Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#1176 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 21:59

ja już też mogę odetchnąć z ulgą, dostałem trzeci egzemplarz i wygląda na to, że wszystko jest ok. Warto jednak dodać, że pierwszy egzemplarz też był w stanie idealnym, pixele zaczęły wyskakiwać po 10 dniach.

#1177 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2012 - 23:44

Ja również jestem zachwycony, dostałem dzisiaj sztukę idealną bez jakichkolwiek skaz, uszkodzonych wyświetlaczy itp. Bardzo się ciesze! 48 tydzień fabryka C3.

#1178 Gość_kasia5580_*

Gość_kasia5580_*

Napisano 14 grudnia 2012 - 06:10

Ja kupowalam Iphone'a w Danii. Zaryzykowalam - nie chciałam kupować go w żadnej z sieci komórkowych, bo według mnie to sie mija z celem... Korzystając z internetu ze zwykłej karty, która trzeba doladowywac, płaci sie tyle samo co po podpisaniu umowy - osmielilabym sie nawet stwierdzić, ze placac przeżywa lata po 200 zł, po zaliczeniu daje niezła sumke :P drugim argumentem, ktory można powiedzieć, ze zauważył na mojej decyzji, była kwestia gwarancji telefonu. Operatorzy oferują maksymalnie dwa lata gwarancji. Spotkałam sie nawet z kupowaniem ubezpieczeńia za 1200 zł. I właśnie mega plusem było dla mnie to, ze w salonie podczas zakupu Iphone dowiedziałam sie, ze moja gwarancja jest ... Dożywotnia :) dowiedziałam sie rownież, ze telefony kupowane w innych sklepach mimo tego, ze nie były nigdy używane, dla Apple są towarem z drugiej ręki i nie zapewniają gwarancji, tylko sprzęt zakupiony bezpośrednio w salonie daje satysfakcję z zabezpieczenia telefonu. Nie wiem jak jest w innych Państwach, nie widziałam nigdzie wzmianki o ofertach dla kupujących Iphone'a w PL ( w salonie APPLE ) ale zakup w Danii, pomimo ceny :P , był naprawdę opłacalny.

- - - Połączono posty - - -

więc miałeś podwójne szczęście bo przy zakupie w Play na pewno tak chętnie by Ci nie wymieniali na nowy jak robią to w Apple Online Store. Ja już chyba nigdy nie zdecyduję się na zakup iPhone'a u operatora sieci komórkowej.

Dokładnie!! 100% szczęścia może dać tylko cacko zakupione w salonie Apple <3 operatorzy sieci komórkowej nie bedą starali sie o to, żebyś był zadowolony bo po podpisaniu umowy juz jesteś w ich mackach...
A tak... najmniejszy defekt powodujący niezadowolenie klienta znika... W mgnieniu oka :D

- - - Połączono posty - - -

więc miałeś podwójne szczęście bo przy zakupie w Play na pewno tak chętnie by Ci nie wymieniali na nowy jak robią to w Apple Online Store. Ja już chyba nigdy nie zdecyduję się na zakup iPhone'a u operatora sieci komórkowej.

Witam Was! Dokładnie śledzę wasze posty i mam obawy co do jakości IP5. Sam będę jego posiadaczem. Ale właśnie mam do was pytanie. Lepiej kupić IP5 teraz (w grudniu) czy lepiej poczekać do stycznia/lutego ( w nadziei pewnej, że w końcu będą wersje pozbawione defektów) Pozdrawiam :)

Ogółem i szczegółem szał na Iphone'a nadal trwa i jeśli potrafisz bez niego żyć może lepiej sie wstrzymać. Jak nie bedą mieli a nie tyle zamówienia na raz, to może bedą wręcz idealne :D

#1179 michszy

michszy
  • 31 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 06:47

Ja kupowalam Iphone'a w Danii. Zaryzykowalam - nie chciałam kupować go w żadnej z sieci komórkowych, bo według mnie to sie mija z celem... Korzystając z internetu ze zwykłej karty, która trzeba doladowywac, płaci sie tyle samo co po podpisaniu umowy - osmielilabym sie nawet stwierdzić, ze placac przeżywa lata po 200 zł, po zaliczeniu daje niezła sumke :P drugim argumentem, ktory można powiedzieć, ze zauważył na mojej decyzji, była kwestia gwarancji telefonu. Operatorzy oferują maksymalnie dwa lata gwarancji. Spotkałam sie nawet z kupowaniem ubezpieczeńia za 1200 zł. I właśnie mega plusem było dla mnie to, ze w salonie podczas zakupu Iphone dowiedziałam sie, ze moja gwarancja jest ... Dożywotnia :) dowiedziałam sie rownież, ze telefony kupowane w innych sklepach mimo tego, ze nie były nigdy używane, dla Apple są towarem z drugiej ręki i nie zapewniają gwarancji, tylko sprzęt zakupiony bezpośrednio w salonie daje satysfakcję z zabezpieczenia telefonu. Nie wiem jak jest w innych Państwach, nie widziałam nigdzie wzmianki o ofertach dla kupujących Iphone'a w PL ( w salonie APPLE ) ale zakup w Danii, pomimo ceny :P , był naprawdę opłacalny.

A dla mnie kupowanie Iphona w Danii mija się z celem, po co Ci ta dożywotnia gwarancja, zamierzasz z telefonu korzystać dłużej niż dwa lata..wtedy będzie już iphone 5s i 6. Co do kosztów związanych z internetem to uwierz, że przy dobrej negocjacji i dobrym kontrakcie prepaidy zdecydowanie wychodzą drożej.

#1180 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 grudnia 2012 - 06:57

I właśnie mega plusem było dla mnie to, ze w salonie podczas zakupu Iphone dowiedziałam sie, ze moja gwarancja jest ... Dożywotnia :)

Musialas czegos nie zrozumiec.

"Warranty
Every iPhone includes 90 days of free telephone technical support and a one-year limited warranty."

Wpisz sobie tutaj numer seryjny i sie przekonasz:
https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

#1181 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 grudnia 2012 - 09:48

Wstawiam jeszcze taka ciekawostke odnosnie baterii w 5 [ATTACH=CONFIG]12711[/ATTACH]

#1182 thms

thms
  • 160 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 grudnia 2012 - 11:52

W środę dostałem druga sztuke. Poczatek numerów seryjnych ten sam, również C3 i 47 tydzien. Wady - skaza na ramce anteny (prawy górny róg, patrząc od przodu, nie na boku) i przerwa w ramce przy białym przecięciu anteny. Dzwoniłem na infolinie - Pan przyznał, ze mieli jakiś problem z pewna partią telefonów. Pytałem czy dostane z innej partii - tego nie może zagwarantować, ale prawdopodobnie te wadliwe "już sie skonczyły" i teraz wychodza z innej. Tak więc wymieniam kolejny raz, oby trzecia sztuka była bez wad.

#1183 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 12:03

Pytanko do użytkowników ip5. Jakie jest tempo ładowania baterii w waszych egzemplarzach? Ja jak podłacze swój, to mam wrażenie że leci 1% na minutę... Przy okazji, gdzie sprawdzić partie i okres produkcyjny dla swojego tel?

#1184 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 12:15

W środę dostałem druga sztuke.

Poczatek numerów seryjnych ten sam, również C3 i 47 tydzien.

Wady - skaza na ramce anteny (prawy górny róg, patrząc od przodu, nie na boku) i przerwa w ramce przy białym przecięciu anteny.

Dzwoniłem na infolinie - Pan przyznał, ze mieli jakiś problem z pewna partią telefonów. Pytałem czy dostane z innej partii - tego nie może zagwarantować, ale prawdopodobnie te wadliwe "już sie skonczyły" i teraz wychodza z innej.

Tak więc wymieniam kolejny raz, oby trzecia sztuka była bez wad.

We wtorek dostalem z 49 tygodnia, również wadliwy (wgniecenie w ramce)

#1185 thms

thms
  • 160 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 grudnia 2012 - 12:34

We wtorek dostalem z 49 tygodnia, również wadliwy (wgniecenie w ramce)

Moglbys podac poczatek numeru seryjnego trzeciego egzemplarza, ktory jest ok?

Mam nadzieje, ze moja trzecia sztuka bedzie juz w porzadku..

#1186 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 14:11

Trzeci egzemplarz rowniez jest z 49 tygodnia, fabryka C3 (zreszta trudno sie dziwic ze ten sam tydzien, drugi egzemplarz przyslali we wtorek a trzeci w czwartek - trzeba im to przyznac, szybko dzialają). Uczciwie muszę powiedziec, że trzeci egzemplarz tez nie jest idealny w 100% ale jest to już taka pierdółka, że prawdopodobnie zwrocilem na nią uwage tylko dlatego, że mam wyostrzone wszystkie zmysly gdy otwieram nowe opakowanie iPhone'a. W sieci krążą zdjęcia pokazujące braki farby na aluminiowej ramce tuż przy plastikowym łączeniu dwóch sąsiadujących anten. Widocznie w 49 tygodniu wzięli sobie wadę do serca i braki te zaczęli pokrywać farbą, problem w tym ze widac inne (kolejne) nałozenie farby która odbija światło pod innym kątem. Jest to 2-milimetrowy fragment i trzeba się naprawdę dobrze przyjrzec by dostrzec inne ulozenie farby (podkreslam - nie mamy do czynienia z brakiem farby tylko jej domalowaniem). Tak więc jesli nie wyskoczą inne niespodzianki (np. bad pixele) raczej juz go zatrzymam.

#1187 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 14 grudnia 2012 - 17:52

iPhone 5 doszedł znowu. Wszystko idealnie, oprócz ekranu. 3 hot piksele. Reklamować? Boje się, że dostane jakis porysowany znowu albo inaczej wybrakowany.

#1188 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 18:09

U mnie po kilku tygodniach u dołu ekranu pojawiło się przebarwienie (pasek około 1,5cm) kolor w tym miejscu jest wyraźnie cieplejszy i rzuca się w oczy szczególnie na jasno szarym tle. Orientujecie się czy gwarancja obejmuje tego typu wadę ?

#1189 slawo

slawo
  • 63 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 18:13

Wstawiam jeszcze taka ciekawostke odnosnie baterii w 5
[ATTACH=CONFIG]12711[/ATTACH]

Chyba telefon lezal bez uzywania z wylaczonym wifi i 3g. Niestety taki wynik w normalnych warunkach uzywania telefonu z 3g/wifi to marzenia, od rana do wieczora bateria wytrzymuje, czasami troche dluzej!

#1190 troll71

troll71
  • 14 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 18:21

Witam, Mój 3 zgłoszony do wymiany z powodu obicia,rysy i zle spasowanej obudowy przez, która w nocy widać światło z ekranu. Czekam na decyzje Apple. Dzisiaj po 2 dniach używania pojawił się nowy problem. Podczas robienia zdjęć na ekranie pojawiało się pełno migajacych pionowych kresek w rożnych kolorach. Wyglądało to jak tecza na 3/4 ekranu. Próbowałem zrobić zrzut ekranu ale na zdj. było to niewidoczne. Czy ktoś miał taki problem? Co to jest? Pozdrawiam

#1191 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 19:32

o rany... przynajmniej nie masz dylematu czy wymieniać

#1192 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2012 - 00:38

Nie wiem czy przypadkiem mam problem z baterią. Mianowicie telefon działa od wczoraj od godziny 17. W miedzy czasie wykonałem kilka telefonów, wifi podłączone, troche w lozku pograłem, jakieś appki pościagałem. Pół godziny temu miałem miałem 20 % baterii, uruchomiłem sciaganie 4 aplikacji i w pol godziny bateria mi zeszła do 15 % strasznie szybko :) Dodam że telefonu nie ładowałem jeszcze od momentu odpakowania go czyli od wczoraj

#1193 iUSA

iUSA
  • 52 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 01:01

Nie wiem czy przypadkiem mam problem z baterią. Mianowicie telefon działa od wczoraj od godziny 17. W miedzy czasie wykonałem kilka telefonów, wifi podłączone, troche w lozku pograłem, jakieś appki pościagałem. Pół godziny temu miałem miałem 20 % baterii, uruchomiłem sciaganie 4 aplikacji i w pol godziny bateria mi zeszła do 15 % strasznie szybko :) Dodam że telefonu nie ładowałem jeszcze od momentu odpakowania go czyli od wczoraj

Z doświadczenia: bateria z każdym cyklem ładowania będzie trzymała dłużej. Bateria trzyma normalnie. Jeśli te aplikacje były cały czas ściągane przez okres półgodzinny, to nie ma co się martwić o 5% spadek mocy. Pamiętaj również, że bardziej wymagające gry pożerają baterię na poziomie 1%-1min.

#1194 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2012 - 01:07

Właśnie zauważyłem, że znika ona w oczach! Dzieki za odpowiedź!

#1195 iUSA

iUSA
  • 52 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 01:23

Nie ma za co, Steve Jobs też nie był zwolennikiem gier, więc ja na swoim telefonie mam tylko Siege Hero, które pożera znacznie mniej %:) Do grania używam stare, poczciwe PS3.

#1196 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 grudnia 2012 - 07:25

Chyba telefon lezal bez uzywania z wylaczonym wifi i 3g. Niestety taki wynik w normalnych warunkach uzywania telefonu z 3g/wifi to marzenia, od rana do wieczora bateria wytrzymuje, czasami troche dluzej!

Telefon sluzy jako telefon, wiec i bateria normalnie wytrzymuje.

#1197 Mystic_PL

Mystic_PL
  • 61 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 08:18

Mam iP5 64GB Black od tygodnia i niestety mam wrażenie, że wifi w tej konkretnej sztuce słabo ściąga i ma dużo gorsze transfery niż w 4-ce. Stojąc w tym samym miejscu z iP4 i iP5 na 4-ce mam dwie kreski i wifi śmiga pięknie a niestety na 5-ce 64gb tylko jedna kreska, co chwilę gubi zasięg i wyrzuca komunikat o braku możliwości odświeżenia. A dzisiaj kolejny zonk. Uruchamiałem żonie białego iP5 32GB i niestety z nim jest jeszcze gorzej z WiFi. W ogóle nie ma szans na połączenie się z siecią przy zabezpieczeniach WPA, WPA-2 :sad: Musiałem zejść z poziomem zabezpieczeń do zwykłego WEP aby iP5 32gb połączył się z siecią. Masakra jakaś, sprzęt niby najwyższej półki a taki przypał. Nie wyobrażam sobie abym w firmie też miał schodzić z zabezpieczeniami do WEP'a :x Wieczorem będę odpalał też białą 32gb córy i ciekawe czy będzie to samo.

#1198 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 15 grudnia 2012 - 08:22

U mnie na WPA2 śmiga bardzo dobrze

#1199 Mystic_PL

Mystic_PL
  • 61 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 08:37

Z tego co przez pół nocy wyczytałem w necie problem dotyczy głównie wersji 32gb i niektórych 64 z pierwszych partii produkcyjnych. I wydaje mi się, pomimo, że czekałem z zakupem tak długo to z racji tego, że iphony z większą pojemnością są rzadziej kupowane to dostałem sztuki, które w magazynach T-mobile poleżały dość długo. Masakra jakaś, chyba będę musiał odsyłać wszystkie 3 szt do wymiany. To jest kurka skandal w tej klasie sprzętu.

#1200 Gość_kasia5580_*

Gość_kasia5580_*

Napisano 15 grudnia 2012 - 11:16

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych