Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#526 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 października 2012 - 12:03

U mnie ekran idealny, widać różnice na plus w stosunku do iPhone 4s.

#527 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 października 2012 - 14:39

Ogólnie jakość ekranu super. Jaśniejszy, kolory lepsze, lecz właśnie to delikatne zażółcenie jednak jest.

#528 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 31 października 2012 - 14:48

Mój pierwszy post na forum, szkoda tylko, iż w takim a nie innym temacie. Telefon - IP 5 32GB Black - nabyłam w piątek w sklepie internetowym Orange w ramach przedłużenia umowy. Paczkę otrzymałam we wtorek, tak więc stosunkowo szybko. Miałam także szczęście, gdyż po dokładniejszych oględzinach nie dostrzegłam żadnych zarysowań. Aktywacja samej karty zabrała wraz z rozmową z konsultantem około 6 minut. Można zatem rzec, że wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie. Problem natomiast wyniknął po dwóch dniach użytkowania. Mianowicie, zawirowania z siecią komórkową i mam tu na myśli zwykłe EDGE. Już trzeci raz na przestrzeni dwóch dni złapałam się na tym, że brak mi dźwięku powiadomienia o nowej poczcie czy innej wiadomości. Jak się okazuje symbol E, który winien trwać nieporuszony rozpływa się w niebyt. Dopiero, gdy wyłączę i ponownie włączę sieć komórkową tak wszystko wraca do normy. Nigdy nie miałam tego typu problemów. Sytuacja o tyle zastanawiające, że mój poprzedni IP4 w ów miejscach nie miał podobnych bolączek. Teraz nie wiem, czy wina leży po stronie telefonu czy też nano-sim. Spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem?

Ja mam to samo w 4S odkąd wgrałam iOS6, także podejrzewam, że to wina softu.

#529 stifii

stifii
  • 29 postów

Napisano 31 października 2012 - 18:12

Ja spotkałem się w 1 sztuce na 3, usterke aparatu. W lewym dolnym rogu przy robieniu zdjęć jak i na zdjęciach wychodzi czarna plamka.. Gwarancje będzie trzeba przetestować.

#530 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 03:24

Nie wiem czy to kwestia mojej sieci komorkowej czy samego iphona. Mianowicie zauwazylem jedna kwestie - gdy dzwonie pod numer,ktory w danym momencie jest zajety,to zamiast tych kilku krotkich sygnalow informujacych o zajetym numerze jest praktycznie tylko jeden po czym jest glucha cisza. Ma ktos z Was cos podobnego ? Nadmieniam,iz moja siec to wspaniale Orange.

#531 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2012 - 05:37

A u pozostałych jak ekran? Dostrzegacie lekkie zażółcenie od strony głośnika?

#532 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 11:58

A u pozostałych jak ekran? Dostrzegacie lekkie zażółcenie od strony głośnika?

U mnie zadnego z wymienionych wczesniej zjawisk nie zaobserwowalem. Nie ma zadnych zazolcen.
Wykonalem jeszcze jeden maly tescik a wlasciwie porownanie jasnosci ekranow iphona 4s, iphona 5 oraz Samsunga GSIII.
Iphone 5 jest znacznie jasniejszy od 4s'a ale na maksa bije SGSIII. Nawet 4s ma bardziej wyrazisty ekran i jasniejszy niz Samsung. Szkoda ze nie mam zdjec. Nie mialem juz czym zrobic jak wszystkie zabawki lezaly razem na biurku :)

#533 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2012 - 12:01

U mnie jest strasznie delikatne. Zdecyduje się po weekendzie. Wybiorę się jeszcze obejrzeć wystawowe egzemplarze i porównam.

#534 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 11:39

Ja mam takie coś w lewym dolnym rogu :) Mi jakoś nie chce się wymieniać iPhona, zresztą nie wiem czy mógłbym.

Dzwoniłem dziś do Apple i za trzy dni będzie u mnie kurier a do 10 dni dostarczą mi nowy telefon. Ciekawi mnie tylkom co oni zrobią z moim? Chyba nie wyrzucą ;)?

#535 stifii

stifii
  • 29 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 13:37

Pojdzie pewnie na refurba;)

#536 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 15:13

Czy ktoś już otrzymał iPhone z serwisu po wymianie w AOS? Jeżeli tak to jak szybko nadeszła przesyłka i czy telefon był całkowicie nowy czy refurb?

#537 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 listopada 2012 - 15:22

Jakim cudem może być refurb skoro premiera miała miejsce miesiąc temu?

#538 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 15:44

Jakim cudem może być refurb skoro premiera miała miejsce miesiąc temu?

Dlatego pytam, nie każdy musi się na tym znać. Skąd mam wiedzieć ile czasu potrzeba by pojawiły się pierwsze refurby :???:
ps.intryguje mnie jeszcze jedna sprawa, jak to możliwe, że wysłali mi nowego iPhone bez sprawdzania czy obecny rzeczywiście jest wadliwy? Przecież mogłem ich oszukać.(Poraz pierwszy spotykam się z czymś takim, w pozytywnym znaczeniu :))

#539 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 16:52

myślicie że te egzemplarze które sprzedaje Apple to są już te z "nowej" produkcji i czy to oznacza że rzadziej można spotkać wady już przy rozpakowywaniu czy też nie. długość wysyłki sugeruje że raczej nowa produkcja ale kto wie?

#540 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 02 listopada 2012 - 17:02

Piatka w ispot Zlote Tarasy wyglada dramatycznie. Caly podrapany,ubytki czarnego koloru. Dramatycznie to wyglada :P

#541 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 02 listopada 2012 - 22:20

myślicie że te egzemplarze które sprzedaje Apple to są już te z "nowej" produkcji i czy to oznacza że rzadziej można spotkać wady już przy rozpakowywaniu czy też nie. długość wysyłki sugeruje że raczej nowa produkcja ale kto wie?

Ja dostalem z AOS w poniedzialek a po numerze seryjnym wyswietla mi, ze data produkcji to 42 tydzien, czyli polowa pazdziernika. iPhone bialy, 32GB - zadnych wad wymienionych w tym watku.

#542 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 23:20

Ja dostalem z AOS w poniedzialek a po numerze seryjnym wyswietla mi, ze data produkcji to 42 tydzien, czyli polowa pazdziernika. iPhone bialy, 32GB - zadnych wad wymienionych w tym watku.

Dzięki wielkie za odpowiedź. Dużo przeczytałem na temat problemów i wad ale właśnie ze względu na to że potrzebuję iPhona na prezent muszę podjąć dość szybką decyzję i chciałem się dowiedzieć jak mają się słowa Apple o "lepszej" produkcji do rzeczywistości. Prawda jest taka że AOS to jedyne słuszne miejsce gdzie należy kupować sprzęt Apple.

#543 halski906374

halski906374
  • 4 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 16:55

Czy ktoś ma również problemy z jakością rozmów w Iphone 5? Aparat posiadam z PL dystrybucji - sieć Play - wersja 16g kolor biały. Podczas wykonywania połączeń bardzo często prawie nic nie słychać, nie wiem co dalej z tym fantem zrobić. Rozmowy na głośnomówiącym oraz na słuchawkach bez uwag. Bardzo proszę o pomoc.

#544 skoczek12

skoczek12
  • 530 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 17:57

Witam! Czy ktoś z was ma ten problem, przyciskając lekko w lewym górnym rogu słychać lekki pstryk, tak jak by szybka minimalnie się zapadała(chociaż gołym okiem tego nie widać). W innych krańcach telefonu wszystko jest twardo spasowane. (Model chyba nie ma znaczenia ale jest to biały 16 gb) ps.jak myślicie warto jest dzwonić na infolinie, czynsą szanse wymiany czy jest to zbyt błachy problem :)?

Mam ten sam problem, na iPhone 4 i 4S. Wymiana raczej nie wchodzi w grę. Mam do Ciebie pytanie, dostaje Ci się tam jakiś kurz albo dzieje się coś z ekranem ?

#545 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 18:06

Nie wiem czy to kwestia mojej sieci komorkowej czy samego iphona. Mianowicie zauwazylem jedna kwestie - gdy dzwonie pod numer,ktory w danym momencie jest zajety,to zamiast tych kilku krotkich sygnalow informujacych o zajetym numerze jest praktycznie tylko jeden po czym jest glucha cisza. Ma ktos z Was cos podobnego ? Nadmieniam,iz moja siec to wspaniale Orange.

Tez tak mam

#546 pyrrus

pyrrus
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2012 - 20:06

Witam, od pewnego czasu - kilku dni - mój iPhone 5 ma problem z siecią 3G w Orange. Zasięh 3G pokazuje się na ekranie, ale internetu nie ma. Mieli i mieli... Dopiero ponowne uruchomienie telefonu pomaga - internet rusza. Niestety suwaki 3G, danych komórkowych, czy "samolot" nie pomagają... Podejrzewam, że problem moze miec związek z aktualizacją iOS 6.0.1... A może to jednak piep....one Orange? Czy ktoś też tak ma?

#547 skoczek12

skoczek12
  • 530 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 21:36

Witam,

od pewnego czasu - kilku dni - mój iPhone 5 ma problem z siecią 3G w Orange. Zasięh 3G pokazuje się na ekranie, ale internetu nie ma. Mieli i mieli... Dopiero ponowne uruchomienie telefonu pomaga - internet rusza. Niestety suwaki 3G, danych komórkowych, czy "samolot" nie pomagają... Podejrzewam, że problem moze miec związek z aktualizacją iOS 6.0.1... A może to jednak piep....one Orange? Czy ktoś też tak ma?

Ten sam problem mam na 4S 6.0.1 w Play/Plus

#548 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 00:42

Mam ten sam problem, na iPhone 4 i 4S. Wymiana raczej nie wchodzi w grę. Mam do Ciebie pytanie, dostaje Ci się tam jakiś kurz albo dzieje się coś z ekranem ?

Przez tydzień użytkowania żaden kurz nie dostał się pod ekran, a z samym wyświetlaczem wszystko wporządku żadnych wad ani odbić przy mocnym przyciskaniu szybki w rogach urządzenia. Ps.mam nadzieję, że nowy telefon który przywiozą będzie idealny, tak abym nie musiał go znów wymieniać.

#549 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 listopada 2012 - 13:25

Dzwoniłem dziś do Apple i za trzy dni będzie u mnie kurier a do 10 dni dostarczą mi nowy telefon. Ciekawi mnie tylkom co oni zrobią z moim? Chyba nie wyrzucą ;)?

Jednak też zdecydowałem się na wymianę.
Niestety w moim egzemplarzu z 42 tygodnia produkcji jest obudowa minimalnie źle spasowana i słyszę jak "pracuje, klika" :/

#550 Teddy303

Teddy303
  • 29 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 20:59

Witam, Czy ktoś ma problemy z ładowaniem ? Moj iPhone5 32GB zakupiony na początku października w T-Mobile - podczas podpięcia do ładowarki - ekran robi się np cały niebieski i następuje reboot lub potrafi się krzaczyć. Zwłaszcza jak ładowanie dochodzi do 35-40% i coś na nim robię. Potem muszę ładowarkę odłączyć, poczekać aż telefon się uruchomi (inaczej bedą ciągłe resety), i dopiero podłączenie do ładowania, nie wywala go. Druga sprawa - przycisk power/sleep działa jak chce :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych