Opinia. Pancerny MacBook.
Posted 14 September 2007 - 23:19
Posted 14 September 2007 - 23:48
Żałosne. Gdzie ja tak napisałem? Człowieku, nie zachowuj się jak dziecko. Ośmieszasz się tylko niepotrzebnie.Ale Wiciko napewno ma swoje argumenty (przy jego IQ i "w ogle")
Posted 15 September 2007 - 00:21
Posted 15 September 2007 - 09:08
Posted 15 September 2007 - 09:31
prosze o argumenty dlaczego dla profesjonalisty jest lepszy win niz osx ?!i i dlaczego apple jezt gorsze od różnej maści pc... argumenty nie ....
zależy jaki profesjonalista bo akurat widzisz oprogramowania czysto CADowskiego jest na maca mało i przy całym świecie pracującym w autocadzie i jego mniej lub bardziej rozbudowanych odmianach jeżeli chodzi o 3D, przy całym oprogramowaniu do Virtual Reality to niestety ale profesjonalista który chce na tym zarabiać jest skazany na windows. Przy VR jest jeszcze gorzej bo sporo firm tak sobie upatrzyło nvidię, że nawet praca na karcie ati czy innej to już problem bo nie obsługuje wszystkich efektów. Oczywiście nie mówię tu o serii GF 7xxx czy 8xxx tylko o kartach trochę droższych a nie do gier

Jasne że można się na macu męczyć w VectorWorks czy innych ale pełną zgodność masz tylko na tym programie z którego pliku wymaga osoba która za projekt płaci. Jeżeli to nie są małe pieniądzę (a w tej branży to akurat nie są) to raczej ciężko jest mu tłumaczyć: no wiesz ale ja mam maca i nie wszystko się dało...
Posted 15 September 2007 - 11:06
Ale co do czego może mieć rację? Co, oni mają wiedzieć lepiej jak chodzi mój OS X ode mnie? No nie bądź śmieszny.Po przeczytaniu paru stron stwierdzam że Pampers Cie uciska . Nie wydaje ci sie ze moze tyle osob moze miec racje? ale ja to rozumiem młodym ludziom wydaje sie ze wuedza wszystko ale dopiero później : wiem ze nic nie wiem.....
Teraz zjechałeś na wiek? Tak jak połowa osób, której brakuje argumentów. Wszystko jasne.
Pytałem, gdzie napisałem, że Windows jest lepszy dla profesjonalisty (czy jakoś tak). Liczę na odpowiedź.
Posted 15 September 2007 - 11:36
Posted 18 September 2007 - 20:15

Posted 18 September 2007 - 20:53
Co, oni mają wiedzieć lepiej jak chodzi mój OS X ode mnie? No nie bądź śmieszny. Teraz zjechałeś na wiek? Tak jak połowa osób, której brakuje argumentów. Wszystko jasne.
A ja mam jednak prośbę do moderatorów i to taką bardzo poważną. W regulaminie pewnie jest zapis, że nie można w sposób leckeważący i obraźliwy odzywać się do innych użytkowników. Akurat w tym przypadku niektóre osoby mogą się poczuć dotknięte arogancją tego młodego człowieka. Jego sposób odzywania się do większości osób mających odmienne zdanie dawno przestał być śmieszny, tym bardziej że robi to w sposób bardzo niegrzeczny. Chyba znajdą się tacy którzy mnie popierają?
PANOWIE MODERATORZY MOŻE JUŻ CZAS WYTŁUMACZYĆ TEMU MŁODEMU CZŁOWIEKOWI ZASADY PANUJĄCE NA TYM FORUM?
Posted 18 September 2007 - 20:55
Posted 18 September 2007 - 21:21
Posted 18 September 2007 - 21:46
Tak, są na forum osoby, które mają znaczne pojęcie o systemach operacyjnych, programowaniu i tym podobnych - nie przeczę. Całkiem oczywiste jest, że mogą posiadać wiedzę większę niż taki Ja.mysle ze sporo moga wiedziec lepiej od ciebie o macos X. Na poczatku na przyklad popisales sie niewiedza na temat zarzadzania pamiecia w systemach unixowych twierdzac ze safari zuzywa 380-pare megabajtow pamieci - smiech na sali
Takie zachowanie w polaczeniu z twoim, nie ma co ukrywac, pseudoeksperckim tonem (nie popisales sie zadna techniczna wiedza) sprawia ze podejrzenia na temat twojej slabej znajomosci tematu sa duzo bardziej prawdopodobne niz sytuacja w ktorej ty jestes biednym userem ktoremu zly macos wyrzadza krzywde
[..]
w twoich wypowiedziach tez zauwazylem dwie negatywne cechy.
1. traktujesz wszystko zbyt doslownie, takie czepianie sie ze cos nie dziala w doslownie kilku kliknieciach daleko cie nie zaprowadzi
2. kompletnie nie potrafisz nawiazywac do cudzych odpowiedzi. Ktos pisze o tym ze do pracy biurowej starcza 512MB ram, ty natomiast mowisz o tym ze jak jest wlaczone safari i office to trzeba wiecej a jak iLife to juz w ogole. Zrozum ze komentarz o iLife wtedy byl zupelnie nie na temat i nie powinien byl sie znalezc tam, bo nie wnosi nic do kwestii wydajnosci 512MB ram w polaczeniu z macos X w zastosowaniu biurowym
Ale gdy ktoś pisze "nie obchodzi mnie jak to działa, na pewno jest lepsze" (dość mocno parafrazując), to co ja mam mu odpowiedzieć?

Ale ten.. nie pamiętam, żebym tak pisał o Safari. O ile pamiętam, pisałem wtedy tylko o pamięci wirtualnej zużywanej przez system, tj. pamięć zapisywana na dysku, alokowana dla aplikacji "na zaś"

Ad 1. Racja. Zwróć jednak uwagę na to, że ktoś*tu mnie poniżał twierdząc, że jeżeli OS X się*psuje to tylko i wyłącznie z mojej winy, a okazuje się, że jednak nie do końca z mojej

Ad 2. Tak, znowu racja. O iLife jednak napisałem tylko orientacyjnie, a wszyscy zaczęli mi wrzucać jakbym użył go jako głównego argumentu

toki: Od początku trzeba było pisać na PW. Ja sprawę wyjaśniłem pisząc stosowne PW do jednego z administratorów - dlaczego Ty wciskasz się*na forum publiczne? Na wszelki wypadek jednak podam kilka cytatów:
Nie ucz mnie do czego mam się zastosować bo jak pisałem maturę to Ty dziecko gryzaczek odkryłeś...
Musisz jeszcze trochę mleka wypić żeby podskakiwać w ten sposób ok? wyhamuj dzieciaku z pyskowaniem bo jak Ci tata kupił macbooka to nie jesteś najważniejszy w tej piaskownicy.
omijaj mnie szerokim łukiem bo widać że jesteś jeszcze dzieckiem i to niedorozwiniętym
Hm. Mógłbym zacytować dialog na PW, ale to chyba nie wypada tak publicznie. Najwyżej, gdyby jakiś moderator zechciał, to na PW zapraszam.
Posted 19 September 2007 - 12:40

Posted 29 September 2007 - 15:53
Posted 29 September 2007 - 16:34
Posted 29 September 2007 - 16:47

Posted 29 September 2007 - 16:53

Posted 29 September 2007 - 16:57

Posted 29 September 2007 - 17:05
Posted 29 September 2007 - 17:08
Posted 29 September 2007 - 17:12

Posted 29 September 2007 - 17:37
Zależy od środowiska i czy się ktoś tym interesuje. Kilkoro moich znajomych i znajomych moich znajomych nie wie co to są maci, macintoshe i firma apple
Zależy na kogo się trafi
z Apple to chyba przesada, nie znam nikogo kto nie wiedziałby, co to Apple- nawet znajomi moich rodziców wiedzą ("Moi znajomi" może nie być sbyt trafnie dobraną grupą badawczą, bo wszyscy mają poniżej 20 lat). Głównie za sprawą iPoda (któż nie słyszał o iPodzie?) i niedawnego boom'u- iPohne, w telewizji.
Posted 29 September 2007 - 17:42
Posted 29 September 2007 - 18:29
To pogadamy za pół rokuMam MacBooka z USA. Od 2 tyg,

Jak będę instalował leoparda zrobię defragmentację, to też dostanie kopa

Posted 29 September 2007 - 18:36
Obawiam się, że łudzisz się wpływem defragmentacji na szybkość działania Mac OS X. To nie Windows. Tu, paradoksalnie, możesz uzyskać wręcz okresowe spowolnienie działania.Jak będę instalował leoparda zrobię defragmentację, to też dostanie kopa
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users