iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.
Napisano 19 listopada 2012 - 20:22
Napisano 19 listopada 2012 - 20:48

Napisano 19 listopada 2012 - 20:50
Napisano 19 listopada 2012 - 20:54
Napisano 19 listopada 2012 - 20:58
A pechowcom radzę zainwestować następnym razem kaskę w sprzęt innych marek, bo ówczesne apple to już nie to samo co 2-3lata temu. Teraz liczą się producenci innych marek z którymi apple toczy boje o patenty.
Wzruszyłem się LOL
- - - Połączono posty - - -
Czy można sprawy wymiany załatwiać bezpośrednio przez AOS pomijając operatora u którego telefon był zakupiony?
Nie. AOS obsługuje telefony zakupione bezpośrednio u nich. Jeśli kupiłeś u operatora to oni się tym nie zajmą.
Napisano 19 listopada 2012 - 22:47
Natomiast zauwazylem dziwna rzecz, ze jak pukam lekko palcem po tylnej stronie iPhona po gornej czesci, to jest taki dziwny dzwiek, jakby byla jakas srubka niedokrecona i dzwiek mi ten tez przypomina to cos, co slysze czasem podczas rozmow, tylko, ze podczas rozmow jest ten dzwiek mniejszy i drzenia sa z wieksza czestotliwoscia.
Natomiast jak uderzam to troche jak "dzwoneczki" doslownie jakby taka niedokrecona srubka. Czy moglibyscie zobaczyc czy u Was tez jest takie cos? Zastanawiam sie, czy to normlane, ze jak sie puknie z tylu telefon palce (dzwnie to brzmi

Napisano 19 listopada 2012 - 22:57

Napisano 19 listopada 2012 - 23:04

Napisano 19 listopada 2012 - 23:11
ale w kazdym iPhonie 5? Bo w mojej czworce, ani mojej zony czworce czegos takiego nie ma, a tutaj normlanie jak grzechotka :/ naprawde nie trzeba mocna pokac, albo nawet wystarczy wziac telefon w reke i lekko pomachac jak grzechotka i jest ten dziwny dzwiek, nawet nie trzeba do ucha przykladac, zeby go uslyszec.
Edit: Ok rzeczywiscie wzialem jeszcze raz czwokri i tez jest, ale duzo mniej slyszalny i trzeba mocniej popukaćthx
To soczewki aparatu:P
- - - Połączono posty - - -
ale w kazdym iPhonie 5? Bo w mojej czworce, ani mojej zony czworce czegos takiego nie ma, a tutaj normlanie jak grzechotka :/ naprawde nie trzeba mocna pokac, albo nawet wystarczy wziac telefon w reke i lekko pomachac jak grzechotka i jest ten dziwny dzwiek, nawet nie trzeba do ucha przykladac, zeby go uslyszec.
Edit: Ok rzeczywiscie wzialem jeszcze raz czwokri i tez jest, ale duzo mniej slyszalny i trzeba mocniej popukaćthx
To soczewki aparatu:P
Napisano 20 listopada 2012 - 08:41
Napisano 20 listopada 2012 - 14:51
Napisano 20 listopada 2012 - 15:48
Napisano 20 listopada 2012 - 17:33
Napisano 20 listopada 2012 - 17:58
Napisano 21 listopada 2012 - 14:11
Napisano 21 listopada 2012 - 14:17
U mnie w ogole takie cos nie wystepuje.Chcialem się zapytać użytkowników iP5 czy nie zauważyli aby Home Button (a raczej kwadracik) był krzywo w lewo bądź w prawo, jeśli twierdzisz ze jest prosto to dotknij HB nie wciskając mocno i spróbuj poruszyc wokół osi, jesli kwadracik nie jest juz prosto to czy to wada produkcyjna czy też nie ma się czym martwic? Wiem że w iP4 i 4S też tak było ale testowalem trzy iP5 i wszystkie maja jakoś bardziej luźny HB... Jak jest u Was?
Napisano 21 listopada 2012 - 16:04
Chcialem się zapytać użytkowników iP5 czy nie zauważyli aby Home Button (a raczej kwadracik) był krzywo w lewo bądź w prawo, jeśli twierdzisz ze jest prosto to dotknij HB nie wciskając mocno i spróbuj poruszyc wokół osi, jesli kwadracik nie jest juz prosto to czy to wada produkcyjna czy też nie ma się czym martwic? Wiem że w iP4 i 4S też tak było ale testowalem trzy iP5 i wszystkie maja jakoś bardziej luźny HB... Jak jest u Was?
U mnie wyglądało to tak:
- 1 iPhone 5 - mega zapadnięty HB więc wymieniłem na nowy
- 2 iPhone 5 - przycisk lepiej wyprofilowany, prawie równo ze szkłem ale lata czasami na boki. I tak muszę wymienić bo mam niedociśnięte szkło do reszty iPhone
- czekam na kolejnego
Ogólnie gdzieś wyczytałem, że te przyciski z iP 5 są inne niż poprzednie i ogólnie inaczej działają - bardziej twardo
Napisano 21 listopada 2012 - 16:13
U mnie wyglądało to tak:
- 1 iPhone 5 - mega zapadnięty HB więc wymieniłem na nowy
- 2 iPhone 5 - przycisk lepiej wyprofilowany, prawie równo ze szkłem ale lata czasami na boki. I tak muszę wymienić bo mam niedociśnięte szkło do reszty iPhone
- czekam na kolejnego
Jak mawiają - do trzech razy sztuka:wink:
Napisano 21 listopada 2012 - 17:45
Napisano 21 listopada 2012 - 18:11
Przy tej cenie towaru to powinno byc ok za pierwszym razem...
Dokładnie:!:
Napisano 22 listopada 2012 - 12:42
Napisano 22 listopada 2012 - 13:14
Witam
Czytając co piszecie zastanawiam się mocno nad zakupem mam dziwne wrażenie czytając wasze wypowiedzi, że IP5 to jakiś telefon testowy a nie wersja dla użytkownika masowego... jak ktoś ładnie napisał stwierdzono tak dużo wad i niedociągnięć, że strach kupować telefon za 4000 zł a później oddawać go do cudownej firmy regenersis gdzie stwierdzą winę użytkowania....
Pozdr
Dlatego najlepiej kupować w AOS:D a odpryski no cóż weź białą wersje

Napisano 22 listopada 2012 - 13:36
Gwarantuje Ci, ze ten model byl jeszcze testowany i akceptowany przez Jobsa ;-)...ale mam wrażenie że tego typu historie to "efekt śmierci jobsa"...
Napisano 22 listopada 2012 - 14:46
Witam
Czytając co piszecie zastanawiam się mocno nad zakupem mam dziwne wrażenie czytając wasze wypowiedzi, że IP5 to jakiś telefon testowy a nie wersja dla użytkownika masowego... jak ktoś ładnie napisał stwierdzono tak dużo wad i niedociągnięć, że strach kupować telefon za 4000 zł a później oddawać go do cudownej firmy regenersis gdzie stwierdzą winę użytkowania....
Pozdr
Tak szczerze to popatrz ile sztuk sprzedało sie już do tej pory iphona5. Przejrzyj sobie statystyki sprzedanych pozostałych iPhone, i zobacz w jakich ilościach sprzedaje sie każdy następny model. Logiczne jest ze zawsże trafią się gorsze modele. I to nie jest problem tylko Apple ale każdej innej firmy. Faktycznie 5 w kolorze czarnym podatna jest na rysy ( sam ja miałem wymienilem na białą ) a to że trafiają sie inne usterki to normalne przy takiej sprzedaży. Tak już jest i tyle. Ja z tego powodu płakać nie będę, nie wpływa to na moje zakupy. Przynajmniej nie takie problemy jakie do tej pory były. Uwierz inne firmy mają rownież mnóstwo problemów, wystarczy przejrzeć fora dyskusyjne.
Napisano 22 listopada 2012 - 18:17
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych