Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#926 arkont

arkont
  • 14 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 listopada 2012 - 23:50

Drodzy Forumowicze, dziś otrzymałem przesyłkę z wyczekiwanym iPhone 5, 32gb, biały (AOS). Muszę powiedzieć, że udało mi się trafić prawie idealną sztukę! Jedyny problem to coś brzęczącego, całkiem głośno, w środku telefonu jak się go lekko stuknie. Słyszalne np. przy przekładaniu telefonu z jednej do drugiej dłoni, albo odkładaniu gdziekolwiek. Czytałem o tym już na forum i w sieci, dlatego jestem zdecydowany, że nie będę wymieniał. To chyba taki "iPhone5-special-shaker"!:) ..a poza tym, wspaniały kawałek elektroniki godny polecenia każdemu!:)

#927 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 listopada 2012 - 07:34

Drodzy Forumowicze,
dziś otrzymałem przesyłkę z wyczekiwanym iPhone 5, 32gb, biały (AOS). Muszę powiedzieć, że udało mi się trafić prawie idealną sztukę! Jedyny problem to coś brzęczącego, całkiem głośno, w środku telefonu jak się go lekko stuknie. Słyszalne np. przy przekładaniu telefonu z jednej do drugiej dłoni, albo odkładaniu gdziekolwiek. Czytałem o tym już na forum i w sieci, dlatego jestem zdecydowany, że nie będę wymieniał. To chyba taki "iPhone5-special-shaker"!:) ..a poza tym, wspaniały kawałek elektroniki godny polecenia każdemu!:)

To samo jest w iPhone 4S - to nowa 'optyka' w środku tak stuka

#928 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 07:42

Stukac może i stuka ale napewno nie przy zwykłym odkładaniu tel tylko gdy mocniej pukniemy przy aparacie...

#929 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 09:32

U mnie tez tak stuka, puka nawet jak odkładam na biurko to słyszę to. Szukałem po forach pytałem, admin nawet mi posta skasował że nie w tym dziale i nikt mi nie odpowiedział/pomógł kilka osób na pw odpisało mi że tak nie maja, jedni że to standard. I w końcu zgłosiłem to i w poniedziałek będę miał nowego iP5. Mam nadzieje że ten co idzie będzie ok poza tym stukaniem które niby jest normą ;)

#930 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 10:39

Śledziłem ten wątek od pewnego czasu i powiem wam że byłem pełen obaw co do jakości wykonania. W poniedziałek dostałem swoją czarną 5 z ASO. I teraz tak po tych 5 dniach używania : nic mi nie puka, nic nie stuka, wszytko jest spasowane idealnie, telefon przyszedł bez jednej ryski, sam też żadnej nowej nie zrobiłem. Wygląda pięknie. Jedyny ból to bateria! Nie mam nic z push-owane. Używam go relatywnie mało i baterii na koniec dnia mam tylko 30%. To nawet moja ponad dwuletnia 4 lepiej trzyma. Jak była nowa (4) to trzymała mi spokojnie 2,5 dnia.

#931 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 10:44

Śledziłem ten wątek od pewnego czasu i powiem wam że byłem pełen obaw co do jakości wykonania. W poniedziałek dostałem swoją czarną 5 z ASO.
I teraz tak po tych 5 dniach używania : nic mi nie puka, nic nie stuka, wszytko jest spasowane idealnie, telefon przyszedł bez jednej ryski, sam też żadnej nowej nie zrobiłem. Wygląda pięknie.

Jedyny ból to bateria! Nie mam nic z push-owane. Używam go relatywnie mało i baterii na koniec dnia mam tylko 30%. To nawet moja ponad dwuletnia 4 lepiej trzyma. Jak była nowa (4) to trzymała mi spokojnie 2,5 dnia.

To zależy jak uzywasz,ja wszystko powlaczane włącznie z wifi/3g i dzien wytrzymuje,na dodatek nigdy nie lezy bezczynnie,zawsze leci muzyka z radia internetowego po bt do głośników.

#932 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 10:57

a ja nie polecam iP5, po 2 tygodniach moja biała 16 zaczęła trzeszczeć z lewej strony, widać jak się odkleja szybka od wyświetlacza czy jakoś tak, nie znam się na tym jak to jest wykonane, w każdym razie jest tam powietrze i trzeszczy przy pisaniu itp. Ja na smartfona tej klasy za tyle kasy takie rzeczy nie powinny mieć miejsca, a tu co 5 osoba ma problemy, bez sensu. Mało tego w sieci Orange na gwarancji oddają podrasowane używki. Świetnie :cry:

#933 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 10:57

To zależy jak uzywasz,ja wszystko powlaczane włącznie z wifi/3g i dzien wytrzymuje,na dodatek nigdy nie lezy bezczynnie,zawsze leci muzyka z radia internetowego po bt do głośników.

BT mam cały czas włączony bo słucham muzyki w aucie przez to, ale nie będę wyłączał wifi,3g przecież iphone bez 3g i wifi to nie iphone :) Generalnie 1 dzień wg mnie za mało jak na NOWY telefon i nowy akumulator. Co będzie za rok jak akumulator już będzie miał swój przebieg.
Dla mnie 2850 za przewodowy telefon to trochę za dużo z drugiej strony to nie bardzo widzę na rynku dla siebie alternatywę.

#934 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 11:04

a ja nie polecam iP5, po 2 tygodniach moja biała 16 zaczęła trzeszczeć z lewej strony, widać jak się odkleja szybka od wyświetlacza czy jakoś tak, nie znam się na tym jak to jest wykonane, w każdym razie jest tam powietrze i trzeszczy przy pisaniu itp. Ja na smartfona tej klasy za tyle kasy takie rzeczy nie powinny mieć miejsca, a tu co 5 osoba ma problemy, bez sensu. Mało tego w sieci Orange na gwarancji oddają podrasowane używki. Świetnie :cry:

1. Pokaż zdjęcia odklejającej się szybki.
2. Orange nie oddaje "podrasowanej" używki, co najwyżej "odnowiony" telefon przez apple. Czyli nowy, wolny od wad. A to różnica.

#935 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 11:13

1. Pokaż zdjęcia odklejającej się szybki.
2. Orange nie oddaje "podrasowanej" używki, co najwyżej "odnowiony" telefon przez apple. Czyli nowy, wolny od wad. A to różnica.

obecnie jestem w pracy i nie dysponuje aparatem aby zrobić takie zdjęcie, ale oczywiście późnym wieczorem mogę takie zdjęcie zamieścić.

Przypuszczam, że to jest początek problemu ponieważ na początku wszystko było w porządku, po 2 tygodniach pojawiło się po lewej stronie powietrze między szybką a wyświetlaczem (tak wnioskuję po tym co widzę i słyszę przy dotyku) Podczas pisania (dotyku) wyświetlacza po lewej stronie czuć jak zewnętrzna warstwa ugina się pod nawet lekkim naciskiem palców i słychać trzaski, w innych częściach ekranu takich problemów nie ma. Telefon nie spadł, generalnie dbam o niego.

"Odnowiony" nie równa się nie porysowany, bez kurzu pod szybką itp. a o takich przypadkach tutaj już słyszałem.

#936 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 listopada 2012 - 12:18

obecnie jestem w pracy i nie dysponuje aparatem aby zrobić takie zdjęcie, ale oczywiście późnym wieczorem mogę takie zdjęcie zamieścić.

Przypuszczam, że to jest początek problemu ponieważ na początku wszystko było w porządku, po 2 tygodniach pojawiło się po lewej stronie powietrze między szybką a wyświetlaczem (tak wnioskuję po tym co widzę i słyszę przy dotyku) Podczas pisania (dotyku) wyświetlacza po lewej stronie czuć jak zewnętrzna warstwa ugina się pod nawet lekkim naciskiem palców i słychać trzaski, w innych częściach ekranu takich problemów nie ma. Telefon nie spadł, generalnie dbam o niego.

"Odnowiony" nie równa się nie porysowany, bez kurzu pod szybką itp. a o takich przypadkach tutaj już słyszałem.

No właśnie widać jak dużo jeszcze musisz się douczyć zanim się odezwiesz bo twoja wypowiedz świadczy o całkowitej niewiedzy na temat refurbow appla. Polecam dalsza lekturę...... jest nawet watek wałkowany miliony razy na tym forum....

#937 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 12:30

Czekam na zdjęcia. A co do "odnawianych" faktycznie poczytaj, bo nie masz racji.

#938 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 30 listopada 2012 - 13:38

Powiem wam tylko tyle, odklejające sie ekrany w iP5 to chyba przyszly problem wielu jego użytkownikow, dlaczego? Jakies 2 miesiace temu kiedy byla premiera iP5 w wielkiej brytanii, ja jako fanboy stalem cala noc pod apple store za swoja ukochana sztuka, kiedy wszedlem do sklepu, oczywiscie najpierw pomacalem obie sztuki, wszystko bylo piekne i idealne. Zakupilem czarna, zreszta pozniej 3 razy wymienialem i w koncu wrocilem do 4S, ale do czego zmierzam? Wlasnie te dwa miesiace wystarczyly aby idealne i piekne iP5 postawione jedynie na stoliku do prezentacji (20 sztuk) zamienily sie w OKROPNY, PODRAPANY Z WIELOMA NIEKORZYSTNYMI RYSAMI NA EKRANIE I PRZETARCIAMY TAK MOCNYMI ze nawet najbardziej zagorzały fan apple sobie odpuscil zakupu i pozostal przy swoim 4S, 2 miesiace tez wystarczyly aby polowa z nich miala wyrazny problem z odklejajacym sie ekranem, tak tak i nie inaczej, do apple store mam 10 minut na nogach i dosc czesto tam zagladam, bylem tam wczoraj i wiele modeli zazwyczaj w gornym prawym lub lewym rogu tafli szkla widac jak ekran odchodzi od bryly ze po nacisnieciu w to miejsce slychac dziwny dzwiek a samo szklo zaglebia sie na jakis 1mm. Nie chce oczerniac iP5, wiekszosc bledow wynika z ludzkiej niedokladnosci przy produkcji, bo jak wiecie i niektorzy z was trafili na idealne sztuki wiec mozna zrobic i dopasowac kazda sztuke tak aby byla zwarta i idealna. Nie pozostawia to faktu ze kazdy czarny egzemplarz po jakims czasie i tak bedzie wygladal gorzej niżeli 4/4S bo zawsze bede trzymal sie tego zdania ze 5-tka jest gorsza jesli chodzi o jakosc uzytych materialow.
Jeszcze jedna kwestia ekranu, mam wrazenie ze w modelu 5 ekran nie jest tak wytrzymaly na zarysowania jak to ma miejsce w 4/4S, podam krotki przyklad, w sklepie apple do ktorego chodze jak pisalem wyzej jest 20 wystawionych sztuk iP5, 5 sztuk iP4S i 2 sztuki iP4, 4/4S nie ma zadnych rys natomiast 5tki sa porysowane moze nie bardzo ale pod swiatlo jest od groma mikro rys ktore daja do myslenia. Ja nie lubie pokrowcow, nie lubie folii na telefonie, uderza to charakter i w piekno tego urządzenia, na moim 4S nie mam tego typu zabezpieczen i po 11 miesiacach telefon jest jak nowy, tego bedzie brakowac uzytkownikom iP5.
Pytając jednego z pracowników w tamtejszym sklepie, dlaczego te telefony są tak porysowane i dlaczego ich nie wymienią bo to odtrąca klientów, dostałem odpowiedź że nie ma takiej potrzeby, za miesiac bedą wyglądały tak samo:)

#939 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 17:40

no i dostałem swojego iPhone 5 wszystko jest idealnie żadnych odprysków albo są tak małe że ich nie widzę :D żadnego statica ogólnie jestem bardzo zadowolony jest tylko jeden problem nie działa mi wifi sieci normalnie wyszukuje normalnie się łączy więc to raczej nie hardware ale nie przesyła danych..... nie wiem co się dzieje? jakieś pomysły dzięki za pomoc

- - - Połączono posty - - -

już działa sorry:D

#940 lukatoni

lukatoni
  • 11 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 18:26

Czy Wam tez chodzi tak luźno przycisk do blokowania klawiatury że "dzwoni" jak potrząśnie się telefon? Mój jest luźny i irytuje mnie trochę ten hałas;/

#941 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 30 listopada 2012 - 18:36

Czy Wam tez chodzi tak luźno przycisk do blokowania klawiatury że "dzwoni" jak potrząśnie się telefon? Mój jest luźny i irytuje mnie trochę ten hałas;/

Również mam luzny ten przycisk :)

#942 lukatoni

lukatoni
  • 11 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 18:42

No to mi ulżyło :)

#943 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 18:47

mój jest dobry za to mam wrażenie że wibracja jest głośniejsza niż w 4s ale chyba tak jest bo na yt mają tak samo jak pokazują castum wibration czy jakoś tak to też mają troszkę głośniej niż w 4s jedyny "problem jaki mam to to że ciągle mam 2-3 kreski zasięgu ale to chyba wina playa :D i czujnik światła odziwo działa jak trzeba :D

#944 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 18:51

Powiem wam tylko tyle, odklejające sie ekrany w iP5 to chyba przyszly problem wielu jego użytkownikow, dlaczego? Jakies 2 miesiace temu kiedy byla premiera iP5 w wielkiej brytanii, ja jako fanboy stalem cala noc pod apple store za swoja ukochana sztuka, kiedy wszedlem do sklepu, oczywiscie najpierw pomacalem obie sztuki, wszystko bylo piekne i idealne. Zakupilem czarna, zreszta pozniej 3 razy wymienialem i w koncu wrocilem do 4S, ale do czego zmierzam? Wlasnie te dwa miesiace wystarczyly aby idealne i piekne iP5 postawione jedynie na stoliku do prezentacji (20 sztuk) zamienily sie w OKROPNY, PODRAPANY Z WIELOMA NIEKORZYSTNYMI RYSAMI NA EKRANIE I PRZETARCIAMY TAK MOCNYMI ze nawet najbardziej zagorzały fan apple sobie odpuscil zakupu i pozostal przy swoim 4S, 2 miesiace tez wystarczyly aby polowa z nich miala wyrazny problem z odklejajacym sie ekranem, tak tak i nie inaczej, do apple store mam 10 minut na nogach i dosc czesto tam zagladam, bylem tam wczoraj i wiele modeli zazwyczaj w gornym prawym lub lewym rogu tafli szkla widac jak ekran odchodzi od bryly ze po nacisnieciu w to miejsce slychac dziwny dzwiek a samo szklo zaglebia sie na jakis 1mm. Nie chce oczerniac iP5, wiekszosc bledow wynika z ludzkiej niedokladnosci przy produkcji, bo jak wiecie i niektorzy z was trafili na idealne sztuki wiec mozna zrobic i dopasowac kazda sztuke tak aby byla zwarta i idealna. Nie pozostawia to faktu ze kazdy czarny egzemplarz po jakims czasie i tak bedzie wygladal gorzej niżeli 4/4S bo zawsze bede trzymal sie tego zdania ze 5-tka jest gorsza jesli chodzi o jakosc uzytych materialow.
Jeszcze jedna kwestia ekranu, mam wrazenie ze w modelu 5 ekran nie jest tak wytrzymaly na zarysowania jak to ma miejsce w 4/4S, podam krotki przyklad, w sklepie apple do ktorego chodze jak pisalem wyzej jest 20 wystawionych sztuk iP5, 5 sztuk iP4S i 2 sztuki iP4, 4/4S nie ma zadnych rys natomiast 5tki sa porysowane moze nie bardzo ale pod swiatlo jest od groma mikro rys ktore daja do myslenia. Ja nie lubie pokrowcow, nie lubie folii na telefonie, uderza to charakter i w piekno tego urządzenia, na moim 4S nie mam tego typu zabezpieczen i po 11 miesiacach telefon jest jak nowy, tego bedzie brakowac uzytkownikom iP5.
Pytając jednego z pracowników w tamtejszym sklepie, dlaczego te telefony są tak porysowane i dlaczego ich nie wymienią bo to odtrąca klientów, dostałem odpowiedź że nie ma takiej potrzeby, za miesiac bedą wyglądały tak samo:)

Solidnie przesadzasz, myślisz że apple wydało by totalnego bubla tak? I po 2 miesiącach musiała by wymienić połowę iPhone 5? To że w AppleStore są porysowane i zniszczone to jeszcze o niczym nie świadczy. Zakładam, że chodzi tam mnóstwo ludzi i specjalnie katuje te telefony, bo podobno się rysują, ekran się odkleja itd. Spokojnie się mogę z Tobą założyć, że nie dojdzie to takiej sytuacji jak piszesz.

#945 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 11:44

Wylaczylem 3G w iP5 ale nadal pokazuje mi sie 3G w górnym pasku. O co chodzi? Normalna karta nanosim 3G, duże miasto, w ip4 było okej.

#946 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 12:02

Zrób restore, powinno pomóc.

#947 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 13:26

działa ;) telefon bez problemów. wsio gra, zero zadrapań, obtarć, obszczerbień, itd.

#948 eragooo

eragooo
  • 120 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 16:08

Dostałem nowego iPhona - na początku bardzo się ucieszyłem, bo uniknąłem rys i odprysków farby. Jednak moja radość nie trwała długo mój ekran ma żółtą barwę. Nie wiem czy czekać i liczyć, że to przejdzie czy oddać na gwarancje :/

#949 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 16:12

Tak Ci to przeszkadza???? Ludzie nie róbcie sobie problemów. Jedne iPhone mają zimną barwę inne ciepłą to nie wada.

#950 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 16:20

Jednak moja radość nie trwała długo mój ekran ma żółtą barwę.
Nie wiem czy czekać i liczyć, że to przejdzie czy oddać na gwarancje :/

Możesz wrzucić zrzut ekranu?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych