Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#51 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 września 2012 - 13:26

I to są właśnie argumenty aby kupić w ASO i w razie problemy wymienić na nowego w pudełku a nie dostać w Regenersis odnowionego.[COLOR="Silver"]

Mogę prosić o lekkie wytłumaczenie. Nigdy nie robiłem zakupów w ten sposób więc...
Jeżeli kupię w ASO to przy stwierdzonej wadzie dostaję nowy w pudełku?
A jeżeli kupię np. w ISpot to po jakieś regeneracji?

#52 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 postów

Napisano 23 września 2012 - 13:41

Zły dotyk boli całe życie... Oj widzę, że na iP5 to jednak zaczekam nie do 28.10 a do 28.03.2012... PS. Mizi mizi po iP4S - eee stary, z tą wymianą to tylko żartowałem...

#53 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 23 września 2012 - 15:07

Patrząc na pudełka widzę że Apple bez Jobsa zmienia się. Nie jest to już malutkie, maksymalnie zminimalizowane pudełeczko tylko duże pudło.

Jestem przywiązany do takich detali i bardziej podobało mi się te z 4S bądź 4.

Obejrzyj niemiecki unboxing, brytyjskie/amerykańskie pudła zawsze są największe, przez ładowarkę, pudełko od iPhone'a 2G/3G też było duże i wszyscy żyli...Jobs także.
Weißes iPhone 5 Unboxing - YouTube
Ciesze się, że rozwiązałem choć jeden wielki problem :)
PS. Ciekawe jak DUŻA jest skala tego problemu, bo jeżeli tak jak z iPadem, to ja się poddaję...na najbliższe 2 msc. iPada kupiłem 2 miesiące po premierze, także dostałem zasikańca, całe szczęście wymienili mi i za pierwszym razem trafił się od razu dobry(i to nowy, nie refurb!, więc chyba mogę to nazwać szczęściem)

#54 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 23 września 2012 - 15:18

@up Wiem, ale nawet pudełko z EU nie wygląda tak ładnie i zgrabnie jak te z 4S. Wiem że to pierdoła ale zwracam na to uwagę.

#55 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:02

A jeżeli kupię np. w ISpot to po jakieś regeneracji?

Kupując przez internet w ASO możesz w ciągu 14 dni odesłać iPhona i zażądać zwrotu pieniędzy lub wymiany na nowego zafoliowanego. Jeżeli kupisz u operatora lub w Polsce z sklepie stacjonarnym to w przypadku wady i zgłoszenia gwarancyjnego możesz dostać sprzęt tzw. odnowiony. Sporo było o tym na forum.

#56 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:07

Kupując przez internet w ASO możesz w ciągu 14 dni odesłać iPhona i zażądać zwrotu pieniędzy lub wymiany na nowego zafoliowanego. Jeżeli kupisz u operatora lub w Polsce z sklepie stacjonarnym to w przypadku wady i zgłoszenia gwarancyjnego możesz dostać sprzęt tzw. odnowiony. Sporo było o tym na forum.

A od czego jest niezgodność towaru z umową, do tego skąd mieli by wziąć w pierwszym dniu sprzedaży refurba ? Pierwsze refurby się za miesiąc najwcześniej pojawią.

---------- Wpis dodano o 17:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:06 ----------

@up

Wiem, ale nawet pudełko z EU nie wygląda tak ładnie i zgrabnie jak te z 4S. Wiem że to pierdoła ale zwracam na to uwagę.

Typowo polskie, dodają ładne pudełko na słuchawki, to Polakowi przeszkadza, bo przez to kartonik większy. Czy Ty się dobrze czujesz ?

#57 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:10

A od czego jest niezgodność towaru z umową, do tego skąd mieli by wziąć w pierwszym dniu sprzedaży refurba ? Pierwsze refurby się za miesiąc najwcześniej pojawią.

To prawda, ale na łatwiej wymienić w ASO niż "walczyć" w kraju, wiem to z doświadczenia. Kiedyś iPhone 3 GS okazał się wadliwy w dniu premiery (problem z anteną) i dostałem w ciągu kilku dni z Regenersis odnowionego, widać byli już przygotowani.

#58 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 23 września 2012 - 16:10

Mogą mu zaproponować odnawianego, ale wcale nie musi go przyjmować.

Tylko weź pod uwagę to, że w przypadku Audi czy BMW czy innego wozu przy awarii nie wymieniają Ci samochodu na nowy, tylko naprawiają usterkę.

Wymienią, jeśli wady będą poważne i zażądasz tego z tytułu odpowiedzialności za wady towaru albo rękojmi między przedsiębiorcami.

#59 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:23

Mogą mu zaproponować odnawianego, ale wcale nie musi go przyjmować.

Oczywiście, że nic nikt nie musi. Tylko zauważ, że traci się czas i zdrowie na przepychanki. Można tego uniknąć kupując w ASO. Wolę poczekać nawet kilka tygodni i mieć luz w razie czego.

#60 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:29

To prawda, ale na łatwiej wymienić w ASO niż "walczyć" w kraju, wiem to z doświadczenia. Kiedyś iPhone 3 GS okazał się wadliwy w dniu premiery (problem z anteną) i dostałem w ciągu kilku dni z Regenersis odnowionego, widać byli już przygotowani.

Tylko, że polska premiera 3GS odbyła się prawie 2,5 miesiąca po premierze w USA i starej Europie, teraz jest zaledwie 7 dni, przez 2 miesiące mogą już mieć sporo refurbów, przez tydzień niekoniecznie. Poza tym niektórym bardziej się opłąca wziąć u Opa niż brać za pełną kwotę.

#61 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:30

Poza tym niektórym bardziej się opłąca wziąć u Opa niż brać za pełną kwotę.

Wolny rynek.

#62 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 września 2012 - 16:31

Ja tak jak w przypadku nowego iPada, zamówię 28 w AOS i sprawdzę na własnej skórze. Wtedy będę się wypowiadać co do wadliwości sprzętu.

#63 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:33

Ja tak jak w przypadku nowego iPada, zamówię 28 w AOS i sprawdzę na własnej skórze. Wtedy będę się wypowiadać co do wadliwości sprzętu.

Oby nie było tak jak z iPadem LOL.

#64 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 września 2012 - 16:37

Oby nie było tak jak z iPadem LOL.

Jeżeli będzie - będzie również zwrot ;) Tym się akurat nie przejmuję.

#65 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 23 września 2012 - 17:04

Jeżeli będzie - będzie również zwrot ;) Tym się akurat nie przejmuję.

Tyle że w przypadku telefonu z nano SIM-em zwrot może być lekko bolesny, bo na okres wymiany nie ma z czego dzwonić... Więc to nie jest takie hop-siup, chyba że są adaptery z nano SIM-a na full SIM-a - nie sprawdzałem...

#66 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2012 - 17:13

Ja do SGS2 z powodzeniem wpakowałem microsima bez przejściówek, więc niby czemu nano miałby nie zadziałać? Do wielu telefonów wystarczy dać warstwę taśmy izolacyjnej, aby pogrubić kartę.

#67 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 23 września 2012 - 17:17

Ja do SGS2 z powodzeniem wpakowałem microsima bez przejściówek, więc niby czemu nano miałby nie zadziałać? Do wielu telefonów wystarczy dać warstwę taśmy izolacyjnej, aby pogrubić kartę.

Pełny SIM ma chyba ciut inny rozkład wyprowadzeń niż nano, AFAIK. Ja też, jakby co, będę przekładał nano do SGS2, ale właśnie nie wiem, czy się da...

#68 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2012 - 17:33

Skoro pełnego SIMa da się przyciąć tak, aby działał w 5ce, to pewnie będzie też działał w innych telefonach.

#69 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 23 września 2012 - 17:37

Skoro pełnego SIMa da się przyciąć tak, aby działał w 5ce, to pewnie będzie też działał w innych telefonach.

Owszem, da się - ale nie wiem, czy każdego, krążą słuchy, że starszych nie... Nie wiem, na ile jest to prawdą.

#70 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 23 września 2012 - 17:58

Chyba poczekam do listopada/grudnia :), choć nie miałem jeszcze problemów z produktem Apple, i mam nadzieję, że tak zostanie.

#71 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 września 2012 - 19:41

Siejecie panikę, ktoś miał kropkę na ekranie, zaraz nagrywa film, wielka tragedia, siedem stron wątku o gdybaniu. Sami robicie aferę z niczego a potem się dziwicie że samsungowcy się śmieją i tworzą się legendy. Każdemu producentowi zdarzają się wpadki, tak jak wszystko może się popsuć i zawsze się znajdzie klient który sam nie wie czego chce i szuka dziury w całym. Współczuje jeśli ktoś trafi na wadliwy model i potem musi się z tym bujać, ale chyba nie nagrywacie filmików po awarii nowego odkurzacza? Wszystko z umiarem.

#72 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 września 2012 - 19:42

Siejecie panikę, ktoś miał kropkę na ekranie, zaraz nagrywa film, wielka tragedia, siedem stron wątku o gdybaniu. Sami robicie aferę z niczego a potem się dziwicie że samsungowcy się śmieją i tworzą się legendy. Każdemu producentowi zdarzają się wpadki, tak jak wszystko może się popsuć i zawsze się znajdzie klient który sam nie wie czego chce i szuka dziury w całym. Współczuje jeśli ktoś trafi na wadliwy model i potem musi się z tym bujać, ale chyba nie nagrywacie filmików po awarii nowego odkurzacza? Wszystko z umiarem.

No właśnie to jest takie sianie propagandy jak się nie miało nawet z tym bezpośredniego kontaktu. Kupię, doświadczę, ocenię.

#73 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 23 września 2012 - 19:44

Jak juz wspominalem, w pierwsze 24h iPhone'ów sprzedało sie 2 miliony .. filmów i skarg wciąż jest raptem kilka.

#74 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 września 2012 - 19:54

a potem się dziwicie że samsungowcy się śmieją i tworzą się legendy.

Wejdź na forum Androida i poczytaj jakie problemy mają z S3 i serwisem w Polsce. Osobiście żal mi ich było.

---------- Wpis dodano o 20:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:52 ----------

Jak juz wspominalem, w pierwsze 24h iPhone'ów sprzedało sie 2 miliony .. filmów i skarg wciąż jest raptem kilka.

Gdzieś czytałem info. Na 200 czarnych iPhonów 5, 75 sztuk miało felery czarnej obudowy. Jeśli to prawda to jest sporo wadliwych.

#75 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 23 września 2012 - 19:58

A wszyscy już otrzymali czy nadal czekają ?. I nie każdy daje od razu chwali się na YT, że posiada uszkodzony model, a do skarg nie mamy dostępu , jedynie co napiszą serwisy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych