Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#301 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 października 2012 - 21:29

Ten artykuł wyjaśnia może wyjaśnić wiele problemów:

Foxconn Workers on Strike After iPhone 5 Starts Brawls

Pewnie niedługo będzie tłumaczenie tutaj, bo to dość poważny temat.

"It was reported that factory management and Apple, despite design defects, raised strict quality demands on workers, including indentations standards of 0.02mm and demands related to scratches on frames and back covers. With such demands, employees could not even turn out iPhones that met the standard. This led to a tremendous amount of pressure on workers. On top of this, they were not permitted to have a vacation during the holiday. This combination of factors led to the strike."

#302 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 05 października 2012 - 21:41

Ten artykuł wyjaśnia może wyjaśnić wiele problemów:

Foxconn Workers on Strike After iPhone 5 Starts Brawls
"

Ale jaja. Tyle powiem.

#303 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 05 października 2012 - 22:11

Ludzie zapieprzaja po kilkanaście godzin dziennie,na nic ochoty po powrocie do domu to są efekty tego...

#304 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 06 października 2012 - 09:15

Ludzie zapieprzaja po kilkanaście godzin dziennie,na nic ochoty po powrocie do domu to są efekty tego...

To akurat nic nowego, w szczególności, że czytałem, iż Samsung "oferuje" ponoć o wiele gorsze warunki pracy i w dodatku nie wpuszcza inspektorów do swoich fabryk.

Z punktu widzenia tego wątku najistotniejsze jest to, że chyba po raz pierwszy poszło o kontrolę jakości i że iP5 zdaniem źródeł, na podstawie których ów artykuł powstał, ma "design defects", które czynią jego montaż z przy zachowaniu standardów jakości Apple'a bardzo wymagającym.

#305 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 października 2012 - 09:34

Mam problem, ale chyba dotyczy on IOS 6 na iP5. Mianowicie po wejściu z zakładki kupione fon stara się wczytać aplikacje, ale nic nie wczytuje i wyrzuca do ekranu głównego. Mam ok 2500 aplikacji.

#306 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 06 października 2012 - 10:03

Nie wiem co się dzieje z moją baterią, ale wieczorem miałem 74%, a rano 20%. Czy to jest wada techniczna telefonu?

#307 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 października 2012 - 10:11

To sporo zeszło. Tak mocno raczej nie powinna zejść. U mnie w nocy zeszło minimalnie.

#308 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2012 - 10:15

W nocy u mnie schodzi około 10% z 8h.

#309 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 06 października 2012 - 10:16

No to u mnie 50% w 10h

#310 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 października 2012 - 10:18

W polskich fabrykach ludzie zarabiaja tez tyle co oni - $2-$3/h i co, jakos pracuja. Tylko u nich te 2 albo 3 dolary cos znacza a u nas mozna sie tym podetrzec i wegetowac. Ale od razu wszyscy narzekaja jak to żółci mają źle...

#311 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2012 - 10:20

No to u mnie 50% w 10h

To musisz mieć jakąś wadę. Jeśli telefon w tym czasie nie był używany i tyle Ci spadło to nie jest normalne.

#312 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 października 2012 - 10:24

A może nie był zablokowany? Ekran się świecił?

#313 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 06 października 2012 - 10:29

Crisco, widzę, że masz iP5. Wszystko OK? Czarny czy biały?

#314 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 06 października 2012 - 10:30

Dlaczego nie podlaczacie telefonu do ladowania na noc? ;) Przeciez bez podlaczenia do ladowania nie wykona kopii zapasowej. Jesli wlaczone jest 'nie przeszkadzac' to moze zezrec wiecej %.

#315 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 06 października 2012 - 10:35

Ja nie mam żadnego problemu z baterią w iP 5, nie widzę różnicy między wcześniejszym 4s a 5. A używam telefonu bardzo intensywnie. W 4s włączałem na noc do ładowarki i praktycznie zawsze cały dzień wytrzymywał i w 5 również jest to samo. Dziś wyłączyłem 5 ok 8.00 rano z ładowarki, rozmawiałem ok. 30min, przejrzałem internet, odpisałem na kilka maili, FB i mam 91%.

#316 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 października 2012 - 10:38

Crisco, widzę, że masz iP5. Wszystko OK? Czarny czy biały?

Czarny i wydaje się, że jest wszystko ok. Raz robiłem restore i ekran zaczął jakoś falować. Nie wiem czy przy restore coś jest kalibrowane w ekranie.

Co do problemu baterii, może w nocy programy się ściągały w tle.

#317 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 06 października 2012 - 10:52

Czarny i wydaje się, że jest wszystko ok. Raz robiłem restore i ekran zaczął jakoś falować. Nie wiem czy przy restore coś jest kalibrowane w ekranie.

AOS?

#318 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 października 2012 - 11:01

AOS?

Tmobile. W AOS już miałem zamówiony, ale anulowałem.

#319 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 października 2012 - 12:09

Wymienilem karte i dalej to samo. Telefon sie nagrzewa podczaa przedladania netu i batera spada prawie w oczach. Zreszta tak jak pisalem wczesniej wczoraj jechalem caly dzien z kumplem i co chwile porowalisny stan naladowani. On ma 4s, gadal mon stop, sluchawka, bluetooth, lokalizacja, 3g i jeszcze mial doslownie wszystkie programy tle.Ja dokladnie na odwrót-wszysko off i różnica była ogromna na niekorzysc mojej 5

#320 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 06 października 2012 - 12:22

Coś z baterią jest na rzeczy. Oby ios 6.1 szybko wyszedł i to naprawił ;) Mam wrażenie, że telefon intensywnie korzysta z 3g przy zablokowanym ekranie. Pomimo wyłączonych programów w tle. No i GPS chyba co jakiś czas się włącza (geofencing?)

#321 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 06 października 2012 - 12:45

Zajka , zauważyłem jedna rzecz w kim telefonie. Zre baterie w tempie kosmicznym na przeglądaniu netu i FB. Ok 1% na 2-3 min. Mniej się jednak zużywa gdy zasięg jest na full. Obstawiam ze to problem właśnie z zasięgiem. Ja np wylaczylem 3G, bo u mnie w domu dość często gubi sygnał i się przetacza na Edge wtedy bateria leci jak oszalala. Teraz od rana od 8:20 zlecialo mi 21%, a korzystalem całkiem sporo. Niestety widać ze ipek jest potwornie czuły na zmianę zasięgu a do tego przy korzystaniu z netu czy FB kosmiczne pradozerny. Moja znajoma tez z Łodzi ma dokładnie ten sam problem. Co do grzania tel przy ladowniu. Jak ląduje przez kompa i korzystać jednocześnie jako z modenu to bywa ze się grzeje, jak normalnienie przez kontakt to nie. Obstawiam ze szybko wejdzie update bo wiele osób narzeka na baterie. Mam do was jeszcze jedno pytanie. W 4 korzystalem dużo z asystenta głosu, głownie do wybierania nurtem gdy miałem słuchawki. Teraz niestety widzę ze asystent jest po angielsku i nie rozumie polskich nazw - czy wy tez tak macie??? Zaznaczam ze nie chodzi mi o Siri - testowalem i kiepsko działa niestety ;)

#322 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 października 2012 - 14:11

Ja mam dodatkowo taką kwestię, że sprawdzając użycie mam dwie te same wartości-gotowość i czas używania. Też zauważyłem, że korzystając z internetu 3g bateria schodzi jak szalona-to po prostu widać. Wtedy też mi się najbardziej grzeje chyba, chociaż podczas rozmowy grzeje się również. Dziś byłem po kartę w centrum miasta i był zasięg choć nie max (bardzo dziwne), inna sprawa, że wczoraj jak testowaliśmy z kolega (on ma 4s) to on miał w orange (!!) zasięg prawie zawsze lepszy ode mnie w plusie. Tylko jak wspominałem-miał włączone dosłownie wszystko-i co chwilę były jaja jak porównywaliśmy %.

#323 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 06 października 2012 - 19:21

Dziś mój ip5 miał osiągnął chyba rekordową temperaturę. Przy nawigacji turn by turn włączonym 3g i jasności na maks. Po ok godzinie jazdy DOSŁOWNIE parzył. Nie podoba mi się to ;p Problemy z zasięgiem, baterią, nagrzewaniem. Oj z żadnym iphonem nie miałem żadnych problemów a teraz widzę kumulacja.

#324 mike_fan

mike_fan
  • 10 postów

Napisano 06 października 2012 - 21:22

Witam,
Jakaś masakra z tymi iPhonami 5. Rysują się jak cholera i farba schodzi.... Bawiłem się jednym i jakość materiałów jest o wiele gorsza od 4S aluminium jest cieńsze i sprawia wrażenie bardziej miękkiego (pewnie dlatego tak łatwo się rysuje). Na jednym z zagranicznych forów jest o tym temat prawie 1mln odwiedzin i 2000 głosów. Ponad 45% głosujących zagłosowało za tym, że mieli porysowany telefon prosto z pudełka lub w pierwszych dniach użytkowania. Innymi słowy szansa na dostanie wolnego od wad jest 50/50 :/

Dołączona grafika
[url=http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1445493&page=162]iPhone 5 - black version scuffs (merged) - Page 162 - MacRumors Forums[/url]

#325 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2012 - 21:25

Całe szczęście moja wersja to ta lepsza z tych 50%, zero wad :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych