Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs Nokia Lumia 920

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
958 odpowiedzi w tym temacie

#651 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 stycznia 2013 - 13:13

RIM SIĘ NIE LICZY, POMIMO, ŻE Ł.I. CHCE INACZEJ

Spokojnie jeszcze wyjdą na prostą dzięki nowym słuchawkom - identycznie było z Nokią tylko, że tam kasa popłynęła strumieniem z M$, ale powoli wychodzą na prostą dzięki silnej akcji marketingowej oraz przyzwoitym słuchawkom w różnych wariantach cenowych.

- - - Połączono posty - - -

Niczym, tak samo jak iOS (iOS jest bardziej dopracowany z racji dłuższego pobytu na rynku). WP8 jest dla ludzi którzy posiadają W8 i tak jak w przypadku iOS i OSX mamy ekosystem który idealnie ze sobą współpracuje. Ci którzy posiadają OSX nie ma sensu kupować WP8.

Wyróżnia się bogatym zasobem dobrych aplikacji no i na tle systemu od M$ jednak nie ma tylu drażniących niedoróbek.

#652 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 stycznia 2013 - 15:00

Tylko aplikacje, niedoróbki w każdym systemie są spotykane, dla jednego istotne dla drugiego niezauważalne.

#653 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 15:08

Lumii 620, 710, 800, 820, 900, 920.

O, a gdzie miałeś styczność z L620? O ile wiem nie jest ona jeszcze w Polsce dostępna.

#654 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 30 stycznia 2013 - 16:15

Konkret: Łączna pula nagród dla trwającej prawie 38 godzin imprezy wyniosła pół miliona dolarów. W trakcie Andoird Port-a-Thon powstało 15 tysięcy nowych aplikacji, czym kanadyjska firma pochwaliła się na Twitterze.
Wiec zapytam...skończysz pisać bzdety?!
Jakie "nie przeszła"? Napisz do RIM, że lecą w kulki pisząc takie rzeczy na Twitter'ze.
Że piszą bzdety i kłamią, bo Ty tak chcesz. Masz blade pojęcie o czym piszesz.
Jeśli zwrócenie komus uwagi, że nie ma pojęcia o czym pisze jest atakiem personalnym...to gratuluję!
PISZESZ BZDURY! Udowodniłeś to WIELE RAZY.

No więc, to że powstało 15 tys. nowych aplikacji nie znaczy wcale, że trafiły one do BB World.
Wiele zostało odrzuconych ze względu na niską jakość.

RIM SIĘ NIE LICZY, POMIMO, ŻE Ł.I. CHCE INACZEJ:
Firma Research In Motion (RIM) przedstawiła swoje wyniki finansowe za I kwartał roku fiskalnego 2013.
Firma zanotowała w I kwartale stratę netto w wysokości 518 milionów dolarów, w porównaniu do 125 milionów dolarów straty w IV kwartale oraz 695 milionów dolarów zysku przed rokiem.Kanadyjski producent ogłosił także, że do końca bieżącego roku fiskalnego zwolni około 5000 pracowników.

Już nie ma RIM, teraz jest BlackBerry.

O, a gdzie miałeś styczność z L620? O ile wiem nie jest ona jeszcze w Polsce dostępna.

W pracy i w domu, dostałem do testów.

#655 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 30 stycznia 2013 - 17:17

Nie czytasz tego, co napisało samo RIM.
Nie czytasz i nie chesz, bo masz swoje w głowie. A masz swoje, bo tak Ci sie wydaje.
Napisali, że wpłyneło 15 tysięcy aplikacji za które zapłacili określona kwotę i zapowiadają więcej.
Selekcją zapewne zajął sie Ł.I.

Już nie ma RIM, teraz jest BlackBerry.

Aha, jasne...to ta strona to fake?!
[url=http://www.rim.com]RIM Company - Learn about Research In Motion[/url]
tak, wiem...zapomnieli o tym poinformowac świat...strone tez na czas nie zmienili.
Opis o sobie:"Research In Motion (RIM), a global leader in wireless innovation, revolutionized the mobile industry with the introduction of the BlackBerry® solution in 1999" to też ściema, bo nie ma RIM.
Nie ma, bo tak napisał Ł.I.
Mylisz firmę z produktem i nazwą produktu, rodziną produktu. Jak rozumiem Apple juz nie ma, jest iPad...iPhone...pogubiłem się.
Ale nagłówek w adresie też mogliby zmienic. Bo nadal nic nie zrobili i wygląda to tak:

Research In Motion
295 Phillip Street
Waterloo, Ontario
Canada N2L 3W8

Zapomniałem...nie poinformowałes ich na czas, że tak chcesz Ty. Zapewne "bidulki" zrobią to w najblizszym czasie.
No chyba, że gośc tez nie wie w jakiej firmie pracuje:
"Nowy system dla urządzeń mobilnych opiera się na sile tego bezpieczeństwa, ale oferuje też całą gamę innowacyjnych rozwiązań, które zaspokoją najnowsze potrzeby działów IT – powiedział Peter Devenyi, odpowiedzialny w RIM za oprogramowanie dla firm"

Oczywiscie...a ja latam panie "psorze"...

* część danych pochodzi ze strony podpisanej: Copyright © 2013 Research In Motion Limited, unless otherwise noted.

#656 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 17:57

"Na konferencji BlackBerry Experience, firma oficjalnie potwierdziła zmianę nazwy z RIM, na znacznie bardziej rozpoznawalną markę swojego produktu, Blackberry." Dziękuję i dobranoc.

#657 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 30 stycznia 2013 - 18:28

Nie czytasz tego, co napisało samo RIM.
Nie czytasz i nie chesz, bo masz swoje w głowie. A masz swoje, bo tak Ci sie wydaje.
Napisali, że wpłyneło 15 tysięcy aplikacji za które zapłacili określona kwotę i zapowiadają więcej.
Selekcją zapewne zajął sie Ł.I.

Czytam i rozumiem co napisali.

Aha, jasne...to ta strona to fake?!
RIM Company - Learn about Research In Motion
tak, wiem...zapomnieli o tym poinformowac świat...strone tez na czas nie zmienili.
Opis o sobie:"Research In Motion (RIM), a global leader in wireless innovation, revolutionized the mobile industry with the introduction of the BlackBerry® solution in 1999" to też ściema, bo nie ma RIM.
Nie ma, bo tak napisał Ł.I.
Mylisz firmę z produktem i nazwą produktu, rodziną produktu. Jak rozumiem Apple juz nie ma, jest iPad...iPhone...pogubiłem się.
Ale nagłówek w adresie też mogliby zmienic. Bo nadal nic nie zrobili i wygląda to tak:

Research In Motion
295 Phillip Street
Waterloo, Ontario
Canada N2L 3W8

Zapomniałem...nie poinformowałes ich na czas, że tak chcesz Ty. Zapewne "bidulki" zrobią to w najblizszym czasie.
No chyba, że gośc tez nie wie w jakiej firmie pracuje:
"Nowy system dla urządzeń mobilnych opiera się na sile tego bezpieczeństwa, ale oferuje też całą gamę innowacyjnych rozwiązań, które zaspokoją najnowsze potrzeby działów IT – powiedział Peter Devenyi, odpowiedzialny w RIM za oprogramowanie dla firm"

Oczywiscie...a ja latam panie "psorze"...

* część danych pochodzi ze strony podpisanej: Copyright © 2013 Research In Motion Limited, unless otherwise noted.

Na starą stronę patrzysz i tyle.

RIM Just Changed It's Name To BlackBerry - Business Insider
RIM Changes Company Name to BlackBerry - Bloomberg

#658 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 19:22

O, fajnie. To pewnie jakieś zdjęcia robiłeś temu urządzeniu?

#659 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 20:27

To przegapiłem, pomimo zainteresowania tą firmą /jako użytkownik ich produtków/.
Faktycznie, zwracam honor i przepraszam w tej kwestii.

#660 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 30 stycznia 2013 - 21:10

I to właśnie pokazuje ile są warte te Twoje "fakty", które na każdym kroku nam przedstawiasz...

#661 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 22:07

Krakers w jednej kwestii moje niedopatrzenie... Jak rozumiem odezwał sie "nieomylny". Za to Ty nie przedstawiasz...za bardzo nie masz co.

#662 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 31 stycznia 2013 - 01:25

Z jakością aplikacji przeniesionych automatem z Androida to miałeś racje ;) Tylko nie z ich ilością, bo niewiele trafiło do BB World.

#663 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 31 stycznia 2013 - 09:21

Ja nie rozumiem jednej rzeczy. Temat jest o lumii vs ip5 a tu mamy kilka stron o bb... Jak coś to przeniesie swoją dyskusje w odpowiednie miejsce. Nie mam zamiaru sie rządzić czy coś, ale chyba to nie jest odpowiedni temat na dyskusje o bb :)

#664 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 09:47

Jeszcze wracając do RIM-u tffu BlackBerry. Właśnie się skończyli...

#665 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 stycznia 2013 - 15:24

Mnie najbardziej w Lumii i ogólnie Windows Phone'ach zastanawia jak to jest tak naprawdę z tymi aktualizacjami. Patrząc wstecz - telefony wsparcie miały no chyba max 2 lata i to jeszcze nie wszystkie. A np. Lumia 800 czy 900 no to trochę pomyłka żeby wypuszczać telefon, który już jest skreślony z listy aktualizacji do najnowszego systemu. W teorii wszystko wygląda pięknie - połaczenie dwóch światów - iOS i Android, wybór słuchawkek jest? Jest. Te same podzespoły i brak fragmentacji jest? Jest. A jednak to chyba tylko teoria i boje się przykładowo pakować w całkiem fajny telefon z fajnym systemem, ale wielkim znakiem zapytania jeśli chodzi o jego rozwój. Windows 8 Pro na PC bardzo przypadł mi do gustu, na tyle, że zapomniałem o Mac'u a byłem już bliski jego zakupu. Chciałbym też wypróbować "ekosystem" Microsoft'u tylko ta niepewność mnie wstrzymuje.

#666 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 19:20

Była aktualizacja, Nie do pełnego 8 , bo Microsoft informował, że wymagane bedzie więcej RAM. Owszem, poszli na maksa i dali pseudo 8. Dla mnie kicha. Ale cała rozmowa dotyczy 920 i iP5.

#667 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 stycznia 2013 - 21:21

Toteż 920'tki dotycza moje obawy czy nie powtorzy sie historia z poprzednimi modelami. Gdybym wiedzial, ze te 2 lata moge spac spokojnie - kupilbym ta Lumie. A tak nie wiem i musze sobie odmawiac, zeby sie potem nie wkurzyc jak wyjdzie WP 8.5 i trzeba bedzie wymieniac na Lumie 950.

#668 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 01 lutego 2013 - 16:11

Już ją zapowiedzieli na połowę roku, ma mieć aluminiową obudowę, ekran 4,7" i aparat PureView bodaj 40 Mpix.

#669 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 lutego 2013 - 18:03

To, że będzie z alu i lepsza kamera mi nie robi. Robi mi czy wyjdzie z nowym systemem i czy 920 dostanie update. I te obawy nie miną dopóki nie przekonam się dalej przyglądając się postępowaniu Microsoftu. Może Surface phone będzie takim Nexus'em/iPhone'm wśród Windows Phone. Wtedy kupie bankowo.

#670 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 lutego 2013 - 20:03

Jeśli teraźniejsze topowe modele nie dostaną update co jest bardzo mało prawdopodobne to żegnaj MS ale patrząc na obecną sytuację to będzie tylko bez kilku funkcji, tak samo jak iOS.

#671 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 02 lutego 2013 - 02:12

Nie no, do 8.5 to dostaną, dopiero do 9 już nie.

#672 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 lutego 2013 - 11:21

Tylko kiedy będzie WP9 nikt nie wie.

#673 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 02 lutego 2013 - 12:17

Za jakieś 2 i pół roku pewnie. Ale wcześniej mają być dwie aktualizacje do 8.

#674 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 lutego 2013 - 12:46

No więc do tego czasu każdy wymieni nie raz słuchawkę z WP8, a teraz pozostaje nam czekać na kolejne update.

#675 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2013 - 10:55

Jeśli jeszcze ktoś się zastanawia nad L920 niech poczeka, właśnie pojawiła się L925 która jest metalowa, cieńsza, poprawione głośniki czy lepszy aparat. Osobiście teraz nie widzę sensu kupowania iPhone5, Nokia zaprezentowała świetny sprzęt.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych