wymiany. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Jeśli nie to mogę wam zagwarantować, że natychmiast sięgnę po pomoc prawnika i nie zostawię to w spokoju bo to jest po prostu naruszenie praw konsumenta oraz najzwyklejsze oszustwo!
Trzymam kciuki,jestem pewien że Cortland inaczej podejdzie do sprawy

Napisano 07 grudnia 2012 - 21:33
Napisano 07 grudnia 2012 - 21:37
Witam, w Środę dostałem nowiutkiego iPhona 5 64GB, prosto z App Stora, dzisiaj zaczął zacinać się guzik blokady, jak się wciśnie to już nie wychodzi. Czy ktoś miał podobny problem ? Co robić ? Nakleiłem już na telefon folię Wrapsola i Bumper o wartości 160zł ; /
Nakleiłeś Bumper ? Zdolny jesteś...
A tak bardziej serio to oddaj go na gwarancje.
Napisano 07 grudnia 2012 - 21:53

Napisano 07 grudnia 2012 - 21:57
Oczywiście mój błąd, Bumper nałożyłem, albo lepiej - osadziłem
a wracając, ciekawe ile może to potrwać, czy jeśli oddam gdzieś do iSpotu w Kato albo Cortlanda, może to potrwać krócej ? Czekałem na niego prawie 3 tygodnie a teraz taka kicha, nawet nie mam na zastępstwo niczego ; /
Od zgłoszenia telefonicznie do aos,chęci wymiany w ciągu 3 dni masz nową sztukę,aktualną trzymasz do tej pory aż dostaniesz nowy tel a można i dłużej.
Napisano 07 grudnia 2012 - 21:59
Oczywiście mój błąd, Bumper nałożyłem, albo lepiej - osadziłem
a wracając, ciekawe ile może to potrwać, czy jeśli oddam gdzieś do iSpotu w Kato albo Cortlanda, może to potrwać krócej ? Czekałem na niego prawie 3 tygodnie a teraz taka kicha, nawet nie mam na zastępstwo niczego ; /
Skoro z App Store to po co Cortland czy Ispot. Zglos problem do Apple,ustaw sobie kuriera tak zebys mogl oddac telefon jak dostaniesz nowy. A co do folii to szkoda,ale wolal bym sprawny telefon,a folie kupisz druga

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:02
Napisano 07 grudnia 2012 - 22:04
Niby tak, ale napiszę pismo z prośbą o to, aby pokryli koszta związane z folią. Wkurzyłem się, tyle czekania i pieniędzy za bubel ; /
wątpie czy Ci zwrócą...
Daj znać jak do tego podeszli
Napisano 07 grudnia 2012 - 22:17
Witam,
ja użytkuje czarną piątke od kilku dni. Dostałem telefon na pierwszy rzut oka dobrze wykonany i noszę go tak jak każdego poprzedniego w kieszeni, bez żadnych pokrowców. No i dziś właśnie zamówiłem pierwszy w mojej kilkuletniej przygodzie z iphonem... Co za szajs, farba z ramki po prostu się wyciera! Po w zasadzie 3 dniach zaczął przebijać metal, nawet nie na samej ramce tylko na tym (wybaczcie jeżeli nie nazwę poprawnie) fazowaniu, czyli części między ekranem lub plecami a ramką, ta część pod kątem. Nienawidzę etui, pokrowców ani tym podobnych ale w takim tempie to ja będę miał za tydzień telefon gorzej wyglądający niż moja dwuletnia czwórka. Zamówiłem SwitchEasy Ultra Iphone 5 blk. Chyba dosyć cienki. Może mnie szlag nie trafi, zobaczymy jak przyjdzie. Do tego bateria tracąca 10% na poł h intensywniejszego używania. Gdyby nie to, że szkoda mi aplikacji, do których się od lat przyzwyczaiłem i za nie zapłaciłem to ten telefon już dawno byłby wystawiony do sprzedaży. Ostrzegam! Póki co baaardzo żałuje zakupu. Takie rzeczy to są do zaakceptowania w telefonie za 300pln.
Nie mam takiego problemu, wręcz przeciwnie te ostre brzegi porysowały mojego blackberry w mojej kieszeni. Możesz pokazać zdjęcia jak to wygląda ? Co do baterii to czy powyłączałeś wszystkie niepotrzebne opcje ? Nieużywany iphone od godziny 24 do 9 rano i mam rano 100% ale to może kwestia ustawień - iCloud (używam, ale tylko część), wifi (nonstop), bluetooth ( wyłączony), wszystkie bajery typu archiwizowanie na icloud, śledzenie przez reklamy, itd. wyłączone. Bateria trzyma tak samo jak w iP4. Daj znać to porównamy co masz włączone.
Pozdrawiam
Napisano 07 grudnia 2012 - 23:46
Nie mam takiego problemu, wręcz przeciwnie te ostre brzegi porysowały mojego blackberry w mojej kieszeni. Możesz pokazać zdjęcia jak to wygląda ? Co do baterii to czy powyłączałeś wszystkie niepotrzebne opcje ? Nieużywany iphone od godziny 24 do 9 rano i mam rano 100% ale to może kwestia ustawień - iCloud (używam, ale tylko część), wifi (nonstop), bluetooth ( wyłączony), wszystkie bajery typu archiwizowanie na icloud, śledzenie przez reklamy, itd. wyłączone. Bateria trzyma tak samo jak w iP4. Daj znać to porównamy co masz włączone.
Hmm, u mnie akurat przez noc spada kilka procent (to tez zalezy, bo od razu po naladowaniu ze 100% szybko nie schodzi, ale pozniej juz idzie szybciej). Lepiej nie porownywac jak szybko spada ze 100% (bo to roznie jest w roznych przypadkach) tylko ogolnie ile wytrzymuje. Ja nie moge na baterie narzekac - wytrzymuje caly dzien i mnie tyle wystarcza

U mnie coś takiego nie występuje. Posiadam czarną 5tkę od około dwóch tygodni, noszę bez żadnego futerału w kieszeni spodni non stop i nic się nie dzieje, a wygląda jak dopiero co wyjęty z pudełka. Mogę zrobić fotki telefonu i faktury jeśli ktoś nie wierzy
U mnie tak samo. Telefonowi stukaja dwa tygodnie a wyglada jak wyjety z pudelka. Nosze normalnie w kieszeni spodni, klade na biurku. Moze gosc ma rece z papieru sciernego albo cos?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych