Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[MUZYKA] Czego słuchacie? Co lubicie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2031 odpowiedzi w tym temacie

#576 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 grudnia 2008 - 12:14

U mnie ostatnio króluje Nick Cave.

#577 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 13:12

ogladalem ostatnio dvd Cave'a, dawało bardzo radę, szczególnie, że Blixa jako gitarzysta Cave'a jest zajebisty (czy zajebsity na tym forum to także przekleństwo?), za to w swoim macierzystym zespole (Einsturzende Neubauten) robi z siebie totalnego pajaca i mysli, że jest jakimś niemieckim mesjaszem ;/

#578 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 13:15

Mam wszystkie płyty, ale ostatnia była zdecydowanie najlepsza ;)

BTW moim zdaniem najlepsze ich kawałki to: 'The Best Of You', 'Times Like These' oraz 'Learn To Fly' :)

zdecydowanie najlepsze kawalki ;) . Next Year z plyty Nothing Left to Lose jest tez super :)

#579 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 21 grudnia 2008 - 13:36

zdecydowanie najlepsze kawalki ;) . Next Year z plyty Nothing Left to Lose jest tez super :)

FooFighters leciało u mnie cały czas na wakacjach ;) To byli czasy...

#580 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 21 grudnia 2008 - 14:03

W takim razie musze swoje 3 grosze wrzucic do tego watku:) Moje ulubione i najulubiensze: 1Deep Purple - zarowno z Gillanem jak i Coverdalem na vocalu 2Led Zeppelin 3Budgie 4Orphaneland - metalorock z Izraela - wymiata:) 5Kat 6Turbo 7Black Sabbath - z Prince of Darkness:) I wiele innyc z tego gatunku:)

#581 iQba

iQba
  • 129 postów
  • SkądTarnów

Napisano 21 grudnia 2008 - 23:07

To i ja się dołącze;) -Cradle of Filth ( Hallowed by the name i Nymphetamine ) -Dimmu Borgir ( Serpentine Offering i Progenies of the Great Apocalypse ) -Pink Floyd -Flight of the Conchords -Joe Satriani -X-Ray Dog -Armin van Buuren

#582 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2008 - 11:21

Ostatnio Converge namiętnie ;)

#583 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 12:16

z tego ogólny wniosek - MACowcy - MetAlowCy ;)

#584 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2008 - 16:49

metalowcy może nie ;) ale w dużym stopniu - rockowcy (we wszystkich jego odmianach :-P )

#585 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 16:52

ciekawe dlaczego nikt nie slucha polskie hip hopu? :D

#586 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 grudnia 2008 - 16:57

Bo to ...

#587 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 16:57

najlepszy podobno polski zespół hip-hopowy (pupilek alternatywnych krytyków vide. porcys & screenagers) czyli Afro kolektyw mnie mierzi, więc wole się nie zagłębiać bardziej w temat ;)

#588 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2008 - 18:54

jeżeli mowa już o polskim hip-hopie to jedyne co przejdzie u mnie to O.S.T.R

#589 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 19:33

słuchanie płyt ostrego dla kogoś kto nie jest fanem hip-hopu to męczrnia, bo sa bardzo długie zazwyczaj, ale singielki czy koncerty zdecydowanie dają radę

#590 iQba

iQba
  • 129 postów
  • SkądTarnów

Napisano 24 grudnia 2008 - 14:51

O.S.T.R. trzyma poziom;) Poza tym to wszystkiego słucham - jeśli mi się podoba:D Myślę że wielu z Nas tak ma;D

#591 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 25 grudnia 2008 - 13:15

z tego ogólny wniosek - MACowcy - MetAlowCy ;)

I oto, ja ludzie mylą metal z rockiem ;)

Kiedyś na bashu była taka rozmowa, gdzie pan próbował przekonać panią o wkładzie zespołów jak Pink Floyd, Led Zeppelin czy The Beatles w historię muzyki. Pani na koniec konwersacji stwierdziła, ze ten metal to i tak jakieś gówno :E

#592 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 14:12

-Cradle of Filth -Dimmu Borgir - Converge odnosiłem się głównie do tych nazw. Sam gram w zespole od 3 lat, bylem na miliardzie kocnertow i slucham muzyki na tony, takze akurat uwaga b. nietrafiona.

#593 MacKozer

MacKozer

• 7 214 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 grudnia 2008 - 19:08

I oto, ja ludzie mylą metal z rockiem ;)

Kiedyś na bashu była taka rozmowa, gdzie pan próbował przekonać panią o wkładzie zespołów jak Pink Floyd, Led Zeppelin czy The Beatles w historię muzyki. Pani na koniec konwersacji stwierdziła, ze ten metal to i tak jakieś gówno :E

Ja miałem kiedyś podobnie w przypadku Marillion :) jakoś w 1989 na wakacjach rozmawiałem z fanem New Romatic, który na słowo "Marillion" rzucił zaraz "wiesz, ja nie słucham metalu" :)

Sam gram w zespole od 3 lat, bylem na miliardzie kocnertow i slucham muzyki na tony...

Bez obrazy :) ale to brzmi trochę jak monologi na grupie terapeutycznej w AA lub Monarze :) - tak mi się skojarzyło trochę :)
Na zasadzie: "nazywam się tak i tak, mam tyle i tyle lat, mam problem z tym i z tym od tylu i tylu lat..." :) tak mi się skojarzyło

A wracając do tematu to ostatnio słucham lub oglądam:
Peter Gabriel - Real World Live DVD
In Flames - A Sense Of Purpose
SOAD - Toxicity
Serj Tankian - Elect The Dead

#594 'em

'em
  • 38 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 grudnia 2008 - 19:50

Ja akurat słucham wyłącznie zagraniczny rap & r&b (jakoś polski hh nie przypadł mi do gustu chociaż kiedyś na jakiś miesiąc zaraziłem się, lecz porównując do długości słuchania rapu amerykańskiego to prawie nic). Na pewno skorzystałbym z okazji nagrywania własnej twórczości, bo nie tylko słucham muzyki jak wiele osób, ale się zagłębiam, szukając informacji o artyście, o czym on śpiewa, jaki przekaz niesie ze swoim wymawianym tekstem. Oprócz tego, od kiedy tańczę breakdance, słucham funkowe i naprawdę oldschoolowe nutki (James Brown, Run DMC). Ogółem nie wyobrażam sobie życia bez muzyki, a co dopiero bez mojej pasji jaką jest taniec.

Ulubieni wykonawcy / zespoły : Eminem ; 2Pac ; X-zibit ; Run DMC ; Lupe Fiasco ; James Brown ; Snoop Dogg
Ulubione utwory muzyczne : 2pac - Changes ; 2Pac - Ghetto Gospel ; Eminem - Marshall mathers ; Eminem - Lose Yourself ; Eminem - I'm back ; Eminem - Mockingbird ; Eminem - Stan featuring Dido ; Snoop Dogg - Sensual Seducation ; Xzibit - X ; Xzibit - Get Your Walk On ; Xzibit - Thank You ; Xzibit - The Foundation ; Xzibit & Eminem & Nate Dogg - Say My Name ; Run DMC - It's like that ; Run DMC - It's Tricky ; Run DMC - My Adidas ; James Brown - Get Up Offa That Thing ; James Brown - I Feel Good ; James Brown - Sex Machine ; Madcon - Beggin ; Eric B. and Rakim - Don't Sweat the Technique ; Eric b. and rakim - Juice (Know the Ledge) ; Menusha & The Girls - You Boys ; Lupe Fiasco - Superstar ... (jest jeszcze tego trochę ale nie przedłużam posta, myślę, że te najbliższe mi uwzględniłem)

to wystarczyć powinno... :)

#595 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 29 grudnia 2008 - 15:17

Ostatnio to u mnie leci Kid Rock - Rock'n'roll Jesus i nowe G'n'R. Jak nigdy nie słuchłem tych kapel to ostatnie płyty są całkiem niezłe.

#596 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 grudnia 2008 - 15:42

nowa płyta gunsów zupełnie nie ma ich dawnego klimatu. nie mówię, że jest zła, chłopaki się postarali i nagrali coś, jednak to nie to samo co kiedyś. najbardziej mi brakuje gry slash'a...

#597 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 30 grudnia 2008 - 16:06

Ja polecam nowa plyte Fall Out Boy,jesli lubisz soft rock to Ci sie spodoba.Tytul plyty to Folie A Deux..Jak dla mnie bomba,a nawet lepsza niz ich poprzednie plyty.

#598 pididi

pididi
  • 47 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 grudnia 2008 - 00:25

Sali128, przesłuchałem Infinity On High i jak dla mnie za bardzo krzykliwe, jeśli rock u mnie, to klasyka lub coś, stylizowanego na klasykę :P

Ostatnio słucham i polecam - Skalpel, The Cinematic Orchestra i Lulu Rouge (płyta Bless You, szcególnie - łoo!)
Przed sylwestrem będzie za to dzień elektroniczno-minimalowy - Justice, The Knife, Vitalic, Villalobos, Sebastien Leger, Booka Shade i Cassius.
I żeby nie było - dzisiaj jadąc autem płytka Wish You Were Here przypomiała mi o korzeniach ;-)

#599 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 grudnia 2008 - 11:06

I żeby nie było - dzisiaj jadąc autem płytka Wish You Were Here przypomiała mi o korzeniach ;-)

super płyta!
mam dość jej dość leciwy egzemplarz. (oczywiście na płyta winylowa)

#600 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 grudnia 2008 - 12:28

Ja słucham metalu, ulubione zespoły: Disturbed System of a Down Metallica Ozzy Osbourne AC/DC Iron Maiden Behemot A Perfect Circle Marilyn Manson MSI Rammstein Slipknot Red Hot Chili Peppers Testament

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych