Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#751 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 15:41

Tą karte internetową mam. Dawali do jakiejś gazety :D A co do tej prepaid to nie wiem czy wycofali, bo na stronce można zarejestrować, ale wróćmy do tej internetowej. Bedzie można nią płacić w Appstore ?

#752 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 sierpnia 2010 - 15:42

Tak, oczywiście w polskim.

#753 zavader

zavader
  • 298 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2010 - 15:49

App Store - Aktualizacje w rożnych sklepach w EUR. Hej, Moje pytanie brzmi nastepujaco - kupilem iPada w Hiszpanii, a poniewaz jestem tu rok, to zalozylem konto w tutejszym banku i otrzymalem karte platnicza. Zmienilem wiec w moich ustawieniach konta iTunes region na Hiszpanie, zarrjestrowalem nowy adres i nowa karte. Moge spokojnie teraz sciagac ze sklepu ES. I moje pytanie teraz brzmi - czy aktualizacje aplikacji ktore kupilem w PL store beda sie aktualizowaly automatycznie? Czy bede musial przelaczac miedzy regionami / sklepami zeby sprawdzac aktualizacje? Zastanawiam sie czy nie wygodniejsze jest stworzenie dwoch kont - jednego PL i jednego ES i szybsze po prostu przelaczanie, niz za kazdym razem zmiana karty krredytowej. Chyba ze to bedzie wskakiwalo od razu? Macie jakies doswiadczenia?? I inna sprawa, czy podcasty dostepne w ES store sa tez dostepne w PL i vice versa. Czy to kwestia wyszukiwania? Czy nie ma takiej opcji?

#754 genu

genu
  • 43 postów

Napisano 25 września 2010 - 11:57

Ja mam 2 konta i za każdym razem muszę logować się na jednym - sprawdza aktualizacje, pokazuje mi np.5, ale z Polskiego pobiera 2 i pokazuje, że nie ma więcej do pobrania, potem loguje się do amerykańskiego i wtedy pobiera mi 3 "zaginione" aktualizacje. A czasem muszę się zalogować do amerykańskiego czy polskiego, żeby znalazł jakieś. Ale ogólnie, żeby pobierać aktualizacje musisz się przelogowywać na sklepy, gdzie zostały one zakupione.

#755 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 września 2010 - 12:08

Czy to kwestia wyszukiwania? Czy nie ma takiej opcji? Wyszukaj i sprawdź.

#756 zavader

zavader
  • 298 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 września 2010 - 14:16

Otoz dzis wlasnie mialem dwia aktualizacje, i mimo ze bylem zalogowany w ES sklepie, pobralo mi programy ze sklepu PL. Wiec mysle ze programy moga byc przypisane do konta (bo konto mam to samo, w sensie nazwe uzytkownika w obu krajach), i pobiera aktualizacje niezaleznie od tego jaki krwj aktualnie jest aktywny.

#757 Keira_7

Keira_7
  • 1 postów

Napisano 28 października 2010 - 18:49

Zaloz konto z poziomu ipoda/iphone/ipada, tam bedzie "none"

A mogłabym wiedziec co to znaczy z poziomu ipod/iphone?

#758 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 października 2010 - 18:51

Tzn, ze poprzez iphone a nie komputer.

#759 BigStuff

BigStuff
  • 28 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 22:53

Witam, Mam problem związany z założeniem konta na iTunes Store US, po pierwsze nie mam do wyboru opcji metody płatności: "none". Z tego co wyczytałem, trzeba najpierw ściągnąć skądś jakąś darmową aplikacje? Co, jak? Pozdrawiam

#760 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 listopada 2010 - 23:02

Witam,
Mam problem związany z założeniem konta na iTunes Store US, po pierwsze nie mam do wyboru opcji metody płatności: "none". Z tego co wyczytałem, trzeba najpierw ściągnąć skądś jakąś darmową aplikacje? Co, jak?
Pozdrawiam

Przeczytaj dokladnie to co jest w tym watku, przeciez to banalne. Klikasz na darmowa aplikacje i ja sciagasz, itd.

#761 BigStuff

BigStuff
  • 28 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 23:18

Klikam dwa razy na darmową aplikacje i wyskakuje okienko logowania... Edit. I po tym mi się udało ;). Mógłbyś mi tylko udzielić informacji, jak i czy w ogóle trzeba zmieniać "country/region" z opcji "Polska"?

#762 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 10 listopada 2010 - 00:29

Może to nie jest odnośnie zakładania konta, ale w sumie związane z kontem otóż niedawno autoryzowałem konto w iTunes Store z karta ( eKarta - mBank ) i pobrało mi dwukrotnie w wysokości 7,85 - ITUNES-EURO LUXEMBOURG. Później pobrałem 2 płatne appsy : 0,79 i 1,59. Za tą mniejszą pobrało mi już kasę z konta, a za drugą zablokowali mi konto że nie mogą pobrać tej kwoty z konta - ze względu na brak środków. Czy te dwie takie same opłaty są za połączenie karty z kontem? Słyszałem, że Apple zwraca tą kwotę, jak to wygląda?

#763 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 listopada 2010 - 07:24

Może to nie jest odnośnie zakładania konta, ale w sumie związane z kontem otóż niedawno autoryzowałem konto w iTunes Store z karta ( eKarta - mBank ) i pobrało mi dwukrotnie w wysokości 7,85 - ITUNES-EURO LUXEMBOURG. Później pobrałem 2 płatne appsy : 0,79 i 1,59. Za tą mniejszą pobrało mi już kasę z konta, a za drugą zablokowali mi konto że nie mogą pobrać tej kwoty z konta - ze względu na brak środków. Czy te dwie takie same opłaty są za połączenie karty z kontem? Słyszałem, że Apple zwraca tą kwotę, jak to wygląda?

Tak pobiera ale tylko raz, chyba ze autoryzowales dwa rozne urzadzenia, oddaje po jakims czasie.

---------- Wpis dodano o 07:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 07:22 ----------

Klikam dwa razy na darmową aplikacje i wyskakuje okienko logowania...

Edit.
I po tym mi się udało ;). Mógłbyś mi tylko udzielić informacji, jak i czy w ogóle trzeba zmieniać "country/region" z opcji "Polska"?

Na US dzialaja tylko gift cardy, polskie karty nie oraz trzeba podac adres w US, waluta dolar. Polskie konto obsluguje Nasze karty i jest w Euro, osobiscie mam konto w obu.

#764 BigStuff

BigStuff
  • 28 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 15:41

Mnie generalnie rozchodzi się o pobieranie okładek albumów. Do tego celu mam mieć konto w iTunes Store i wpisany region US, tak?

#765 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopada 2010 - 15:55

Mnie generalnie rozchodzi się o pobieranie okładek albumów. Do tego celu mam mieć konto w iTunes Store i wpisany region US, tak?

Tak. Wówczas iTunes będzie pobierał okładkę albumu.

#766 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 11 listopada 2010 - 04:56

Ale głównie pobiera okładki do muzyki zakupionej w iTunes Store.

#767 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 06 grudnia 2010 - 19:45

App Store US Witam.Mam pytanie.tydzien temu moj brat kupił sobie ipod touch i załozyłem mu konto w Polskim app store.W tym wpisałem dane mojej karty debetowej w dolarach.I teraz nosze sie z zamiarem kupienia dla siebie Iphonea.Czy bede mogł sobie ząłozyć konto w US appstore i wpisac sobie tą samą kartę debetowa która mam u brata??

#768 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 grudnia 2010 - 19:56

Nie, polskie karty nie działają w US.

---------- Wpis dodano o 19:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:55 ----------

Oczywiscie mam na mysli US AppStore.

#769 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 15:47

czyli wtedy tylko Gift Card ??

#770 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 grudnia 2010 - 15:53

Tak, tylko Gift Card.

#771 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:40

a jak zarejestrowac konto w US store ??

#772 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:44

a jak zarejestrowac konto w US store ??

hmmm skorzystaj z szukajki na forum, jest mnóstwo info na ten temat.

---------- Wpis dodano o 18:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:43 ----------

http://myapple.pl/ip...unes-store.html

#773 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 19:39

Ok znalażłem.Własnie jestem na etapie zakłądania konta w us app store.kliknołem w "none" i teraz jaki adres mam wpisac?? moj polski ??

#774 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2010 - 19:44

Nie, amerykański. Użyj google (hotel, ambasada)

#775 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:20

a imie i nazwisko zmyslone ??

---------- Wpis dodano o 20:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:52 ----------

Ok juz zarejestrowałem.Zeby móc poki co scigac darmowe aplikacje to moge to robic czy musze miec aktywną Gift Card ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych