Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#1051 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 05 grudnia 2012 - 14:28

Regenersis robi coś z moim iPhonem. Nadal jest naprawa w centralnym serwisie, ale ostatnia zmiana statusu była dziś :-) Pewnie coś się dzieje. Na tę chwile jednak, telefon nie został jeszcze wymieniony.

Lipa, ja bym sie wkur... bierz za telefon i pogoń te mendy:)

#1052 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 14:37

Lipa, ja bym sie wkur... bierz za telefon i pogoń te mendy:)

bez przesady wczoraj oddałem. Może jutro bedzie gotowe. Chyba, że na przykład czekają na nowy telefon. A tego sie obawiam :-///

#1053 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 05 grudnia 2012 - 14:50

bez przesady wczoraj oddałem. Może jutro bedzie gotowe. Chyba, że na przykład czekają na nowy telefon. A tego sie obawiam :-///

A to tylko problem miales z bateria? Czy jeszcze jakies inne wady sie ukazaly, nie pociesze cie mowiac ze nie wstawia Ci nowej baterii, wymienia Ci na refurba://

#1054 Theone

Theone
  • 80 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:31

Regenersis robi coś z moim iPhonem. Nadal jest naprawa w centralnym serwisie, ale ostatnia zmiana statusu była dziś :-) Pewnie coś się dzieje. Na tę chwile jednak, telefon nie został jeszcze wymieniony.

Ile dni minęło od daty zakupu do momentu kiedy oddałeś iphone-a?

#1055 kbrz1

kbrz1
  • 26 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:34

Witam, czytałem ten wątek od dawna, zastanawiając się czy "przesiąść" się z czwórki na piątkę skoro jest z nią tyle problemów. W końcu się zdecydowałem i zamówiłem w tmobile. Telefon już z listopada, liczyłem na dobrze wykonaną sztukę. I w zasadzie taka przyszła. Jedyny mankament w wykonaniu to minimalne przebarwienie na tej anodowanej czy jak to się nazywa ramce w miejscu jej przedzielenia. Jakby pół milimetrowy odcinek na samym skraju był niedomalowany. Poza tym wszystko ok. Pierwsze wrażenie znakomite, różnica w prędkości działania w stosunku do czwórki kolosalna. No ale nie wszystko wygląda tak kolorowo. Przede wszytkim zrobiłem odtworzenie z kopii zapasowej, którą miałem z czwórki. No bo i czemu miałbym nie robić skoro jest taka opcja, z czwórką nie miałem z resztą nigdy żadnych, najmniejszych problemów. Wszystko ładnie sie zainstalowało a problemy zaczeły się jak wyszedłem z domu. Telefon w momencie zmieniania bts'ów zaczał tracić zasięg. To znaczy widziałem, ze wyświeltla się logo tmobile ale sygnał spadał do jednej kreski, jakby zawieszając się i nie można było wykonać ani odebrać żadnego połączenia. Poza tym bateria... Wyszedłem z domu do pracy powiedzmy o 11stej, odpinając telefon od ładowarki a o 14stej miałem juz 65% baterii przy naprawdę umiarkowanym korzystaniu. Tragedia. Poczytałem różne fora i zgodnie z radami odtworzyłem Iphone'a jako nowy telefon, skorzystałem jedynie z najważniejszych rzeczy, które miałem w icloud. Trudno, dostałem dodatkowe zajęcie na wieczór z zabawą w konfigurację telefonu na nowo. Problem z btsami zniknał póki co, bateria trzyma może i lepiej ale dalej o wiele gorzej niż w czwórce z tym samym softem. Szczerze mówiąc to się naprawdę zastanawiam co zrobić z tym telefonem i czy jest szansa, że amazing twórcy iOS poprawią choćby te najważniejsze rzeczy. Szczególnie chodzi mi o baterię. To już mój czwarty iphone i nigdy nie miałem problemów z tym, zeby telefon wytrzymał mi przynajmniej dobę na baterii. Teraz mam poważne obawy. A nie uśmiecha mi się wyłączać wszystkiego co producent oferuje bo w końcu jakbym tak chciał robić to bym sobie nokie 3310 kupił. Najgorsze jest to, że dzięki emejzing nowej karcie nano sim jestem jakby nie patrzeć uwiązany do piątki, mam inne aparaty ale co z tego? Do tego tmobile, który kasuje 30PLN za wymianę karty...

#1056 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:53

@Up Za 5 złotych kupisz przejściówkę w każdym komisie, i twoja karta nano-sim zadziała z każdym telefonem.

#1057 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 05 grudnia 2012 - 17:30

Witam, czytałem ten wątek od dawna, zastanawiając się czy "przesiąść" się z czwórki na piątkę skoro jest z nią tyle problemów. W końcu się zdecydowałem i zamówiłem w tmobile. Telefon już z listopada, liczyłem na dobrze wykonaną sztukę. I w zasadzie taka przyszła. Jedyny mankament w wykonaniu to minimalne przebarwienie na tej anodowanej czy jak to się nazywa ramce w miejscu jej przedzielenia. Jakby pół milimetrowy odcinek na samym skraju był niedomalowany. Poza tym wszystko ok. Pierwsze wrażenie znakomite, różnica w prędkości działania w stosunku do czwórki kolosalna. No ale nie wszystko wygląda tak kolorowo. Przede wszytkim zrobiłem odtworzenie z kopii zapasowej, którą miałem z czwórki. No bo i czemu miałbym nie robić skoro jest taka opcja, z czwórką nie miałem z resztą nigdy żadnych, najmniejszych problemów. Wszystko ładnie sie zainstalowało a problemy zaczeły się jak wyszedłem z domu. Telefon w momencie zmieniania bts'ów zaczał tracić zasięg. To znaczy widziałem, ze wyświeltla się logo tmobile ale sygnał spadał do jednej kreski, jakby zawieszając się i nie można było wykonać ani odebrać żadnego połączenia. Poza tym bateria... Wyszedłem z domu do pracy powiedzmy o 11stej, odpinając telefon od ładowarki a o 14stej miałem juz 65% baterii przy naprawdę umiarkowanym korzystaniu. Tragedia. Poczytałem różne fora i zgodnie z radami odtworzyłem Iphone'a jako nowy telefon, skorzystałem jedynie z najważniejszych rzeczy, które miałem w icloud. Trudno, dostałem dodatkowe zajęcie na wieczór z zabawą w konfigurację telefonu na nowo. Problem z btsami zniknał póki co, bateria trzyma może i lepiej ale dalej o wiele gorzej niż w czwórce z tym samym softem. Szczerze mówiąc to się naprawdę zastanawiam co zrobić z tym telefonem i czy jest szansa, że amazing twórcy iOS poprawią choćby te najważniejsze rzeczy. Szczególnie chodzi mi o baterię. To już mój czwarty iphone i nigdy nie miałem problemów z tym, zeby telefon wytrzymał mi przynajmniej dobę na baterii. Teraz mam poważne obawy. A nie uśmiecha mi się wyłączać wszystkiego co producent oferuje bo w końcu jakbym tak chciał robić to bym sobie nokie 3310 kupił. Najgorsze jest to, że dzięki emejzing nowej karcie nano sim jestem jakby nie patrzeć uwiązany do piątki, mam inne aparaty ale co z tego? Do tego tmobile, który kasuje 30PLN za wymianę karty...

Mój amejzing stosunek do iP5 juz dawno odszedl w niepamięć, straszna bateria to jedno ale jakosc uzytych materiałów (mało trwałych) mnie totalnie załamała, 3 razy wymieniałem sprzet az w koncu wróciłem do 4S

#1058 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 19:45

"Witam Dzisiaj przyszedł do mnie iphone 5 64gb czarny. Telefon jest na prawde fajny, lecz mam dwa spostrzeżenia. Telefon ma mikro zadrapanie na lewym boku, na wysokości przycisku home, w punkcie przełamania bocznej obudowy.... Dopiero teraz zobaczyłem, mimo że telefon dostałem o 14. Druga kwestia to przycisk home. Chodzi on dosyć głośno... W ipadzie 3 wciśnięcie home jest niesłyszalne, a w ip 5 słychać kliknięcie... Czy ten home taki jest, czy to wada mojego egzemplarza? Fotki [ATTACH=CONFIG]12555[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12556[/ATTACH] Ps. sory za brudne łapy :confused:, akurat wymieniałem wisko w osobówce :cool: Reklamować czy zostawić? Kupione na apple online. Home chodzi minimalnie głośniej niż przycisk blokowania ip" Dorzucam zdjęcia poglądowe. Ten minimalny ślad mnie nie martwi, chciałbym aby tel miał tylko jedną taką rysę po miesiącu ;D. Gorzej odgłos przy wciskaniu home. Czy ktoś ma z tym problem? Mam ipada 3 i tam chodzi cicho, w ip5 znacznie głośniej... Proszę o poradę, nie wiem czy zgłaszać na wymianę. Dzisiaj przyszła folia i etui na tel - zakładać i używać czy zgłaszać? Filmik w którym słychać kliknięcia "home"

#1059 mloody

mloody
  • 6 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 20:39

Witam, ip 5 black mam od niespełna trzech tygodni - pojawiają się jednak samoczynne opryski na ramce (konkretnie krawędzie). Przyznam, że bardzo mnie to irytuje i chciałbym temu zaradzić - pytanie jak? Telefon zakupiony był w T-mobile. Czy ktoś miał taki problem i jak sobie z nim poradził? Czy jest możliwa wymiana na white?

#1060 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 20:39

A to tylko problem miales z bateria? Czy jeszcze jakies inne wady sie ukazaly, nie pociesze cie mowiac ze nie wstawia Ci nowej baterii, wymienia Ci na refurba://

Wiem. Długo siedzę w Apple, niemniej nawet z refuba bym sie cieszyl. 3G, 3GS, 4 miałem refubrished i byłem super zadowolony.Mam wynik z Regenersis -> Dowiedziałem się, że mój iPhone nie ma problemu zadnego i że zuzycie baterii zalezy od sposobu uzywania.

Fajnie..

Zróbcie sobie taki teścik: iPhone 5, full jasnosc, WIFI off, i 15 minut smigania po internecie przez 3G. U mnie powoduje to spadek 15-16% baterii. No ale przecież ja nie jestem "autoryzowanym serwisantem".

#1061 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 05 grudnia 2012 - 21:06

"Witam
Dzisiaj przyszedł do mnie iphone 5 64gb czarny. Telefon jest na prawde fajny, lecz mam dwa spostrzeżenia.
Telefon ma mikro zadrapanie na lewym boku, na wysokości przycisku home, w punkcie przełamania bocznej obudowy.... Dopiero teraz zobaczyłem, mimo że telefon dostałem o 14.
Druga kwestia to przycisk home. Chodzi on dosyć głośno... W ipadzie 3 wciśnięcie home jest niesłyszalne, a w ip 5 słychać kliknięcie...
Czy ten home taki jest, czy to wada mojego egzemplarza?

Fotki
[ATTACH=CONFIG]12555[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12556[/ATTACH]

Ps. sory za brudne łapy :confused:, akurat wymieniałem wisko w osobówce :cool:

Reklamować czy zostawić? Kupione na apple online.

Home chodzi minimalnie głośniej niż przycisk blokowania ip"

Dorzucam zdjęcia poglądowe. Ten minimalny ślad mnie nie martwi, chciałbym aby tel miał tylko jedną taką rysę po miesiącu ;D. Gorzej odgłos przy wciskaniu home. Czy ktoś ma z tym problem? Mam ipada 3 i tam chodzi cicho, w ip5 znacznie głośniej...
Proszę o poradę, nie wiem czy zgłaszać na wymianę. Dzisiaj przyszła folia i etui na tel - zakładać i używać czy zgłaszać?

Filmik w którym słychać kliknięcia "home"
http://www.youtube.com/watch?v=M_DjEervvP4&feature=youtu.be

Nie przesadzaj z tym zadrapaniem, nie jest źle co do klikania to nie słysze tu nic niepokojącego, ciesz sie telefonem i nadchodzącymi Świętami :)

#1062 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 21:44

Nie przesadzaj z tym zadrapaniem, nie jest źle co do klikania to nie słysze tu nic niepokojącego, ciesz sie telefonem i nadchodzącymi Świętami :)

Mam takie wrażenie że home chodzi znacznie ciszej w ipadzie.

#1063 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2012 - 22:00

"Witam
Dzisiaj przyszedł do mnie iphone 5 64gb czarny. Telefon jest na prawde fajny, lecz mam dwa spostrzeżenia.
Telefon ma mikro zadrapanie na lewym boku, na wysokości przycisku home, w punkcie przełamania bocznej obudowy.... Dopiero teraz zobaczyłem, mimo że telefon dostałem o 14.
Druga kwestia to przycisk home. Chodzi on dosyć głośno... W ipadzie 3 wciśnięcie home jest niesłyszalne, a w ip 5 słychać kliknięcie...

Fotki

Dorzucam zdjęcia poglądowe. Ten minimalny ślad mnie nie martwi, chciałbym aby tel miał tylko jedną taką rysę po miesiącu ;D. Gorzej odgłos przy wciskaniu home. Czy ktoś ma z tym problem? Mam ipada 3 i tam chodzi cicho, w ip5 znacznie głośniej...
Proszę o poradę, nie wiem czy zgłaszać na wymianę. Dzisiaj przyszła folia i etui na tel - zakładać i używać czy zgłaszać?

Jeżeli ekran jest OK i inne sprawy, takim "zadrapaniem'' się nie przejmuj.
Home jest inaczej wykonany w iP5, więc chodzi głośniej - to normalne.

#1064 Iksde96

Iksde96
  • 1 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 23:18

Witam,
użytkując Iphone od kilku dni zauważyłem że gdy po długim uśpieniu włączam go, na dole ekranu pojawia się zielona smuga, poświata, która po chwili znika. Nie za bardzo wiem co mam robić, ponieważ jest to mój pierwszy Iphone, którego kupiłem w Orange. Dodaje jeszcze filmik z tym oto zjawiskiem. Bardzo proszę o pomoc. [url=http://www.youtube.com/watch?v=OqufLuOF0xU&feature=youtu.be]IPhone 5 zielona poświata - YouTube[/url]

#1065 womanizer

womanizer
  • 426 postów
  • SkądLublin

Napisano 05 grudnia 2012 - 23:19

Czytając te wszystkie posty cieszę się, że jak kupowałem w Playu zabrakło czarnych modeli :)

#1066 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2012 - 23:32

Witam,
użytkując Iphone od kilku dni zauważyłem że gdy po długim uśpieniu włączam go, na dole ekranu pojawia się zielona smuga, poświata, która po chwili znika. Nie za bardzo wiem co mam robić, ponieważ jest to mój pierwszy Iphone, którego kupiłem w Orange. Dodaje jeszcze filmik z tym oto zjawiskiem. Bardzo proszę o pomoc. IPhone 5 zielona poświata - YouTube

Ten problem występował kilkukrotnie na forum. Ewidentnie nadaje się do wymiany, to nie jest normalne.

#1067 shook

shook
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudnia 2012 - 01:22

@mar99 Ja tez nie widze Tu nic dziwnego... Masz super telefon i ciesz sie nim :)

#1068 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 07:30

@mar99
Ja tez nie widze Tu nic dziwnego... Masz super telefon i ciesz sie nim :)

Chyba chodziło ci o mój telefon ;p.
Dzieki za uspokojenie. Dzisiaj zakładam folie na tel ;)

#1069 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 08:29

"Witam

Fotki

A co z tym przyciskiem HOME masz nie tak? Że klika? :)

- - - Połączono posty - - -

Ten problem występował kilkukrotnie na forum. Ewidentnie nadaje się do wymiany, to nie jest normalne.

Ja tak nie mam, dla mnie też to raczej nie jest normalne.

Mam takie wrażenie że home chodzi znacznie ciszej w ipadzie.

A masz pewność że HOME w iPadzie a iPhonie to taki sam? Pewnie nie więc inaczej chodzą. W iPadzie mają więcej miejsca więc mogli sobie pozwolić na więcej. Wydaje mi się że co nowy użytkownik doszukuje się sam bzdur. Ciekawe kiedy ktos napiszę że ma krawędzie ostre i czy my też takie mamy...

#1070 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 06 grudnia 2012 - 08:33

Wydaje mi się że co nowy użytkownik doszukuje się sam bzdur. Ciekawe kiedy ktos napiszę że ma krawędzie ostre i czy my też takie mamy...

Wspominałem już o tym że ludzie na siłe szukają wad.

#1071 shook

shook
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudnia 2012 - 11:44

Wspominałem już o tym że ludzie na siłe szukają wad.

zgadzam się w 100%... ludzie to tylko telefon za jakis czas z pewnoscia wyjdzie iPhone 5S i większośc ludzi zmieni na 5S... wedy temat zacznie sie na nowo :)

#1072 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 06 grudnia 2012 - 11:51

zgadzam się w 100%... ludzie to tylko telefon za jakis czas z pewnoscia wyjdzie iPhone 5S i większośc ludzi zmieni na 5S... wedy temat zacznie sie na nowo :)

Przy 4/4s nie było chyba aż takich narzekań.

#1073 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 06 grudnia 2012 - 11:53

I tak pewnie każdy zmieni na 5S/6 zaraz jak wyjdzie, więc po co te narzekania? Wymieniać tylko jak będzie prawdziwa "kupa" a tak to używać i cieszyć się super sprzętem.

#1074 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudnia 2012 - 12:00

Moja piątka nie miło mnie dziś zaskoczyła. Gdy wziąlem telefon do ręki nagle pojawiły sie pionowe pasy na ekranie i telefon sie zresetował. Nie panikuje i nie mam zamiaru go reklamować natomiast chciałbym wiedzieć czy ktoś może miał podobnie. Mój iphone jest z 35tyg, fabryka C3. Używam go od polskiej premiery. Czy ktoś zaobserwował coś podobnego w swoim iPhone?

#1075 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 16:20

A co z tym przyciskiem HOME masz nie tak? Że klika? :)

Ja tak nie mam, dla mnie też to raczej nie jest normalne.

A masz pewność że HOME w iPadzie a iPhonie to taki sam? Pewnie nie więc inaczej chodzą. W iPadzie mają więcej miejsca więc mogli sobie pozwolić na więcej. Wydaje mi się że co nowy użytkownik doszukuje się sam bzdur. Ciekawe kiedy ktos napiszę że ma krawędzie ostre i czy my też takie mamy...

Nie doszukuje się na siłę wad. Myślałem, że po to jest forum aby, w razie braku pewności o coś zapytać. Co do rysy to nie miałem zamiaru tego reklamować, to bezsens. Home mnie troche martwił, ale może faktycznie, chodzi głośniej bo jest inny.

Ogólnie, to jestem mega zadowolony telefonu. Bateria też nawet trzyma ;P. Od wczoraj 6 rano, do teraz a nadal ma 21 %. W miedzy czasie korzystałem z neta, wifi etc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych