iPhone 5 vs Nokia Lumia 920
Napisano 29 stycznia 2013 - 09:05

Napisano 29 stycznia 2013 - 11:59
Napisano 29 stycznia 2013 - 12:53
Napisano 29 stycznia 2013 - 12:57
Nie ma stabilności, bo Lumie 920 często się resetują.Taką samą jak w przypadku Windows 8. Ale Twoim zdaniem tam tego nie ma, powód? Bo Ty tak chcesz.
Lumia 920 + W8 to super płynność, poczucie lekkości systemu pomimo fajnych i ciekawych rozwiązań.
Ale zapomniałem, tam tego nie ma, bo nie zauważył tego Ł.I.
A płynność Windows Phone 8 znika na słabszych telefonach w rodzaju Lumii 620 i HTC 8S.
W trakcie Andoird Port-a-Thon / impreza trwała 38 godzin/powstało 15 tysięcy nowych aplikacji, czym kanadyjska firma pochwaliła się na Twitterze. Co 9 sekund trafiała nowa Apk'a! do RIM'a.
Skończ pisac bajki, zresztą nie pierwszy raz. Spodobał Ci się nowy BB? OK, ale nie musisz z tego robić kolejny raz "najlepszego sprzetu na świecie".
Masz dziwne podejscie, wymysliasz sobie coś na podstawie "to mi sie podoba" i potem snujesz teorię na podstawie tylko jednego faktu "bo mi się podoba". A jak sie podoba Ł.I. to już jest najlepszy sprzęt na świecie.
Łącznie z selekcją każdej aplikacji....jasne.
Oczywiście nie napiszesz "moim zdaniem fajny sprzęt", ale tworzysz historie.
Tak więc do sklepu z aplikacjami dla RIM wpadną takie same i śmieci i dobre aplikacje.
Nie ma mowy o tym, o czym znów piszesz, bo tak chcesz i tak Ci się wydaje.
Naprawdę...istne "sprawdzanie", istna "selekcja" każdej aplikacji, kiedy w ciągu 38 godzin wpada 15 tysięcy aplikacji i dodam, że RIM zapowiada około 70 tys. aplikacji w dniu premiery urządzienia, aplikacji posiadających odpowiednik w sklepie dla Androida.
Te 15 tys. aplikacji to liczba zgłoszonych w ostatnim Port-a-Thon.
Najwyraźniej nie widzisz różnicy między liczbą zgłoszonych a liczbą przyjętych.
Napisano 29 stycznia 2013 - 13:00
Napisano 29 stycznia 2013 - 13:07
Nie ma stabilności, bo Lumie 920 często się resetują.
A płynność Windows Phone 8 znika na słabszych telefonach w rodzaju Lumii 620 i HTC 8S.
Mówisz to z własnego doświadczenia czy lektury internetu?
Napisano 29 stycznia 2013 - 13:54
Mówisz to z własnego doświadczenia czy lektury internetu?
Nie spodziewaj się pierwszej opcji. Na resztę swoich wymysłów też nie maił czasu by sie odnieść.
Nie pierwszy i nie ostatni raz.
Swego czasu było "USB 3.0 umrze, nie jest potrzebne, wystarczy TB".
I tak kolejne bzdury...internet wszystko przyjmie.
Napisano 29 stycznia 2013 - 14:51
Napisano 29 stycznia 2013 - 14:58
Napisano 29 stycznia 2013 - 15:13
Napisano 29 stycznia 2013 - 15:18

*do premiery następnego modelu.
Napisano 29 stycznia 2013 - 16:33
Z własnego doświaczenia, ale w internecie znajdziesz więcej opini o problemach z Windows Phone 8.Mówisz to z własnego doświadczenia czy lektury internetu?
2-3 sekundowego czasu uruchamiania programów nie nazwałbym szybkim.Na lumii 620 WP śmiga bardzo szybko ;-)
Napisano 29 stycznia 2013 - 17:07

Napisano 29 stycznia 2013 - 18:15
Z własnego doświaczenia, ale w internecie znajdziesz więcej opini o problemach z Windows Phone 8.
A mógłbyś się pochwalić których telefonów z WP używałeś?
Napisano 29 stycznia 2013 - 18:44
Napisano 29 stycznia 2013 - 19:41
Napisano 29 stycznia 2013 - 20:37
A mógłbyś się pochwalić których telefonów z WP używałeś?
Lumii 620, 710, 800, 820, 900, 920.
Nie jest, bo w modelach z małą ilością pamięci RAM nie działa pełny multitasking, aplikacje są zamrażane (zamiast usypiania), co powoduje że trzeba czekać aż się wybudzą.Tylko czy ktoś posiada L710,800,820 czy 920 system jest tak samo szybki i płynny.
Wypróbuj HTC 8S to od razu zobaczysz, że działa wolniej od 8X.
Napisano 29 stycznia 2013 - 22:35
Napiszę wprost...nie wierzę w żadne Twoje słowo, a tym bardziej, że uzywałeś jako uzytkownik telefony wymienione.
Wpad do sklepu i pomacanie nic nie daje.
Nie odniosłeś się NIGDY do swoich bzdur, kiedy udowodniłem Ci, że piszesz właśnie bzdury.
Może więc odnieś się łaskawie do tego, o czym wczesniej pisałeś.
A mianowice, że RIM ma aplikacje wyjątkowe, przebierane, nie Androidowy syf.
Czyli
przez 38 godzin trafiło 15 tysięcy aplikacji...a pisałeś:A sprawdź ile z nich trafiło do BB World, bo sam się ośmieszasz.
Faktycznie, selekcja to była niesamowita. Co 9 sekund 1 apka do ich sklepu.Szczególnie, że mają mocną selekcję
Znów bzdury i kłamstwo, bo RIM płacił za KAŻDĄ apkę 100$, która jest w Google Play na Androida.nie przyjmują śmieciowych aplikacji znanych Androida.
Na pytanie i stwierdzenie o Samsung Galaxy III Twój tekst:
Kiedy udowodniłem Ci, że RIM kieruje swoje słuchawki jako produkt dla rynków rozwijających się, bez aspiracji o odebranie klientów segmentu iP5 i SGIII, nie za bardzo miałeś jakieś sensowne argumenty.Dużo ciekawsze jest BlackBerry Z10
Pogrzebałeś w sieci i nagle, juz nie Z10 ma byc konkurentem dla SGIII, a...
To akurat oczywiste, bo topowym modelem BB ma być Aristo.
Ostatnio toczyłeś słowną potyczkę, że ja piszę bzdury jakoby RIM padał na pysk.
Kiedy zacytowałem Ci słowa bezpośrednio od GŁÓWNEGO Kanadyjczyków...znów jak chorągiew:
Widać chcą się skupić na usługach dla firm.
Tak, tak to wygląda z Tobą.
O innych "wystapieniach" przy temacie Mac Pro, portu USB 3.0 i TB juz wczesniej wspomniałem
Tak więc mozesz napisac , ze miałeś w ręce i Lumie 990...będzie to tak samo prawdopodobne, jak to, że miałeś któryś powyżej, o wszystkich nawet nie wspomnę.
Miałeś jako Ty, uzytkownik Ł.I.
Bo dotykać i kilka minut pobawić się...swego czasu siedziałem w Boeingu, nie oznaczało to, ze byłem jego właścicielem. Nie napiszę więc, że mam pojęcie o pilotowaniu.
Nie wolno komentować znaczka VIP, to wiem, nauczyłem się po ostatnim ostrzezeniu.
Ale brednie jakie piszesz, piszesz jako Ty. Wybacz...moze masz zdolnosci do bajkopisarstwa?
Na rynku wydawniczym brakuje dobrych tytułów dla dzieci, jestem ojcem więc wiem.
Napisano 29 stycznia 2013 - 23:48
Napisano 30 stycznia 2013 - 00:06
Napisano 30 stycznia 2013 - 00:07
Napisano 30 stycznia 2013 - 12:16
Tak, że sam piszesz brednie myląc liczbę zgłoszonych z liczbą przyjętych do BB World.
W dodatku w twoich wypowiedziach zamiast konkretów jest więcej ataków personalnych i hejterstwa.
Napisano 30 stycznia 2013 - 12:48
Najważniejszy dla RIM, programistów, i użytkowników jest bez wątpienia program Built For BlackBerry oraz 10k Developer Commitment. Zadaniem programisty jest w tym przypadku stworzenie aplikacji wykorzystującej jak najwięcej możliwości nowej platformy, przestrzegającej wszystkich wytycznych (w tym związanych z UI) oraz atrakcyjnej dla jak największej liczby klientów. Jeśli te wymagania zostaną spełnione, RIM gwarantuje, że w ciągu tych 12 miesięcy na konto twórcy wpłynie co najmniej 10 tys. dol. Jeśli nawet nie w wyniku zakupów użytkowników, to bezpośrednio z kieszeni RIM, który wypłaci różnicę między zyskiem a wspomnianą wcześniej kwotą. Liczba zgłoszeń do tego programu nie została jeszcze oficjalnie podana, ale do tej pory spekulowało się o co najmniej kilku tysiącach zgłoszeń.
Oprócz tych aplikacji możemy spodziewać się również całkiem imponującej oferty programów znanych do tej pory głównie z iOS oraz Androida. W jednym z ostatnich wywiadów przedstawiciel RIM ujawnił, że spośród 600 najpopularniejszych programów dla tych platform ponad 90% trafi na BlackBerry 10. Jakie konkretnie będą to aplikacje, na razie niestety nie wiadomo. Możemy jednak oczekiwać, że spośród nazw, które padną 30.01.2013, zdecydowana większość była do tej pory na platformie RIM niedostępna lub dostępna w mocno okrojonych wersjach.
Najmniejsze firmy produkujące oprogramowanie, samotni programiści lub początkujący też na szczęście nie zostali odsunięci na boczny tor. Z myślą o nich przygotowano specjalne internetowe wydarzenia, określane jako „Port-A-Thon”. Podczas nich, w ciągu 36 godzin, można zgłaszać swoje programy – za każdy otrzymuje się 100 dol., korzysta się przy tym z pomocy udzielanej non stop przez ekspertów z RIM (w tym 1:1). Wszystko odbywa się przez Internet, dzięki czemu nie trzeba nawet wychodzić z pracy czy domu.
oraz liczby, które tak chętnie są tu przytaczane
Pierwsze Port-A-Thony przyniosły RIM i BlackBerry World około 2,5 tysiąca aplikacji, następnie ponad 4 tysiące aplikacji. Kolejne były już o wiele bardziej udane i niedawno w ciągu 36 godzin przekroczono granicę 15 tysięcy nadesłanych programów. W ostatnim przed premierą uzyskano rezultat zbliżony do 20 000.
Teraz pytanie do Ar3b. Co jest takie świetnego w nowym WP8 - oprócz tego, że mamy cały ekosystem - pytam o codzienne użytkowanie samej słuchawki w postaci lumii 920. Ciekaw jestem jakie argumenty za możesz nam tutaj przedstawić, czym ta sluchawka jak i ten system wyróżnia się na tle innych.
Napisano 30 stycznia 2013 - 13:00
Napisano 30 stycznia 2013 - 13:01
Te 15 tys. aplikacji zostało zgłoszonych do Port-a-Thon, ale większość nie przeszła weryfikacji.
Tak, że sam piszesz brednie myląc liczbę zgłoszonych z liczbą przyjętych do BB World.
W dodatku w twoich wypowiedziach zamiast konkretów jest więcej ataków personalnych i hejterstwa.
Konkret: Łączna pula nagród dla trwającej prawie 38 godzin imprezy wyniosła pół miliona dolarów. W trakcie Andoird Port-a-Thon powstało 15 tysięcy nowych aplikacji, czym kanadyjska firma pochwaliła się na Twitterze.
Wiec zapytam...skończysz pisać bzdety?!
Jakie "nie przeszła"? Napisz do RIM, że lecą w kulki pisząc takie rzeczy na Twitter'ze.
Że piszą bzdety i kłamią, bo Ty tak chcesz. Masz blade pojęcie o czym piszesz.
Jeśli zwrócenie komus uwagi, że nie ma pojęcia o czym pisze jest atakiem personalnym...to gratuluję!
PISZESZ BZDURY! Udowodniłeś to WIELE RAZY.
RIM SIĘ NIE LICZY, POMIMO, ŻE Ł.I. CHCE INACZEJ:
Firma Research In Motion (RIM) przedstawiła swoje wyniki finansowe za I kwartał roku fiskalnego 2013.
Firma zanotowała w I kwartale stratę netto w wysokości 518 milionów dolarów, w porównaniu do 125 milionów dolarów straty w IV kwartale oraz 695 milionów dolarów zysku przed rokiem.Kanadyjski producent ogłosił także, że do końca bieżącego roku fiskalnego zwolni około 5000 pracowników.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych