Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[MUZYKA] Czego słuchacie? Co lubicie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2031 odpowiedzi w tym temacie

#601 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 23:26

Ostatnio tego.
YouTube - Jajniki Satana Zjedz Kota

#602 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 11 stycznia 2009 - 13:37

Ostatnio zakochałem się w Eels - szczególnie płytka Electro-Shock Blues - wspaniałe teksty i muzyka.

#603 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 stycznia 2009 - 20:10

Tak z czystej ciekawości pytanie moje kieruję do fanów Pink Floydu (i nie tylko). Która solówka bardziej się Wam podoba, ta z High Hopes czy może z Comfortably Numb ? Moim skromnym zdaniem obie są genialne, jednak ze wskazaniem na tą drugą :)

#604 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 stycznia 2009 - 10:12

Ostatnio słucham 4 piosenek na okrągło: Chylińska - Niczyja Blue Öyster Cult - Dont Fear The Reaper Hinder - Far from home Godsmack - Serenity Zabójcz combo :)

#605 iKapi

iKapi
  • 256 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 stycznia 2009 - 22:52

czekam na nowy album U2 a teraz slucham ich nowego singla Get On Your Boots i mysle ze jest niezly.

#606 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 22 stycznia 2009 - 23:05

wszystkiego po trochu,choć na iP przeważa głównie OOMPH!, L'Ame Immortelle i sporo rocka gotyckiego,to mam również dużo elektroniki (Kraftwerk i nie tylko)mnustwo staroci z lat 80-tych,nawet kilka klasyków Sinatry,Wagnera,,polecam czasem odkurzyć klasyki:)

#607 Hidden_Lucas

Hidden_Lucas
  • 78 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 22 stycznia 2009 - 23:40

Stefani Heinzmann - the Unforgiven oraz ogolnie caly album "Masterplan" jak dla mnie cos fajnego, podoba mi sie glos tej mlodej dziewczyny ;) no i slucham ostatnio Andy McKee, mistrz gitary akustycznej :D

#608 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 23:42

POLUCJANCI !!! POLUCJANCI!!! POLUCJANCI !!! POLUCJANCI!!! POLUCJANCI !!! POLUCJANCI!!! POLUCJANCI !!! POLUCJANCI!!! POLUCJANCI !!! POLUCJANCI!!!

#609 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 23 stycznia 2009 - 20:39

Tak z czystej ciekawości pytanie moje kieruję do fanów Pink Floydu (i nie tylko). Która solówka bardziej się Wam podoba, ta z High Hopes czy może z Comfortably Numb ? Moim skromnym zdaniem obie są genialne, jednak ze wskazaniem na tą drugą :)

Obie bledną przy ,,Dogs" z ,,Animals'', konkretniej 6 minuta. A z tych co wymieniłeś, to Comfortably.

#610 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 23 stycznia 2009 - 21:43

Ostatnio tylko cztery płyty: Hey - Sic! Czesław Śpiewa - Tesco Value Pustki - Koniec Kryzysu Kate Bush - Hounds of Love Oczywiście Polecam! ;)

#611 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 21:33

Te są*mało flojdowe jak dla mnie. Posłuchaj Echoes, Dogs, Careful with that axe, Eugene czy Have a cigar ;)

#612 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 25 stycznia 2009 - 21:38

Polać mu! Dobrze prawi!

#613 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 17:53

Te są*mało flojdowe jak dla mnie. Posłuchaj Echoes, Dogs, Careful with that axe, Eugene czy Have a cigar ;)

We floydach zdecydowanie zakochalem sie przed laty od solowki Shine on you crazy diamonds.. do dzis mam ciary... pozdro

#614 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lutego 2009 - 11:39

ale te dwie najbardziej mnie ujmują ;)

teraz od dłuższego czasu leci:
http://img151.images...zzzzzzzrm3.jpg/

Dołączona grafika

i z płyty Hey: MTV Unplugged - Angelene [feat. Agnieszka Chylińska]

#615 mf.31101985

mf.31101985
  • 723 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 02 lutego 2009 - 11:49

Ostatnio te dwie płyty na zmianę,... no, może T.M.C. częściej ;)

This Mortal Coil: "It'll End In Tears" [1984]

Dołączona grafika

Massive Attack: "Blue Lines" [1991]

Dołączona grafika

#616 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 12:28

Dołączona grafika

Czas w końcu dorosnąć do klasyki :)

Polecam wszystkim, świetna płyta

#617 iSławek

iSławek
  • 31 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 12:48

Jeżeli Pink Floyd to również (tytuł dobrze znany niektórym Apple maniakom) Final Cut. Bardzo nastrojowa płyta.
Dołączona grafika

#618 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 lutego 2009 - 22:30

:E Jak na moje najbardziej beznadziejna. Waters sobie wymyślił, że zrobi coś epokowego, wzruszającego i w ogóle. A straszliwie toto nudne. Raz próbowałem sobie zrobic maraton i przesłuchać wszystkie ich płyty na raz, na Final Cut poległem. Jak na moje najgorsza płyta Floydów.

#619 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 01:08

We floydach zdecydowanie zakochalem sie przed laty od solowki Shine on you crazy diamonds.. do dzis mam ciary... pozdro

oj no ja też, a zawsze jak słucham solo z High hopes zaczynają*mi cieknąć po pysku łezki wzruszenia, niemniej jednak tamte które podałem wyżej są*lepsze po prostu ;)

---- Dodano 04-02-2009 o godzinie 01:10 ----

:E

Jak na moje najbardziej beznadziejna. Waters sobie wymyślił, że zrobi coś epokowego, wzruszającego i w ogóle. A straszliwie toto nudne. Raz próbowałem sobie zrobic maraton i przesłuchać wszystkie ich płyty na raz, na Final Cut poległem. Jak na moje najgorsza płyta Floydów.

Ja się*powoli przekonywuję do tej płytki, niemniej jednak nadal nie mogę*powiedzieć, że ją lubię. Siedzi na samym końcu, będąc flojdowym wyrzutkiem i stłamszonym Watersowym dziełkiem - Amused To Death lepsze jest o wiele z tych łotersowych ;)

#620 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 lutego 2009 - 15:12

jak już zeszliśmy na temat Pink Floydu, to która wg. Was płyta jest najlepsza?

#621 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 lutego 2009 - 12:41

Ostatnio to:
Dołączona grafika

Bardzo miła, spokojna, nastrojowa muzyczka. Idealna na zimowe wieczory ;]

#622 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 lutego 2009 - 20:15

Ponownie:
Dołączona grafika
Najbardziej popowa rzecz jaką stworzył Mike Patton(ex. Faith No More).
Reszta jego solowej twórczości to psychowkręty, które zresztą też uwielbiam :)

#623 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 13:45

jak już zeszliśmy na temat Pink Floydu, to która wg. Was płyta jest najlepsza?

Animals!

Na drugim, daleko w tyle, genialne płytki pokroju Meddle, Atom Heart Mother, Ummagumma, Wish You Were Here, Relics (ten składak jest boski!).

Większość pewnie wywali na pierwsze miejsce Dark Side. Jak dla mnie płyta jest świetna, ale kompletnie już*nie w stylu tych flojdów których kocham najbardziej ;D

BTW, dzisiaj się*strasznie nakręciłem na latynowską*muzykę, ogólną taką*i kubańską. Ale wyjątkowo nie buena vistę, wszystko dookoła, kubański hip-hop (orishas, największa formacja kubańska), jakieś*poboczne, np. kawałek Gorillaz z członkiem BVSC, jezu, jaką*mam chrapkę na to, jak mi dziewczyna nie przywiezie fajnych płyt stamtąd to jej*chyba łepek ukręcę :E

#624 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2009 - 18:23

Moja ulubiona płyta Pink Floydu to zdecydowanie 'The Wall', jednak w ostatnim czasie prawie cały czas słucham ich nagrań zarejestrowanych na różnorakich koncertach, wg. mnie są zupełnie inne od nagrań studyjnych, i chyba dzięki temu są po prostu lepsze. po wstępnym przesłuchaniu ciekawie się zapowiada najnowszy album Franza Ferdinanda pt. Tonight: Franz Ferdinand

#625 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 18:28

Przecież*The Wall to album wybitnie studyjny jest, przynajmniej w założeniu. Album studyjny, film plus wielka trasa koncertowa obok.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych