Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• This topic is locked This topic is locked
1451 replies to this topic

#826 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 24 November 2012 - 00:47

Nikt cię nie zmusi do odebrania refurba zamiast nowego.

Z drugiej strony potrzebny mi telefon, ale refuba nie chce. Nie po to kupuje nowy telefon np. ze zgodnymi numerami z pudełka aby otrzymać produkt odnowiony ale nie nowy.

#827 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 24 November 2012 - 01:21

Z drugiej strony potrzebny mi telefon, ale refuba nie chce. Nie po to kupuje nowy telefon np. ze zgodnymi numerami z pudełka aby otrzymać produkt odnowiony ale nie nowy.

Jak chcesz nowy to musisz złożyć reklamację w sklepie z tytułu odpowiedzialności za wady towaru.

Poczytaj: Federacja Konsument

#828 sopello

sopello
  • 15 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2012 - 16:01

Ja nie miałem 6.0.1 a tez mam ok wszystko ale być może już miałem z początku po poprawkach. A zobacz czy jak pukniesz telefon od tyłu na górze to brzęczy ci coś jak by z głośniczka

wykonując opisaną czynność nic takiego nie zauważyłem :)

#829 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 24 November 2012 - 16:04

wykonując opisaną czynność nic takiego nie zauważyłem :)

Bo masz usłyszeć :D takie delikatne brzęk :D przybliż do ucha i po pukaj :) i...? :D

#830 sopello

sopello
  • 15 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2012 - 16:54

Bo masz usłyszeć :D takie delikatne brzęk :D przybliż do ucha i po pukaj :) i...? :D

I... nic :)

#831 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 24 November 2012 - 20:25

I jeszcze więcej problemów itp itd :)

iPhone 5 Major Problems - YouTube

#832 Gemini

Gemini
  • 96 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 November 2012 - 00:14

I jeszcze więcej problemów itp itd :)

iPhone 5 Major Problems - YouTube

Skoro iPhone 5 to tak lipny i awaryjny telefon to dlaczego ludzie go kupują? Idioci czy problemy są na maksa wyolbrzymione?

#833 dobryt

dobryt
  • 4 posts

Posted 25 November 2012 - 01:07

hej, na poczatku tygodnia bede odbieral wymieniony telefon. jeszcze nie wiem czy dostane refurba czy nowy (wnioskowalem o wymiane na nowy z tytulu rekojmi). jesli nie dostane go w nowym zafoliowanym pudełku, tylko stare pudełko plus telefon luzem, to jak odroznic calkowicie nowy telefon od refurba? dzieki za pomoc. PS. Jesli ktos nie wie: oddajac iphone'a do naprawy/wymiany do T-Mobile mozecie sobie sprawdzic status naprawy na stronie Regenersis - po podaniu numeru IMEI :). Byc moze z innymi operatorami tez zadziala jesli oddaja telefony w to samo miejsce.

#834 Qper

Qper
  • 195 posts

Posted 25 November 2012 - 10:58

hej,

na poczatku tygodnia bede odbieral wymieniony telefon. jeszcze nie wiem czy dostane refurba czy nowy (wnioskowalem o wymiane na nowy z tytulu rekojmi). jesli nie dostane go w nowym zafoliowanym pudełku, tylko stare pudełko plus telefon luzem, to jak odroznic calkowicie nowy telefon od refurba?

dzieki za pomoc.

PS. Jesli ktos nie wie: oddajac iphone'a do naprawy/wymiany do T-Mobile mozecie sobie sprawdzic status naprawy na stronie Regenersis - po podaniu numeru IMEI :). Byc moze z innymi operatorami tez zadziala jesli oddaja telefony w to samo miejsce.

Z tego co pamietam to polskie serwisy jak wymienialy to tylko telefon byl nowy, reszta to co sie mialo.

#835 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 25 November 2012 - 11:17

Dostaniesz refurba na 100% .. I nic nie bedziesz w stanie z tym zrobic. Przechodzilem ten temat tydIeń temu w orange..telefon oddany po 5 dniach urzytkowania.

#836 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 25 November 2012 - 11:26

Dostaniesz refurba na 100% .. I nic nie bedziesz w stanie z tym zrobic. Przechodzilem ten temat tydIeń temu w orange..telefon oddany po 5 dniach urzytkowania.

Przyjales refurba ? Widze tylko w Play nie mialem problemu aby dostac nowy telefon. Mam nadzieje ze z moja 5 nic sie nie bedzie dzialo. Jedyne co mnie martwi to troche luzny power/sleep oraz przyciski do podglaszania/wyciszania.

#837 luki4ever

luki4ever
  • 57 posts

Posted 25 November 2012 - 11:28

witam, posiadam iPhone 5 16GB w kolorze białym z sieci Orange, na początku byłem szczęśliwy bo nie dopatrzyłem się żadnych wad, ale teraz podczas pisania wiadomości mam wrażenie jakby było słychać stukanie, coś na wzór odstającej folii od wyświetlacza, jakby coś się rozkleiło, było powietrze miedzy szybką a ekranem. Nie zauważyłem przy tym jakiś innych rzeczy. Ma ktoś podobny problem ?

#838 dobryt

dobryt
  • 4 posts

Posted 25 November 2012 - 11:39

dzięki za wszystkie informacje, ale w sumie nikt nie odpisał mi jak mam odróżnić refurba od nierefurba :)

#839 Qper

Qper
  • 195 posts

Posted 25 November 2012 - 11:39

witam,

posiadam iPhone 5 16GB w kolorze białym z sieci Orange, na początku byłem szczęśliwy bo nie dopatrzyłem się żadnych wad, ale teraz podczas pisania wiadomości mam wrażenie jakby było słychać stukanie, coś na wzór odstającej folii od wyświetlacza, jakby coś się rozkleiło, było powietrze miedzy szybką a ekranem. Nie zauważyłem przy tym jakiś innych rzeczy. Ma ktoś podobny problem ?

To może być subiektywne odczucie. Szkło jest podobno bardzo odchudzone w nowym ip5. Polecam się przejść do jakiegoś punktu i sobie porównać z innym.

Ps:
Ja dostałem już swoją 3 szt. z wymiany i jest ok. Nie ma żadnych uchybień, latających przycisków, itp

#840 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 25 November 2012 - 11:45

witam,

posiadam iPhone 5 16GB w kolorze białym z sieci Orange, na początku byłem szczęśliwy bo nie dopatrzyłem się żadnych wad, ale teraz podczas pisania wiadomości mam wrażenie jakby było słychać stukanie, coś na wzór odstającej folii od wyświetlacza, jakby coś się rozkleiło, było powietrze miedzy szybką a ekranem. Nie zauważyłem przy tym jakiś innych rzeczy. Ma ktoś podobny problem ?

yyyy że co? :))

#841 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 25 November 2012 - 11:50

To może być subiektywne odczucie. Szkło jest podobno bardzo odchudzone w nowym ip5. Polecam się przejść do jakiegoś punktu i sobie porównać z innym.

Ps:
Ja dostałem już swoją 3 szt. z wymiany i jest ok. Nie ma żadnych uchybień, latających przycisków, itp

3 szt. z wymiany..... Panie Boze, widzisz i nie grzmisz! Gdzie te czasy, jak kupowalem iP3G, iP3GS gdzie przychodzac do domu i otwierajac pudelko nie mialo sie ani grama mysli ze moze byc cos z telefonem nie tak, fakt wyprodukowano ich w znacznie mniejszym nakladzie niz 4,4S i 5 ale mysle ze tamte modele byly znacznie trwalsze, fakt mialem pozniej 4 (zero problemow) a dzis mam iP4S i nie zamierzam narazie wymieniac na iP5 ktorego mialem i wymienilem 4 razy, za kazdym razem bylo cos nie tak. Mialem dosc i poprosilem o zwrot kasy. Apple, tak sie nie robi! Zwlaszcza w tych czasach gdzie konkurencja nie spi. Fakt jestem fanboyem i kocham produkty apple ale ostatnie miesiace mnie martwia.

#842 Qper

Qper
  • 195 posts

Posted 25 November 2012 - 12:09

3 szt. z wymiany..... Panie Boze, widzisz i nie grzmisz! Gdzie te czasy, jak kupowalem iP3G, iP3GS gdzie przychodzac do domu i otwierajac pudelko nie mialo sie ani grama mysli ze moze byc cos z telefonem nie tak, fakt wyprodukowano ich w znacznie mniejszym nakladzie niz 4,4S i 5 ale mysle ze tamte modele byly znacznie trwalsze, fakt mialem pozniej 4 (zero problemow) a dzis mam iP4S i nie zamierzam narazie wymieniac na iP5 ktorego mialem i wymienilem 4 razy, za kazdym razem bylo cos nie tak. Mialem dosc i poprosilem o zwrot kasy. Apple, tak sie nie robi! Zwlaszcza w tych czasach gdzie konkurencja nie spi. Fakt jestem fanboyem i kocham produkty apple ale ostatnie miesiace mnie martwia.

Trochę przesadzasz. Miałem wszystkie modele iPhone i tez nie było kolorowo 3G i 3GS miałem kilkarazy wymieniane bo pekaly im obudowy dokładnie na pół od początku gniazda danych, były zle dopasowane srebrne ramki z plastikiem, krzywe uszczelki pomiędzy ekranem a srebrna ramka gdzie przeswitywalo światło z wnętrza obudowy. 4s wymieniano mi 5 razy (odpadajce szklo, wypalone piksele, statistic noise) i ostatecznie zrezygnowałem.

Jedyny udany dla mnie model przy którym wsystko było ok był iPhone 4. Do tej pory ma go moja kuzynka i nic się z nim nie dzieje.

Więc jak widzisz nie było aż tak kolorowo jak wsyscy wspominają.

Obecnych wad które miałem w 2 oddanych iPhone 5 większość użytkowników albo by je olało albo nie zauważyło. Ja zawsze wyczuje źle osadzony przycisk Home a i zawsze przeglądam się dopasowaniu wszystkich elementów. Może mam pecha ale moje przygody z telefonami były udane i miło je wspominam :)

#843 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 25 November 2012 - 12:27

Przyjales refurba ? Widze tylko w Play nie mialem problemu aby dostac nowy telefon. Mam nadzieje ze z moja 5 nic sie nie bedzie dzialo. Jedyne co mnie martwi to troche luzny power/sleep oraz przyciski do podglaszania/wyciszania.

Przyjąłem, bo co miałem zrobić. Nic się im nie zrobi. Apple w zaposach gwarancyjnych nie pisze o tym, że dostaniecie nowy komplet..

#844 luki4ever

luki4ever
  • 57 posts

Posted 25 November 2012 - 12:32

sprawdziłem dokładnie, jedynie po lewej stronie ekranu przy nacisku palcami słychać trzaski, tak jakby z tej strony było powietrze między szybką a ekranem. I co ja mam zrobić? przecież w salonie Orange powiedzą mi "człowieku tysiące ludzi czekają na ten telefon a Pan ma problem z pykającą szybką" :)

#845 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 25 November 2012 - 13:36

Przyjąłem, bo co miałem zrobić. Nic się im nie zrobi. Apple w zaposach gwarancyjnych nie pisze o tym, że dostaniecie nowy komplet..

Jak to wtedy wyglada? Przeciez na pudelku masz inny imei ? Dlugo czekales na "nowy" telefon ?

#846 Qper

Qper
  • 195 posts

Posted 25 November 2012 - 14:32

sprawdziłem dokładnie, jedynie po lewej stronie ekranu przy nacisku palcami słychać trzaski, tak jakby z tej strony było powietrze między szybką a ekranem. I co ja mam zrobić? przecież w salonie Orange powiedzą mi "człowieku tysiące ludzi czekają na ten telefon a Pan ma problem z pykającą szybką" :)

Nie przejmuj się tym co myślą inni. Jeżeli znalazłeś wadę to masz prawo zareklamować. Tym bardziej ze nie jest to telefon za 200 zł.

Jeżeli uważasz ze serwis to zauważy to wysyłaj.

#847 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 25 November 2012 - 21:25

Dokładnie.. Pudełkoo stare , telefon nowy. Dokument, że został wymieniony z nowym imei.. I tyle...podkreślam, zapomnijcie, że w orange dostaniecie nowy komplet.

#848 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 25 November 2012 - 21:29

Ile czekales na refurba ? Jak w ogole wrazenia ? Wszystko z nim ok ?

#849 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 25 November 2012 - 21:36

Czekalem tydzień. Miał mm ryseczke na ramce obok home button. Praktycznie nie zauważalne.. Po odpaleniu w domu zauważyłem drobinke kurzu pod wyświetlaczem. Wkurzyłem się, pojechałem zareklamować. Orange odesłał do regenersis. Po tygodniu odesłali dokładnie ten sam egz. Z pismem, że jest ok. Powiem krótko,mto jest chory kraj, złodziejska sieć i w ogóle wypier.... z tego kraju.. Traktują cię tu jak potencjalnego oszusta na starcie..

#850 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 25 November 2012 - 22:17

Jestem troche załamany. U siebie mam mikroskopijne dwa odbicia na ramce,luzny power/sleep ale chyba będę z tym żył

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users