Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#826 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 31 grudnia 2010 - 10:04

To kiedy te testy na IQ przy rejestracji kont na myapple?

#827 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 31 grudnia 2010 - 12:30

W grudniu po południu :)

#828 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 01 stycznia 2011 - 23:26

Witam! Chcę założyć tym oto sposobem konto na App Store bez karty kredytowej, ale w pkt 10 (Tworzenie konta na komputerze) nie mogę wybrać opcji None, gdyż takowej nie ma. Może coś źle robię bo przyznam się jestem początkujący jeśli chodzi o sprawy iTunes i iPhone itp :) EDIT: Ok pojawiło się coś źle musiałem zrobić, ale teraz druga kwestia bo muszę uzupełnić swoje dane typu Imie Nazwisko Adres itp, podac prawdziwe dane czy niekoniecznie? :D

#829 Rutek19

Rutek19
  • 5 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 stycznia 2011 - 16:12

Witajcie... przepraszam ze draze ten banalny temat, ale moja cierpliwosc sie skonczyla otoz mam nastepujacy problem Posiadam Ipoda Toucha 3g, kupiony posiadal soft w wersji 3.1,wczoraj aktualnilem soft do wersji 4.2.1 wszystko bylo by ok gdyby nie to ze nie moge sie zalogowac na app store... na starszej wersij logowalem sie bez problemu, tutaj wskakje ze zle haslo... zalozylem ponownie konto i dalej wyskakuje mi bledne haslo, nie mam tez o wyboru none :/ probowalem tez zkorzystac z pomocy apple tzn chcialem odzyskac haslo starego konta ale nic z tego Czy to ze mam nowsza wersje usuwa mi konto?? Licze na wasza pomoc

#830 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 stycznia 2011 - 16:45

Witamy na forum Nowa wersja nie usuwa konta, owszem nie mam iPoda ale na iphone ani iPad, nie miałem takiego problemu jak Ty. Logowales sie z poziomu komputera? Tez wyskakuje złe hasło? None jest tylko jak "kupujesz" darmowa aplikacje.

#831 olmen

olmen
  • 13 postów
  • SkądZielonka

Napisano 04 stycznia 2011 - 17:34

Witam. Chciałbym sie zarejestrować na iTunes lecz link do poradnika nie działa. Mógł by ktoś podać mi nowy link?

#832 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 stycznia 2011 - 17:41

dokładna instrukcja jest w oficjalnym supporcie apple.

#833 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 stycznia 2011 - 18:01

Aj to moje dobre serce ;)
Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

#834 olmen

olmen
  • 13 postów
  • SkądZielonka

Napisano 04 stycznia 2011 - 21:44

A mam jeszcze takie pytanie, jest jakis sposob na to by sciagac platne gry/aplikacje?

#835 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 stycznia 2011 - 21:57

A mam jeszcze takie pytanie, jest jakis sposob na to by sciagac platne gry/aplikacje?

Tzn? Kupic po prostu.

#836 rafalm83

rafalm83
  • 6 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:01

Wędruje sobie Po internecie i po tym forum trochę czasu i nie umiem znaleść żadnej informacji pewnej niepodwazalnej dot. iTunes np UK. Jesli mam tam konto kupuje muzykę tutaj w Polsce łamiąc regulamin Apple podając tylko prawidłowy mail imię i nazwisko to czy dla polskiego prawodawstwa posiadam legalna muzykę czy jeszcze nie? Jeśli nie to co mogę zrobić by była ona legalna ta zakupiona w iTunes UK? Dodam ze dopiero zaczynam przygodę z Apple dotychczas kupowalem na juno/beatport i te serwisy wystawiają mi rachunek z VAT em europejskim respektowanym przez polskie prawo. Jak to jest z iTunes UK? dopiero mam zamiar cos na tym moim koncie UK kupic

#837 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:04

wystarczy przeczytać ten regulamin zanim go zaakceptujesz. ogólnie - potrzebujesz adresu z UK i karty z UK (ewentualnie gift card) żeby to było ładnie i zgodnie z prawem. Ogólnie - musisz być mieszkańcem UK.

#838 rafalm83

rafalm83
  • 6 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:07

Tyle to ja wiem juz założyłem konto :) tylko czy ta muzyka kupiona na iTunes w świetle polskiego prawa jest legalna?

#839 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:08

jak nie jesteś mieszkańcem UK - nie.

#840 rafalm83

rafalm83
  • 6 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:11

To mówi regulamin Apple bo regulamin ich to ich a co na to polskie prawo bo przebywajac na terenie polski obowiązuje mnie przeciez polskie prawo i ono jest nadrzedne. Pytam bo widzę ze sporo ludzi na tym forum kupuje tak muzykę.

#841 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:12

A moim zdanie jest ;) w świetle polskiego prawa. Łamie licencje a nie polskie prawo.

#842 rafalm83

rafalm83
  • 6 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:17

No tak mi sie wydaje tez wlasnie. Kupując na beatport nie musze sie martwić o legalnosc. mam papier VAT jest. A iTunes? Kupiłem sobie iPoda i tydzień potem ipada i kurcze z wygody wolałbym iTunes czy to legalne? Wiecie ja nawet mogę zapłacić jakiś VAT polski ale przecież w unii nie ma juz podatków importowych np z UK a taki zakup ja traktuje jako import na beatport sie podatek dodatkowy placi bo to US ale na itunes UK łamie regulamin ale nie prawo polskie bo to sie dzieje w obrebie unii tak mi sie wydaje. Dodajmy do tego co komisja EU powiedziała w sprawie Apple iTunes na terenie unni i w sumie mamy krzyżyk i ich blogoslawienstwo do zakupów w anglii

#843 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:31

Osobiscie kupuje w US i Nie martwię sie lagalnoscia, wszystkie rachunki masz w szczegolach konta.

#844 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:55

nie jest legalne. polskie prawo też na to nie pozwala. gdyby pozwalało to już by pewnie dawno tutaj weszli ze swoją ofertą (koszt w takim przypadku zerowy, prawda?) i udostępniliby to wszystkim. ten regulamin nie powstał dlatego, że mają takie widzimisię i sami chcą się ograniczać przecież. to jak z kupowaniem alkoholu w sklepie przez osoby niepełnoletnie. jak sprzedawca nie sprawdzi/wie - to on łamie prawo (i kupujący, ale głównie sprzedawca) jak sprzedawca zostanie oszukany (fałszywy dowód, etc.) to kupujący łamie prawo, nie sprzedawca. on sprawdził w swoim zakresie to co mógł. apple nie ma prawa sprzedawać w krajach gdzie nie ma na to licencji od wytwórni. sprawdza to w taki sposób jaki może - nie sprzedaje gift cardów poza danymi krajami, sprawdza podany adres, nie pozwala podpiąć metody płatności z innego kraju. oszukujesz tutaj TY. myśleć.

#845 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 stycznia 2011 - 08:42

Roberto myślimy, nie obrażaj Nas ;) Rozmawiałem juz dawno na ten temat z prawnikiem, powiedział, ze brak podstaw prawnych aby to było nie legalne z polskim prawem, mam założone konto US na prawdziwy adres zamieszkania (w dniu zakładania), na prawdziwe swoje dane osobowe, żadnych Joe Smith. Gift Cardy rowniez, tylko i wyłącznie legalnie zakupione.

#846 rafalm83

rafalm83
  • 6 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 09:08

No dobra ja założyłem konto na prawdziwe imię nazwisko adres email adres na fajny hotel w Londynie. Udowodni mi ktOś ze tam nie byłem kiedyś? :)

#847 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 stycznia 2011 - 09:13

My Tobie udowodnimy ;) własnie sobie wydrukowalem to co napisałeś, do sadu jak znalazł ;)

#848 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 stycznia 2011 - 10:05

konto w banku też założyć na adres pokoju hotelowego? no ludzie.

#849 rafalm83

rafalm83
  • 6 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 10:36

Rozmowa jest czysto teoretyczna nie mam zapędów do łamania Prawa. Dziękuje za rozwianie moich wątpliwości.

#850 pastorek23

pastorek23
  • 127 postów
  • SkądOstrów Wlkp. , PL

Napisano 13 stycznia 2011 - 13:07

czy jest sposób aby założyć konto w iStore UK bez karty ?

OK znalazłem

Oto link
http://support.apple...PL&locale=pl_PL

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych