Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#876 piotrjemiolek

piotrjemiolek
  • 26 postów
  • SkądWałbrzych

Napisano 26 listopada 2012 - 14:16

Odtwarzałem go przez iTunes i dalej to samo. Podejrzewam, że to walnięta taśma aparatu foto, a nie wina softu. Porażka. W ogóle nie czytałem o takim problemie u nikogo. Bardzo dziwne zjawisko. Proszę o pomoc, doradzić co zrobić z tym fantem, bo na chwilę obecną telefon schowałem z powrotem do pudełka i nie chce na niego patrzeć.

#877 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 14:26

Dziś odebrałem mojego 'wymarzonego' iP5 White.
iOs 6.0.1

Wszystko pięknie, obudowa idealna, odpalam aparat foto... a tu pozioma linia na podglądzie. Robię zdjęcie i to samo widać na zdjęciach :-(.
Jestem załamany. Tak na niego czekałem...

Teraz pytanie. Telefon wzięty w Play. Proszę o pomoc kogoś kto przerabiał temat wymiany iP5 przez Play.
Napisałem do serwis@pomocplay.pl uzyskałem info, że telefon musi być wysłany do Regenersis.
Nienawidzę tego serwisu, bo moim zdaniem to partacze. Dodatkowo wiem, że dają refurby.

Co robić, jak oddać telefon (niezgodność towaru z umową?) aby uzyskać NOWY zupełnie telefon, nie refurba. Jest w ogóle na to cień szansy? Ile czekaliście na wymianę w Play?

Straciłem szacunek do Apple...

[ATTACH=CONFIG]12419[/ATTACH]

A w jaki sposób odebrałeś?? Jeśli na miejscu to masz pozamiatane...jeśli od kuriera to odsyłaj.. Do 10 dni możesz to zrobić. Ja nauczony faktem, że ze sprzętem appla różnie bywa zamawiam już tylko przez neta...w ispocie, cortlandzie, orangu...... Coś nie spasuje odsyłam i po kłopocie.... Nie licz na to,,że zareklamujesz i dostaniesz nowy.

#878 piotrjemiolek

piotrjemiolek
  • 26 postów
  • SkądWałbrzych

Napisano 26 listopada 2012 - 14:30

Odbierany w salonie więc ustawowe 10dni odpada. Sugerujesz, że Regenersis się wypnie stwierdzając, że to wada z winy użytkownika? Przecież to kwalifikuje się na wymianę, lub co najmniej naprawę gwarancyjną... Dziś aktywowany iPhone, włączony był 5min. Chore...

#879 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 listopada 2012 - 14:37

Odbierany w salonie więc ustawowe 10dni odpada.

Sugerujesz, że Regenersis się wypnie stwierdzając, że to wada z winy użytkownika?
Przecież to kwalifikuje się na wymianę, lub co najmniej naprawę gwarancyjną...
Dziś aktywowany iPhone, włączony był 5min. Chore...

Nie obawiaj się, wymienią. Tylko że dostaniesz ''nowy'' telefon z naklejkami na pudełko.

#880 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 15:17

Nie obawiaj się, wymienią. Tylko że dostaniesz ''nowy'' telefon z naklejkami na pudełko.

No właśnie.

#881 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 listopada 2012 - 15:20

No właśnie.

Tak narzekamy ana te ''odnowione'' sztuki a one są nawet lepsze. Są lepiej sprawdzone, bateria jest nowa wraz z obudową. Mamy nowy aparat tyle że sprawdzony.

Dla mnie to już bez różnicy, telefon wymienię i tak dopiero za 2 lata (iPhone 6) ważne aby wszystko działało poprawnie.

#882 Marti701

Marti701
  • 121 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2012 - 15:22

Przez tego typu tematy, można zawału dostać :D Wczoraj odebrałem czarną 5 z salonu Play. Obok było stoisko z akcesoriami, folie na miejscu nakleiłem i telefon do pokrowca. Dziś siedzę w domku, czekam na kuriera, a zerkne co tam na myapple. No i wszedłem w ten temat. Po piętnastu minutach włosy dęba stoją, przecież mam czarnego iPhone!!! Dawaj go wyrywać z etui, tył cały, boki ok, żadnych kropek, rysek, skaz, obić itp. Ekran biały, nie zasikany, power nie lata, reszta też ok. :) Nastąpił błogi spokój. Tak samo było z 4s i iPad 3. W przypadku tego drugiego, po przeczytaniu tematu o jego wadach, zaczełem dostrzegać żółte plamy, a miałem go już 3 tygodnie :D Po 2 dniach jak się uspokoiłem, przestałem widzieć plamy. Na koniec powiem tylko, że gdyby tego tematu nie było, to ok 3/4 osób, nawet by nie wiedziało, że ma jakąś skazę, lub wadliwy w telefon.

#883 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 listopada 2012 - 15:25

Możliwe. Ja mam 2 kropki przy łączeniu z anteną, nie przeszkadza mi to wcale. To są problemy trochę śmieszna, ale już jak u kolegi wyżej paski na ekranie to nie błahostka. Miałem też jedną ryskę na ramce, w nowym telefonie z pudełka, widać tylko pod światło...

#884 Gemini

Gemini
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 listopada 2012 - 18:53

Przez tego typu tematy, można zawału dostać :D
(...)
Na koniec powiem tylko, że gdyby tego tematu nie było, to ok 3/4 osób, nawet by nie wiedziało, że ma jakąś skazę, lub wadliwy w telefon.

Dokładnie tak jest. Ja już miesiąc borykam się z problemem czy kupić czy nie kupić. Czytam jak opętany ten temat i wyobrażam sobie mój zawód i stres, kiedy dostanę telefon z wadami za który zapłaciłem prawie 3000 zł. Ostatnim zdaniem mnie pocieszyłeś i czas chyba złożyć zamówienie w AOS by przed świętami mieć jeszcze szansę odesłania (oby nie).

#885 Celako

Celako
  • 48 postów
  • SkądKoziegłowy, Poznań, Poland, Poland

Napisano 26 listopada 2012 - 21:10

Dokładnie tak jest. Ja już miesiąc borykam się z problemem czy kupić czy nie kupić. Czytam jak opętany ten temat i wyobrażam sobie mój zawód i stres, kiedy dostanę telefon z wadami za który zapłaciłem prawie 3000 zł. Ostatnim zdaniem mnie pocieszyłeś i czas chyba złożyć zamówienie w AOS by przed świętami mieć jeszcze szansę odesłania (oby nie).

Zamawiaj warto. To mój pierwszy Iphone i jestem zadowolony, a wady ukryte zawsze będą czy to telefon za 3000, czy telewizor za 6000,00 czy samochód za 50000.
:)

#886 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 26 listopada 2012 - 22:36

@up - kolega dobrze pisze. Gdybym miał brać pod uwagę co tu jest wypisane w komentarzach to nigdy nie kupiłbym żadnego sprzętu :) Kup, będziesz szczęśliwym użytkownikiem nowego iPhone'a ; )

#887 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 27 listopada 2012 - 08:34

Wczoraj zgłosiłem wymianę telefonu Biała 5 16G bo w głośniku coś mi dzwoni jak by śrubka się luzowała i jak grzechotka. Dla upewnienia się napisałem czy dostanę tego waszego wspomnianego refuba i pani odpisałą: Witam, uprzejmie informuję, iż otrzyma Pan nowe urządzenie. Dziękuję za kontakt z Apple. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt email ze mną. Z poważaniem xxxx

#888 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 07:19

Ja w moim iphonie5 białym ekran na max jasności mam idealny lecz jak włącze czarne tło to widze 3 lekko świecące pixele. na białym tle albo na każdym innym tego nie ma , tylko na czarnym...co to jest? dead pixel? możęcie sprawdzić czy u Was też takie coś występuje? to już mój drugi iphone 5 i ta sama wada... sam już nie wiem czy to reklamować, bo podczas normalneg użytkowania tego nie widać, dopiero jak się człowiek zacznie rozglądać :)

#889 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 listopada 2012 - 07:48

Dokładnie.. Pudełkoo stare , telefon nowy. Dokument, że został wymieniony z nowym imei.. I tyle...podkreślam, zapomnijcie, że w orange dostaniecie nowy komplet.

Ja dostałem nowy i zafoliowany w Orange. Nie ma reguły. W play też dostałem nowy a później sam aparat, ja oddaje teraz bezpośrednio do serwisu a oni z automatu biorą sam aparat i sam aparat oddają, to tylko od serwisu zależy czy cały komplet czy aparat a nie od sieci komórkowej. A i czas jak oddajesz w sieci komórkowej to około 2 tygodni a w serwisie 2 dni.

#890 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 08:06

Jak to wygląda gdy przenoszę numer do orange? Dostałem wczoraj iphona z 5 dead pixelami, które widać tylko na czarnym tle , przy podświetleniu na maxa , ale wkurza mnie to. Telefon odebrałem od kuriera i chcę go zareklamować do orange. Ale nie chce oddawać do serwisu , gdzie mogę dostać refurba tylko odesłać z tytułu umów na ogległość ( 10 dni ) . NIe chce jednak rezygnować z umowy tylko z samego telefonu, co by na zgodny z umową wymienili. Jak to zalatwić i gdzie wysłać ??? Czy mam wysłać umowę również??? Czy ktoś mógłby pomóc??

#891 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 10:58

Ja w moim iphonie5 białym ekran na max jasności mam idealny lecz jak włącze czarne tło to widze 3 lekko świecące pixele. na białym tle albo na każdym innym tego nie ma , tylko na czarnym...co to jest? dead pixel? możęcie sprawdzić czy u Was też takie coś występuje? to już mój drugi iphone 5 i ta sama wada... sam już nie wiem czy to reklamować, bo podczas normalneg użytkowania tego nie widać, dopiero jak się człowiek zacznie rozglądać :)

Nic takiego nie mam.

- - - Połączono posty - - -

Jak to wygląda gdy przenoszę numer do orange? Dostałem wczoraj iphona z 5 dead pixelami, które widać tylko na czarnym tle , przy podświetleniu na maxa , ale wkurza mnie to. Telefon odebrałem od kuriera i chcę go zareklamować do orange. Ale nie chce oddawać do serwisu , gdzie mogę dostać refurba tylko odesłać z tytułu umów na ogległość ( 10 dni ) . NIe chce jednak rezygnować z umowy tylko z samego telefonu, co by na zgodny z umową wymienili. Jak to zalatwić i gdzie wysłać ??? Czy mam wysłać umowę również??? Czy ktoś mógłby pomóc??

Tam gdzie go kupiłeś, tam idź z reklamacją.

#892 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 12:23

Jak kupować to tylko w AOS. Wymieniają bez marudzenia. Sam sobie wszystko zgrasz z kurierem więc możesz wyeliminować moment kiedy jesteś bez telefonu. Sam iphone 5 wymieniałem 2 razy ze względu na przycisk i lekki problem z przednim szkłem. Teraz mam 3 sztukę i jest ideałem :)

Używa się bajecznie i mimo wszystko polecam.

Takie problemy będą zawsze i w każdym sprzęcie tyle w temacie.
W przypadku Apple jest o tyle dobrze, że szanują klientów, wymieniają itp.
W przypadku innych producentów trzeba zapomnieć - pozdrowienia w szczególności dla Samsunga ;)

#893 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 14:50

Witam. Co moze byc przyczyna, iz telefon nie wibruje w zadnym trybie ?

#894 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 14:53

Wyłączenie wibry w ustawieniach lub awaria silniczka.

#895 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 14:56

Dziwna sprawa. Mam wlaczone wibracie w trybie cichym. Gdy przychodzi sms telefon wibruje gdy jest to polaczenie juz nie...

#896 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 14:58

Dla każdego kontaktu z osobna można wyłączyć wibrę, więc może to zrobiłeś? Skoro w smsach działa to silniczek jest sprawny, pewnie w ustawieniach coś pomieszane.

#897 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 15:01

Wibracja przy polaczeniu dziala jak wlacze w kontaktach. Troche to dziwne poniewaz musze teraz kazdy kontakt z osobna zaznaczyc zeby wibrowal. Wczesniej wystarczylo wlaczyc ogolna wibracje w trybie cichym. Tak na dobra sprawe jak ktos bedzie dzwonil z numeru, ktorego nie mam w kontaktach to rowniez nie bedzie telefon wibrowal. Gdyby w kontaktach bylo brak alarmu to ja rozumiem, ale w sytuacji gdy jest ustawione na domyslny, to wibrowac powinno. dobra, nie bylo tematu. Juz po problemie.

#898 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 listopada 2012 - 17:36

Czy ktoś ma podobny problem z WIFI? nowa 5 16gb biała wczoraj odebrana z Orange, iPhone łączy się z WIFI jednak zasięg jest tak niski że po odejściu 5m od routera zasięg zanika, mam przy sobie 4s który nie ma takiego problemu. Nic nie pomaga. Restore,resetowanie ustawień sieciowych NIC.

#899 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 17:41

Czy ktoś ma podobny problem z WIFI? nowa 5 16gb biała wczoraj odebrana z Orange, iPhone łączy się z WIFI jednak zasięg jest tak niski że po odejściu 5m od routera zasięg zanika, mam przy sobie 4s który nie ma takiego problemu. Nic nie pomaga. Restore,resetowanie ustawień sieciowych NIC.

Skoro nic nie pomaga no to wymiana, bo co innego? Ewentualnie wgraj 6.0.1 jeśli nie masz, była tam poprawka do sygnału WiFi w iP5.

#900 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 listopada 2012 - 17:49

6.0.1 miałem od początku. Jak można zrobić telefon za 3k a następnie wysyłać do użytkowników wadliwe egzemplarze, no porażka jakaś.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych