Napisano 05 grudnia 2012 - 16:34
Witam, czytałem ten wątek od dawna, zastanawiając się czy "przesiąść" się z czwórki na piątkę skoro jest z nią tyle problemów. W końcu się zdecydowałem i zamówiłem w tmobile. Telefon już z listopada, liczyłem na dobrze wykonaną sztukę. I w zasadzie taka przyszła. Jedyny mankament w wykonaniu to minimalne przebarwienie na tej anodowanej czy jak to się nazywa ramce w miejscu jej przedzielenia. Jakby pół milimetrowy odcinek na samym skraju był niedomalowany. Poza tym wszystko ok. Pierwsze wrażenie znakomite, różnica w prędkości działania w stosunku do czwórki kolosalna. No ale nie wszystko wygląda tak kolorowo. Przede wszytkim zrobiłem odtworzenie z kopii zapasowej, którą miałem z czwórki. No bo i czemu miałbym nie robić skoro jest taka opcja, z czwórką nie miałem z resztą nigdy żadnych, najmniejszych problemów. Wszystko ładnie sie zainstalowało a problemy zaczeły się jak wyszedłem z domu. Telefon w momencie zmieniania bts'ów zaczał tracić zasięg. To znaczy widziałem, ze wyświeltla się logo tmobile ale sygnał spadał do jednej kreski, jakby zawieszając się i nie można było wykonać ani odebrać żadnego połączenia. Poza tym bateria... Wyszedłem z domu do pracy powiedzmy o 11stej, odpinając telefon od ładowarki a o 14stej miałem juz 65% baterii przy naprawdę umiarkowanym korzystaniu. Tragedia. Poczytałem różne fora i zgodnie z radami odtworzyłem Iphone'a jako nowy telefon, skorzystałem jedynie z najważniejszych rzeczy, które miałem w icloud. Trudno, dostałem dodatkowe zajęcie na wieczór z zabawą w konfigurację telefonu na nowo. Problem z btsami zniknał póki co, bateria trzyma może i lepiej ale dalej o wiele gorzej niż w czwórce z tym samym softem. Szczerze mówiąc to się naprawdę zastanawiam co zrobić z tym telefonem i czy jest szansa, że amazing twórcy iOS poprawią choćby te najważniejsze rzeczy. Szczególnie chodzi mi o baterię. To już mój czwarty iphone i nigdy nie miałem problemów z tym, zeby telefon wytrzymał mi przynajmniej dobę na baterii. Teraz mam poważne obawy. A nie uśmiecha mi się wyłączać wszystkiego co producent oferuje bo w końcu jakbym tak chciał robić to bym sobie nokie 3310 kupił. Najgorsze jest to, że dzięki emejzing nowej karcie nano sim jestem jakby nie patrzeć uwiązany do piątki, mam inne aparaty ale co z tego? Do tego tmobile, który kasuje 30PLN za wymianę karty...