iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.
Napisano 31 października 2012 - 12:03
Napisano 31 października 2012 - 14:39
Napisano 31 października 2012 - 14:48
Mój pierwszy post na forum, szkoda tylko, iż w takim a nie innym temacie. Telefon - IP 5 32GB Black - nabyłam w piątek w sklepie internetowym Orange w ramach przedłużenia umowy. Paczkę otrzymałam we wtorek, tak więc stosunkowo szybko. Miałam także szczęście, gdyż po dokładniejszych oględzinach nie dostrzegłam żadnych zarysowań. Aktywacja samej karty zabrała wraz z rozmową z konsultantem około 6 minut. Można zatem rzec, że wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie. Problem natomiast wyniknął po dwóch dniach użytkowania. Mianowicie, zawirowania z siecią komórkową i mam tu na myśli zwykłe EDGE. Już trzeci raz na przestrzeni dwóch dni złapałam się na tym, że brak mi dźwięku powiadomienia o nowej poczcie czy innej wiadomości. Jak się okazuje symbol E, który winien trwać nieporuszony rozpływa się w niebyt. Dopiero, gdy wyłączę i ponownie włączę sieć komórkową tak wszystko wraca do normy. Nigdy nie miałam tego typu problemów. Sytuacja o tyle zastanawiające, że mój poprzedni IP4 w ów miejscach nie miał podobnych bolączek. Teraz nie wiem, czy wina leży po stronie telefonu czy też nano-sim. Spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem?
Ja mam to samo w 4S odkąd wgrałam iOS6, także podejrzewam, że to wina softu.
Napisano 31 października 2012 - 18:12
Napisano 01 listopada 2012 - 03:24
Napisano 01 listopada 2012 - 05:37
Napisano 01 listopada 2012 - 11:58
U mnie zadnego z wymienionych wczesniej zjawisk nie zaobserwowalem. Nie ma zadnych zazolcen.A u pozostałych jak ekran? Dostrzegacie lekkie zażółcenie od strony głośnika?
Wykonalem jeszcze jeden maly tescik a wlasciwie porownanie jasnosci ekranow iphona 4s, iphona 5 oraz Samsunga GSIII.
Iphone 5 jest znacznie jasniejszy od 4s'a ale na maksa bije SGSIII. Nawet 4s ma bardziej wyrazisty ekran i jasniejszy niz Samsung. Szkoda ze nie mam zdjec. Nie mialem juz czym zrobic jak wszystkie zabawki lezaly razem na biurku

Napisano 01 listopada 2012 - 12:01
Napisano 02 listopada 2012 - 11:39
Ja mam takie coś w lewym dolnym rogu
Mi jakoś nie chce się wymieniać iPhona, zresztą nie wiem czy mógłbym.
Dzwoniłem dziś do Apple i za trzy dni będzie u mnie kurier a do 10 dni dostarczą mi nowy telefon. Ciekawi mnie tylkom co oni zrobią z moim? Chyba nie wyrzucą

Napisano 02 listopada 2012 - 13:37
Napisano 02 listopada 2012 - 15:13
Napisano 02 listopada 2012 - 15:22
Napisano 02 listopada 2012 - 15:44
Jakim cudem może być refurb skoro premiera miała miejsce miesiąc temu?
Dlatego pytam, nie każdy musi się na tym znać. Skąd mam wiedzieć ile czasu potrzeba by pojawiły się pierwsze refurby :???:
ps.intryguje mnie jeszcze jedna sprawa, jak to możliwe, że wysłali mi nowego iPhone bez sprawdzania czy obecny rzeczywiście jest wadliwy? Przecież mogłem ich oszukać.(Poraz pierwszy spotykam się z czymś takim, w pozytywnym znaczeniu

Napisano 02 listopada 2012 - 16:52
Napisano 02 listopada 2012 - 17:02

Napisano 02 listopada 2012 - 22:20
myślicie że te egzemplarze które sprzedaje Apple to są już te z "nowej" produkcji i czy to oznacza że rzadziej można spotkać wady już przy rozpakowywaniu czy też nie. długość wysyłki sugeruje że raczej nowa produkcja ale kto wie?
Ja dostalem z AOS w poniedzialek a po numerze seryjnym wyswietla mi, ze data produkcji to 42 tydzien, czyli polowa pazdziernika. iPhone bialy, 32GB - zadnych wad wymienionych w tym watku.
Napisano 02 listopada 2012 - 23:20
Dzięki wielkie za odpowiedź. Dużo przeczytałem na temat problemów i wad ale właśnie ze względu na to że potrzebuję iPhona na prezent muszę podjąć dość szybką decyzję i chciałem się dowiedzieć jak mają się słowa Apple o "lepszej" produkcji do rzeczywistości. Prawda jest taka że AOS to jedyne słuszne miejsce gdzie należy kupować sprzęt Apple.Ja dostalem z AOS w poniedzialek a po numerze seryjnym wyswietla mi, ze data produkcji to 42 tydzien, czyli polowa pazdziernika. iPhone bialy, 32GB - zadnych wad wymienionych w tym watku.
Napisano 03 listopada 2012 - 16:55
Napisano 03 listopada 2012 - 17:57
Mam ten sam problem, na iPhone 4 i 4S. Wymiana raczej nie wchodzi w grę. Mam do Ciebie pytanie, dostaje Ci się tam jakiś kurz albo dzieje się coś z ekranem ?Witam! Czy ktoś z was ma ten problem, przyciskając lekko w lewym górnym rogu słychać lekki pstryk, tak jak by szybka minimalnie się zapadała(chociaż gołym okiem tego nie widać). W innych krańcach telefonu wszystko jest twardo spasowane. (Model chyba nie ma znaczenia ale jest to biały 16 gb) ps.jak myślicie warto jest dzwonić na infolinie, czynsą szanse wymiany czy jest to zbyt błachy problem
?
Napisano 03 listopada 2012 - 18:06
Nie wiem czy to kwestia mojej sieci komorkowej czy samego iphona. Mianowicie zauwazylem jedna kwestie - gdy dzwonie pod numer,ktory w danym momencie jest zajety,to zamiast tych kilku krotkich sygnalow informujacych o zajetym numerze jest praktycznie tylko jeden po czym jest glucha cisza. Ma ktos z Was cos podobnego ? Nadmieniam,iz moja siec to wspaniale Orange.
Tez tak mam
Napisano 03 listopada 2012 - 20:06
Napisano 03 listopada 2012 - 21:36
Witam,
od pewnego czasu - kilku dni - mój iPhone 5 ma problem z siecią 3G w Orange. Zasięh 3G pokazuje się na ekranie, ale internetu nie ma. Mieli i mieli... Dopiero ponowne uruchomienie telefonu pomaga - internet rusza. Niestety suwaki 3G, danych komórkowych, czy "samolot" nie pomagają... Podejrzewam, że problem moze miec związek z aktualizacją iOS 6.0.1... A może to jednak piep....one Orange? Czy ktoś też tak ma?
Ten sam problem mam na 4S 6.0.1 w Play/Plus
Napisano 04 listopada 2012 - 00:42
Przez tydzień użytkowania żaden kurz nie dostał się pod ekran, a z samym wyświetlaczem wszystko wporządku żadnych wad ani odbić przy mocnym przyciskaniu szybki w rogach urządzenia. Ps.mam nadzieję, że nowy telefon który przywiozą będzie idealny, tak abym nie musiał go znów wymieniać.Mam ten sam problem, na iPhone 4 i 4S. Wymiana raczej nie wchodzi w grę. Mam do Ciebie pytanie, dostaje Ci się tam jakiś kurz albo dzieje się coś z ekranem ?
Napisano 04 listopada 2012 - 13:25
Jednak też zdecydowałem się na wymianę.Dzwoniłem dziś do Apple i za trzy dni będzie u mnie kurier a do 10 dni dostarczą mi nowy telefon. Ciekawi mnie tylkom co oni zrobią z moim? Chyba nie wyrzucą
?
Niestety w moim egzemplarzu z 42 tygodnia produkcji jest obudowa minimalnie źle spasowana i słyszę jak "pracuje, klika" :/
Napisano 04 listopada 2012 - 20:59

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych