http://www.youtube.com/watch?v=OSFKVq36Hgc
Amelinium nie da się pomalować!
Widać Apple nie było stać na zatrudnienie polskiego eksperta od Amelinium i skąd takie problemy

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 25 September 2012 - 09:00
http://www.youtube.com/watch?v=OSFKVq36Hgc
Amelinium nie da się pomalować!
Posted 25 September 2012 - 09:36
Posted 25 September 2012 - 09:53
Iro-> Czy Ty to ten sam Iro, który ostatnio napisał: "z "a......" proszę mnie nie mieszać!"?
Masz w planach zakup iPhone'a 5?
Posted 25 September 2012 - 10:07
Ten sam.
Nie mam w planach zakupu iPhona, ale chętnie go przetestuje, tak jak wszystkie inne modele produktów Apple.
Uważam, że trzeba wiedzieć o czym się pisze.
Jak może zauważyłeś nie kupiłem nowego Galaxy SIII, bo po testach okazało się, że nie ma sensu wymieniać (między innymi też z powodu gorszej obudowy).
Rozbrajałem poprzez terminal pierwsze modele iPhonów. Nie było to tak łatwe jak dzisiaj.
Pomysł Apple mi się podobał, ale zawsze mi czegoś w nim brakowało. Dopiero jak pojawił się fon, którego używam już od ponad roku, przełamałem się jeśli chodzi o smartfony (wcześniej używałem Nokii).
Od dawna obserwuje co nowego dzieje się na rynku, i staram się wybierać, to co dla mnie najlepsze.
Posted 25 September 2012 - 10:25
Mnie nie przypadł do gustu Samsung Galaxy S II (podchodziłem do niego kilka razy),
Rozumiema w Samsungu Galaxy S III, którego miałem, byłem (i wciąż jestem) zakochany,
pomimo faktu, że mam obecnie iPhone'a 4S (a już niedługo zapewne stanę się właścicielem iPhone'a 5, jak tylko wejdzie do polskiej dystrybucji)
Posted 25 September 2012 - 12:47
Posted 25 September 2012 - 19:07
Posted 25 September 2012 - 19:24
Posted 25 September 2012 - 19:31
Szkoda, bo chciałem czarnego.
Jeżeli to nie jest fake to jestem pod ogromnym wrażeniem....
Apple iPhone 5 Hammer Drop & Knife Scratch Test - YouTube
Posted 25 September 2012 - 19:35
Po drugie, przeciętnemu użytkownikowi wady, o których piszemy, nie przeszkadzają, bądź nie jest ich świadomy.
Posted 25 September 2012 - 20:07
Przeciętnemu, to znaczy jakiemu, ślepemu? Teza mówiąca, że jest kilku wyjątkowych klientów, którzy mają tak wspaniały wzrok, iż w każdym ekranie potrafią zobaczyć wadę,a reszta jest ślepa jest chyba nie do obronienia. Osobiście testowałem z trójką znajomych ekrany ich nowych iPadów, po wyjęciu z pudełka było widoczne zażołcenie, które znikało po kilku dniach, poza tym ekrany nie miały żadnych możliwych przebarwień. Właściciele tych iPadów, to osoby (jak bardzo wielu klientów Apple'a), dla których estetyka produktu jest na pierwszym miejscu, fotograf z żoną i architekt, nie da się im niestety wmówić ślepoty czy niskich wymagań. Inną kwestią jest sprawa barwy samego ekranu, bardziej zimna, mniej zimna, tutaj są różnice, jednak nie jest to wada, tylko cecha wyświetlacza.
Jeżeli to nie jest fake to jestem pod ogromnym wrażeniem....
Apple iPhone 5 Hammer Drop & Knife Scratch Test - YouTube
Posted 25 September 2012 - 20:21
Dla mnie nie do obronienia jest teza, że przypadki walniętych ekranów są jednostkowe. Gdyby tak było, to skąd tyle wymian? I u mnie, i u innych na tym forum i na forach zagranicznych? Nie wierzę, że ja i np. Crisco to wyjątkowi pechowcy. Tak jak już wcześniej pisałem: czy to normalne, że dopiero piąty wymieniony egz. jest W MIARĘ dobry? A w przypadku Crisco żaden z ośmiu czy dziewięciu?
Posted 25 September 2012 - 20:31
Według Ciebie skala problemów z ekranami w iPadzie wykracza poza standardowy błąd produkcyjny (...) Zapominasz w swoich rozważaniach o tym jak ogromna jest liczba iPadów, które codziennie trafiają w ręce klientów, wydaje mi się, że nie masz wystarczających danych, aby twierdzić, że problem z ekranami ma istotną skalę, a twierdzenie, że niektórzy niedostrzegają wad czy ich nie zgłaszają jest czystą spekulacją.
Posted 25 September 2012 - 20:41
To proste - na wymiane dostajesz refurby a nie nowe egzemplarze.. czyli te ktore tez ktos oddal bo mial przebarwieniaskoro tak podpierasz się statystyką, to jak wyjaśnisz, że kolejne iPady wymieniane przeze mnie miały jakiś feler?
Posted 25 September 2012 - 20:43
I pada mit wymiany na nowy egzemplarz. Świetna polityka Apple. Nie dotykają nawet tych telefonów.To proste - na wymiane dostajesz refurby a nie nowe egzemplarze.. czyli te ktore tez ktos oddal bo mial przebarwienia
Posted 25 September 2012 - 20:48
Posted 25 September 2012 - 20:51
To proste - na wymiane dostajesz refurby a nie nowe egzemplarze.. czyli te ktore tez ktos oddal bo mial przebarwienia
Posted 25 September 2012 - 20:53
Posted 25 September 2012 - 20:55
No nie powinines tego traktowac powaznie, nawet dalem wink'a na koniec
Posted 25 September 2012 - 21:02
Reasumując: jak wyjaśnisz, że Crisco, mi i wielu innym trudno było trafić na dobry model przy wielokrotnej wymianie, i to takiej, w której egzemplarze pochodziły z różnych serii i tygodni produkcyjnych?
Posted 25 September 2012 - 21:11
Pogadaj z Crisco: on miał zawsze nówki z Apple Online Store. Zapakowane w zafoliowane pudełko. I żadna nie była dobra. A miał ich 8 lub 9.
1 tylko niewyschnięty klej, który po kilku dniach znika
Posted 25 September 2012 - 21:16
Mi nie znikał nawet po wygrzewaniu zgodnie z zaleceniami.
Posted 25 September 2012 - 21:17
Ok, ale są również udokumentowane nawet na tym forum przypadki, gdy ludziom klej wysechł i było wszystko w porządku.
Posted 25 September 2012 - 21:20
Ok, ale są również udokumentowane nawet na tym forum przypadki, gdy ludziom klej wysechł i było wszystko w porządku.
Posted 25 September 2012 - 21:24
Jeżeli po wyjęciu z pudełka klient widzi, że jest zażółcenie, wymienia na nowy, to może nawet tysiąc takich trafić pod rząd, ale nie będzie to wada ekranu, wystarczy poczekać kilka dni i problem znika.
0 members, 3 guests, 0 anonymous users