Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• This topic is locked This topic is locked
1451 replies to this topic

#1326 5762492f59

5762492f59
  • 288 posts

Posted 30 December 2012 - 15:02

We wszystkich trzech iPhonach 5 jakie przewinęły się przez moje ręce w ciągu ostatnich tygodni nie miałem najmniejszego problemu z wi-fi.

#1327 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2012 - 18:00

Mój wyświetlacz: [ATTACH=CONFIG]13012[/ATTACH] i max contrast: [ATTACH=CONFIG]13013[/ATTACH] W ogóle to pod pewnym kątem ma zimne podświetlenie na całej wielkości, pod innym żółte na całej wielkości. Generalnie podsumowując mam walnięty wyświetlacz, chociaż może to zniknie z czasem, 3 odpryski 'od wyjęcia z pudełka', latające przyciski + - oraz szparkę przy przycisku power/sleep. Reklamować? Telefon z dystrybucji t-mobile.

#1328 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 30 December 2012 - 18:14

Mój wyświetlacz:
[ATTACH=CONFIG]13012[/ATTACH]
i max contrast:
[ATTACH=CONFIG]13013[/ATTACH]

W ogóle to pod pewnym kątem ma zimne podświetlenie na całej wielkości, pod innym żółte na całej wielkości.
Generalnie podsumowując mam walnięty wyświetlacz, chociaż może to zniknie z czasem, 3 odpryski 'od wyjęcia z pudełka', latające przyciski + - oraz szparkę przy przycisku power/sleep. Reklamować? Telefon z dystrybucji t-mobile.

Ze zdjec wynika, ze ewidentnie zazolcona jest lewa strona. Mialem tak w pierwszym egzemplarzu 5, drugi juz jest taki jak powinien byc.
W ogladanych Piatkach na wystawach dosc czesto pojawial sie ten problem z zolta gora ekranu.

#1329 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2012 - 18:15

gdzie kupowales ip?

#1330 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 30 December 2012 - 18:21

gdzie kupowales ip?

Za kazdym razem kupuje w AOS zeby nie miec problemow z wymiana w razie takich przypadkow :)

#1331 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2012 - 18:26

Wymieniał już ktoś feralnego iP5 w T-Mobile? Dodam, że klient biznesowy.

#1332 BartixMayo

BartixMayo
  • 12 posts

Posted 30 December 2012 - 21:34

(...) Jutro sprawdzę na wadze ;-)

Oceny kolejnych elementów (zasik, pixele): jak tylko uda mi sie zaktywować phone'a
Pytania: Proszę pytać....

Waga: 113,5g
Zasik: Brak
Żółty odcień: jest ale na szczęście w granicy akceptowalnosci
Batera: jedwabiści! Jest 30% po pelnym dniu katowania (toz to drugi dzien uzytkowania)
WiFi: nie widze problemów

W kontekście tego wątku to stan idealny.
A moze skonczyl sie wiek dzieciecy i jego bledy?

#1333 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 30 December 2012 - 21:58

Sleep/power tak lekko lata jak sie telefon potrzesie ??. Podobnie było w 4s z tego co pamietam. ...?

#1334 Ter

Ter
  • 33 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 31 December 2012 - 09:11

Czy biorąc iphone 5 u operatora sprawdzacie go przed podpisaniem umowy? Pozwalają rozpakować? Druga sprawa, zauważyłem że w iSpotach teraz można wziąć telefon w sieci Play. Jeśli zgłoszę wadę to odpowiada za to ispot czy operator, gdzie to sprawniej będzie przebiegało? Doradzcie gdzie lepiej podpisać umowę w Ipocie czy w salonie Play?

#1335 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 December 2012 - 09:58

W iSpocie bedą kazali Ci wysłać na gwarancję. Był temat, ze użytkownik rozpakowal iPada z wgnieceniem i po paru h wrócił po wymianę i nic z tego nie było.

#1336 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 31 December 2012 - 14:30

Mam pytanie odnośne gwarancji po numerze seryjnym. Jeśli mój iphone 5 został kupiony w Orange to mogę iśc np. do dowolnego salonu iSpot, czy też moge wysłać go bezpośrednio do apple ? Czy musze iśc tylko i wyłącznie do Orange. ?? Pytam z czystej ciakawośći.

#1337 michszy

michszy
  • 31 posts

Posted 31 December 2012 - 15:42

W kwestii dalszego korzystania z czarnej 5, minął już prawie miesiąc i jak odprysków nie było na początku tak nie ma dalej. Telefon bez pokrowca, folii itp.

#1338 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 31 December 2012 - 15:46

Witam dzisiaj bawiłem sie iphone, 5 black wystawionym w t-mobile stoi od pażdziernika i powiem wam ze nie ma żadnego odprysku itp obidowa idealna:)

#1339 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 31 December 2012 - 16:38

Czarna piątka jest piękna. Nie mogę sie na nią napatrzyc w domu. Najlepsze ze żona zaczyna coś mówić ze sprzeda 4s i weźmie sobie tez czarna 5:).

#1340 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 01 January 2013 - 16:12

re witam to moim zdaniem powinna to zrobić czym szybciej,ponieważ z dnia na dziec telefon traci na wartości i jeżeli sprzeda go to nie będzie aż tyle pieniędzy dokładać

#1341 Mariusz70

Mariusz70
  • 34 posts

Posted 02 January 2013 - 03:50

Witam,

wy również macie problemy ze słabym zasięgiem wifi w IP5?

Tak gdzie moja 4 łapała zasięg i internet dobrze chodził IP5 już w ogóle nie łapie zasięgu, natomiast tam gdzie 4 ma dwie kreski ip5 jedną i internet strasznie słabo chodzi.

Mam IPhone 5 z października kupioną w orange.

Oprócz tego mam problem z rozmowami telefonicznymi, czasami zniekształca głos osoby która jest po drugiej stronie, mój głos dobrze słychać, niezależnie czy jest pełny zasięg czy jedna kreska.

Też macie takie problemy?

Mam dokładnie ten sam problem. Internet od UPS po Wi-Fi. W domu mam też iPhone 4 i ten starszy łapie bez problemu w całym domu, 5 ma problemy, gubi zasięg gdy od źródła jest mocno oddalony tak na minute np. po czym mu wraca a telefon w tym samym miejscu! Telefon kupiony na allegro, więc tak naprawdę nie wiadomo z jakiej sieci, blokady nie miał. Operator Plus, karta wymieniona w Plusie, nie przycinana, LTE. Dodam, że system jest zaktualizowany do najnowszego, czyli 6.0.2
Z rozmowami nie zauważyłem problemu, jedynie gdy mój rozmówca jest w słabym zasięgu to jego kiepsko słychać, wręcz uważam, że lepiej słychać w 5-tce jak w 4-ce.

#1342 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 02 January 2013 - 06:45

Witam,

wy również macie problemy ze słabym zasięgiem wifi w IP5?

Tak gdzie moja 4 łapała zasięg i internet dobrze chodził IP5 już w ogóle nie łapie zasięgu, natomiast tam gdzie 4 ma dwie kreski ip5 jedną i internet strasznie słabo chodzi.

Mam IPhone 5 z października kupioną w orange.

Oprócz tego mam problem z rozmowami telefonicznymi, czasami zniekształca głos osoby która jest po drugiej stronie, mój głos dobrze słychać, niezależnie czy jest pełny zasięg czy jedna kreska.

Też macie takie problemy?

We wszystkich trzech iPhonach 5 jakie przewinęły się przez moje ręce w ciągu ostatnich tygodni nie miałem najmniejszego problemu z wi-fi.

To pewnie problem z brakiem 5 GHz w routerze.

Podobnie zniekształcenia rozmów wynikają z kiepskiego zasięgu i/lub braku Wideband Audio u drugiego rozmówcy.

Mam pytanie odnośne gwarancji po numerze seryjnym. Jeśli mój iphone 5 został kupiony w Orange to mogę iśc np. do dowolnego salonu iSpot, czy też moge wysłać go bezpośrednio do apple ? Czy musze iśc tylko i wyłącznie do Orange. ?? Pytam z czystej ciakawośći.

iSpot to nie punkt serwisowy, przyjmą tylko sprzedane u nich.

#1343 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 02 January 2013 - 07:49

iSpot to nie punkt serwisowy, przyjmą tylko sprzedane u nich.

A do apple można walic bezpośrednio ? Czy tylko i wyłącznie zostaje mi serwis Orange ?. Nobo przecież z jakiejś racji ten numer seryjny jest, i ma dawać gwarancje.

#1344 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 02 January 2013 - 08:58

Oddajesz bezpośrednio do appla,bedzie to o wiele szybciej niż oddając do orange

#1345 pawel1210

pawel1210
  • 16 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 02 January 2013 - 09:48

Witam, ostatnio zauważyłem, że w moim iPhonie 5 jest trochę źle spasowana obudowa. W lewym górnym rogu telefonu jest mała luka w którą dostają się paprochy. Jest ona na tyle szeroka, że można wetknąć kartkę papieru. W innych miejscach to nie występuję więc zdaję sobie sprawę, że tak być nie powinno ;) Telefon kupiony w T-Mobile niecały miesiąc temu. Czy ktoś ma doświadczenia z wymianą u tego operatora? Raczej jest to rzecz, której serwis nie naprawi więc konieczna jest wymiana, a z tym wiem, że u operatorów kiepsko. Nie ukrywam, że bardzo by mnie interesowała wymiana na nowy model, gdyż mój oprócz źle spasowanej obudowy powoli łapie mini odpryski. Pozdrawiam

#1346 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 02 January 2013 - 12:07

Oddajesz bezpośrednio do appla,bedzie to o wiele szybciej niż oddając do orange

No i oto mi chodziło. Z góry dziękuję :).

- - - Połączono posty - - -

Witam,

ostatnio zauważyłem, że w moim iPhonie 5 jest trochę źle spasowana obudowa. W lewym górnym rogu telefonu jest mała luka w którą dostają się paprochy. Jest ona na tyle szeroka, że można wetknąć kartkę papieru. W innych miejscach to nie występuję więc zdaję sobie sprawę, że tak być nie powinno ;)
Telefon kupiony w T-Mobile niecały miesiąc temu. Czy ktoś ma doświadczenia z wymianą u tego operatora? Raczej jest to rzecz, której serwis nie naprawi więc konieczna jest wymiana, a z tym wiem, że u operatorów kiepsko. Nie ukrywam, że bardzo by mnie interesowała wymiana na nowy model, gdyż mój oprócz źle spasowanej obudowy powoli łapie mini odpryski.

Pozdrawiam

A telefon jest od czego ? Przecież nie położysz go i nie będziesz na niego patrzał. Mikro ryski na obudowie to normalna rzecz, polecam pooglądać troche recenzji na youtube gdzie ludzie opisują rózne pokrowce jak co u niektórych wyglądają boki iPhone, to niestety norma jak ktoś używa telefonu i się nim nie przejmuje. Przecież apple nie będzie Ci wymieniać telefonu bo po miesiącu masz jakieś odpryski... WTF.. ?!?
Trzeba było kupić etui na tył, i trochę uważać przy uzywaniu :).

#1347 pawel1210

pawel1210
  • 16 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 02 January 2013 - 12:28

No i oto mi chodziło. Z góry dziękuję :).

- - - Połączono posty - - -

A telefon jest od czego ? Przecież nie położysz go i nie będziesz na niego patrzał. Mikro ryski na obudowie to normalna rzecz, polecam pooglądać troche recenzji na youtube gdzie ludzie opisują rózne pokrowce jak co u niektórych wyglądają boki iPhone, to niestety norma jak ktoś używa telefonu i się nim nie przejmuje. Przecież apple nie będzie Ci wymieniać telefonu bo po miesiącu masz jakieś odpryski... WTF.. ?!?
Trzeba było kupić etui na tył, i trochę uważać przy uzywaniu :).

Mikro ryski są normalne jeśli powstają na skutek zadrapania a nie samoczynnie, poza tym nie mówię tutaj o ryskach tylko odpryskach. Pytałem o źle spasowaną obudowę, co nie jest spowodowane użytkowaniem bez pokrowca, tylko wadą fabryczną. To czy telefon noszę w pokrowcu czy nie to raczej moja sprawa i namawianie do zakupu etui jest w tym miejscu nietrafione ;). Poza tym obchodzę się z telefonem jak z jajkiem i nigdy nie miał kontaktu z czymś, co mogło go zarysować.
Tak więc moje pytanie jest nadal aktualne. Jak wygląda sprawa wymiany iPhone'a u T-Mobile? Czy komuś udało się wymienić w związku z wadą fabryczną czy raczej szkoda zachodu?
Pozdrawiam

#1348 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 02 January 2013 - 12:40

A do apple można walic bezpośrednio ? Czy tylko i wyłącznie zostaje mi serwis Orange ?. Nobo przecież z jakiejś racji ten numer seryjny jest, i ma dawać gwarancje.

No i daje właśnie w serwisie Apple.
iSpot nim nie jest, Orange zresztą też.

Możesz też reklamować w Orange z tytułu odpowiedzialności sprzedawcy za wady towaru.

#1349 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 02 January 2013 - 13:17

Mikro ryski są normalne jeśli powstają na skutek zadrapania a nie samoczynnie, poza tym nie mówię tutaj o ryskach tylko odpryskach. Pytałem o źle spasowaną obudowę, co nie jest spowodowane użytkowaniem bez pokrowca, tylko wadą fabryczną. To czy telefon noszę w pokrowcu czy nie to raczej moja sprawa i namawianie do zakupu etui jest w tym miejscu nietrafione ;). Poza tym obchodzę się z telefonem jak z jajkiem i nigdy nie miał kontaktu z czymś, co mogło go zarysować.
Tak więc moje pytanie jest nadal aktualne. Jak wygląda sprawa wymiany iPhone'a u T-Mobile? Czy komuś udało się wymienić w związku z wadą fabryczną czy raczej szkoda zachodu?
Pozdrawiam

chyba mi nie powiesz że nosisz telefon w czystej kieszeni, wyciągasz go i patrzysz a tu odprysk... :D bo to jest niedorzeczne.

#1350 pawel1210

pawel1210
  • 16 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 02 January 2013 - 13:28

Dokładnie tak. Bardzo dbam o to i nie ma mowy, żeby zdarzyło mi się to zaniedbać. Radzę przeczytać ten wątek i przekonasz się, że w niektórych egzemplarzach zdarza się ta przypadłość i odpryski pojawiają się samoczynnie. Sam myślałem, że to plotki, dopóki nie przekonałem się na własnej skórze. Poza tym moje pytanie nie dotyczyło oddania telefonu ze względu na odpryski, tylko źle dopasowaną obudowę. To, że telefon ma odpryski dodałem na marginesie i nie stanowi przyczyny ubiegania się o wymianę.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users