Ja już jestem zdecydowany na Lumie 820 , Lumia 920 jak dla mnie za duża.
Pozbylem się już MBP , iPhone i pozbęde się jeszcze iPada jak Nokia zaprezentuje swój tablet z windowsem 8.
Jestem pewien ze Windows Phone i Windows 8 przejmą rynek na długo.
Obecna synchronizacji pomiedzy moimi urzadzeniami iest Ok ,Windows live i sky drive.
Mimo, że jestem dużym zwolennikiem nadryzionego jabłka i nie zamierzam zmieniać w pełni środowiska - to zgadzam się z Tobą i również widzę bardzo dobrą przyszłość dla zintegrowanego środowiska Windows 8 na sprzętu mogilnego i stacjonarnego. Dobrym przykładem jest moja firma, która ma mnóstwo oprogramowania produkcyjnego i logistycznego pod Windows, które nijak nie miało wersji mobilnych... a w przypadku Windows kompatybilnego wstecz sprawa z mobilnymi rozwiązaniami znacznie szybciej się przyjmie w biznesie.
---------- Wpis dodano o 17:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:53 ----------
Windows Phone jest na rynku od dwóch lat. Według mnie myślenie, że ta następna wersja Windowsa to będzie już ta, która podbije rynek jest raczej naiwne, bo tak samo mówiono w przypadku WP Mango i Tango. Co z tego, że Nokia zaczęła zwracać na siebie uwagę klientów smartfonami Lumia 800 i Lumia 900, jeśli z tą ostatnią wiąże się największy możliwy zawód, flagowiec Nokii nie dostał nowego systemu,a utraconego zaufania klientów nie da się tak łatwo odzyskać. Dominacja Androida i iOSa jest zbyt przytłaczająca żeby Windows nagle zaczął znacznie zyskiwać, tym bardziej, że wraz z nowym WP 8, spaliwszy wszystkie mosty, Microsoft znowu startuje od początku.
Kolego jest spora różnica, ponieważ Windows 8 i Windows Phone 8 będą miały to samo jądro! Czyli tak jakbyś Muntain Liona zarzucił na iPada

- UNIFIKACJA systemów operacyjnych za smartphonach, tabletach i komputerach stacjonarnych - to jest nasza przyszłość!!