[MUZYKA] Czego słuchacie? Co lubicie?
Napisano 06 lutego 2009 - 18:37
Napisano 06 lutego 2009 - 21:59
Napisano 06 lutego 2009 - 23:32
Napisano 07 lutego 2009 - 00:17
pisząc o nagraniach koncertowych miałem na myśli albumy takie jak:
Is There Anybody Out There (The Wall Live), Pulse czy Delicate Sound Of Thunder.
wgłębiał się ktoś kiedyś w literaturę poświęconą Pink Floydom?
Jest coś co warto przeczytać, szczerze mówiąc nigdy nie sięgałem po książki na ich temat...
Posłuchaj sobie Davida Gilmoura, jego "Live In Gdansk" - fenomenalne. Obok, Roger Waters i "In The Flesh" - mega!
---- Dodano 07-02-2009 o godzinie 00:19 ----
Dlaczego tu sie dyskuja toczy tylko na na temat Pink Floyd?
Czy ktoś tu poza mną słucha najwybitniejszego zespołu jakim jest Led Zeppelin?
Bo Floydzi są*najlepsi i nic gitarkowego im nie dorównuje ;P Zeppelini ujdą, lubię*ich w sumie, ale nie żebym kochał. Fajne jest "łota chołota" (coś tam, whotta lotta love, jakoś*tak), i płyta in through the outdoor
Napisano 07 lutego 2009 - 00:24
Napisano 07 lutego 2009 - 00:28
Napisano 07 lutego 2009 - 00:39
Napisano 07 lutego 2009 - 01:56
to pokazuje lepiej niż wymienianie
a co do dyskusji powyżej to jeśli chodzi o klasyków to wiadomo, że The Doors ponad wszystko.
Żadna płyta Pink Floyd nie przemówiła do mnie nigdy tak jak "Strange Days".
Napisano 07 lutego 2009 - 10:14
Posłuchaj sobie Davida Gilmoura, jego "Live In Gdansk" - fenomenalne. Obok, Roger Waters i "In The Flesh" - mega!
Mam album 'Live in Gdańsk' - wydanie 4 płytowe, dodam tylko, że byłem obecny na tym koncercie w 2006 roku w Stoczni. Wrażenie nie zapomniane... szczególnie solówka z Comfortably Numb czy Echoes
Napisano 07 lutego 2009 - 15:17
Dlaczego tu sie dyskuja toczy tylko na na temat Pink Floyd?
Czy ktoś tu poza mną słucha najwybitniejszego zespołu jakim jest Led Zeppelin?
Mam wszystkie płyty "Cepów" oczywiście na vinylach mp3 lub inne formy się do tego nie umywają Uwielbiam też AD/DC, Stonesów i wszystko co ma w sobie gitarę Ale generalnie to słucham wszystkiego
Profil muzyczny yasiek_u â UĹźytkownicy w Last.fm
---- Dodano 07-02-2009 o godzinie 15:20 ----
Pink Floyd jak najbardziej za oczywiście ale dla mnie oni są bardziej na taki deszczowy wieczór. No i u nich chodzi głownie o muzyke, natomiast Led Zeppelin, ich granie + wokal Plant'a to coś niesamowitego
Napisano 07 lutego 2009 - 15:40
Napisano 07 lutego 2009 - 18:36
Mam album 'Live in Gdańsk' - wydanie 4 płytowe, dodam tylko, że byłem obecny na tym koncercie w 2006 roku w Stoczni. Wrażenie nie zapomniane... szczególnie solówka z Comfortably Numb czy Echoes
też*byłem, Echoes było absolutnie przefantastyczne
---- Dodano 07-02-2009 o godzinie 18:43 ----
Pink Floyd jak najbardziej za oczywiście ale dla mnie oni są bardziej na taki deszczowy wieczór. No i u nich chodzi głownie o muzyke, natomiast Led Zeppelin, ich granie + wokal Plant'a to coś niesamowitego
Znowu, generalizowanie całości po paru kawałkach. Ja się*nie zgadzam, znam niemalże na pamięć wszystkie płyty (yhh, a chciałbym nie znać i móc poznawać*to na nowo ;D) i o ile z doorsami można by to porównywać*jakoś, to Zeppelini się nie umywają. Fajna muzyczka, i w ogóle, ale brakuje tej głębi, tego "czegoś". Doorsi dają*radę, ale też nie ma tego "czegoś", co potrafili sobie Flojdzi wyrobić.
Dla mnie, różnica w odbiorze flojdów i doorsów jest taka, że przy płycie flojdów lubię usiąść, posłuchać, pomyśleć nad tekstami a doorsów, to lubię*sobie po pijaku pośpiewać Chociaż*niektóre teksty są*wypasione naprawdę*i można nad nimi przysiąść*nieco dłużej. Mi u nich jednak nieco melodyjności brakuje po prostu, są*bardziej "ostrzy", niż*flojdzi.
Napisano 07 lutego 2009 - 20:13
Znowu, generalizowanie całości po paru kawałkach. Ja się*nie zgadzam, znam niemalże na pamięć wszystkie płyty (yhh, a chciałbym nie znać i móc poznawać*to na nowo ;D) i o ile z doorsami można by to porównywać*jakoś, to Zeppelini się nie umywają. Fajna muzyczka, i w ogóle, ale brakuje tej głębi, tego "czegoś". Doorsi dają*radę, ale też nie ma tego "czegoś", co potrafili sobie Flojdzi wyrobić.
Dla mnie, różnica w odbiorze flojdów i doorsów jest taka, że przy płycie flojdów lubię usiąść, posłuchać, pomyśleć nad tekstami a doorsów, to lubię*sobie po pijaku pośpiewać Chociaż*niektóre teksty są*wypasione naprawdę*i można nad nimi przysiąść*nieco dłużej. Mi u nich jednak nieco melodyjności brakuje po prostu, są*bardziej "ostrzy", niż*flojdzi.
Ja nie generalizuję po paru kawałkach bo też znam ich płyty Kilka nawet mam na vinylach Lubie ich, jak najbardziej ale jakoś rzadko mam na nich klimat. I tak, wielki PLUS dla Ciebie i dla wszystkich którzy słuchają Floyd'ów bo to kawał dobrej i prawdziwej muzyki.
A tak odchodząc od ich tematu polecam nową płytkę John'a Frusciante "The Empyrean". Naprawdę dobry album. Jest tu moc, spokój, rock, folk, psychodela
Napisano 07 lutego 2009 - 20:25
Napisano 08 lutego 2009 - 16:05
Napisano 08 lutego 2009 - 19:11
Napisano 08 lutego 2009 - 20:48
Napisano 08 lutego 2009 - 21:07
The Birthday Party: "Junkyard" [4AD, 1982]
Napisano 08 lutego 2009 - 22:15
Mam wszystkie płyty "Cepów" oczywiście na vinylach mp3 lub inne formy się do tego nie umywają Uwielbiam też AD/DC, Stonesów i wszystko co ma w sobie gitarę Ale generalnie to słucham wszystkiego
Profil muzyczny yasiek_u â UĹźytkownicy w Last.fm
---- Dodano 07-02-2009 o godzinie 15:20 ----
Ja mam gramofon i pare płyt, ale płyty Led Zep są bardzo drogie ;] Powiedzmy, że nie lubie takiej muzyki, jaką robili floydzi, aczkolwiek też uwaząm, że odwalili kawał świetnej roboty.
The Birthday Party: "Junkyard" [4AD, 1982]
Takiej okładki to jeszcze moje gały nie widziały xD
Napisano 08 lutego 2009 - 22:46
Takiej okładki to jeszcze moje gały nie widziały xD
Autorem grafiki na okładce jest Ed "Big Daddy" Roth, znany amerykański karykaturzysta
Napisano 08 lutego 2009 - 23:11
Napisano 08 lutego 2009 - 23:21
ja ostantio, kings of leon - only by the night, polecam bardzo ten album
Dokładnie!
Płytka wyśmienita od pierwszej do ostatniej sekundy
Napisano 09 lutego 2009 - 00:18
Napisano 09 lutego 2009 - 16:17
ja ostantio, kings of leon - only by the night, polecam bardzo ten album
w szczególności utwór Closer i Sex On Fire.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych