iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.
Posted 30 December 2012 - 15:02
Posted 30 December 2012 - 18:00
Posted 30 December 2012 - 18:14
Mój wyświetlacz:
[ATTACH=CONFIG]13012[/ATTACH]
i max contrast:
[ATTACH=CONFIG]13013[/ATTACH]
W ogóle to pod pewnym kątem ma zimne podświetlenie na całej wielkości, pod innym żółte na całej wielkości.
Generalnie podsumowując mam walnięty wyświetlacz, chociaż może to zniknie z czasem, 3 odpryski 'od wyjęcia z pudełka', latające przyciski + - oraz szparkę przy przycisku power/sleep. Reklamować? Telefon z dystrybucji t-mobile.
Ze zdjec wynika, ze ewidentnie zazolcona jest lewa strona. Mialem tak w pierwszym egzemplarzu 5, drugi juz jest taki jak powinien byc.
W ogladanych Piatkach na wystawach dosc czesto pojawial sie ten problem z zolta gora ekranu.
Posted 30 December 2012 - 18:15
Posted 30 December 2012 - 18:21
gdzie kupowales ip?
Za kazdym razem kupuje w AOS zeby nie miec problemow z wymiana w razie takich przypadkow

Posted 30 December 2012 - 18:26
Posted 30 December 2012 - 21:34
(...) Jutro sprawdzę na wadze ;-)
Oceny kolejnych elementów (zasik, pixele): jak tylko uda mi sie zaktywować phone'a
Pytania: Proszę pytać....
Waga: 113,5g
Zasik: Brak
Żółty odcień: jest ale na szczęście w granicy akceptowalnosci
Batera: jedwabiści! Jest 30% po pelnym dniu katowania (toz to drugi dzien uzytkowania)
WiFi: nie widze problemów
W kontekście tego wątku to stan idealny.
A moze skonczyl sie wiek dzieciecy i jego bledy?
Posted 30 December 2012 - 21:58
Posted 31 December 2012 - 09:11
Posted 31 December 2012 - 09:58
Posted 31 December 2012 - 14:30
Posted 31 December 2012 - 15:42
Posted 31 December 2012 - 15:46
Posted 31 December 2012 - 16:38
Posted 01 January 2013 - 16:12
Posted 02 January 2013 - 03:50
Witam,
wy również macie problemy ze słabym zasięgiem wifi w IP5?
Tak gdzie moja 4 łapała zasięg i internet dobrze chodził IP5 już w ogóle nie łapie zasięgu, natomiast tam gdzie 4 ma dwie kreski ip5 jedną i internet strasznie słabo chodzi.
Mam IPhone 5 z października kupioną w orange.
Oprócz tego mam problem z rozmowami telefonicznymi, czasami zniekształca głos osoby która jest po drugiej stronie, mój głos dobrze słychać, niezależnie czy jest pełny zasięg czy jedna kreska.
Też macie takie problemy?
Mam dokładnie ten sam problem. Internet od UPS po Wi-Fi. W domu mam też iPhone 4 i ten starszy łapie bez problemu w całym domu, 5 ma problemy, gubi zasięg gdy od źródła jest mocno oddalony tak na minute np. po czym mu wraca a telefon w tym samym miejscu! Telefon kupiony na allegro, więc tak naprawdę nie wiadomo z jakiej sieci, blokady nie miał. Operator Plus, karta wymieniona w Plusie, nie przycinana, LTE. Dodam, że system jest zaktualizowany do najnowszego, czyli 6.0.2
Z rozmowami nie zauważyłem problemu, jedynie gdy mój rozmówca jest w słabym zasięgu to jego kiepsko słychać, wręcz uważam, że lepiej słychać w 5-tce jak w 4-ce.
Posted 02 January 2013 - 06:45
Witam,
wy również macie problemy ze słabym zasięgiem wifi w IP5?
Tak gdzie moja 4 łapała zasięg i internet dobrze chodził IP5 już w ogóle nie łapie zasięgu, natomiast tam gdzie 4 ma dwie kreski ip5 jedną i internet strasznie słabo chodzi.
Mam IPhone 5 z października kupioną w orange.
Oprócz tego mam problem z rozmowami telefonicznymi, czasami zniekształca głos osoby która jest po drugiej stronie, mój głos dobrze słychać, niezależnie czy jest pełny zasięg czy jedna kreska.
Też macie takie problemy?
We wszystkich trzech iPhonach 5 jakie przewinęły się przez moje ręce w ciągu ostatnich tygodni nie miałem najmniejszego problemu z wi-fi.
To pewnie problem z brakiem 5 GHz w routerze.
Podobnie zniekształcenia rozmów wynikają z kiepskiego zasięgu i/lub braku Wideband Audio u drugiego rozmówcy.
iSpot to nie punkt serwisowy, przyjmą tylko sprzedane u nich.Mam pytanie odnośne gwarancji po numerze seryjnym. Jeśli mój iphone 5 został kupiony w Orange to mogę iśc np. do dowolnego salonu iSpot, czy też moge wysłać go bezpośrednio do apple ? Czy musze iśc tylko i wyłącznie do Orange. ?? Pytam z czystej ciakawośći.
Posted 02 January 2013 - 07:49
iSpot to nie punkt serwisowy, przyjmą tylko sprzedane u nich.
A do apple można walic bezpośrednio ? Czy tylko i wyłącznie zostaje mi serwis Orange ?. Nobo przecież z jakiejś racji ten numer seryjny jest, i ma dawać gwarancje.
Posted 02 January 2013 - 08:58
Posted 02 January 2013 - 09:48

Posted 02 January 2013 - 12:07
Oddajesz bezpośrednio do appla,bedzie to o wiele szybciej niż oddając do orange
No i oto mi chodziło. Z góry dziękuję

- - - Połączono posty - - -
Witam,
ostatnio zauważyłem, że w moim iPhonie 5 jest trochę źle spasowana obudowa. W lewym górnym rogu telefonu jest mała luka w którą dostają się paprochy. Jest ona na tyle szeroka, że można wetknąć kartkę papieru. W innych miejscach to nie występuję więc zdaję sobie sprawę, że tak być nie powinno
Telefon kupiony w T-Mobile niecały miesiąc temu. Czy ktoś ma doświadczenia z wymianą u tego operatora? Raczej jest to rzecz, której serwis nie naprawi więc konieczna jest wymiana, a z tym wiem, że u operatorów kiepsko. Nie ukrywam, że bardzo by mnie interesowała wymiana na nowy model, gdyż mój oprócz źle spasowanej obudowy powoli łapie mini odpryski.
Pozdrawiam
A telefon jest od czego ? Przecież nie położysz go i nie będziesz na niego patrzał. Mikro ryski na obudowie to normalna rzecz, polecam pooglądać troche recenzji na youtube gdzie ludzie opisują rózne pokrowce jak co u niektórych wyglądają boki iPhone, to niestety norma jak ktoś używa telefonu i się nim nie przejmuje. Przecież apple nie będzie Ci wymieniać telefonu bo po miesiącu masz jakieś odpryski... WTF.. ?!?
Trzeba było kupić etui na tył, i trochę uważać przy uzywaniu

Posted 02 January 2013 - 12:28
Mikro ryski są normalne jeśli powstają na skutek zadrapania a nie samoczynnie, poza tym nie mówię tutaj o ryskach tylko odpryskach. Pytałem o źle spasowaną obudowę, co nie jest spowodowane użytkowaniem bez pokrowca, tylko wadą fabryczną. To czy telefon noszę w pokrowcu czy nie to raczej moja sprawa i namawianie do zakupu etui jest w tym miejscu nietrafioneNo i oto mi chodziło. Z góry dziękuję
.
- - - Połączono posty - - -
A telefon jest od czego ? Przecież nie położysz go i nie będziesz na niego patrzał. Mikro ryski na obudowie to normalna rzecz, polecam pooglądać troche recenzji na youtube gdzie ludzie opisują rózne pokrowce jak co u niektórych wyglądają boki iPhone, to niestety norma jak ktoś używa telefonu i się nim nie przejmuje. Przecież apple nie będzie Ci wymieniać telefonu bo po miesiącu masz jakieś odpryski... WTF.. ?!?
Trzeba było kupić etui na tył, i trochę uważać przy uzywaniu.

Tak więc moje pytanie jest nadal aktualne. Jak wygląda sprawa wymiany iPhone'a u T-Mobile? Czy komuś udało się wymienić w związku z wadą fabryczną czy raczej szkoda zachodu?
Pozdrawiam
Posted 02 January 2013 - 12:40
No i daje właśnie w serwisie Apple.A do apple można walic bezpośrednio ? Czy tylko i wyłącznie zostaje mi serwis Orange ?. Nobo przecież z jakiejś racji ten numer seryjny jest, i ma dawać gwarancje.
iSpot nim nie jest, Orange zresztą też.
Możesz też reklamować w Orange z tytułu odpowiedzialności sprzedawcy za wady towaru.
Posted 02 January 2013 - 13:17
Mikro ryski są normalne jeśli powstają na skutek zadrapania a nie samoczynnie, poza tym nie mówię tutaj o ryskach tylko odpryskach. Pytałem o źle spasowaną obudowę, co nie jest spowodowane użytkowaniem bez pokrowca, tylko wadą fabryczną. To czy telefon noszę w pokrowcu czy nie to raczej moja sprawa i namawianie do zakupu etui jest w tym miejscu nietrafione
. Poza tym obchodzę się z telefonem jak z jajkiem i nigdy nie miał kontaktu z czymś, co mogło go zarysować.
Tak więc moje pytanie jest nadal aktualne. Jak wygląda sprawa wymiany iPhone'a u T-Mobile? Czy komuś udało się wymienić w związku z wadą fabryczną czy raczej szkoda zachodu?
Pozdrawiam
chyba mi nie powiesz że nosisz telefon w czystej kieszeni, wyciągasz go i patrzysz a tu odprysk...

Posted 02 January 2013 - 13:28
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users