Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#876 wandal246

wandal246
  • 39 postów

Napisano 01 marca 2011 - 20:14

Tak, dokładnie 13. Słyszałem coś o wielkości liter i cyfrach - próbowałem, ale dalej nic :(

#877 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 marca 2011 - 20:14

Znasz angielski? Jak nie użyj translatora. No dobra nie będę taki. Hasło minimum 8 liter, jedna duża i cyfra, czyli np. Myapple1

#878 wandal246

wandal246
  • 39 postów

Napisano 01 marca 2011 - 20:17

Znasz angielski? Jak nie użyj translatora. No dobra nie będę taki.
Hasło minimum 8 liter, jedna duża i cyfra, czyli np. Myapple1

Takie proste, że aż śmieszne.. Wpisywałem wielką literę lub cyfrę, ale nie dwa naraz.. Dziękuje Ci bardzo, bo działa :D

#879 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 marca 2011 - 20:19

Wiem, że działa :) powodzenia i przyjemności z korzystania. Pozdrawiam

#880 wandal246

wandal246
  • 39 postów

Napisano 01 marca 2011 - 20:20

Dziękuje jeszcze raz, pozdrawiam :)

#881 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 marca 2011 - 20:22

jeżeli problem rozwiązany, to kończ swój wątek tekstem "do zamknięcia".

#882 wandal246

wandal246
  • 39 postów

Napisano 01 marca 2011 - 20:25

jeżeli problem rozwiązany, to kończ swój wątek tekstem "do zamknięcia".

Zapomniałem z radości :D

Problem rozwiązany, temat do zamknięcia :)

#883 zdzisuaf

zdzisuaf
  • 28 postów

Napisano 12 marca 2011 - 10:29

ściąganie aplikacji/gier z iTunes Store na kompa? Witam, Chciałbym zacząć zabawę w kupowanie aplikacji/gier z iTunes Store. Nie wiem czy dobrze się do tego zabieram... Chcę zakupić na allegro iTunes Gift Card na np. 30$ i zarejestrować się w amerykańskim iTunes Store (gdzieś czytałem, że jest tam największa ilość aplikacji / gier). Czy mam się rejestrować na prawdziwe dane, czy jest to zbędne (czy mogę zarejestrować się na zmyślone dane?)? I pytanie, które mnie najbardziej nurtuje - czy istnieje możliwość ściągnięcia aplikacji / gier z iTunes Store na kompa, ale bez podłączonego iPhone'a? Chcę najpierw pościągać, a dopiero później podłączyć iPhone do kompa i zgrać wszystko na raz. Da się takie coś zrobić? Pozdrawiam

#884 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 marca 2011 - 14:02

Musisz zmyślić adres zamieszkania i wszystko będzie git. Słyszałem że są problemy z giftcardami z allegro, ale bliżej tego problemu nie znam ponieważ nie używam giftcardów. Poszukaj na forum, było to już omawiane. Natomiast aplikacje możesz jak najbardziej sobie najpierw pościągać ile chcesz a potem zsynchronizować iPhone z iTunes. Jeżeli będziesz ściągał aplikacje przez appstore na iPhone, to przy synchronizacji zostaną one także przeniesione na komputer. O to już się nie martw, wszystko zostało dobrze zorganizowane ;)

#885 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 12 marca 2011 - 14:22

Warto przy zakładaniu konta w US zaznaczyć stan CA (Kalifornia) - aplikacje będą tańsze, bo nie ma tam kilkuprocentowego podatku. A GiftCardy z Allegro są bezpieczne - trzeba tylko zwracać uwagę na to, czy jest możliwość otrzymania skanu karty z kodem oraz czy kod nie wygasa po tygodniu - jeżeli sprzedawca tak napisze, to lepiej od niego nie kupować - GiftCardy mają ważność około dwóch lat.

#886 zdzisuaf

zdzisuaf
  • 28 postów

Napisano 12 marca 2011 - 15:20

dzięki za pomoc! :)

#887 ortal

ortal
  • 140 postów

Napisano 13 marca 2011 - 12:36

a może tak np karte prepaid do płatności internetowych w banku kupić? (chyba w WBK są)

#888 zdzisuaf

zdzisuaf
  • 28 postów

Napisano 13 marca 2011 - 18:07

a może tak np karte prepaid do płatności internetowych w banku kupić? (chyba w WBK są)

czy to znaczy, że nie muszę się wtedy rejestrować do iTunes Store, tylko każdorazowo płacić za każdą aplikację / grę internetowo?

#889 meyde9

meyde9
  • 13 postów

Napisano 22 marca 2011 - 04:49

Witam. Mam takie pytanie: Zalozylem sobie konto w itunes w zwiazku z kupnem ipada. Przy pierwszej probie pobrania jakiejkolwiek aplikacji pobralo mi z rachunku karty platniczej 8.08PLN, wiec mam pytanie ile trwa taka weryfikacja karty i kiedy bede mogl normalnie kupowac i pobierac aplikacje?

#890 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 marca 2011 - 06:08

Mozesz od razu pobierać, kupować. Po kilku dniach oddają te 8 złotych, blokują tę kwotę przy każdym nowym urządzeniem.

#891 meyde9

meyde9
  • 13 postów

Napisano 22 marca 2011 - 18:19

No to ja mam jakiś problem.
Założyłem konto w itunes, podałem dane karty płatniczej (Visa Electron z Inteligo).
Kiedy chciałem pobrać Rzeczpospolita to ponownie pojawiło sie pytanie o dane karty, potwierdziłem te wcześniej podane i jak zobaczyłem z konta Inteligo odjęło mi 8,08PLN tytul operacji: ITUNES-EURO/ITUNES-EURO LUXEMBOURG. Ale program nie pobrał się. Kiedy teraz próbuję cokolwiek pobrać to wyskakuje mi ponownie pytanie o dane karty i po potwierdzeniu pojawia mi się:
Your payment method was declined, Please enter valid payment method information.

#892 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 29 marca 2011 - 08:01

Posiadam dwa konta - na US i PL, bowiem kiedyś jak to robilem to opłacało się takie rozwiązanie. Jak jest dziś? Czy też macie/zakladacie dwa konta do iTunes Store? Przyznam że wolałbym jedno, prawdziwe i tylko na PL, a nie taki bałagan. Ale aplikacji chyba nadal więcej tych w US?

#893 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 marca 2011 - 08:09

Mam dwa i przelogowywanie, które trwa dwie sekundy nie spędza mi snu z powiek, w US mam dla filmów i muzyki.

#894 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 29 marca 2011 - 08:29

Mi to też nie tyle co przeszkadza, bo z konta PL bardzo rzadko korzystam. Ale zamierzam uruchomić usługe MobileMe i nie wiem jakie AppleID wybrać czy to z US z którego częściej korzystam czy to na PL. Pomyślałem że czas zrobić porządek ale chyba jednak lepiej mieć dwa konta. Teraz pytanie - czy MobileMe moge założyć na to konto w US? Jak wiadomo tam dane są lekko 'oszukane'.

#895 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 marca 2011 - 08:46

Osobiście do Mobile me mam zupełńie inny login ;)

#896 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 29 marca 2011 - 09:04

ale podać musisz AppleID - czy do MobileMe ważne są dane (billing adress) przy koncie Apple? Czy może być nawet Tadżykistan? ;)

#897 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 marca 2011 - 09:14

ale podać musisz AppleID - czy do MobileMe ważne są dane (billing adress) przy koncie Apple? Czy może być nawet Tadżykistan? ;)

Tam chyba bez prawdziwich danych do karty, Ciebie nie przpuści (nie pamietam, mam od trzech lat już chyba)

#898 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 29 marca 2011 - 09:35

To wiem, w końcu jakoś zapłacić za to trzeba ;) Ale przy logowaniu do MobileMe wpisuje swoje konto do iTunes Store US (tam wiadomo, mieszkam w Chicago itd) i chodzi mi o to, czy nie będzie jakiś problemów/błędów przez to?

#899 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 marca 2011 - 09:38

Tak jak wspominałem powyżej, mam inny login, więc nie umiem rzetelnie odpowiedzieć na Twoje pytanie.

#900 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 29 marca 2011 - 10:34

Teraz zauwazyłem u siebie jednak też trzecie konto tzn. jeszcze inny login do MobileMe. Darmowe MobileMe mam na dwóch adresach mail - iTunes Store US i PL - tutaj na dwóch kontach mam Find My iPhone. A do MobileMe założyłem login @me.com Czy wie ktoś jak usunąć darmowe MobileMe z funkcją Find my iPhone? Zostawiłbym tylko to @me.com dla MobileMe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych