iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.
Napisano 26 listopada 2012 - 14:16
Napisano 26 listopada 2012 - 14:26
A w jaki sposób odebrałeś?? Jeśli na miejscu to masz pozamiatane...jeśli od kuriera to odsyłaj.. Do 10 dni możesz to zrobić. Ja nauczony faktem, że ze sprzętem appla różnie bywa zamawiam już tylko przez neta...w ispocie, cortlandzie, orangu...... Coś nie spasuje odsyłam i po kłopocie.... Nie licz na to,,że zareklamujesz i dostaniesz nowy.Dziś odebrałem mojego 'wymarzonego' iP5 White.
iOs 6.0.1
Wszystko pięknie, obudowa idealna, odpalam aparat foto... a tu pozioma linia na podglądzie. Robię zdjęcie i to samo widać na zdjęciach :-(.
Jestem załamany. Tak na niego czekałem...
Teraz pytanie. Telefon wzięty w Play. Proszę o pomoc kogoś kto przerabiał temat wymiany iP5 przez Play.
Napisałem do serwis@pomocplay.pl uzyskałem info, że telefon musi być wysłany do Regenersis.
Nienawidzę tego serwisu, bo moim zdaniem to partacze. Dodatkowo wiem, że dają refurby.
Co robić, jak oddać telefon (niezgodność towaru z umową?) aby uzyskać NOWY zupełnie telefon, nie refurba. Jest w ogóle na to cień szansy? Ile czekaliście na wymianę w Play?
Straciłem szacunek do Apple...
[ATTACH=CONFIG]12419[/ATTACH]
Napisano 26 listopada 2012 - 14:30
Napisano 26 listopada 2012 - 14:37
Odbierany w salonie więc ustawowe 10dni odpada.
Sugerujesz, że Regenersis się wypnie stwierdzając, że to wada z winy użytkownika?
Przecież to kwalifikuje się na wymianę, lub co najmniej naprawę gwarancyjną...
Dziś aktywowany iPhone, włączony był 5min. Chore...
Nie obawiaj się, wymienią. Tylko że dostaniesz ''nowy'' telefon z naklejkami na pudełko.
Napisano 26 listopada 2012 - 15:17
Nie obawiaj się, wymienią. Tylko że dostaniesz ''nowy'' telefon z naklejkami na pudełko.
No właśnie.
Napisano 26 listopada 2012 - 15:20
No właśnie.
Tak narzekamy ana te ''odnowione'' sztuki a one są nawet lepsze. Są lepiej sprawdzone, bateria jest nowa wraz z obudową. Mamy nowy aparat tyle że sprawdzony.
Dla mnie to już bez różnicy, telefon wymienię i tak dopiero za 2 lata (iPhone 6) ważne aby wszystko działało poprawnie.
Napisano 26 listopada 2012 - 15:22

Napisano 26 listopada 2012 - 15:25
Napisano 26 listopada 2012 - 18:53
Dokładnie tak jest. Ja już miesiąc borykam się z problemem czy kupić czy nie kupić. Czytam jak opętany ten temat i wyobrażam sobie mój zawód i stres, kiedy dostanę telefon z wadami za który zapłaciłem prawie 3000 zł. Ostatnim zdaniem mnie pocieszyłeś i czas chyba złożyć zamówienie w AOS by przed świętami mieć jeszcze szansę odesłania (oby nie).Przez tego typu tematy, można zawału dostać
(...)
Na koniec powiem tylko, że gdyby tego tematu nie było, to ok 3/4 osób, nawet by nie wiedziało, że ma jakąś skazę, lub wadliwy w telefon.
Napisano 26 listopada 2012 - 21:10
Dokładnie tak jest. Ja już miesiąc borykam się z problemem czy kupić czy nie kupić. Czytam jak opętany ten temat i wyobrażam sobie mój zawód i stres, kiedy dostanę telefon z wadami za który zapłaciłem prawie 3000 zł. Ostatnim zdaniem mnie pocieszyłeś i czas chyba złożyć zamówienie w AOS by przed świętami mieć jeszcze szansę odesłania (oby nie).
Zamawiaj warto. To mój pierwszy Iphone i jestem zadowolony, a wady ukryte zawsze będą czy to telefon za 3000, czy telewizor za 6000,00 czy samochód za 50000.

Napisano 26 listopada 2012 - 22:36

Napisano 27 listopada 2012 - 08:34
Napisano 28 listopada 2012 - 07:19

Napisano 28 listopada 2012 - 07:48
Dokładnie.. Pudełkoo stare , telefon nowy. Dokument, że został wymieniony z nowym imei.. I tyle...podkreślam, zapomnijcie, że w orange dostaniecie nowy komplet.
Ja dostałem nowy i zafoliowany w Orange. Nie ma reguły. W play też dostałem nowy a później sam aparat, ja oddaje teraz bezpośrednio do serwisu a oni z automatu biorą sam aparat i sam aparat oddają, to tylko od serwisu zależy czy cały komplet czy aparat a nie od sieci komórkowej. A i czas jak oddajesz w sieci komórkowej to około 2 tygodni a w serwisie 2 dni.
Napisano 28 listopada 2012 - 08:06
Napisano 28 listopada 2012 - 10:58
Nic takiego nie mam.Ja w moim iphonie5 białym ekran na max jasności mam idealny lecz jak włącze czarne tło to widze 3 lekko świecące pixele. na białym tle albo na każdym innym tego nie ma , tylko na czarnym...co to jest? dead pixel? możęcie sprawdzić czy u Was też takie coś występuje? to już mój drugi iphone 5 i ta sama wada... sam już nie wiem czy to reklamować, bo podczas normalneg użytkowania tego nie widać, dopiero jak się człowiek zacznie rozglądać
- - - Połączono posty - - -
Jak to wygląda gdy przenoszę numer do orange? Dostałem wczoraj iphona z 5 dead pixelami, które widać tylko na czarnym tle , przy podświetleniu na maxa , ale wkurza mnie to. Telefon odebrałem od kuriera i chcę go zareklamować do orange. Ale nie chce oddawać do serwisu , gdzie mogę dostać refurba tylko odesłać z tytułu umów na ogległość ( 10 dni ) . NIe chce jednak rezygnować z umowy tylko z samego telefonu, co by na zgodny z umową wymienili. Jak to zalatwić i gdzie wysłać ??? Czy mam wysłać umowę również??? Czy ktoś mógłby pomóc??
Tam gdzie go kupiłeś, tam idź z reklamacją.
Napisano 28 listopada 2012 - 12:23
Dokładnie tak jest. Ja już miesiąc borykam się z problemem czy kupić czy nie kupić. Czytam jak opętany ten temat i wyobrażam sobie mój zawód i stres, kiedy dostanę telefon z wadami za który zapłaciłem prawie 3000 zł. Ostatnim zdaniem mnie pocieszyłeś i czas chyba złożyć zamówienie w AOS by przed świętami mieć jeszcze szansę odesłania (oby nie).
Jak kupować to tylko w AOS. Wymieniają bez marudzenia. Sam sobie wszystko zgrasz z kurierem więc możesz wyeliminować moment kiedy jesteś bez telefonu. Sam iphone 5 wymieniałem 2 razy ze względu na przycisk i lekki problem z przednim szkłem. Teraz mam 3 sztukę i jest ideałem

Używa się bajecznie i mimo wszystko polecam.
Takie problemy będą zawsze i w każdym sprzęcie tyle w temacie.
W przypadku Apple jest o tyle dobrze, że szanują klientów, wymieniają itp.
W przypadku innych producentów trzeba zapomnieć - pozdrowienia w szczególności dla Samsunga

Napisano 28 listopada 2012 - 14:50
Napisano 28 listopada 2012 - 14:53
Napisano 28 listopada 2012 - 14:56
Napisano 28 listopada 2012 - 14:58
Napisano 28 listopada 2012 - 15:01
Napisano 28 listopada 2012 - 17:36
Napisano 28 listopada 2012 - 17:41
Czy ktoś ma podobny problem z WIFI? nowa 5 16gb biała wczoraj odebrana z Orange, iPhone łączy się z WIFI jednak zasięg jest tak niski że po odejściu 5m od routera zasięg zanika, mam przy sobie 4s który nie ma takiego problemu. Nic nie pomaga. Restore,resetowanie ustawień sieciowych NIC.
Skoro nic nie pomaga no to wymiana, bo co innego? Ewentualnie wgraj 6.0.1 jeśli nie masz, była tam poprawka do sygnału WiFi w iP5.
Napisano 28 listopada 2012 - 17:49
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych