Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#726 Nikki60

Nikki60
  • 2 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 12:03

Dziekuje za odp :) Do srody mialam 4 i nie zauwazylam takiego dzwieku, ale Twoj post mnie uspokoil :D

#727 harywi

harywi
  • 12 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 18:30

Nie trzeba mieszkać w Polsce, wystarczy przełączyć układ klawiatury na polski co nawet na Windowsie zajmuje 1 sekundę.

Niestety na to nie moge sobie pozwolic gdyz co minute pisze email-e w jezyku niemieckim jak i inne wazne dokumenty :D
Dlatego brak polskich znakow nie powinno byc tak dotkliwym problemem, albo po prostu pomylilem forum o tematyce Apple z forum jezyka polskiego i ortografii?

Wracajac do pytania z wczoraj, od wczoraj cos dzieje sie z Ihonem 5, sam sie wylancza i nie umie znajsc sieci, ciagle pisze "szukam".
Do tego prawie wogole nie chce sie zalaczyc , zalancza sie jedynie jak podlanczam go do kompa.

#728 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 18:40

No i zobacz. Co ma wspólnego polski układ klawiatury z "wogole", "wylancza", "znajsc"? Z resztą można mieć umlauty i niemiecką klawiaturę, oraz polskie ogonki http://myapple.pl/os...lawiatury_.html

#729 harywi

harywi
  • 12 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 19:22

Zamiast zajmować się mało istotnymi sprawami prosił bym o jakieś porady . Zauważyłem że podczas lekkiego potrząsania aparatem telefonicznym marki Apple Iphone 5 , telefon reaguje samowyłączeniem. Co może być tego przyczyną?

#730 Veext

Veext
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2012 - 19:56

Czy bad piksele zaczynając od jednego(odprysk, smugi i inne wady) są podstawą do reklamacji? Jak to wygląda w AOS?

#731 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 16 listopada 2012 - 20:58

Czy bad piksele zaczynając od jednego(odprysk, smugi i inne wady) są podstawą do reklamacji? Jak to wygląda w AOS?

wszystko co ci sie nie podoba moze byc podstawą do reklamacji, w apple nie robią z tym problemu, jezeli cie wkurza 1 bad pixel mozesz wymienic telefon

- - - Połączono posty - - -

Zamiast zajmować się mało istotnymi sprawami prosił bym o jakieś porady .
Zauważyłem że podczas lekkiego potrząsania aparatem telefonicznym marki Apple Iphone 5 , telefon reaguje samowyłączeniem.
Co może być tego przyczyną?

zrób restore a jesli to nie pomoże proponuje kontakt z apple lub twoim operatorem (jesli telefon jest w abonamencie)

#732 harywi

harywi
  • 12 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 22:52

Niestety restore nic nie pomaga,chyba czeka mnie wizyta w serwisie.

#733 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 16 listopada 2012 - 23:13

Niestety restore nic nie pomaga,chyba czeka mnie wizyta w serwisie.

No to zdecydowanie infolinia apple

#734 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 10:30

Witajcie. Właśnie wczoraj dostałem iP5. Jest z nim ok nic nie dzwoni guzik uśpienia działa normalnie. Nie zauważyłem jakiś niedociągnięć a te słuchawki rozpi*********ją system :)

#735 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 14:38

witam, czy jest tutaj może ktoś z Krakowa kto jest klientem Orange? W iP 3 zasięg i ciągłość 3G była przyzwoita, w iP4 miałem spore problemy z zasięgiem nie wspominając o 3G które podczas przemieszczania po Krakowie co chwile znikało, a w iP5 mam wrażenie, że jest podobnie jak w iP4 a czasami może nawet gorzej. To jest wina iP4 i iP5 czy tej cudownej sieci Orange ? Znajomy ma iP4 z kartą Play i wszystko śmiga w całym Krakowie.

#736 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 17 listopada 2012 - 15:16

mam 2 opcje, albo pokrycie sieci w miejscach których przebywasz jest kiepskie albo obecna wersja software jest podatna na zanikanie 3G

#737 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 15:40

mam 2 opcje, albo pokrycie sieci w miejscach których przebywasz jest kiepskie albo obecna wersja software jest podatna na zanikanie 3G

ja myślę, że to wina Orange, ponoć robili konsolidację nadajników z T-Mobile i efekty tego są właśnie widoczne.

Jadąc po centrum Krakowa co chwile zanika 3G i to obojętne czy jesteś w terenie mocno zabudowanym czy mniej. Korzystanie z internetu podczas jazdy autem to nieporozumienie. Dzwoniłem do BOK i mają poprawić jakość sygnału w 2015 :???:

#738 harywi

harywi
  • 12 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 16:44

Witam byłem w sklepie Apple niestety odprawili mnie z kwitkiem mówiąc że mam na stronie Apple ustalić termin aby oddać tel. do serwisu. Udałem się od operatora sieci u którego mam abo. , miła pani zabrała telefon dała jakąś starą Nokie jako tel. zastępczy i kazała czekać do 3 tyg. no nowego Iphona 5.

#739 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 16:53

Zamiast zajmować się mało istotnymi sprawami prosił bym o jakieś porady .
Zauważyłem że podczas lekkiego potrząsania aparatem telefonicznym marki Apple Iphone 5 , telefon reaguje samowyłączeniem.
Co może być tego przyczyną?

A może tylko się blokuje po jakimś czasie? Czy robi off na amen i po włączeniu pojawia się ogryzek?

No i zobacz. Co ma wspólnego polski układ klawiatury z "wogole", "wylancza", "znajsc"? Z resztą można mieć umlauty i niemiecką klawiaturę, oraz polskie ogonki http://myapple.pl/os...lawiatury_.html

A może kolega jest Ślązakiem i w dzieciństwie wyemigrował do Rzeszy.

#740 harywi

harywi
  • 12 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 20:28

A może tylko się blokuje po jakimś czasie? Czy robi off na amen i po włączeniu pojawia się ogryzek?

A może kolega jest Ślązakiem i w dzieciństwie wyemigrował do Rzeszy.

Tak wyłancza się na amen i ponowne załączenie z ogryzkiem.

Masz jakiś problem do Ślązaków?

#741 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 21:06

Witajcie. Właśnie wczoraj dostałem iP5. Jest z nim ok nic nie dzwoni guzik uśpienia działa normalnie. Nie zauważyłem jakiś niedociągnięć a te słuchawki rozpi*********ją system :)

Dziś bardziej testowalem tel i jak go się stuka w okolicach głośniki na górze to taki dźwięk jest blaszki, tez tak macie? I podczas rozmowy 3 min zaniósł mi dźwięk z rozmówca ale nie wiem czy to jemu zasięg nie uciekał hmmm możecie mi na te dwa stwierdzenia odpisać oczywiście ci co posiadają ip5 ;)

#742 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 17 listopada 2012 - 21:22

Jeżeli o to chodzi to u mnie ipek5 to grzechotka :)

#743 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 21:32

Masz jakiś problem do Ślązaków?

Absolutnie:) Mam tam familie:)

Czytałem, że na tej podstawie w US ludzie wymieniali telefony. U mnie nic nie grzechocze, za to home button delikatne luziki ma.

#744 harywi

harywi
  • 12 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 07:46

Absolutnie:) Mam tam familie:)

:D
To zapewniam Cię że do Niemczech nie wyjechałem jako mały chłopak tylko raptem 3 lata temu ,gdyż dostałem bardzo dobrą ofertę pracy.

Nie odbiegając od tematu ,czy w Polsce też trzeba umówić się na wizytę poprzez stronę Apple aby oddać wadliwy sprzęt?

#745 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2012 - 08:39

Ja zauważyłem, że czasami jak iPhone traci całkowicie zasięg (np. po wjechaniu do garażu podziemnego), to później go nie odzyskuje, trzeba zrestartować telefon żeby widział sieć komórkową. Zdarza się to jednak czasami, nie zawsze. Mam nadzieję, że to kwestia oprogramowania, nie fizyczna wada telefonu.

#746 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2012 - 09:59

Ja zauważyłem, że czasami jak iPhone traci całkowicie zasięg (np. po wjechaniu do garażu podziemnego), to później go nie odzyskuje, trzeba zrestartować telefon żeby widział sieć komórkową. Zdarza się to jednak czasami, nie zawsze. Mam nadzieję, że to kwestia oprogramowania, nie fizyczna wada telefonu.

To problem Operatora i oprogramowania. Zgadzam się z Tobą.
Ja mam czasami sytuację że po wykonaniu rozmowy telefonicznej, kolejna nie może być wykonania bo na wyświetlaczu pojawia się informacja "trwa łączenie....." i nic.
Przypadki są rzadkie ale występują. Nie jest to wina telefonu gdyż bym miał taki efekt za każdym razem a tak nie jest.
Takie sytuacje przeważnie zdarzają się wieczorem. Ale innego wieczoru ze swojej lokalizacji jest wszystko ok. Mogę wykonać połączenie za połączeniem.
Operator i oprogramowanie. Ja mam Orange.

aha i dodam że na wyświetlaczu mam pokazany zasięg sieci na 3 lub 4 kreski.

#747 Boryxs

Boryxs
  • 60 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 10:05

Jestem posiadaczem iPhone 5 od 3 dni, pierwsze wrazenia jak najbardziej na plus, osobiscie nie odczulem, zeby byl zbyt lekki, jak dla mnie poprzednia wersja byla zbyt ciezka (mysle, ze znane innym doswiadczenie trzymania nad glowa telefonu, czytajac w lozku i moment kiedy telefon sie wyslizguje i trafia prosto w nos: ))

Szybkosc? Mimo, ze jestem posiadaczem iPhona 4, to nie odczulem jakiegos duzego szoku, po opisach spodziewalem sie, ze to bedzie blyskawia, ale tak nie jest. Jest duzo lepiej niz w iPhone 4, ale szalu jak dla mnie nie ma.
Kolor: duzo osob sie sprzeczalo, bialy czy czarny, mimo ze ja chcialem czarny i jestem posiadaczem od iPhona 3G tylko czarnych wersji, to stwierdzilem, ze sprobuje cos zmienic. OSobiscie uwazam, ze wyglada fajnie, wcale nie mam wrazenia jakby byl cukierkowy, albo kobiecy, ale to juz sprawa indywidualna.

Bateria, jako, ze dopiero mam go przez weekend, a wtedy nie wykonuje tel. pracowych to jeszcze nie moge stwierdzic. Ale o godz. 22:00 korzystajac tylko sporadzycznie - wlaczone Wifi, Bluetooth i odbierajac pare tel. 64%, szalu nie ma, spodziewalem sie wiecej.

---------------

Teraz natomiast problem wydaje mi sie techniczny: Telefon nie wykrywa mi zadnego urzadzenia poprzez Bluetooth, ani innego iPhona, ani iPada, ani co najgorsze w moim przypadku zestawu glosnomowiacego Parrot MKi9100, ktory byl kupowany specjalnie do pracy z iPhonem i jest mi niezbedny, jako ze pol dnia spedzam w samochodzie.

Czy ktos spotkal sie z tym problemem? Czy to wina softu? samego modelu iP5, czy poprostu wadliwa sztuka? Ktos mial podobna sytuacje, albo spotkal sie z czyms takim?

#748 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 10:46

Każdy ip% tak dzwoni jak się puka to głośniczek i jego ta membrama czy coś tam :D przepukałem już kilka i nawet przez telefon z konsultantem :D więc jest ok . Tak samo jest z SGSII i Galaxy S plus głośniczki tak sami brzęczą ;)

#749 Trout

Trout
  • 59 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 13:30

Witam Czytam w tym wątku, że problemy z 3G wynikają w dużej mierze z winy operatora. Osobiście myślę, że jednak większa wina jest po stronie softu. Kupiłem miesiąc temu żonie 4s z iOS 5.1.1 - po uruchomieniu dokładnie obserwowałem jak zachowuje się antena na 3G (bo zakup był wynikiem wieszania się Samsunga na 3G). Było bardzo dobrze jak na 3G (Plus GSM). Chwilę potem, jak głupi, rzuciłem się na aktualizację do iOS 6.0. Po aktualizacji masakra porównywalna z Samsungiem, gubienie zasięgu, o internecie można było zapomnieć, jedna kreska sygnału lub zero. Aby mieć przesył danych musiałem wyłączyć opcję 3G. Włączanie, wyłącznie, przywracanie - nic nie pomagało. Z lekka pomogła ostatnia drobna aktualizacja ale i tak nie wrócił do poziomu 5.1.1 Wszystko co opisuję działo się w ciągu godziny, na nowiutkim telefonie i w tych samych warunkach otoczenia. Pozdrawiam

#750 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 listopada 2012 - 13:59

Jako że telefon jest na rynku już od pewnego czasu mam pytanie do posiadaczy wersji black. Czy komuś poobdzierały się kanty / ramka. O wypowiedzi proszę posiadaczy a nie że kiedyś gdzieś u kolegi mojego kolegi iPhone złapał ryskę :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych