Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#701 hogata002

hogata002
  • 3 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 14:03

dlatego poprosiłam o pomoc

#702 dzoners

dzoners
  • 37 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 22:43

Mam problem z weryfikacja konta. Dostaje maila weryfikujacego, naciskam na linka w nim i jestem odsylany na stronę Apple. Nigdzie na tej stronie nie ma miejsca do zalogowania się. Gdy probuje zalogować się w iTunes wyskakuje mi informacja o tymże moje konto nie jest zweryfikowane. Da się coś z tym zrobić?

#703 iMisiu

iMisiu
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 lutego 2010 - 23:32

Jeżeli pamięć mnie nie myli to ten link otwiera iTunes gdzie jest okienko z gratulacjami.

#704 dzoners

dzoners
  • 37 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 06:35

Własnie nie dziwna sprawa, z komputera się nie dało zarejestrować otwierał się główna strona Apple, ale udało się zarejestrować po otwarciu linka z iPoda.

#705 Silard

Silard
  • 15 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 20:49

Kod na darmowa aplikacje

Witam,

Mam następujący problem. Otrzymałem kod na darmowa aplikacje który mogę użyć tylko w US app store. Moje konto zarejestrowane jest na Polskę.

1. Czy po zmianie kraju na jaki zarejestrowane jest konto i skorzystaniu z kodu będę mógł ponownie zmienić kraj na Polskę?
2. Czy nie będzie problemów z aktualizacja aplikacji po takich zmianach?
3. Co z już zakupionymi aplikacjami? Dalej będę mógł z nich korzystać bezproblemowo?
4. Czy rachunki za kartę kredytową nie będą mi przychodzić gdzies w Chicago czy coś?

Opcja druga.
Założenie konta w us app store i sciągnięcie aplikacji na to konto.

1. czy po synchronizacji z nowym kontem aplikacje kupione na konto stare zostaną wymazane z iPhona?
2. Czy aplikacje z obu kont bedą wymieszane w iTunes?

Uprzedzając
- skorzystałem z opcji szukaj i nigdzie nie znalazłem klarownej odpowiedzi na trapiące mnie pytania.

Dodam tylko że aplikacja jest warta ok 20 Euro i szkoda żeby się zmarnowała.

Będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc ;)
Pozdrawiam

Edit:no i pytanie co Ty drogi Użytkowniku zrobiłbys na moim miejscu?

#706 klotek

klotek
  • 62 postów
  • SkądMiłkowice, Legnica, Poland, Poland

Napisano 19 kwietnia 2010 - 21:12

Co do opcji drugiej. Nie na iPhonie możesz mieć aplikacje czy ogólnie dane z kilku kont iTunes - ta liczba jest ograniczona do bodajże 5. Sam działam na 2: polskie i amerykańskie i nie sprawia to większych problemów. W iTunes to tylko lepiej pamiętać w którym ze sklepów jaką aplikacje się kupiło. Programy będą wymieszane, i będą bez problemu się synchronizować.

#707 Silard

Silard
  • 15 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 11:51

Dzieki za pomoc Klotek. Wszystko się powiodło ;)

#708 dryblas94

dryblas94
  • 2 postów

Napisano 01 maja 2010 - 11:28

Chce zalozyc konto ale nie moge klikam w tego linka co jest w poradniku ale nie moge znalesc "Get app" moze mi ktos powiedziec gdzie to jest;?

#709 gutekintruz

gutekintruz
  • 111 postów

Napisano 10 maja 2010 - 20:50

Jak zalozyc to konto? W Payment Method nie mam none

#710 adolat

adolat
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 maja 2010 - 11:38

Ściągnij program za free. Wtedy pojawi się ta opcja.

#711 gutekintruz

gutekintruz
  • 111 postów

Napisano 11 maja 2010 - 14:16

jaki program?

#712 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 11 maja 2010 - 14:22

Jakikolwiek darmowy program.

#713 Lycon

Lycon
  • 2 postów

Napisano 11 maja 2010 - 17:31

Wszystko poszło ok z darmową rejestracją oprócz tego że jak klikam w link aktywujący w E mailu to w chromie jest logo ładowanie apple i nic dalej. a w firefoxie i IE wyskakuje błąd ktoś wie jak to rozwiązać próbowałem z właczonym i wyłaczonym I tunes.

#714 jellyyy

jellyyy
  • 1 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 17:13

A dobrze wykonales punkt 2 i 3?
Sprobuj jeszcze raz.

Jaka masz wersje iTunes?
Ja mam najnowsza 7.4 i dziala ta funkcja.

Jak bedziesz mial dalej problem to moge zalozyc Ci konto (prosba na priva lub ichat)

---- Dodano 11-09-2007 o godzinie 13:53 ----
Faktycznie juz nie dziala! Zablokowali.

Jezeli sie komus uda jeszcze jakos zarejestrowac konto... prosze napiszcie jak i jaka wesje iTunes macie.

:(:(:(

Ja mam z tym problem też nie mam opcji none , czy jakoś tak , co mam zrobić ? skąd pobrać najnowsza wersja ?

#715 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 29 lipca 2010 - 17:47

Zaloz konto z poziomu ipoda/iphone/ipada, tam bedzie "none"

#716 M_nus

M_nus
  • 22 postów
  • SkądKielce, Poland, Poland

Napisano 06 sierpnia 2010 - 13:26

Cześć mam pytanie założyłem konto na iTunes z pod Windowsa z kartą debetową mBanku wszystko poszło ok i apple pobrało sobie kwotę i usunąłem tą karte potem kolejną kartę tym razem BZWBK i też wyrzuciłem ale przed usunięciem tej kartych pobrałem sobie darmową aplikacje ale jej nie instalowałem mam tylko ipoda i włączyłem sobie opcje bez karty czyli name czy to jest legalne i czy apple zwróci tą blokadę..... proszę o odp.

#717 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 08:55

Wy macie zamiast karty kredytowej, to PayPal ? Bo ja chciałem sobie wczoraj założyć na PP, ale nie widziałem tej opcji w appstore. Na 1 stronie widać, że był akceptowany. Zarejestrować się jako inny kraj czy co ? Bo już nie wiem...

#718 Gregory

Gregory

• 2 732 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 08 sierpnia 2010 - 09:34

Wy macie zamiast karty kredytowej, to PayPal ? Bo ja chciałem sobie wczoraj założyć na PP, ale nie widziałem tej opcji w appstore. Na 1 stronie widać, że był akceptowany. Zarejestrować się jako inny kraj czy co ? Bo już nie wiem...

W polskim App Store nie ma obecnie możliwości płacenia przez PayPal. Zobacz: Sklep App Store, punkt „Akceptowane metody płatności”.

#719 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 08:55

No to super. A mogę się zarejestrować jako Amerykanin, mieć PP. A potem w ustawieniach zmienić na Polskę ?

#720 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2010 - 09:27

musiałbyś mieć amerykańskie konto PP i tak. Polskiego ci nie przyjmie.

#721 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 11:09

No to głupio.... ;/ Będe musiał pobierać wszystkie pirackie rzeczy lub darmowe. Bo oni nie zrobią tego... ;/

#722 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 sierpnia 2010 - 11:30

No to głupio.... ;/ Będe musiał pobierać wszystkie pirackie rzeczy lub darmowe. Bo oni nie zrobią tego... ;/

Zaloz na polske i plac a nie kradnij, a jak chcesz muze to US i giftcards.

#723 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 14:54

No to powiedz mi jak nie mam karty Kredytowej... Tylko PP

#724 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 sierpnia 2010 - 14:59

A do PP nie trzeba karty, jak ja zakladalem jestem pewien, ze trzeba bylo, cos sie zmienilo, widze jestem nie na czasie :)

#725 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 15:25

Chodzi mi o to, że nie mogę założyć konta w iTunes, żeby płacić Paypalem. Tylko te karty kredytowe Visa itp... ;[

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych