Nikt cię nie zmusi do odebrania refurba zamiast nowego.
Z drugiej strony potrzebny mi telefon, ale refuba nie chce. Nie po to kupuje nowy telefon np. ze zgodnymi numerami z pudełka aby otrzymać produkt odnowiony ale nie nowy.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 24 listopada 2012 - 00:47
Nikt cię nie zmusi do odebrania refurba zamiast nowego.
Napisano 24 listopada 2012 - 01:21
Z drugiej strony potrzebny mi telefon, ale refuba nie chce. Nie po to kupuje nowy telefon np. ze zgodnymi numerami z pudełka aby otrzymać produkt odnowiony ale nie nowy.
Napisano 24 listopada 2012 - 16:01
Ja nie miałem 6.0.1 a tez mam ok wszystko ale być może już miałem z początku po poprawkach. A zobacz czy jak pukniesz telefon od tyłu na górze to brzęczy ci coś jak by z głośniczka
Napisano 24 listopada 2012 - 16:04
Bo masz usłyszećwykonując opisaną czynność nic takiego nie zauważyłem
Napisano 24 listopada 2012 - 16:54
Bo masz usłyszeć
takie delikatne brzęk
przybliż do ucha i po pukaj
i...?
Napisano 24 listopada 2012 - 20:25
Napisano 25 listopada 2012 - 00:14
I jeszcze więcej problemów itp itd
iPhone 5 Major Problems - YouTube
Napisano 25 listopada 2012 - 01:07
Napisano 25 listopada 2012 - 10:58
hej,
na poczatku tygodnia bede odbieral wymieniony telefon. jeszcze nie wiem czy dostane refurba czy nowy (wnioskowalem o wymiane na nowy z tytulu rekojmi). jesli nie dostane go w nowym zafoliowanym pudełku, tylko stare pudełko plus telefon luzem, to jak odroznic calkowicie nowy telefon od refurba?
dzieki za pomoc.
PS. Jesli ktos nie wie: oddajac iphone'a do naprawy/wymiany do T-Mobile mozecie sobie sprawdzic status naprawy na stronie Regenersis - po podaniu numeru IMEI. Byc moze z innymi operatorami tez zadziala jesli oddaja telefony w to samo miejsce.
Napisano 25 listopada 2012 - 11:17
Napisano 25 listopada 2012 - 11:26
Dostaniesz refurba na 100% .. I nic nie bedziesz w stanie z tym zrobic. Przechodzilem ten temat tydIeń temu w orange..telefon oddany po 5 dniach urzytkowania.
Napisano 25 listopada 2012 - 11:28
Napisano 25 listopada 2012 - 11:39
Napisano 25 listopada 2012 - 11:39
witam,
posiadam iPhone 5 16GB w kolorze białym z sieci Orange, na początku byłem szczęśliwy bo nie dopatrzyłem się żadnych wad, ale teraz podczas pisania wiadomości mam wrażenie jakby było słychać stukanie, coś na wzór odstającej folii od wyświetlacza, jakby coś się rozkleiło, było powietrze miedzy szybką a ekranem. Nie zauważyłem przy tym jakiś innych rzeczy. Ma ktoś podobny problem ?
Napisano 25 listopada 2012 - 11:45
witam,
posiadam iPhone 5 16GB w kolorze białym z sieci Orange, na początku byłem szczęśliwy bo nie dopatrzyłem się żadnych wad, ale teraz podczas pisania wiadomości mam wrażenie jakby było słychać stukanie, coś na wzór odstającej folii od wyświetlacza, jakby coś się rozkleiło, było powietrze miedzy szybką a ekranem. Nie zauważyłem przy tym jakiś innych rzeczy. Ma ktoś podobny problem ?
Napisano 25 listopada 2012 - 11:50
To może być subiektywne odczucie. Szkło jest podobno bardzo odchudzone w nowym ip5. Polecam się przejść do jakiegoś punktu i sobie porównać z innym.
Ps:
Ja dostałem już swoją 3 szt. z wymiany i jest ok. Nie ma żadnych uchybień, latających przycisków, itp
Napisano 25 listopada 2012 - 12:09
3 szt. z wymiany..... Panie Boze, widzisz i nie grzmisz! Gdzie te czasy, jak kupowalem iP3G, iP3GS gdzie przychodzac do domu i otwierajac pudelko nie mialo sie ani grama mysli ze moze byc cos z telefonem nie tak, fakt wyprodukowano ich w znacznie mniejszym nakladzie niz 4,4S i 5 ale mysle ze tamte modele byly znacznie trwalsze, fakt mialem pozniej 4 (zero problemow) a dzis mam iP4S i nie zamierzam narazie wymieniac na iP5 ktorego mialem i wymienilem 4 razy, za kazdym razem bylo cos nie tak. Mialem dosc i poprosilem o zwrot kasy. Apple, tak sie nie robi! Zwlaszcza w tych czasach gdzie konkurencja nie spi. Fakt jestem fanboyem i kocham produkty apple ale ostatnie miesiace mnie martwia.
Napisano 25 listopada 2012 - 12:27
Przyjales refurba ? Widze tylko w Play nie mialem problemu aby dostac nowy telefon. Mam nadzieje ze z moja 5 nic sie nie bedzie dzialo. Jedyne co mnie martwi to troche luzny power/sleep oraz przyciski do podglaszania/wyciszania.
Napisano 25 listopada 2012 - 12:32
Napisano 25 listopada 2012 - 13:36
Przyjąłem, bo co miałem zrobić. Nic się im nie zrobi. Apple w zaposach gwarancyjnych nie pisze o tym, że dostaniecie nowy komplet..
Napisano 25 listopada 2012 - 14:32
sprawdziłem dokładnie, jedynie po lewej stronie ekranu przy nacisku palcami słychać trzaski, tak jakby z tej strony było powietrze między szybką a ekranem. I co ja mam zrobić? przecież w salonie Orange powiedzą mi "człowieku tysiące ludzi czekają na ten telefon a Pan ma problem z pykającą szybką"
Napisano 25 listopada 2012 - 21:25
Napisano 25 listopada 2012 - 21:29
Napisano 25 listopada 2012 - 21:36
Napisano 25 listopada 2012 - 22:17
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych