[MUZYKA] Czego słuchacie? Co lubicie?
Napisano 10 kwietnia 2006 - 20:30
Napisano 22 kwietnia 2006 - 08:58
EDITORS - The Back Room[/center:c59de4df3d]
Ciekawa muzyka o dosyć alternatywnym brzmieniu. Generalnie nie lubie klasyfikowania i szufladkowania stylów więc nawet nie będę próbował :wink:
Tutaj próbki (Real Player):
Munich, Blood i All sparks
A tu więcej na
Amazon.com
Napisano 22 kwietnia 2006 - 17:56
...a zwłaszcza kawałek "Heat Beat" 8)
Napisano 27 kwietnia 2006 - 11:02
a zwłaszcza pierwsze 7 kawałków
i 10 kawałek
Napisano 27 kwietnia 2006 - 11:05
wczoraj stworzyłem z kumplem nowy gatunek zwany Disko Szau(sza)
zapraszam na:
NSPK - Disko Szau
Napisano 27 kwietnia 2006 - 11:38
a co powiecie na disko polo?
wczoraj stworzyłem z kumplem nowy gatunek zwany Disko Szau(sza)
zapraszam na:
NSPK - Disko Szau
No całkiem całkiem
A tak na serio to podstawa to solidny punkrock.np. ostatnio rządzi mym odtwarzaczem płytka: Dropkick Murphy's "The Warrior's Code"
No i klasyka gatunku: THE MISFITS "Famous monsters"
Napisano 27 maja 2006 - 10:07
Ostatnio głównie słucham płytki Boca 45 pt. Boca's Jukebox.
Fenomenalny mix 45 utworów od Jamesa Browna, przed Deep Purple po Beastie Boys.
Okładka i zestaw utworów >>> tutaj.
Dodatkowo polecam DJ Andy Smitha. Z jego strony można ściągnąć i posłuchać całych zestawów.
Link do downloadsów >>> tutaj.
Miłego słuchania.
Napisano 27 maja 2006 - 13:58
Austriacko-francuscy satanisci dzialaja od 1993 i sa w dobrej formie, ich nowa plyta :sunwar the dead: kladzie na lopatki. Jak zwykle, delikatne kobiece soprany, odlotowe partie smyczkow (naprawde, niecodzienne aranzacje violi, skrzypiec i wiolonczeli!), obledne chory (muzyke na plycie nagrywalo 50 osob), do tego troche elektroniki.
Jak zwykle i piekno ale i drapieznosc. Elend znowu stanowi klase w muzyce neoklasycznej.
Jakby ktos chcial posluchac innej strony muzyki:
http://www.elend-music.org/
a tu strona polskich wyznawcow
http://elend.prv.pl/
Napisano 29 maja 2006 - 17:37
Napisano 29 maja 2006 - 17:41
Z tym się zgadzam, najlepsza płytka Metalki 8)metallica - kill'em all -nie ma drugiej takiej ostrej plyty na swiecie a to byl debiut!
A to tak jak u mnie :mrgreen:- dalej mam wszystko massive attack
Napisano 29 maja 2006 - 20:57
- metallica - kill'em all -nie ma drugiej takiej ostrej plyty na swiecie a to byl debiut!
Kocham Kill'em all!! Ale dla mnie numero uno to stary Slayer. Captor of sin, mandatory suicide, reign in blood, aggresive perfector, necrophiliac itp kawalki do dzisiaj rzadza u mnie w samochodzie. Zwlaszcza jeszcze te nieporadnie zgrane ale miazdzace bebny Dave'a Lombardo na Hell Awaits. Do dzis dla mnie w muzie nie elektronicznej wyznacznikiem poweru jest jazda na dwie stopy na perkusji.
Potem wielki Lombardo pojawial sie w Grip Inc., w Voodoo Cult i w koncu wyladowal u starego piernika Zorna:) !
- dalej mam wszystko massive attack
A mnie tylko kreci prayer for england A lubisz portisheady jedne ?
pozdr
Napisano 29 maja 2006 - 21:44
Napisano 30 maja 2006 - 07:03
Napisano 30 maja 2006 - 11:42
slayer... pamietam, stulecia temu, nagrywalem pewnego niedzielnego wieczoru, jeszcze chyba z trojki, nie pamietam juz tytulu audycji - byla muzyka mlodych i to drugie wlasnie... w kazdym razi piractwo az milo;) i sciagnalem- przepraszam, przegralem sobie south of heaven, to bylo cos! zaraz w poniedzialek w szkole- sluchales nowgo slayera?! sie dzialo!
Tak, to nawet Man puszczal. Po audycji dawali caly album do zgrania sobie. Nawet dawali przerwe na przelozenie kasety!! Szczescie ze wtedy byly Kasprzaki na licencji Grundiga i nagrywaly calkiem dobrze )))
Tak samo zgrywalem gry na C64, puszczali radiem. Taka transmisja bezprzewodowa )
Napisano 30 maja 2006 - 20:48
Napisano 31 maja 2006 - 19:53
A propos Slayera... Według niektórych metal dzieli się na: to co powstało przed "Reign In Blood", "Reign In Blood", oraz to co powstało po "Reign In Blood".
...choć ja tam i tak wolę "South Of Heaven" Cool
Niektorzy (frajerzy jacys:) ) tak dziela metal na przed "Arise" Sepultury i po...
Slayer to jeden z 3-4 zaledwie zespolow (obok Elend i MyDyingBride) gdzie uwielbiam WSZYSTKIE plyty.
Nawet kiedys w nocy TVN albo Pols(zm)at puscil horror z muza Slayera -Drakula2000 o ile sie nie myle. Tam byl kawalek z "God hate us all"-o ile pamietam "Bloodline".
Jeszcze tylko nie zdobylem tego setu wydanego na 20 lecie Slayera. Za jedyne 90 dolcow amerykanskich..
Napisano 31 maja 2006 - 20:06
Napisano 31 maja 2006 - 21:16
Jak już jest mowa o Slayerze to warto przesłuchać Divine Intervention (mój ulubiony, najbardziej klimatyczny). Nagrana już bez Lombardo, ale Paul Bostaph też wie do czego służy perkusja Wink.
"Hunting, fighting, killing whore.." po prostu miazdzy. Ostatnia plyta Slayera w starym stylu.
Napisano 31 maja 2006 - 21:32
Napisano 31 maja 2006 - 23:26
Napisano 01 czerwca 2006 - 07:23
A do samochodu Dave Matthews Band.....
a u mnie w samochodzie DMB w wersji koncertowej na zmianę Z Dave'm Matthewsem solo (akustyczny 'Gravedigger' rządzi)
Napisano 01 czerwca 2006 - 11:54
[..]
Niedawno w szwabskim "Dzienniku" byla laurka o Vaderze-ze to jedyny polski zespol, ktory zrobil taka kariere na swiecie ze Edi Gorniak z Myslovitz do spoly polowy nie sprzedali za granica tego co Vader na 4 kontynentach.
No są w iTunes.. kurde chłopaki z Olsztyna w iTunes 8)
Napisano 01 czerwca 2006 - 16:44
Japonsko:
Polysics www.polysics.com
Melt Banana www.skingraftrecords.com/bandhtmlpages/meltban.html
FoB
Boom Boom Satelites
Three Michelle Gun Elephant www.universal-music.co.jp/tmge/
Guitar Wolf www.guitarwolf.net
Afrykansko (Kwaito)
www.ghettoruff.co.za
Mzekezeke
Zola
Mandoza
DJ Cleo
Ostro:
In Extremo www.inextremo.de
Ramstein
Tanzwut
Ratos de Porao www.ratos.com.br
Subway to Sally
Rollins Band
Kyuss
elektrycznie:
Aaviko
Zoot Woman www.zootwoman.com/
Les Rythmes Digitales www.astralwerks.com/lrd/
Ladytron
Whomadewho
Headman
Jeans Team www.jeansteam.de
Monkey Mark
Mouse on Mars www.mouseonmars.com
Munk
Stylophonic
:mrgreen:
Napisano 01 czerwca 2006 - 21:52
In Extremo www.inextremo.de
Ramstein
Tanzwut
Kubat, jako dudziarz musze sie spytac-a znasz/lubisz Corvus Corax? To chlopaki z Tanzwuta, tyle ze na samych dudach i bebnach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych