Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#776 wulkan

wulkan
  • 35 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 20:22

Również jestem zdania, że płacąc tyle kasy, iPhone 5 nie powinien mieć absolutnie żadnych wad widocznych, jak i ukrytych:!:

#777 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 20:48

Teraz wiem, że nie mogłem podjąć lepszej decyzji, niż sprzedanie tego złomu dalej :) , a co miałem w przesyłce, to nie wiem, ale kupujący nie miał żadnych zastrzeżeń. A pechowcom radzę zainwestować następnym razem kaskę w sprzęt innych marek, bo ówczesne apple to już nie to samo co 2-3lata temu. Teraz liczą się producenci innych marek z którymi apple toczy boje o patenty. Ale kto wie, może 5S okaże się telefonem wartym tylu pieniędzy ??...

#778 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 20:50

Za ile go sprzedałeś?

#779 vette7

vette7
  • 6 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 20:54

Mam do Was pytanie, jest tutaj jakiś posiadacz IP5 z T-mobile, który napotkał problemy typu zarysowania po wyjęciu z pudełka? Jeśli tak to jak ustosunkował się do tego operator. Czy można sprawy wymiany załatwiać bezpośrednio przez AOS pomijając operatora u którego telefon był zakupiony?

#780 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 20:58

A pechowcom radzę zainwestować następnym razem kaskę w sprzęt innych marek, bo ówczesne apple to już nie to samo co 2-3lata temu. Teraz liczą się producenci innych marek z którymi apple toczy boje o patenty.

Wzruszyłem się LOL

- - - Połączono posty - - -

Czy można sprawy wymiany załatwiać bezpośrednio przez AOS pomijając operatora u którego telefon był zakupiony?

Nie. AOS obsługuje telefony zakupione bezpośrednio u nich. Jeśli kupiłeś u operatora to oni się tym nie zajmą.

#781 Boryxs

Boryxs
  • 60 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 22:47

Mam pytanie do posiadaczy iPhone 5, bo podczas rozmowy slysze czasem specyficzny dzwiek, jakby bzyczenie. Jeden z forumowiczow pokazal nagranie z YouTube, ale chyba to nie jest dokonca to, poniewaz nie wystepuje ciagle.

Natomiast zauwazylem dziwna rzecz, ze jak pukam lekko palcem po tylnej stronie iPhona po gornej czesci, to jest taki dziwny dzwiek, jakby byla jakas srubka niedokrecona i dzwiek mi ten tez przypomina to cos, co slysze czasem podczas rozmow, tylko, ze podczas rozmow jest ten dzwiek mniejszy i drzenia sa z wieksza czestotliwoscia.

Natomiast jak uderzam to troche jak "dzwoneczki" doslownie jakby taka niedokrecona srubka. Czy moglibyscie zobaczyc czy u Was tez jest takie cos? Zastanawiam sie, czy to normlane, ze jak sie puknie z tylu telefon palce (dzwnie to brzmi :) to wydaje on taki dzwiek? Czy to ja mam cos wsrodku niedokrecone? Nie chce mi sie werzyc, zeby to bylo normalne, a jesli nie jest to wole odrazu pojsc do Orange, bo potem mi powiedza, ze to uszkodzenie fizyczne i ze to ja zrobilem.

#782 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 19 listopada 2012 - 22:57

w każdym Iphonie występuje dzwięk jakby było coś nie dokręcone jak popukamy w tył obudowy :)

#783 Boryxs

Boryxs
  • 60 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 23:04

ale w kazdym iPhonie 5? Bo w mojej czworce, ani mojej zony czworce czegos takiego nie ma, a tutaj normlanie jak grzechotka :/ naprawde nie trzeba mocna pokac, albo nawet wystarczy wziac telefon w reke i lekko pomachac jak grzechotka i jest ten dziwny dzwiek, nawet nie trzeba do ucha przykladac, zeby go uslyszec. Edit: Ok rzeczywiscie wzialem jeszcze raz czwokri i tez jest, ale duzo mniej slyszalny i trzeba mocniej popukać :) thx

#784 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 19 listopada 2012 - 23:11

ale w kazdym iPhonie 5? Bo w mojej czworce, ani mojej zony czworce czegos takiego nie ma, a tutaj normlanie jak grzechotka :/ naprawde nie trzeba mocna pokac, albo nawet wystarczy wziac telefon w reke i lekko pomachac jak grzechotka i jest ten dziwny dzwiek, nawet nie trzeba do ucha przykladac, zeby go uslyszec.

Edit: Ok rzeczywiscie wzialem jeszcze raz czwokri i tez jest, ale duzo mniej slyszalny i trzeba mocniej popukać :) thx

To soczewki aparatu:P

- - - Połączono posty - - -

ale w kazdym iPhonie 5? Bo w mojej czworce, ani mojej zony czworce czegos takiego nie ma, a tutaj normlanie jak grzechotka :/ naprawde nie trzeba mocna pokac, albo nawet wystarczy wziac telefon w reke i lekko pomachac jak grzechotka i jest ten dziwny dzwiek, nawet nie trzeba do ucha przykladac, zeby go uslyszec.

Edit: Ok rzeczywiscie wzialem jeszcze raz czwokri i tez jest, ale duzo mniej slyszalny i trzeba mocniej popukać :) thx

To soczewki aparatu:P

#785 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 20 listopada 2012 - 08:41

Jak widac "wady" zaczynaja sie powtarzac a i pytania rowniez... :-|

#786 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 14:51

Leci do mnie biały, jednak zdecydowałem sie zamienić;-) jutro lub w czwartek będę go mieć.

#787 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 20 listopada 2012 - 15:48

Nooo - to bedziesz musial avatara zmienic ;-)

#788 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 17:33

Heheh widzisz nie pomyślałem ;-)

#789 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 20 listopada 2012 - 17:58

Chcialem się zapytać użytkowników iP5 czy nie zauważyli aby Home Button (a raczej kwadracik) był krzywo w lewo bądź w prawo, jeśli twierdzisz ze jest prosto to dotknij HB nie wciskając mocno i spróbuj poruszyc wokół osi, jesli kwadracik nie jest juz prosto to czy to wada produkcyjna czy też nie ma się czym martwic? Wiem że w iP4 i 4S też tak było ale testowalem trzy iP5 i wszystkie maja jakoś bardziej luźny HB... Jak jest u Was?

#790 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 14:11

Już mam nowego białego:) zobaczymy czy lepszy niż czarny będzie:)

#791 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 listopada 2012 - 14:17

Chcialem się zapytać użytkowników iP5 czy nie zauważyli aby Home Button (a raczej kwadracik) był krzywo w lewo bądź w prawo, jeśli twierdzisz ze jest prosto to dotknij HB nie wciskając mocno i spróbuj poruszyc wokół osi, jesli kwadracik nie jest juz prosto to czy to wada produkcyjna czy też nie ma się czym martwic? Wiem że w iP4 i 4S też tak było ale testowalem trzy iP5 i wszystkie maja jakoś bardziej luźny HB... Jak jest u Was?

U mnie w ogole takie cos nie wystepuje.

#792 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 16:04

U mnie wyglądało to tak:

- 1 iPhone 5 - mega zapadnięty HB więc wymieniłem na nowy
- 2 iPhone 5 - przycisk lepiej wyprofilowany, prawie równo ze szkłem ale lata czasami na boki. I tak muszę wymienić bo mam niedociśnięte szkło do reszty iPhone
- czekam na kolejnego

Ogólnie gdzieś wyczytałem, że te przyciski z iP 5 są inne niż poprzednie i ogólnie inaczej działają - bardziej twardo

#793 wulkan

wulkan
  • 35 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 16:13

U mnie wyglądało to tak:

- 1 iPhone 5 - mega zapadnięty HB więc wymieniłem na nowy
- 2 iPhone 5 - przycisk lepiej wyprofilowany, prawie równo ze szkłem ale lata czasami na boki. I tak muszę wymienić bo mam niedociśnięte szkło do reszty iPhone
- czekam na kolejnego

Jak mawiają - do trzech razy sztuka:wink:

#794 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 21 listopada 2012 - 17:45

Przy tej cenie towaru to powinno byc ok za pierwszym razem, a ja osobiscie znam ludzi którzy po 4 razy wymieniali iP5 zanim trafila sie dobra sztuka. Jestem w stanie zrozumiec że zdaży sie komus raz wymienic bo to w koncu masowa produkcja ale mam wrazenie ze apple sie nie przyłożyło do iP5 jak do poprzednich wersji tego urządzenia, żal nic więcej.

#795 wulkan

wulkan
  • 35 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 18:11

Przy tej cenie towaru to powinno byc ok za pierwszym razem...

Dokładnie:!:

#796 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 12:42

Witam Czytając co piszecie zastanawiam się mocno nad zakupem mam dziwne wrażenie czytając wasze wypowiedzi, że IP5 to jakiś telefon testowy a nie wersja dla użytkownika masowego... jak ktoś ładnie napisał stwierdzono tak dużo wad i niedociągnięć, że strach kupować telefon za 4000 zł a później oddawać go do cudownej firmy regenersis gdzie stwierdzą winę użytkowania.... Pozdr

#797 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 13:14

Witam
Czytając co piszecie zastanawiam się mocno nad zakupem mam dziwne wrażenie czytając wasze wypowiedzi, że IP5 to jakiś telefon testowy a nie wersja dla użytkownika masowego... jak ktoś ładnie napisał stwierdzono tak dużo wad i niedociągnięć, że strach kupować telefon za 4000 zł a później oddawać go do cudownej firmy regenersis gdzie stwierdzą winę użytkowania....
Pozdr

Dlatego najlepiej kupować w AOS:D a odpryski no cóż weź białą wersje :) ale mam wrażenie że tego typu historie to "efekt śmierci jobsa" nawet gdyby takie rzeczy się zdarzały to jobs zrobiłby wszystko żeby je rozwiązać ok może rozwiązanie antena gate przez pokrowiec było prymitywne ale "było" a teraz ludzie muszą żyć ze statickiem w 4s i najprawdopodobniej będziemy musieli żyć z aberracją chromatyczną w 5 ale cóż rynek nie pozostawia mi wyboru to jedyny najnowszy model "słuchawki" który da się(jeszcze) obsłużyć jedną ręką a dla mnie to ważne.....aczkolwiek wydając 4 tysiące chciałbym nie musieć bać się o to czy mój produkt przyjdzie bez wad z całym szacunkiem ale to powinien być problem appla nie "nasz "

#798 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 22 listopada 2012 - 13:36

...ale mam wrażenie że tego typu historie to "efekt śmierci jobsa"...

Gwarantuje Ci, ze ten model byl jeszcze testowany i akceptowany przez Jobsa ;-)

#799 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 14:46

Witam
Czytając co piszecie zastanawiam się mocno nad zakupem mam dziwne wrażenie czytając wasze wypowiedzi, że IP5 to jakiś telefon testowy a nie wersja dla użytkownika masowego... jak ktoś ładnie napisał stwierdzono tak dużo wad i niedociągnięć, że strach kupować telefon za 4000 zł a później oddawać go do cudownej firmy regenersis gdzie stwierdzą winę użytkowania....
Pozdr

Tak szczerze to popatrz ile sztuk sprzedało sie już do tej pory iphona5. Przejrzyj sobie statystyki sprzedanych pozostałych iPhone, i zobacz w jakich ilościach sprzedaje sie każdy następny model. Logiczne jest ze zawsże trafią się gorsze modele. I to nie jest problem tylko Apple ale każdej innej firmy. Faktycznie 5 w kolorze czarnym podatna jest na rysy ( sam ja miałem wymienilem na białą ) a to że trafiają sie inne usterki to normalne przy takiej sprzedaży. Tak już jest i tyle. Ja z tego powodu płakać nie będę, nie wpływa to na moje zakupy. Przynajmniej nie takie problemy jakie do tej pory były. Uwierz inne firmy mają rownież mnóstwo problemów, wystarczy przejrzeć fora dyskusyjne.

#800 troll71

troll71
  • 14 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 18:17

Witam, Wczoraj po prawie 4 tygodniach oczekiwania dotarła do mnie moja biała 64. Po rozpakowaniu pudełka okazało sie ze na ramce są 3 odpryski, które okazały sie klejem! Zeszło przy użyciu spirytusu.... Cała reszta bez zastrzeżeń. Śledząc forum czytałem o wielu usterkach i wadach 5, dlatego swojemu przygladalem sie bardzo dokładnie. Jedyne co przykuwa moja uwagę to power button, który jest tak jakby luźny i czuć to pod palcem (przy potrzasaniu telefonem słuchać lekka grzechotke - jak trzymam za guzik i potrzasam ip5, to w ogóle tego nie ma, więc nie jest to kamera). Czy to jest jakaś wada czy "ten typ tak ma"? Czekam na wasze opinie i doświadczenia. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych