Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• This topic is locked This topic is locked
1451 replies to this topic

#676 Meduza

Meduza
  • 736 posts
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Posted 13 November 2012 - 21:24

Zwrot to oddanie zakupionej rzeczy... Jak ktoś w ciągu 14 dni będzie miał skazę to też iPhone podlega wymianie LUB zwrotowi. Wymiana to zamiana jednej rzeczy na drugą z takiego bądź innego powodu. Więc niemożliwym jest użycie słowa "zwrot" kiedy za telefon który oddajesz z automatu dostajesz nowy. Pozdrawiam :)

#677 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 13 November 2012 - 21:26

Czepiasz się słówek,a dobrze wiemy o co chodziło... Słowa wymiana też nie możemy użyć,bo wymienić a oddać na gwarancję to co innego. Interesuje mnie jak wygląda oddanie na gwarancję po paru miesiącach a nie do 14 dni od zakupu. Czy też najpierw dostajesz telefon a potem wysyłasz stary,czy tak jak w regenersis ? najpierw stary potem może uznają a może nie

#678 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 13 November 2012 - 21:33

Ja wymieniałem 2 razy. Dziś dostałem 3 szt. wydaje się być ok, i ciagle jeszcze mam ten pierwszy który dostałem i używałem do dziś. Druga szt. nie widziała sim i pojechała zaraz po odebraniu na drugi dzień, ten pierwszy obdrapany jedzie w piątek. Także można ustawić terminy odbioru tak żeby nie zostać bez telefonu.

#679 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 13 November 2012 - 21:56

Rozumiem,panowie ale u was pewnie nie mineło 14 dni od daty zakupu nie ? Wtedy to wymieniają bez problemu,ciekawe jak potem. Ogólnie ktoś wymieniał z powodu rys,obdrapań itp przez salon orange/play ? jak oni (regenersis) to respektują?pewnie jest trudniej ?

#680 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 14 November 2012 - 07:57

Rozumiem,panowie ale u was pewnie nie mineło 14 dni od daty zakupu nie ?

Wtedy to wymieniają bez problemu,ciekawe jak potem.

Ogólnie ktoś wymieniał z powodu rys,obdrapań itp przez salon orange/play ? jak oni (regenersis) to respektują?pewnie jest trudniej ?

Powiem Ci czy respektują...... Mają to totalnie w dupie. Mówie to z doświadczenia. W orangu nawet nie śnij o wymianie na nowy komplet. Jak będziesz miał dużo szczęścia to może dostaniesz refurba

#681 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 14 November 2012 - 09:20

Właśnie, wymieniał ktoś z powodu odprysków u operatora.

#682 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 November 2012 - 10:12

A powiedz mi,czy też da rade zgrać tak terminy by mieć stary do czasu przywozu nowego ? Czy to kompletnie co innego i musisz najpierw stary wysłać ?

Ja nowego dostałem w czwartek a starego odeslałem w poniedziałek :)
Musisz po prostu umówić się z kurierem na odbiór starego jak najpóźniej ;)

#683 Blowy

Blowy
  • 72 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 November 2012 - 10:14

Dzwoniłem do AOS w celu kolejnej wymiany porysowanego telefonu, babeczka powiedziała, że jeszcze raz mogę wymienić bez podania przyczyny ale już czwarty raz mi nie wymienią tylko zwrot kasy. Okres 14 dni liczy się od początku przy odebraniu kolejnego iPhona. Dowiedziałem się jeszcze, że po 14 dniach od otrzymania ostatniej sztuki, reklamację na rysy będą już odrzucane.

#684 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 14 November 2012 - 10:42

Dzwoniłem do AOS w celu kolejnej wymiany porysowanego telefonu, babeczka powiedziała, że jeszcze raz mogę wymienić bez podania przyczyny ale już czwarty raz mi nie wymienią tylko zwrot kasy. Okres 14 dni liczy się od początku przy odebraniu kolejnego iPhona. Dowiedziałem się jeszcze, że po 14 dniach od otrzymania ostatniej sztuki, reklamację na rysy będą już odrzucane.

To bierzesz kase, kupujesz ponownie i to samo :D i tak do uzyskania poprawnego modelu bez rysek. A masz białego czy czarnego?

#685 Blowy

Blowy
  • 72 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 November 2012 - 10:55

Czarna sztuka, zastanawiam się aby zrobić zwrot, mam jeszcze 4 dni na podjęcie decyzji. Ciągłe wymiany stają już męczące więc chyba poczekam na 5s

#686 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 14 November 2012 - 11:04

Czarna sztuka, zastanawiam się aby zrobić zwrot, mam jeszcze 4 dni na podjęcie decyzji. Ciągłe wymiany stają już męczące więc chyba poczekam na 5s

To wybierz białą, nie maja tego problemu :)

#687 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 14 November 2012 - 11:08

To wybierz białą, nie maja tego problemu :)

Tylko biała jest znacznie brzydsza, nie ma tego polotu. Od taki wydłużony 4S.

Oczywiście to moje zdanie.

#688 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 November 2012 - 11:11

Wasze przygody utwierdziły mnie w przekonaniu, że kupno ip 5 to wydanie 3 tys. na bubla, którego trzeba będzie wciąż wymieniać. Śledząc wątek o galaxy s3 i jego wadach, to chyba jednak ipek wypada gorzej (bo jest droższy i wymaga się czegoś więcej). Kupię więc 4s i będę czekał na rozwój sytuacji. Może Apple wyda za pół roku 5s (jak to było z ipadem) i będzie lepiej. Swoją drogą to chyba najgorsza wpadka Apple w ogóle. Nie dziwne, że poleciały głowy.

#689 artme

artme
  • 86 posts
  • SkądWarsaw

Posted 14 November 2012 - 11:44

Ja juz wiem, ze czekam i kupie dopiero 5s bo nie bede wchodzic w cos, co jest obarczone takimi problemami.

#690 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 14 November 2012 - 11:51

Kupowanie modeli z (s) jest najmniej opłacalne. Przy 5S polepszą ciut podzespoły przy czym 5 nie straci dużo na wartości. Zaś przy 6 będzie nowy design a ceny 5s spadną znacznie. Tak samo jak ceny 4S po wprowadzeniu 5. Po wydaniu 4S ceny 4 były nadal wysokie.

#691 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 November 2012 - 12:04

Tylko że zwykle jest tak, że te modele bez s są obarczone problemami. Jak widać powyżej.

#692 Ozmin

Ozmin
  • 18 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2012 - 12:04

Ostatnio zaobserwowałem nowy feature w moim iP5 :-). Prawdopodobnie pojawił się po aktualizacji iOS. Po automatycznym rozłączeniu połączenia w przypadku numeru zajętego występuje pogłos/sprzężenie przy włączonym głośniku. Czy ktoś też tak ma czy mogę się czuć wyróżnionym? :-)
Nagranie tego cuda: [url=http://bitshare.com/files/86sro3ro/iphone.mp3.html]Listen to iphone.mp3[/url] Czasami ten dźwięk potrafi być głośny i nieprzyjemny.

#693 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 14 November 2012 - 12:06

Tylko że zwykle jest tak, że te modele bez s są obarczone problemami. Jak widać powyżej.

Nie powiedziałbym, jeżeli miałeś 4S to wiesz o czym mowa. Jakość cały czas spada i nie licz że nagle w 5S się poprawi. Może jeszcze bardziej się obniżyć.

#694 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 November 2012 - 12:16

No właśnie nie miałem. A o czym mówisz? (zaraz się okaże, że najlepiej zostać przy 3gs:) )

#695 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 14 November 2012 - 12:21

No właśnie nie miałem. A o czym mówisz? (zaraz się okaże, że najlepiej zostać przy 3gs:) )

Mój lądował 5 czy 6 razy w serwisie. Zawsze miał problem;
-brzęcząca wibracja jakby telefon się rozlatywał
-żółty ekran
-kurz pod ekranem
-niespasowana obudowa
-wadliwy przycisk home
-pipczenie podczas rozmów i zrywanie zasięgu

To są wady które mnie dopadły.

#696 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2012 - 12:26

iron.gery czytając twoje posty jeszcze się dziwie że kupujesz sprzęt tej firmy...

#697 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 14 November 2012 - 12:30

iron.gery czytając twoje posty jeszcze się dziwie że kupujesz sprzęt tej firmy...

Bo lubię i na tym zakończmy.

#698 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 November 2012 - 12:30

Ja prawdę mówiąc zdecydowany już byłem na galaxy s3, chciałem większy ekran i więcej funkcjonalności - ale niestety galaxy pęka i rozpada się po miesiącu użytkowania. Ipek 5 lepszy nie jest, zostaje 4s, który miejmy nadzieję będzie ok. W chwili obecnej nie ma żadnego dobrego sprzętu. A wystarczyło wydać kilka dolców więcej i zrobić fon z dobrych materiałów. Niech by ten ipek 5 kosztował 100 zł więcej a był zrobiony porządnie i nie byłoby problemów, podobnie z samsungiem. Może nexus 4 okaże się ok.

#699 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 14 November 2012 - 12:32

iPhone 5 jest zrobiony bardzo porządnie, po tym co napisałeś wnioskuje że nie miałeś go w ręku. Jeżeli boisz się odprysków biała wersja nie ma ich wcale.

#700 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 14 November 2012 - 12:35

Może nexus 4 okaże się ok.

Niestety jeszcze większe badziewie (via recenzja na The Verge i fakt że bez żadnego upadku pękło bardzo szybko szkło na tylnej obudowie)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users