Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#251 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 03 października 2012 - 23:05

I bateria starcza mi na 6 godzin pracy i 16 czuwania. Czy to dobry wynik czy jak? Po tym okresie mam 17%

Patrzę na 4s:
7 godzin, 4 min. pracy,
1 dzień, 17 godz. w gotowości.
11% baterii.

Ciężko tak ocenić, praca pracy nie równa. Można renderować 3D, a można też czytać strony typu "light". Trzeba by prowadzić dłuższe statystyki i uśrednić.

#252 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 października 2012 - 06:35

Ja mialem podobne problemy z gubieniem zasiegu. Dodatkowo caly czas mialem 1albo 2 kreski, przy wlaczonej 3g. Dziwne bo mieszkam w wiekszym miescie. Potwornie żarło do tego baterię. Zgodnie z sugestią Czachy wyłączyłem 3g i nie dość, że mam pełny zasięg prawie , to w statystykach telefonu, po nocy mam uzycie 58min, gotowość 7h, a bateria 97% , przed nocą bawiłem się telefonem o przez 45min było caly czas 100% wiec jakby znacznie lepiej trzyma-normalnie.Trochę tego nie rozumiem, może dlatego, źe poprzednio używałem nokiie72:) Nie wiem dokładnie jak to działa tu i jak działało w starej nokii, ale tam jakos zawsze byl zasięg spory i jakby sama wybierala kiedy uzyc 3g, choc na kwestiach sieci i telefonii kwestii nie za bardzo się znam. Patryk, a ty podałeś statystyki dla ip5 z włączonym 3g?

#253 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 04 października 2012 - 09:37

JA po wczorajszym dniu jestem załamany :/ Tel odłączyłem od ładowania ok 16;30. Włączone 3 g, wyłączone wi-fi i automatyczna jasność. Triochę się nim pobawiłem: 10 min muzy 15 min filmików z YT 10 min z mapami 30 min www 20 min FB ok godzina tel Bateria out po 4 h !!!! To jakieś kompletne nieporozumienie, szlag mnie trafia. Ja nie potrzebuję hipsterskiego gadżetu do tureckich ray banów, tylko smartfona, takiego jak do tej pory miałem (ip 3g i up 4) , a to co zaserwował mi Tim Cook i jego ferajna to naciąganie czystą wodą!!! Czytam posty i sposoby na wydajność - wyłącz 3g, wyłącz wi-fii, wyłącz push.... No cholera jasna! Mam wyłączyć 3G ? To po cholerę mi smartfon ? Jak mam ściągać pocztę, wysyłać maile, szukać informacji w necie? DALI D..Y PO CAŁOŚCI!!! Nie mam im za złe spapranych map - dla mnie to pikuś, czy innych dupereli, ale bateria....

#254 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 października 2012 - 10:17

Ja mialem podobne problemy z gubieniem zasiegu. Dodatkowo caly czas mialem 1albo 2 kreski, przy wlaczonej 3g. Dziwne bo mieszkam w wiekszym miescie. Potwornie żarło do tego baterię. Zgodnie z sugestią Czachy wyłączyłem 3g i nie dość, że mam pełny zasięg prawie , to w statystykach telefonu, po nocy mam uzycie 58min, gotowość 7h, a bateria 97% , przed nocą bawiłem się telefonem o przez 45min było caly czas 100% wiec jakby znacznie lepiej trzyma-normalnie.Trochę tego nie rozumiem, może dlatego, źe poprzednio używałem nokiie72:) Nie wiem dokładnie jak to działa tu i jak działało w starej nokii, ale tam jakos zawsze byl zasięg spory i jakby sama wybierala kiedy uzyc 3g, choc na kwestiach sieci i telefonii kwestii nie za bardzo się znam.
Patryk, a ty podałeś statystyki dla ip5 z włączonym 3g?

Czyli jednak to wina slabego zasiegu 3G. No niestety, obecne smartfony tak maja ze gdy musza sie ciagle przelaczac i szukac zasiegu bardzo szybko pozeraja baterie. Smieszne to wszystko bo wychodzac na balkon mam np. zasieg na wszystkie "kreski", a siadajac na kanapie (4m od balkonu) zasiegu 3G praktycznie nie ma ;)

U mnie iPhone 5 trzyma nieco lepiej na baterii niz iPhone 4.. no ale ten 2gi byl juz juz ponad 2-letnim telefonem wiec jego bateria nie miala prawa dzialac tak jak nowa.

#255 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2012 - 11:01

JA po wczorajszym dniu jestem załamany :/

Tel odłączyłem od ładowania ok 16;30. Włączone 3 g, wyłączone wi-fi i automatyczna jasność.

Triochę się nim pobawiłem:
10 min muzy
15 min filmików z YT
10 min z mapami
30 min www
20 min FB
ok godzina tel

Bateria out po 4 h !!!!

To jakieś kompletne nieporozumienie, szlag mnie trafia. Ja nie potrzebuję hipsterskiego gadżetu do tureckich ray banów, tylko smartfona, takiego jak do tej pory miałem (ip 3g i up 4) , a to co zaserwował mi Tim Cook i jego ferajna to naciąganie czystą wodą!!!

Czytam posty i sposoby na wydajność - wyłącz 3g, wyłącz wi-fii, wyłącz push.... No cholera jasna! Mam wyłączyć 3G ? To po cholerę mi smartfon ? Jak mam ściągać pocztę, wysyłać maile, szukać informacji w necie?

DALI D..Y PO CAŁOŚCI!!!

Nie mam im za złe spapranych map - dla mnie to pikuś, czy innych dupereli, ale bateria....

Witaj,
Ja pierwszego dnia miałem tak samo. teraz odnoszę wrażenie, że jest coraz lepiej, a wczoraj tel wytrzymał cały dzień (18h) praktycznie ciągłego używania.
wszystko włączone, jasność auto. (w tym gry, fb, poczta, endomondo, navi itp)

#256 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 04 października 2012 - 11:30

no zobacze dzisiaj, sam jestem ciekaw. Na razie po blisko 4 godzinach użytkowania. 83% zostało, więc jest nieco lepiej, ale głównie do dzwonienia - około 45 min rozmowy. ja nie oczekuję cudów, chcę tylko żeby tel wytrzymywał mi od rana do wieczora, tak jak dotychczas

#257 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2012 - 11:32

może to kwestia formowania baterii, to świerze egzemplarze. nie wiem. wiem tyle że z każdym dniem jest lepiej, a telefon jest ciągle w użyciu.

#258 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 postów

Napisano 04 października 2012 - 11:43

może to kwestia formowania baterii, to świerze egzemplarze.

Nowoczesne akumulatory uzyskuj maksymalną sprawność po kilku ładowaniach. Nie lubią natomiast stanu całkowitego wyładowania.

#259 patryklisiak

patryklisiak
  • 150 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 04 października 2012 - 12:46

Ziajka- tak dla iPhone 5. Wczoraj w łóżku juz wylaczylem 3G, do tego śledzenia-lokkalizowanie iiii jestemw mega szoku. Jest godzina 15 a mam 81% baterii. Czyli prąd zjada 3G. Ciekawe czy Apple wymyśli na to lekarstwo, bo przecież smartfon nie służy tylko do dzwonienia, a praca w necie po E, to koszmar. Przy włączonym 3G jakoś rozmów strasznie sie poleprzyla, nie zrywa, nie gubi zasięgu. Dodam ze drugi tel ma juz 72% baterii a tam zostawiłem 3 G:-(

#260 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 października 2012 - 14:36

Nie no Panowie, coś jest na rzeczy, do połowy dnia miałem wyłączony 3g i wyglądało na to, że faktycznie trzyma w granicach rozsądku .Z drugiej strony, chyba wszystko miałem wyłączone (lokalizacje, powiadomienia itp itd).

Znalazłem w sumie parę ciekawych rzeczy na ten temat:

Apple iPhone 5 Features: Battery Life May Be Affected By Cellular Signal Strength

No i dyskusja tu:

https://discussions....art=90&tstart=0

Pytanie do was: jak wyłączyć LTE (z tego co wiem to u nas to w ogóle nie działa), nigdzie natomiast nie widzę takiego przełącznika-Tak na marginesie.

Koniec końców nie wiadomo czy ten typ tak ma czy są wadliwe baterie, skłaniałbym się chyba do tej pierwszej opcji, choć ciężko stwierdzić.

@Patryk

Przy włączonym 3G jakoś rozmów strasznie sie polepszyła, nie zrywa, nie gubi zasięgu. Dodam ze drugi tel ma juz 72% baterii a tam zostawiłem 3 G

Przy włączonym 3G nie zrywa Ci rozmów i jest lepsza jakość? Trochę to dla mnie nielogiczne.

#261 patryklisiak

patryklisiak
  • 150 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 04 października 2012 - 14:46

Na odwrót! Przy wyłącznym 3G! Telefon mi poprawił słowo;)

#262 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 października 2012 - 14:50

właśnie tak myślałem. Ja mam takie samo doświadczenie.

#263 patryklisiak

patryklisiak
  • 150 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 04 października 2012 - 15:00

Ja siedzę dziś bez 3G i mam dziś nocke, pochwałę sie wynikiem na koniec. Jutro włącze 3 G, bo dużo korzystam z neta. Ciekawe czy ten problem będzie do ogarniecia programowo

#264 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 października 2012 - 15:14

Ciekaw jestem twojego testu.

#265 patryklisiak

patryklisiak
  • 150 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 04 października 2012 - 15:23

Fod jeszcze ze test jest wmiarodajny bo jestem w trasie codziennie i telefon często zmienia nadajniki. Bede używał go aż do 17% naśladowania baterii czyli tego stanu co wczoraji porownam.

#266 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 04 października 2012 - 15:31

Powiem tyle.Bateria w iPhone5 to żart i nic ponadto.Telefon jest mega szybki ale procek jak widać musi coś zjeść i je baaardzo duużo...

#267 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 października 2012 - 15:48

Orange i T-mobile maja problemy z siecia, zwlaszcza w rejonie polnocnym i wschodnim. Jakosc rozmow jest fatalna, czesto zrywa polaczenie albo wcale nie da sie dowdzwonic. Podobno nad tym pracuja ..

#268 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 04 października 2012 - 16:02

Pitu pitu ale czy ktoś z Was ma LTE? To w ogóle działa czy kolejny ficzer bez pokrycia? Pytanie do użytkowników sieci Plus.

#269 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 października 2012 - 16:59

Ja jestem w sieci plus i do telefonu jest karteczka nastepujacej tresci: polkomtel informuje, że ten produkt nie działa w technologi LTE dostępnej w sieci plus.

---------- Wpis dodano o 17:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:52 ----------

Moj znajomy ma orange. Jakość połaczeń z nim jest tragicza, non stop zrywa lub trzeszcy. Zasięg bardzo słaby ma często. Narzeka na orange w zasadzie cały czas. Jestesmy z południa Polski więc to sie chyba tyczy calej naszej mapy.

---------- Wpis dodano o 17:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:57 ----------

Może właśnie bateria jest tym elementem, który ma uzasadnić sprzedaż 5s.

#270 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 października 2012 - 16:59

Cos sie porobilo z tym Orange w ostatnich dniach.. jest okropnie.

#271 msd15

msd15
  • 13 postów
  • SkądDania, Randers

Napisano 04 października 2012 - 17:14

Smieszne to wszystko bo wychodzac na balkon mam np. zasieg na wszystkie "kreski", a siadajac na kanapie (4m od balkonu) zasiegu 3G praktycznie nie ma

To moze byc akurat wina tego gdzie mieszkasz. Stare kamienice maja grube mury wiec to moze byc problemem.
Jezeli mieszkasz w domu to zalezy z czego jest zbudowany, niektore pustaki maja metalowe wstawki i to moze zmniejszac zasieg.

---------- Wpis dodano o 18:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:11 ----------

A co do bateri, nie jest przypadkiem tak, ze bateria uzyskuje swoje pelna pojemonosc po kilkunastu doladowaniach ?
CZytalem gdzies taki artykuł, ale na 90% nie byl o iphonie. Moze tutaj jest podobnie?

#272 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 października 2012 - 17:17

Ja mieszkam w kamienicy i ma to ogromny wplyw na zasieg.

#273 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 04 października 2012 - 17:20

Ja jestem w sieci plus i do telefonu jest karteczka nastepujacej tresci: polkomtel informuje, że ten produkt nie działa w technologi LTE dostępnej w sieci plus.

Raczej jest odwrotnie, bo iPhone 5 obsługuje LTE band 3 tylko Plus ogranicza możliwość korzystania z tej technologii.

http://myapple.pl/op...5-w-polsce.html

#274 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2012 - 19:33

Dzisiaj odwiedziłem parę warszawskich ispotów i we wszystkich telefonach ( 5 czarny) są już dość mocne odpryski na czarnej ramce. Ciekawe czy uda się to wyeliminować czy tak jest i będzie.

#275 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 04 października 2012 - 20:04

Dzisiaj widziałem oba biały i czarny. Czarny był mocno porysowany ,zato biały prezentował sie znakomicie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych